Vragen over Verliefdheid (Liefde)

Op deze pagine staat een archief van een vraag en alle reeds gegeven antwoorden. Deze vraag en antwoord sectie is niet meer actief maar staat nog op de website om te kunnen lezen. U kunt niet meer actief deelnemen en geen nieuwe vragen of anntwoorden toevoegen.


2011-11-07 14:02:00
Van verliefd naar hele goede vriendin
Ik ben heel benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken. Ik heb iemand ontmoet via internet en een super eerste date gehad, waarbij we beiden aangaven een klik gevoeld te hebben. De 2e date wilde hij nog hebben voordat hij 3 weken naar het buitenland ging want anders duurde het zo lang voordat hij me zou zien. Dag 1 dat hij in het buitenland zat, had ik gelijk een email in mijn box zitten. Na 3 weken mailen en sms had ik spontaan besloten hem op te halen van Schiphol en heb alleen een ritje te geven naar huis zodat hij niet moeilijk hoefde te doen met treinen. Er stond echter nog een familielid van hem op Schiphol die hij niet verwacht had. Hij is eerst met mij naar huis gegaan en daarna doorgereden met de ander. We hebben daarna nog 2 hele leuke dates gehad waarbij hij telkens liet blijken mij leuk te vinden. Hij is me zelfs gelijk thuis komen verwelkomen toen ik terug kwam van vakantie....ik had niets gevraagd, maar hij had spontaan vrij genomen hiervoor. Na nog een super date, kreeg ik vervolgens te horen dat hij twijfelde en uiteindelijk kreeg ik te horen dat hij me als een hele goede vriendin zag en me ook zo in zijn leven wilde hebben en niet als zijn vriendin....De laatst keer overdonderde hij me door me passioneel te zoenen....is hij verliefd geweest, durfde hij niet...hij zegt dat hij er alles aan geprobeerd heeft om ons een kans te geven....ik ben het niet met hem eens na 6 dates en 5 weken van buiteland ertussen......Hoe kijken jullie hier tegenaan?

