Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2012-06-14 10:08:00
Onzekere partner
Goeienavond allemaal,

Ik zit al een tijdje met heel wat twijvels over mijn partner.
We hebben al een relatie van 2 jaar.maar het gedrag van hem begint nu wel wat overdreven te worden.het zit zo dat Zodra Ik ergens heen ga,hem op de hoogte mot stellen.en wel heel onschuldige dingen als Naar de winkel gaan of boodschappen Mot doen.de plaats Waar Ik ga is Dan ook gewenst.laatst heb Ik het bewust niet gedaan omdat Ik het niet altijd nodig vindt.dat is mij niet in dank afgenomen en kreeg verwijten dat ik als vrouw geen principe hebt.in mijn hart weet Ik dat hij het goed fout heeft.maar wil het wel proberen the begrijpen.hoe Mot Ik omgaan met zulke overdreven jaloezie gedragingen?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2012-06-14 10:08:00
Zeg dat je met hem een data en tijdstip wilt afspreken omdat je met hem wilt praten. Wel het liefst op korte termijn. Begin niet met verwijten. Als hij zegt waar gaat het over? Dan zeg je over onze relatie maar ik wil dat jij er ook dan echt even er voor gaat zitten. Vertel hem dat je van hem houd maar dat je vindt dat hij te jaloers reageert. Vertel dat je het begrijpt dat hij het doet uit bezorgdheid en verliefdheid en dat hij hier misschien geen kwaad inziet. Maar dat hij moet begrijpen dat het jou heel erg benauwd en dat jij zijn gedrag niet normaal vindt. Dat jullie hiermee dus niet op 1 lijn liggen waardoor jij dus gaat twijfelen over de relatie. Vertel hem dat je het zonde zou vinden dat jullie relatie hierop stuk zal gaan lopen alleen omdat jullie er allebei anders tegenaan kijken. Of hij ook voor de relatie wilt gaan en probeer samen een oplossing te bedenken (bedenk zelf al een reeele suggesties waar jij je ook goed bij voelt). Komen jullie er niet uit en wordt het alleen maar woordenwisseling. Pak dan je spullen en zeg "ik ga bij .... slapen denk er maar over na want zo kan het niet verder. Als we er niet samen uit komen dan sta ik nog wel open voor een relatietherapie. En laat hem dan maar voor je vechten. Want je moet allebei wel geven en nemen en bereid zijn ook in een relatie te knokken als het wat minder gaat.
Zo denk ik er teminste over. Maar volg je gevoel en doe wat het jou beste lijkt. Maar goed communiceren is vaak de sleutel tot succes.
(3967) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).