Vriendschap algemeen


12 - Vriendschap »  -  Vriendschap algemeen »
2012-07-10 19:02:00
Hoe van zakelijk contact naar vriendschap
Een paar jaar kom ik nu als klant bij een bedrijf. Het bedrijf is te vergelijken met een fietsenmaker. Daar kom je ook voor je onderhoud en reparatie. De eigenaar vind ik een leuke man: ik zou er graag een platonische vriendschap mee willen. Maar hoe pak ik dat nou aan? Als ik (alleen) kom dan biedt hij me tegenwoordig koffie aan, neemt pauze en we praten wat. Hij vertelt over zijn hobbies, familie en ook soms over zijn vorige relaties die hij heeft gehad (wel summier). Hij vraagt mij ook weleens wat. Nog wel sumier. Verder is het altijd lachen en de tijd vliegt voorbij. Al is het maar een kwartier, dan gaat hij weer aan het werk. Ik wordt nagenoeg altijd uitgezwaaid, hij loopt dan nog even mee en kan ook hulpvaardig zijn. Het is in de jaren zo gegroeid, dat ik nu in de werkplaats zit i.p.v. in de "winkel". Als ik echter met mijn man erbij kom, dan biedt hij wel koffie aan maar we praten niet of niet op de manier zoals wanneer ik alleen kom. Hij heeft gezegd dat ik altijd welkom ben voor een praatje, er hoeft niet per se iets met "mijn fiets" aan de hand te zijn. Het liefste zou ik graag er vaker heen gaan, want ik vind het zo gezellig en het voelt als een klik. Ik heb dit weleens met iemand anders besproken, maar daar werd ik onzeker van. Ik denk dat er een wederzijdse klik is of is hij alleen maar charmant cq een goede verkoper? Dat is namelijk wat ik als reactie terugkreeg toen ik het er met iemand over had, dat ik dat zakelijke contact best graag zou willen omzetten naar vriendschap maar niet weet hoe ik dat het beste kan aanpakken? Ik zou ook best na werktijd wat leuks willen ondernemen, maar dan gewoon als platonische vriend en vriendin. De manier van communiceren met een man is gewoon zo fijn direct en hij heeft interessante interesses / hobbies.

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2012-07-10 19:02:00
Pas wel op dat er geen verliefdheid in het spel komt en maak hem ook duidelijk dat je helemaal voor je man gaat en dat er niemand daar tussen kan komen.
Mijn tip " ga er eens langs met wat lekkers" Heb je bijvoorbeeld vakantie ga dan er heen zeg""ik heb wat lekkers meegenomen om te vieren dat ik vakantie heb"
Of bedenk een andere reden (geen gaatje bij de tandarts, dat je over een week op vakantie gaat) Verder moet je wel beseffen dat daar zijn werk is en dat je hem niet teveel moet afleiden. Volg gewoon je gevoel dan pak je het vast wel goed aan.
(3982) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-07-17 20:53:00
Bedankt voor je reactie.
Verliefdheid is er absoluut niet, mijn man en gezin gaan voor alles! Klopt helemaal dus wat je zegt. Zou ook niet willen dat dat er van gedacht wordt... Vandaar hoe je zoiets nou voorzichtig aanpakt zonder de verkeerde indruk te maken en dat er dan afstand van komt of zoiets...
(4002) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).