Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2008-04-06 16:25:00
Is het liefde of is het gewoon aantrekkingskracht?
Hallo, ik ben 35 jaar en een vrouw. Op mijn werk is er een chef en die is 26 jaar oud en ik heb zo het gevoel dat hij iets voor mij voelt... Maar zijn vriendin is in verwachting en hij noemt me steeds bij m'n koosnaampje en ik krijg altijd voorrang tegenover de andere collega's. Maar hij is zo jong en ik ben al getrouwd, ik voel niks voor hem, want het is mijn type niet. Hoe kan ik te weten komen of dat hij echt achter me zit?
Anne-Marie.

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2008-04-06 16:25:00
Hoi hoi Anne-Marie,

Een heel bekend verschijnsel bij mannen waarvan hun vrouw in verwachting is.
Heb het zelf namelijk al bij 2 mannen meegemaakt, die "achter me aanzaten" terwijl hun vrouw zwanger was.
Bij de 2 personen waar ik het bij meemaakte.. was het puur spanning zoeken die ze thuis op dat moment niet meer kregen.
Waarschijnlijk ook de hormonen bij mannen die dan op hol gaan.
Tja hoe kom je er achter.. als iemand echt, echt, achter je aanzit.. dan doet hij alles maar dan ook echt alles om bij je te kunnen zijn.
Dan gaat hij door het vuur voor je.
Dat voel je gelijk! Maar ik denk dat dit het verschijnsel is wat ik zelf mee heb gemaakt.
Nu is het gelukkig je type niet.. maar zorg dat je er niet verliefd op wordt, dan ben je er zelf de dupe van uiteindelijk!!

Weet niet of je er wat aan hebt.. maar een gedeelde ervaring is nooit weg ;)

Lieve groetjes Marieke
(468) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-05-04 14:43:00
ONZIN !!!! (de laatste reactie) Hoe kan iemand die getrouwd is en vader wordt alles op alles zetten ??????? Wat denk je van schuldgevoelens, etc. Tjemig, wat een 2d-gedachte!! Maaaarrrrr .... waar gaat dit over?? Je voelt niks voor hem. !!??!! Waar maak je je dan druk om ?? Of gaat het hier een klein beetje om je ego, dat gestreeld wordt ? Jong, bezet-maar-toch, jij getrouwd ?
Laat hem, en geef hem geen gemengde signalen, tenminste als dit niets voor je betekent. Hij is tenslotte idd getrouwd en wordt pappie. Zijn jou en zijn gevoelens oprecht ..... tja, dan ...... zie andere topics. Grtz, Sylvia.
(639) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-05-15 16:57:00
Ik ben al 7 jaar in de overgang en dacht dat dit zo zou blijven tot de dood. Ik voelde nl. niks meer voor mannen en het idee dat er iemand aan mij moest zitten kon ik niet verdragen en ik moet toegeven dat ik mij gelukkig voelde.
Afgelopen feb. is er na de samenkomst op de zondag iets met mij gebeurt. Toen ik de zaal wilde verlaten, keek ik achterom en keek ik de ogen van een onbekende man, hij keek niet vrijpostig of met ogen die mij uitkleedde, maar heel verliefd. Op dat moment heb ik duidelijk gevoeld dat er iets in mijn open ging met de klok mee en dat heb ik nooit bij iemand gevoeld. Ik ben erachter gekomen dat deze man een Australier is en getrouwd is met een vrouw die katholiek is. Hij komt altijd alleen. Mijn gevoelens druist tegen mijn principes in, omdat de bijbel mij leert geen echtbreuk te plegen en met mij volle verstand weet ik dat ik nooit gelukkig kan worden op het verdriet van een ander. Ik vraag mij dan ook af waarom het mij moet overkomen, ik ga elke zondag naar de kerk, maar nooit met intensie om daar iemand tegen te komen of een relatie met wie dan ook te beginnen. Als deze heer aanwezig is, is mij opgevallen, dat hij of achter mij staat of in de buurt van mij vertoeft (tijdens koffiedrinken) hij durft niks te zeggen en ik ook niet. Help, ik weet niet wat ik moet doen. Aan de andere kant ben ik wel blij dat ik mijn gevoel qua liefde terug heb, maar zo had ik het echt niet verwacht.
(664) Reactie van een bezoeker van de site!
2008-11-21 20:24:00
halloo ik ben een meisje van 15 jaar ik zit in een groot probleem ik wou dat iemand mij kon helpen ik ben helemaal weg van een jonge ik zou nie durven te vertellen dat ik hem leuk vindt.. want ik ben bang dat ik afgewezen word..ben al 2 jaar geakk op hem???
(1366) Reactie van een bezoeker van de site!
2009-02-19 11:53:00
"Hallo, ik ben 35 jaar en een vrouw. Op mijn werk is er een chef en die is 26 jaar oud en ik heb zo het gevoel dat hij iets voor mij voelt... Maar zijn vriendin is in verwachting en hij noemt me steeds bij m'n koosnaampje en ik krijg altijd voorrang tegenover de andere collega's. Maar hij is zo jong en ik ben al getrouwd, ik voel niks voor hem, want het is mijn type niet. Hoe kan ik te weten komen of dat hij echt achter me zit? Anne-Marie."

(1608) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-08-01 20:07:00
ik antwoord ff op de vrouw in de overgang, die een getrouwde man in de kerk ontmoet, waar ze gevoelens voor krijgt.
dit is mij ook overkomen. het is vreselijk moeilijk, want ik wil niet van die kerk weg!!
ik heb hier wel goede tips gezien: schrijf negatieve kantjes van hem op. stel hem voor terwijl hij op de wc zit te poepen... (hihi)
bij mij is het wel anders: hij is gelukkig getrouwd en kijkt niet verliefd naar mij oid. ik ben als de dood dat iemand iets merkt. dus ik probeer normaal te doen als ik tegen hem praat. als het even niet nodig is, praat ik niet teveel met hem. maar ja, heb in de kerk met hem te maken, doordat de gemeente maar klein is. verder ga ik hier niet te diep op in, stel dat iemand mijn verhaal herkend. ik wil niet dat iemand het te weten komt in de gemeente, vooral hij niet. ik wil idd, net als deze mevrouw, niet gelukkig zijn op het verdriet van een ander, dus ik wens níet dat zijn vrouw sterft of ervandoorgaat oid. lijkt logisch, omdat ik een christen ben, maar je zou ze de kost moeten geven.... maar voor mij is het wel logisch. ik wil zuiver en rein leven. God zal mij iemand geven die vrij is en die van mij kan houden en ik van hem. en zo niet, dan blijf ik gewoon gelukkig zonder man...

sterkte mevrouw! en natuurlijk mag u op zich blij zijn dat u deze gevoelens nog kan hebben, ook na/in de overgang! daar hoeft u zich niet schuldig over te voelen, maar denk er altijd aan dat deze meneer een vrouw heeft! vraag hem anders eens naar zijn vrouw! zo van: ik weet dat u getrouwd bent, zou u het niet prettiger vinden om samen met uw vrouw te komen?
bedenk dat hij ook maar een gewoon mens is!!
(4013) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).