Jaloezie in de liefde


03 - Liefde »  -  Jaloezie in de liefde »
2012-01-11 20:19:00
ik ben zo wanhopig jaloers
ik ben een meisje van 22 ik heb bijna 3 jaar een relatie met mijn vriend en we wonen bijna 2jaar samen.. ik hou ontzettend veel van mijn vriend maar ik ben ontzettend jaloers! als we ergens naartoe gaan begin ik me al van te voren zorgen te maken.. ik krijg allerlei rare gedachten in mijn hoofd mijn maag begint pijn te doen en dan eindigt het uiteindelijk met tranen!! mijn vriend heeft nog nooit iets misdaan en is denk ik over alles eerlijk maar toch kan ik er niet mee omgaan als hij nog maar een blik gooit naar een ander meisje!! onlangs op een feestje kwam er iemand binnen die hij kende van vroeger! hij zij enkel goededag tegen haar en toch was ik enorm boos ik besef dat hij niks verkeerd deed maar het is sterker dan mezelf! ik denk nu al dagen dat hij smst of afspreekt met dit meisje terwijl dit echt een zotte gedachte is want hij zou zoiets nooit doen maar hoe meer ik me tegen deze gevoelens probeer te verzetten hoe erger het word!! tis voor mijn vriend wss verschrikkelijk om met zo iemand te moeten leven maar het is ook echt verschrikkelijk om je zo te voelen!! Ik wou dak er iets kon aandoen, ik probeer er wel over te praten maar mijn vriend begrijpt het niet .. ik ga hier gewoon kapot van!

Ga naar onderwerp op de site »  Go to topic page in the site »
Reageren!

