De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2012-01-05 15:57:00
het voel alsof ik niet meer besta voor haar
ik zit met een probleem, jarelang bevriend zijn ik en mijn beste vriendin, alleen nu we op een andere school zitten zie ik haar nog maar weinig. ze is heel anders geworden heeft een grotere mond gekregen enzo. En ik wil steeds met haar afspreken logeren maar het lijkt of zei dat allemaal niet wil. ze heeft nooit meer tijd voor me en als beste vriendin maak je daar toch tijd voor ofniet, alleen dan ook nog bv, op hyves ze heeft meerdere bffs als ik dan en lieve krabbel stuur waar blijkt dat ik echt om haar geef antwoord ze niks terug. en dan zie ik later dat ze naar een ander persoon stuur waar zei in verklaart wat hun vriendschap is. en dan denk ik nog ben ik nog wel speciaal voor jou. ik heb 1x gezegd dat ik geen beste vriendin meer wil zijn maar daar kreeg ik al vlug spijt van. dus heb ik het weer goedgemaakt. kan iemand me helpen hoe het beter tussen ons kan gaan?
want ik mis haar zo.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2012-01-05 15:57:00
Goed communiceren en zeggen hoe je voelt en wat je verwacht van haar. Probeer het wel zo te doen zonder haar te beledigen. Dus spreek altijd uit een ik vorm.

Dus zoals "ik wil graag met je praten want zoals het nu tussen ons gaat vind ik niet leuk. Ik ben iemand die graag tijd doorbrengt met vriendinnen en ik heb het gevoel dat wij dat te weinig doen. Ik hoop dat jij er een beetje rekening met mijn gevoelens wilt houden en dat je wat vaker met mij wilt afspreken. Ik wil je niet claimen en jij moet je er ook prettig bij voelen maar op de wijze hoe het nu gaat voel ik mij er niet prettig bij omdat ik jou dan domweg gewoon teveel mis.Ik hoop daarom dat je iets vaker met mij wilt afspreken of iets dergelijks... Ookal is het even naar elkaar even een lieve krabbel versturen via hyves. Ik weet dan gewoon dat jij ook aan mij denkt. Daar voel ik mij gewoon er al een stuk prettiger erbij"

Kortom probeer samen tot een oplossing te komen. Praten over gevoel is moeilijk maar wel belangrijk. Zeg dat jij teleurgesteld in bent dat zij haast geen tijd voor je vrij maakt. Dat je niet verwacht dat ze constant met je moet afspreken maar op deze manier het niet leuk vindt. Als het echte vriendschap is zal ze rekening met jou houden. Anders is het geen goede vriendin. En vriendschap moet natuurlijk spijtig genoeg ook echt van twee kanten komen en samen er investeren en als iemand dat niet wil dan werkt het gewoon niet. Dus vrienschap moet van twee kanten komen.
(3830) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-01-10 17:45:00
Ik had dit ook met mijn aller beste vriendin! Ik heb gepraat met haar en ze zei dat ze me gewoon mist en dat er nu veel verandert is sinds we elkaar niet meer zien. Maar we hebben dan eens een hele dag weggeweest en gepraat en gelachen dan is alles weer goed gekomen! Als dit meisje echt je aller beste vriendin is zal ze ook zeggen dat ze je mist of graag heeft anders is het een slechte vriendin!
(3833) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).