De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Positief denken


2012-04-01 15:26:00
hoe ga ik positief denken n.a.v. mijn situatie
Positief denken wordt steeds moeilijker, als je zoals ik al een aantal maanden onvrijwillig thuis zit en het enige wat je kunt doen is een stukje fietsen, boodschap doen en je huishouden. Heb een klacht over mijn baas ingediend en zit nu zelf thuis, te wachten op waarschijnlijk............ontslag.
Mijn vertrouwen in de mensen is erg beschadigigd. Op mijn werk mag niet over mij gepraat worden. Ik word doodgezwegen en ben alleen nog niet begraven. Ik probeer te genieten van het fietsen, maar kost heel veel energie om positief te blijven denken. Ik heb er dagen bij dan kan ik alleen maar huilen, ook nu schieten de tranen in mijn ogen. Ik zie mijn toekomst zwart. ben bang om alleen verder te moeten. Wat is de boodschap voor mij, wat wil deze situatie mij leren, vraag ik me elke dag weer af. Ik sta volledig in mijn recht, maar ben kansloos, want mijn baas is DE baas.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2012-04-01 15:26:00
Wat jij hebt mee gemaakt is ook niet zomaar iets. Logisch dat je het nu alleen somber inziet. Mijn advies is toch om een gesprek aan te gaan met een psycholoog. Je zult het echt als een opluchting ervaren en alles weer wat helderder kunnen zien. Wie weet zit je nog wel even thuis maar krijg je straks een leukere baan met leukere collega`s en baas. Zelf zal ik geen eens meer willen werken bij zo`n bedrijf maar thuis zitten daar word je ook niet vrolijker van. Moeilijkste stap is misschien wel om naar een psycholoog te gaan maar ik adviseer je echt dat te doen. Als je situatie aan je huisarts uitlegt zal hij-zij je echt wel doorverwijzen en wordt zoiets dan gewoon vergoed.
Probeer als afleiding iets anders te doen en dat je onder de mensen komt. Bijvoorbeeld vragen of je als vrijwilliger mag werken in een bejaardentehuis. Je krijgt dan weer voldoening.
Succes!
(3910) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).