Vragen over Jaloezie in de liefde (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2012-01-18 11:13:00
Jaloezie ? wat te doen
Hallo mensen ik ben een man mijn naam doet er niet toe en mijn leeftijd ook niet aangezien meer mensen dit lezen en enige vorm van herkenning door derden niet nodig is.
Ten eerste is jaloezie een verschrikkelijke emotie/gevoel wat iemand innerlijk kapot kan maken en ik kan het weten.
Ik ga hier verder ook niet op in maar geloof me als ik zeg dat ik hier genoeg ervaring mee heb en heb ondervonden.
Laat ik beginnen om te zeggen dat ik niet jaloers ben aangelegd maar dat je jaloers wordt gemaakt dat is de realiteit althans in mijn geval.
Het beste wat je kan doen is meteen de relatie te doen stoppen mocht er iets gebeuren waardoor je jaloezie wordt opgewekt voordat je helemaal wordt meegezogen in ellende en verdriet,want dat staat er te gebeuren.
Ik weet dat dit verschrikkelijk moeilijk kan zijn en bij mij heb ik het ook veel te ver laten komen maar laat dat niet bij jou gebeuren.
Elke keer klap op klap te moeten verwerken omdat er weer iets gebeurde wat in mijn ogen een teken van verraad was is een bijna onmogelijke opgave dit vreet energie en slapeloze nachten zijn het gevolg dan heb ik het nog niet eens over de stress,onmacht en woede die hiermee gepaard gaat.
Mensen jaloezie maakt je kapot zowel geestelijk als lichamelijk.
Als anderen op een bepaalde manier met je omgaan zodat je wel jaloers wordt dan houden deze mensen niet van jou maar alleen van zichzelf want echte liefde is in mijn ogen zorgen voor en denken aan.
Iemand die dat niet doet die zorgt niet voor jou die denkt niet aan jou die is alleen maar met zichzelf bezig.
Dit verander je niet hoe graag je dat ook zou willen.
Bescherm jezelf hoe moeilijk dit ook zal zijn want vergeet niet elke negatieve emotie vervaagt met de tijd ook al lijkt er geen einde aan te komen.
Het helpt ook niet om meteen met een ander het bed te delen of anderzijds dit zal je op een gegeven moment gaan opbreken en dan kom je van een koude kermis thuis.
Er bestaat geen vervanging voor het geleden verlies waar jij mee moet omgaan.
Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd door die pijn en verdriet heen te worstelen en schreeuw maar huil maar voel je maar klote en verloren,diegene die jou dit heeft aangedaan zal er zelf nog meer last van hebben op den duur ook al lijkt dat in het begin niet zo.
De mensen die jou dit verdriet aandoen zijn jou niet waard daar ben je te goed voor laat je niet misbruiken voor een liefde die alleen in jouw hoofd bestaat.
Daarmee bedoel ik dat je de neiging hebt om iets te vergeven omdat je een bepaald beeld in je hoofd hebt van en over je relatie maar dat zal alleen maar een kans zijn voor die ander om weer in de fout te gaan en dat zal ook zeker weer gaan gebeuren en uiteindelijk ga jij er zelf aan onder door.
Stop een relatie die gebaseerd is op leugens en ontrouw dat is geen liefde dat is geen toewijding.
Bah als ik er zo over schrijf en mijn ervaringen weer voel dan kan ik alleen maar beroerd worden zo walg ik van mensen die nergens rekening mee houden geen rekening houden met mensen waarvan ze zeggen dat ze zoveel van je houden en je ondertussen elke keer maar weer een emotionele steek in je rug geven.
Geen rekenig houden met je gevoelens en constant en alleen maar aan zichzelf denken want dat doen ze.
Toewijding,respect,liefde en waarheid/eerlijkheid dat zijn de dingen die je in een relatie moet voelen niet iemand die met je gevoelens speelt als een jojo dat is geen relatie dat is een levende hel dan kom je in een wereld van achterdocht,jaloezie en onmacht.
Vraag je voor jezelf eens af is dit wat je wil? wil je een levende hel voor jezelf creŽren want meer is het niet,die korte momenten waarin jij denkt dat het weer goed zit in je relatie zullen te kort zijn en nietszeggend,trust me.
