De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-11-24 18:00:00
Is dit echte vriendschap?
Heb al jaren een goede vriend, maakt niks uit dat ik een vrouw en hij een man is, hebben we nooit problemen mee gehad. We konden over alles praten en er waren ook geen gevoelens bij, echt pure vriendschap. De laatste 6 maanden komt van zijn kant echter niks meer, ik regel de afspraken, ik ben degene die mailt en sms-st, met moeite krijg ik een antwoord terug of niks, als ik niet af en toe bel hoor ik nooit wat van hem. Ook is het zo dat hij voor niks meer de verantwoordelijkheid neemt, alles waar ik op reageer, zegt hij dat ik hem dingen in de mond wil leggen of dat het allemaal iets van mij is. Hij is heel erg verandert, hij is lastiger waardoor ik natuurlijk ook anders reageer op hem, maar dat is natuurlijk ook allemaal mijn fout dan dat hij lastig doet.
Deze vriendschap is me heel veel waard, wat stom is als ik andere dit zeg, maar ik zou graag ronduit willen vragen aan hem of hij eigenlijk nog wel contact wil hebben met me? Maar eerlijk gezegd ben ik bang voor het antwoord en of dat hij weer alles bij mij legt. Wie kan me helpen zodat ik de juiste vraag stel, niks doen, daar ga ik kapot aan op dit moment.

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-11-24 18:00:00
Zou het niet gewoon iets jongens eigen ofzo zijn? Want ik heb ook een goede vriend, maakt niks uit dat ik ook een vrouw ben en hij een man. Van zijn kant komt ook haast geen iniatief. Ook ik moet altijd de moeite nemen etc. Maar ik merk wel dat hij erg blij is met onze vriendschap en hij noemt mij lieverd. Maar ik herken erg veel in je verhaal. Bij ons is het ook pure vriendschap maar ik heb het idee dat ik steeds iniatief moet nemen.Bellen doe ik nooit soms wel smsen maar het is niet zo dat hij direkt terug smst. Hij doet het meestal wel maar gewoon uren later ofzo. Ik denk gewoon dat jongens anders denken ofzo en dat het daarmee te maken heeft.
(3774) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-11-27 19:24:00
Grappig, ook ik zit in dezelfde situatie. Ik ben al wat minder lang bevriend met hem, maar toch raakt het me wel dat ik inderdaad de laatste tijd altijd degene die toenadering zoekt, sterker nog, krijg ik vaak geen reactie of een reactie die veel oninteresse lijkt te tonen. Als je het echt wil weten, vraag het hem. Als je het niet echt wil weten en bang bent voor een vervelend antwoord, vraag het hem niet en stop met contact zoeken. Als je het hem vraagt en hij de vriendschap net zo waardevol vind als jij zal hij je zorgen wegnemen en misschien kun je hem dan vragen of hij wat meer zijn best wil doen. En vind hij dat niet, dan is het toch ook geen goede vriend? Je verdient beter :) Neem niet genoegen met de eerste de beste, er zijn genoeg geweldige betrouwbare mensen out there die jou wel kunnen geven wat je nodig hebt. Liefde voor iemand (ook op de vriendschappelijke manier) is niet altijd genoeg om een goede relatie te hebben. Je moet het ook hebben van gelijke normen en waarden of in ieder geval een manier vinden die verschillen te overbruggen. Als dat niet lukt of de een wil niet, dan is het tijd om afscheid te nemen. Het is niet erg dat vriendschappen overgaan of minder worden, soms heb je iets van elkaar te leren, en als je dat dan hebt gedaan, is het tijd om door te gaan. Dat is een heel normaal en natuurlijk proces :)
(3783) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).