Liefdesverdriet (Liefde)

Op deze pagine staat een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Op deze pagina kunt u ook zelf een antwoord of reactie toevoegen. U kunt de vraag anoniem beantwoorden maar u mag ook een schuilnaam of echte naam gebruiken. Plaatsing van vragen en antwoorden zal na toetsing door de beheerder plaatsvinden. Deze redactionele toetsing is bedoeld om de integriteit van deze vraag en antwoord sectie te bewaken en de kwaliteit van vragen en antwoorden te controleren. Hierdoor hoeft u niet bang te zijn voor beledigende, kwetsende of onzinnige reacties. De beheerder behoudt zich het recht voor stijl en taalfouten te corrigeren voor plaatsing en mag te allen tijde naar eigen goeddunken en zonder discussie achteraf, vragen of antwoorden weigeren.


2012-01-05 15:32:00
verdriet om beslissing pubergedrag dochter
Mijn dochter heeft besloten, om, na een zeer ingrijpende psychische gebeurtenis, betreffende of ze wel of niet bij haar moeder kon komen in de vakantie, om, na 7 weken achter haar vodden aan te zitten om te leren voor school, na de school vakantie, om toch weer bij haar moeder te gaan wonen.
Ik ben er helemaal stuk van. Ik zou het liefste iemand willen hebben waar ik op uithuilen kan, want de stimulans om te gaan leren, was niet bedoeld om haar te laten vertrekken. Ik heb donkere gedachten daarna gekregen en vele zaken zijn zinloos. De wil om eigenlijk verder te leven heeft mij erg bezig gehouden. Ja, donkere gedachten. Ik kan het niet meer dragen het verdriet. Huilbuien wisselen elkaar af. Kan iemand mij helpen om dit gevoel weg te laten gaan? Is er iemand die met mij mijn verdriet kan verwerken?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2012-01-05 15:32:00
Jij zit in een soort rouwperiode. Toch zal ik als u was contact opnemen met uw huisarts en een verwijzing vragen voor een psycholoog. Dit is een hele moeilijke stap maar echt het beste in mijn ogen. Als het goed is wordt het dan vergoed. U moet echt hulp gaan zoeken en ik ken zat mensen die bij een psycholoog lopen.
De mensen zijn ervoor om u verder te helpen. Je moet het niet alleen willen oplossen want dan zie je straks geen oplossing en dan krijg je huilbuien of in het ergste geval depressieve gedachten. Het is niet niks en daarom zal ik dus als ik u was de situatie en uw gevoel uiten bij de huisarts. Een huisarts is een vertrouwenspersoon en komt echt veel vaker zulke dingen tegen dan u denkt.
Ik ben geen profesionee; en kan u daarom niet opweg helpen om uw gevoel onder controle te krijgen. Enige wat ik kan zeggen ga ermee naar uw huisarts.
(3827) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-02-16 10:55:00
Ik zit in het zelfde schuitje. Ik weet niet waar je woont maar anders was ik naar je toe gekomen om je verdriet te delen want dat is altijd goed. Mensen die geen verdriet kennen kunnen je niet helpen. Bagatelliseren alles. Het lijkt of de wereld alleen maar bestaat uit gelukkige mensen. Het is ieder voor zich en God voor ons allen. Ik zelf ondervind aan den lijve dat er weinig begrip is voor liefdes verdriet, ik stik er bijna in. Bij mij gaat het om een man, maar de pijn is het zelfde. Voel me nu ook radeloos. Wat mij heel erg troost is om verhalen te lezen van andere mensen die ook heel verdrietig zijn. Gedeelde smart dus... Sporten schijnt ook goed te zijn, als je dat niet wilt kan je gaan wandelen....de natuur in. De natuur geneest werkt helend zegt men... Ik woon trouwens in Doetinchem... Weet dat je niet alleen staat. Ik zelf ben gelovig en bid ook veel. Ik merk dat de scherpe kantjes er een beetje af gaan maar weg is het nog lang niet. Ook kan je proberen het los te laten, want in feite heb je je kinderen maar geleend....ooit vliegen ze uit. Ben er van overtuigd dat het ooit goed komt. Nooit afdwingen, dat is het slechte wat je doen kunt. Zoek ook zoveel mogelijk mensen op zodat je niet gaat piekeren en alleen bent.... dat brengt het genezings proces sneller op gang.
Ik wens je heel veel sterkte.

Liefs van een zeer verdrietige maar sterke Juliette.....
(6067) Reactie van een bezoeker van de site!
2015-12-05 17:42:00
hoy juliete heb al mijn hele leven liefdes verdriet ben nu 65 na 3intense liefdes en ze zijn zonder ruzie of wat dan ook voor bij van af de dames niet van mij houw noch steeds van alle drie om dat ik ze intens lief had en nu weer ben een gewoon mens zonder problemen en zoon +twee kleinkinderen wat moet ik met dit verdriet heb er geen zin meer in groet
(6626) Reactie van een bezoeker van de site!
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).