Antwoorden / Answers
2012-01-11 20:19:00
Mijn antwoord zal je niet echt helpen maar misschien is het een troost als je weet dat je niet de enige bent. Heb net hetzelfde probleem. Paniek als mijn vriend een keer alleen buiten gaat want daar is het gevaar. Lees knappere, intelligentere vrouwen dan ik. Ga me ook altijd van alles inbeelden als er één op straat naar hem kijkt. Wat mij dan soms helpt, jammer genoeg niet altijd, is om te denken dat of je nu jaloers bent of niet het eigenlijk niet uitmaakt. Als jouw vriend het niet in zich heeft om je te bedriegen zal hij dat ook niet doen. En als hij dat wel heeft dan gaat het feit dat je jaloers bent er niks aan veranderen. Maar net als jij overvalt mij heel vaak de angst dat hij iemand anders leuker vind. Ga je heel eerlijk zeggen dat ik in de meeste gevallen net als jij had gereageerd wat betreft dat feestje en ook mijn vriend zou zoiets nooit doen.
Het is toch belangrijk dat je met hem blijft praten, best niet nadat jullie ruzie hebben gemaakt maar bv enkele dagen voor jullie ergens naar toe gaan. Misschien zijn er dingen waar hij rekening mee kan houden waardoor het voor jou wat makkelijker wordt. Wij hebben ook zo van die dingen zoals bv als hij lang alleen met de trein moet gaat hij niet naast een vrouw zitten omdat hij weet dat ik me dan heel ongelukkig voel de tijd dat hij weg is. Nu zijn we al zover dat ik als hij een paar dagen weg moet niet eens meer mee ga naar het station en geloof me de eerste keer was een hel. Want ik was er van overtuigd ( terwijl ik net als jij ook weet dat het onzin is ) dat hij nu vast naast de knapste vrouw in heel de trein ging zitten en mij niet meer hoefde.
Wat het ook nog erger maakt is als mensen je zeggen dat je niet zo jaloers hoeft te zijn, net alsof het even een knop omdraaien is en klaar. Als het zo eenvoudig was....
De enige raad die ik je kan geven is met hem blijven praten, vragen dat hij in de mate van het mogelijke rekening met je houd, hem duidelijk maken dat het niet door zijn gedrag komt maar door je eigen onzekerheid. Als je merkt dat hij al dat gepraat erover vervelend vind is het misschien een idee om iemand in vertrouwen te nemen die je niet veroordeelt als je het met iets moeilijk hebt maar die naar je luistert, je begrijpt en je eventueel raad geeft. En ga jezelf niet schuldig voelen omdat je jaloers bent. Daar heb je ook niet om gevraagd. Het enige wat je kan doen is er iets aan proberen te doen. Wens je heel veel sterkte en hoop vooral dat je ook kan genieten van je relatie. En het allerbelangrijkste dat jij en je vriend er samen uitkomen met wederzijds begrip.
(3835) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-01-12 10:00:00
Wie heeft jou op jonge leeftijd in de steek gelaten?
(3836) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-01-16 14:02:00
Hallo daar.
Als je vriend geen enkele aanleiding geeft of iets doet waardoor je echt jaloers door zou kunnen zijn dan ligt het toch echt aan jezelf. Dit is behoorlijk onaangenaam en vervelend maar ik kan je wel vertellen waar het eventueel wegkomt,dit kunnen twee dingen zijn. Dit gevoel komt enkel en alleen voort uit het feit dat jezelf geen enkel zelfvertrouwen hebt. Daarmee bedoel ik dat je een laag zelfbeeld van jezelf hebt of dat er in het verleden iets is gebeurd waardoor je vertrouwen in een ander op een dusdanige manier is beschadigd waardoor je deze gevoelens hebt.
Hoe dan ook praat er zoveel mogelijk over met je vriend zodat hij het uiteindelijk wel kan begrijpen als hij je het gevoel kan geven dat je je nergens druk over hoeft te maken dan kom je al een heel eind. Maar ik heb toch sterk het gevoel dat jij ook aan jezelf moet werken,wees eerlijk tegenover je vriend vertel hem duidelijk waar je gevoelens van jaloezie wegkomen.
(3839) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2012-01-20 15:02:00
Vaak heeft het een diepere onbewuste oorzaak (ex vriend die vreemd ging, of iets heeft gedaan wat je niet leuk vond, ouders die gescheiden zijn) Maar besef wel dat je juist door je gedrag hem kan afstoten. Je bent bang dat je hem kwijt raakt maar door je gedrag zorg je daarvoor alleen maar voor. Terwijl je er niks aan kan doen en dan uit hopeloosheid weer begint te huilen en je vervolgens rot voelt. Klinkt raar maar jij wil toch ook gewoon lekker onbezorgd en fijn in een relatie zitten? Ik adviseer je om hiermee te praten met een psycholoog. Zij zijn gespecialiseerd en kunnen je ermee helpen zodat je van dit vervelende probleem af komt. Ook voor hem is dat fijner want hij trekt dit gedrag op den duur ook niet meer.
(3851) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
2015-02-17 14:02:00
Beste lezers,

Voor een nieuw TV- programma op RTL4 willen wij mensen helpen die van hun jaloerse gevoelens af willen omdat het hun relatie verstikt. Wil jij geholpen worden of ken jij anderen die onze hulp kunnen gebruiken, reageer dan op onderstaande oproep dan kunnen wij je hopelijk helpen!

Kandidaten gezocht voor nieuw programma op RTL4

Is jouw vriend zo jaloers dat je niet eens wat mag gaan drinken met je vriendinnen? Word je continu beschuldigd van vreemdgaan terwijl jij je van geen kwaad bewust bent? Is de onzekerheid van je partner omgeslagen in ziekelijke jaloezie?

Voor het nieuwe televisieprogramma Extreem Jaloers zijn wij op zoek naar mensen die het jaloerse gedrag van hun partner zat zijn en weer een gezonde relatie willen.
Met een team van deskundigen bieden wij hulp bij relatieproblemen door vertrouwensissues.

Wordt jouw relatie bedreigd door extreme jaloezie? Moet er ingegrepen worden voordat de relatie niet meer te redden is? Of ken jij mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken?

Meld je dan aan op rtl.nl/extreemjaloers of mail naar extreemjaloers@eyeworks.tv dan gaan wij je helpen!
(6081) Reactie van een bezoeker van de site! Response by a vistor of the site!
Reageren!
Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).