Antwoord pagina

Hier kunt u een vraag beantwoorden. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.


02 - Man versus Vrouw  -  De verschillen in omgaan met geld, huishouden en opvoeding
Papa dag zou beter mama dag kunnen heten!
Even naar aanleiding van een andere vraag hier, ik heb met veel moeite op mijn werk het voor elkaar gekregen dat ik de dag dat ik een halve dag werk, thuis mag werken. Die dag doen we onze dochter niet naar de opvang en dat is dus mijn papa dag. In de tijd dat ze slaapt doe ik mijn halve dag werk en nog een beetje tussendoor. Ik kan de andere halve dag lekker aan mijn dochter besteden en probeer hier ook echt van te genieten door naar de speeltuin te gaan e.d. Maar u voelt hem al, 's ochtends heeft mijn vrouw al een briefje klaargelegd met alle klusjes in huis die ik ook nog wel even kan doen en de boodschappen die ik moet halen. Die boodschappen is niet zo erg want dat doe ik dan samen met mijn dochter, maar bijvoorbeeld het hele huis stofzuigen dat kan gewoon niet omdat onze dochter daar doodsbang voor is, mijn vrouw zegt dan dat ik het kan doen als ze slaapt maar dan moet ik werken. Ik krijg het niet aan het verstand bij mijn vrouw dat ik een halve dag moet werken en de andere dag graag alleen aan mijn dochter wil besteden, dan krijg ik de schampere opmerking dat mannen niet dingen tegelijk kunnen doen en dat zij dat wel kan. Ze begint dan onmiddelijk te klagen dat zij alles alleen moet doen (zij werkt 4 dagen) en dat ik te beroerd ben om haar te helpen in huis. Toen ik dit verhaal aan een collega vertelde zei deze dat het bij hem niets anders was en dat zij daar ook regelmatig ruzie om hadden omdat hij de "lijstjes" stelselmatig negeerde. Wat is dit nu voor gedrag van de vrouw, van de ene kant willen ze dat we een goede vader zijn die veel tijd met zijn kind doorbrengt en aan de andere kant willen ze dat we die tijd maar besteden om voor hun aan het werk te zijn... Graag reacties... JW

Toets hier uw reactie in en druk op verstuur.


Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).