De website heinpragt.com is al sinds 1994 een begrip op het internet en is door de jaren heen uitgegroeid naar meer dan 330 themapagina's en een paar duizend bezoekers per dag. De website heeft drie hoofdonderwerpen: mens, cultuur en techniek.

Vriendschap algemeen


2011-11-21 15:47:00
geroddel over onze
ik heb 2 maanden verkering gehad met een jongen, daarna is het uitgegaan, vervolgens kwam hij 2 maanden later weer terug bij me, we hielde allebei nog van elkaar, we hebben een probleem met onze ouders, we mogen allebei geen verkering, hij niet voor zijn 16e ik niet voor mijn 15e, daarom hebben we vanaf die tijd geen verkering meer genomen, maar wel vaak afgesproken met elkaar, ik zie hem nu niet heel vaak, er zijn veel momenten geweest dat het slecht ging en we elkaar soms meer dan 2 weken uit de weg liepen en ontweken, nu gaat het al een tijdje beter maar nog is het niet als vroeger, ik heb nu een andere jongen leren kennen, waar ik veel om ben gaan geven, hij is verliefd op mij, ik niet op hem omdat ik nog steeds op die andere jongen ben, toch voel ik iets voor deze jongen, zelf zie ik hem als mijn broertje omdat ik hem alles vertel altijd bij hem terecht kan en hij heeft altijd een luisterend oor, maar.. tijdens de les spreek ik hem vaak, ik ga ook vaak de les uit, en als ik uit school kom geef ik hem een knuffel en ga naar huis. veel mensen zien ons vaak samen, ik hoor nu regelmatig mensen over ons roddelen, en dan vooral dat wij samen iets zouden hebben, dat vind ik echt niet leuk, en ik voel me ook gelijk een beetje schuldig, ben bang dat als het geroddel nog erger word, dat de jongen waarop ik echt verliefd ben, dat ook hoort en dat het verkeerd loopt of dat hij gaat denken dat ik hem bedrieg, of in de maling neem. of dat hij een keer ziet dat ik die ander jongen een knuffel geef ofzo.. ik wil graag dat het geroddel stopt.. dat alle mensen weten en geloven dat ik niets met deze jongen heb dat hij voor mij een goede vriend is en verder niets... maar hoe moet ik dat doen? want ik wil deze jongen niet laten stikken, ook al ben ik niet verliefd op hem, ik ben degene die hij het meest vertrouwd, en dat wil ik hem vooral niet afnemen, wat moet ik doen?

Ga naar onderwerp op de site »

Antwoorden en reacties
2011-11-21 15:47:00
Tip 1: bespreek nog met die jongen dat er roddels her en der gaat over jou en over een jongen die je gewoon als een broertje ziet. Zeg tegen hem dat je van hem houd en hem niet kwijt wil. En dat hij dus niks moet aantrekken van geroddel omdat jij nog steeds gevoel voor hem hebt.
Je mag de andere jongen wel graag maar ziet hem echt als een soort broertje. Maak hem dat duidelijk.

Tip 2: Praat met je ouders. Geef aan dat jullie nog steeds erg verliefd op elkaar zijn. Dat die gevoelens niet over gaan. En als ze verbieden dat juist dingen dan stiekem gebeuren en het hierdoor alleen maar spannender maakt. Dus dat als je dingen verbied juist averechts werkt. En dat jij gewoon open kaart wil spelen.
Dat je veel om ze geeft maar eenmaal niet je gevoelens voor hem opzij kan schuiven. En dat je begrijpt dat dit allemaal veel te jong voor ze is. Maar dat er een oplossing moet worden gezocht dan het gewoon botweg verbieden omdat dit niet werkt. Geef aan dat helaas steeds vaker mensen op vroege leeftijd verliefd worden. En dat je dat ook om je heen ziet. Smoes gewoon dat sommige al s&x hebben terwijl ouders dan er niet op de hoogte zijn omdat ze er geen relatie mee mogen hebben. Dat ze dan naar gevaarlijke plekken gaan en niet safe doen. Dat jij nooit voor zulke keuzes wilt staan en gewoon zaken met ze wilt en kunt bespreken. Maar dat zij zich dan ook opener moeten instellen. Geef aan dat je het echt begrijpt dat zoiets moeilijk voor ze is maar dat het wel nodig is. Geef aan je ouders voorbeelden zoals dat je toch liever wilt dat je dochter ooit bijvoorbeeld op den duur s&x heeft in haar eigen huis dan op een gevaarlijke plek? Of toch liever dat je dochter samen met haar vriend bij haar of zijn ouders thuis is? Dan dat ze gaan liegen en met elkaar afspreken in een vreemde stad en rond gaan dwalen? Maak die dingen duidelijk tegen je ouders. Zeg dat je er op een volwassen manier met ze erover wilt praten omdat verbieden geen oplossing is. Dat je gewoon op een normale manier altijd met ze open kaart wil spelen maar dat iedereen dan wat water bij de wijn moeten doen. Geef aan dat het misschien een goed idee is om ook met zijn ouders te praten. Zodat jullie gezamenlijk naar een oplossing kunnen zoeken. Want verbieden is geen oplossing.

3: misschien ken je iemand die ook al verkering heeft en de ouders er niet moeilijk overdoen. Misschien dat je moeder die moeder wel eens mag bellen over advies? Dat je dan zegt "mam hier heb je een telefoonnummer van de moeder van ,..... Zij heeft ook op een vroege leeftijd een relatie. Als je vragen hebt aan die moeder dan mag je haar altijd bellen.

4: Praat in het bijzijn van de roddelaars veel over de jongen waar je verliefd bent. Zeg bijvoorbeeld "ik hou nog steeds zoveel van .,... Misschien denken sommige wel eens dat ik ...... leuk vindt maar die zie ik echt alleen maar als een soort broertje" Of zoiets van tegen een vrijgezellen meisje waar anderen bij staan (roddelaars) "is ..... niet wat voor jou? Ik zal het wel leuk vinden als mijn beste maatje verkering kreeg met jou. Want voor iemand die je als broertje ziet wil je toch graag dat hij ooit verkering krijg met een leuk meisje. En ik vind jou eigenlijk wel erg leuk voor hem. bla bla bla Gewoon erg vaak laten vallen waar anderen bij zijn dat je hem dus alleen als broertje ziet en je nog hartstikke verliefd bent op die ene jongen.
Wie weet roddelen ze dan juist alleen maar naar die jongen die jij leuk vindt dat je niks anders doet dan praten over hem. Hoe leuk je hem wel niet vindt.

5: Zeg in een pauze tegen je vriendinnen "zullen we het spelletje waarheid, doen of durven spelen? En dan geef je als je een vraag krijgt zoals "ben je verliefd"als antwoord : ja op ....... Ook stap je niet op je maatje af maar op hem als je als durf opdracht krijgt "geef een jongen een zoen" of geef een jongen een knuffel. En als iemand zegt geef ..... een zoen. En het is niet die jongen die je leuk vindt dan roep je nee mag ik nou niet ..... zoenen? (roep dan die naam van die jongen die je zo leuk vindt)
(3765) Reactie van een bezoeker van de site!

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (mail@heinpragt.com).