Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2012-02-01 16:29:00
Jaloezie en rekening houden met elkaar.
Ik heb een vraag die me al lang bezig houd: Ik heb vroeger een vriendin gehad, die graag topless lag en naar de sauna ging en toen ze op dag ook besloot om model te worden en daarbij ook in lingerie, topless en soms (bedekt) naakt poseerde, had ik daar wel moeite mee. Toen ik aan haar vroeg: Je mag het van mij, maar als ik het daar nou heel moeilijk mee heb of krijg zou je het dan voor mij over hebben om er mee te stoppen?, gaf ze aan het anders toch te blijven doen, omdat ze dit graag deed. Dit heeft me altijd dwars gezeten, mijn vraag is dan houd ze wel genoeg van me als ze zoiets niet voor me over heeft om er mee te stoppen als ik het er echt heel moeilijk mee heb? Mijn huidige vriendin is ook best vrij en gaat ook naar de sauna en heeft ook wel eens geposeerd, maar ik weet bij haar dat als ik het ergens heel moeilijk mee zou hebben, dat ze rekening met mij zou houden en dat geeft me een veilig gevoel waardoor ik ook meer goed vind. Mijn vraag is: houden ze wel genoeg van je als ze zoiets niet voor hun partner over hebben om er mee te stoppen als ze het er echt heel moeilijk mee hebben of is het voor hun zo normaal dat ze vinden dat het toch moet kunnen? En is het dan vreemd dat ik er op zich wel tegen kan, maar als ze dan zouden zeggen ik doe het anders toch wel dat ik er dan grote moeite mee heb?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2012-02-01 16:29:00
Ten eerste vraag ik mij af waarom ben je nog bezig met je ex?
Dat is toch verleden tijd en je hebt nu een vriendin die er rekening mee houd.
Je leeft in het nu en niet in het verleden. Zelf kon ik ook model worden en hadden ze graag lingerie fotos van mij. Ik heb daar niet voor gekozen omdat ik daar niet van hou. Voor mij heeft het te maken met waarden en normen. Ik geef mij niet zomaar blood aan Jan en Alleman. Maar misschien ben ik gewoon preuts want ik ga ook niet naar een sauna en topless zonnen. Het is dus als persoon hoe je bent opgevoed en waar je prettig bij voelt. Stel ik zat anders in elkaar en het leek mij helemaal geweldig om dat te doen met poseren in lingerie. Dat zelfs mijn droom uit kwam en ik merkte aan mijn partner dat hij er niet prettig bij voelde dan stopte ik gelijk. Ookal liet hij het voor mij toe ik ging het niet doen! Maar misschien heeft zoiets ook weer met waarden en normen te maken. Ik weet het niet. Ik kan het heel goed begrijpen dat je er op tegen bent. Een normale gezonde jongen die gewoon beschaafd is opgevoed zal dat zowiezo hebben. Dat is heel normaal en een meisje met een partner moet ook snappen en er rekening mee houden, vind ik. Eigenlijk moet zij het al snappen en het aanvoelen voordat je het zegt of aangeeft. Maar ik heb zelf altijd al het idee dat die types die zo iets doen helemaal niet bij stil staan bij dat soort dingen.
(3862) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-02-03 10:35:00
Iemand die heel erg op zichzelf gericht is zoals in dit geval aan de hand wat ik heb gelezen dat kun je vergelijken met egoisme en eigenbelang hierbij wordt er niet gekeken of zij/hij het ergens niet mee eens is of ergens moeite mee heeft deze mensen denken alleen aan zichzelf.Ik heb hier al eerder een stuk over geschreven met de titel "Jaloezie wat te doen"Elke situatie is natuurlijk anders maar waar het uiteindelijk op neerkomt is dat mensen die geen rekening houden met hun omgeving danwel in een relatie die houden meer van zichzelf dan van een ander hier verander je niks aan en hoe harder jij of zij er tegen in gaat des te harder zetten ze toch hun plannen door.Ik weet dat het zo ontzettend moeilijk is om dit te accepteren voor jezelf dat komt puur en alleen door het feit dat je er niks aan kunt veranderen.We spreken dan over onmacht.Het feit dat je er moeite mee hebt komt juist door die onmacht omdat jij niet in je gevoelens voor diegene wordt gesteund je vraagt je af of het allemaal gebaseerd is op leugens en ik kan je vertellen het is in de meeste gevallen gebaseerd op leugens.Iemand die zo zelfgericht en met zichzelf bezig is is niet bezig met jou.Ik hoop dat je hier wat mee kan want duidelijker kan ik het niet voor je brengen.Ik wens je veel sterkte en probeer verder te gaan zonder haar.Ik weet dat dit zeer moeilijk kan zijn en er zal enige tijd overheen gaan maar ga met andere zaken en dingen bezig althans probeer het anders blijf je er in hangen en heb je alleen jezelf mee.
(3864) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).