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2011-11-07 14:02:00
Je loopt teveel achter hem aan. Je had niet gelijk hem moeten ophalen van Schiphol. Ik snap je gevoelens etc. etc. Maar een man is een jager en het kan een man benauwen als een vrouw zo hard van stapel loopt. Natuurlijk houd hij van je maar wil geen relatie want dit geeft hem al onbewust een benauwd gevoel. Onbewust denkt hij `ik vind haar aardig maar ben niet de verliefdheid` Logisch want jij neemt al de spanning weg! Je moet het rustiger aan doen.
Een man is gewend het initiatief te nemen en te jagen.
Jij doet gelijk al alles voor hem uit verliefdheid. Maar onbewust wordt hij dan niet tot je aangetrokken want hij kan niet jagen. Dit houd niet in dat je helemaal afstandelijk moet doen maar je moet hem wel vaak de initiatieven laten nemen. Jij mag wel aanleiding geven maar de rest moet hij doen. Je moet zien dat hij een jager (leeuw) is en jij bent een prooi (hertje).
Een leeuw zal niet snel een ziek hertje pakken die eigenlijk al voor zijn neus klaar ligt (iemand die teveel achter hem aan loopt) als er nog 2 leuke hertjes voor zijn neus vrolijk rond huppelen. Dat trekt meer zijn aandacht. 1 hertje is wel erg moeilijk te pakken want die kijkt schuw en is erg lastig te pakken daar gaat de leeuw niet snel achteraan (meisje die geen interesse toont en afstandelijk doet) ....TOON DUS ALTIJD INTERESSE. LAAT EEN MAN ZICH BELANGRIJK VOELEN......
De leeuw zal dus achter het hertje gaan die vrolijk langs hem rond huppelt.
Hij kan haar pakken maar dan moet hij wel gaan jagen. (meisje die interesse toont, aardig is maar niet achter hem aan huppelt) Als jij goed de principe snapt van jagen en soort prooi dan zal je vast wel zijn gevoel snappen. En dan weet je ook hoe jij het moet aanpakken zodat hij weer verliefd wordt. Kortom: laten zien dat je erg de moeite voor hem waard bent maar niet te makkelijk veroveren bent. Jij blijft een spannend en leuk iemand waar hij wel moeite voor moet doen. Hij zal vaak iniatief moeten tonen en dat zal worden beloond met een afspraakje met jou! Dit geeft bij hem spanning wat het verliefdsheidshormoon aan maakt.
(3749) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-08-16 22:47:00
Daar ben ik het niet mee eens. Ik zocht werk en kwam bij mijn vriend zijn cafe terecht, in het begin zag ik hem niet staan tot einde van de avond van de eerste nacht dat ik daar vroeg om werk. Hij maakte grapjes. daarna ging ik op donderdag nog even langs met een vriendin en keek alleen af en toe naar hem. dat weekend had ik bij hem gewerkt achter de bar en kwam erachter dat hij die maandag middag bij zijn zaak was(die is op maandag gesloten) ik besloot om daarheen te gaan met een vriendin en we vroegen hem en zijn broer mee naar het strand in de avond, en daar sloeg de vonk over ik lach in zijn armen bij het strand. daarna ben ik de dag erna weer langs gegaan met een vriendin, bracht haar later thuis en kwam weer terug om hem op te halen want we gingen stappen. Daarna heeft hij mij gevraagd en we houden nu nog steeds van elkaar en dit is een jaar geleden. Hij hoefde niet veel moeite voor mij te doen omdat ik al elke keer aanbood om langs te komen en na een week sliep ik al iedere nacht bij hem.
(4020) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-12-18 16:12:00
Het beste is denk ik om het te accepteren en gewoon afspraakjes maken als je weet waar hij woont kun je erheen gaan en chocola bloemen enz. Geven

Ga met kerst er bijvoorbeeld heen en ga eens gezellig kletsen zoals toen misschien vindt hij je toch wel leuk.
(5697) Reactie van een bezoeker van de site!

Etiquette op deze vraag en antwoord pagina's

Deze vraag en antwoord pagina's zijn een eenvoudige vorm van een forum, u kunt vragen stellen, reageren op anderen en de beheerder van deze website beantwoord zelf ook vragen. Om te zorgen dat de kwaliteit een beetje op peil blijft zijn er aan aantal aanbevelingen die ik graag wil doen aan de mensen die hier willen reageren. Voordat u uw vraag op een plaatst wilt u dan eerst even controleren of deze vraag al niet eens is gesteld, dubbele onderwerpen zijn wat vervelend. Probeer bij het onderwerp te blijven en niet "off topic" te gaan. Typ niet in HOOFDLETTERS, wanneer u dit doet, zal het lijken alsof u schreeuwt. Probeer cynisme en sarcasme zoveel mogelijk te vermijden, niet iedereen begrijpt dit altijd. U mag het met elkaar oneens zijn maar probeer een beetje respect te blijven tonen tegenover de ander.

Probeer geen onzin te plaatsen of misinformatie, dit zal bij de controle voor plaatsing al zoveel mogelijk worden weggehaald maar voorkomen is beter. Probeer een beetje kort en bondig te schrijven en gebruik alstublieft leestekens en afgesloten regels in uw tekst. De beheerder zal berichten enigszins formatteren maar u kunt de beheerder hierdoor veel werk besparen. Controleer ook even de meest recente opmerkingen voordat u op een oudere opmerking reageert, aangezien het probleem mogelijk al is opgelost of de meningen zijn gewijzigd. En natuurlijk is vloeken, vulgaire taal en schelden niet toegestaan, deze berichten zullen ook niet geplaatst worden. Het is de bedoeling om kennis en ervaring te delen, hou dit ook in uw achterhoofd wanneer u wilt reageren.

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.
Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).