Het is het allemaal niet waard om je zo volledig te geven voor iemand die diezelfde toewijding niet heeft en ook nooit zal krijgen want dat is de keiharde realiteit.
Je bent alleen nodig wanneer diegene het nodig vindt en je nodig heeft dat is geen liefde dat is egoisme.
Zulk soort mensen verander je niet het enigste wat verandert is jezelf en dat zal alleen maar negatief zijn,voor jezelf negatief zijn.
Laat je niet misleiden door mooie praatjes laat je niet misleiden door tranen want dat is niet echt als alles echt zou zijn dan waren die mooie praatjes niet nodig dan waren er geen tranen nodig.
Stop ermee jezelf dit verdriet en ergernis aan te doen ook al denk je dat je kapot gaat aan verdriet.
Dit verdriet zal stoppen op den duur maar het verdriet wat je zal hebben als je in een dergelijke relatie blijft hangen niet.
Ik hoop dat de meesten hier wat mee kunnen ikzelf ben meerdere malen kapot geweest en rivieren van tranen gehuild dat mogen jullie wel weten maar ik ben er nog steeds,ik ben goed van hart,iemand die dat wil ondermijnen door mij het gevoel te geven dat ik niks waard ben en met mijn gevoelens gaat spelen dat is niets waard en daarom mij niet waard.
Pak jezelf op laat een ander je niet kapotmaken om of door het begrip liefde want als iemand zo ver met je kan gaan dat je er zelf aan onder door gaat dan is dat geen liefde.
Voor iedereen werkt het anders dat begrijp ik wel maar ik hoop dat je een weg zal vinden in die wereld van pijn,verdriet en onmacht ik kan je wel vertellen dat je er stukken beter uit komt dan te blijven hangen in een opgegeven relatie want nogmaals iemand verander je niet dus aan jou de keuze.
CreŽer je eigen hel niet door jezelf iets aan te praten door iets te zien wat er niet is en nooit zal zijn.
Luister naar je gevoel en laat je niet leiden door iets wat er nooit zal zijn geloof me tijd heelt alle wonden hoeveel tijd dit zal zijn is voor iedereen verschillend maar uiteindelijk zul je vrij zijn,vrij van al die negativiteit die een ander je toebedeeld.
Nogmaals liefde is zorgen voor en denken aan is dat niet wederzijds denk dan aan jezelf en stop een relatie waarin jij de enigste bent die dat wel doet.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2012-01-18 11:13:00
Helemaal mee eens over je visie qua jaloezie in een relatie. Ik probeer dit ook altijd in een reactie naar voren te brengen. Alleen kon ik het niet zo duidelijk en mooi verwoorden als jou.
(3845) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-01-04 21:29:00
Is de tweede keer al dat ik uw reactie lees,u bent echt een heel en dan ook een heel verstandige gozer. Wat ik apprecieer in u is dat u zegt dat u goed van hart hebt of een goed hart heeft en dat liefde van beide kanten moet komen anders it wont function. Ik heb veel van u geleerd en herken bijna alles in uw verhaal helaas. Thank you sir and blessing.
(4429) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-01-12 04:46:00
Heel hartelijk dank, ik ben een vrouw van 54. Ik Ben bezig om wat u hierboven beschrijft achter mij te laten. De man in kwestie maakt mij met opzet jaloers om daarna mij als 'ziekelijk' jaloers te betitelen. Op deze manier probeert hij mij (on)bewust te kleineren. Zelf ben ik van mening dat hij heel onzeker is over zijn leven. Wat bestaat uit het hebben van schulden, klein behuizing, slecht contact met zijn familie, regelmatig vage lichamelijke klachten, veel werken, recreŽren door het leren kennen van met name vrouwen. Hij ontkent het contact wat wij hebben of bevestigd dit, al naar gelang of hem dit wel of niet uitkomt. Door het lezen van dit verhaal weet ik dat ik zeker niet aan mijzelf hoef te twijfelen . Mijn jaloezie niet hoef te ontkennen. Het een gezonde reactie is op wat er gebeurd. Hij maakt mij jaloers en zegt vervolgens dat ik mijzelf kwel. Het is klaar nu ! Bedankt voor uw schrijven en vriendelijke groet JH te A
(5848) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).