Antwoord pagina

Hier kunt u een vraag beantwoorden. Alle vragen en reacties worden gecontroleerd voor ze geplaatst worden. Wanneer een vraag of reactie kwetsend, beledigend, neerbuigend, provocerend of grof taalgebruik bevat, zal deze niet geplaatst worden. Ook is het gebruik van websites adressen, email adressen en huisadressen alleen in overleg met de beheerder toegestaan om uzelf en de lezer te beschermen.


10 - Communicatie & taal  -  Tegenspraak en feedback
Omgaan met verbaal (en fysiek) geweldadig gedrag.
Een van de dingen waar ik me al vele jaren aan stoor is verbaal en fysiek geweld. Dit was voor mij een van de redenen om weer terug te verhuizen vanuit de Randstad naar een rustiger deel van het land. De eerste week dat ik hier weer woonde kwam ik thuis en vertelde ik verheugd mijn ervaring. Ik fietste op het fietspad en er liep een man met een vrij lang aangelijnde hond ook op het fietspad. Ineens sprong de hond bijna voor mijn fiets en de man verontschuldigde zich. In de jaren daarvoor had ik de reactie verwacht van "hé klerelijer, kun je niet uitkijken, heb je stront in je ogen?". Dit soort verbaal agressief gedrag heb ik vaak ervaren toen ik in de Randstad woonde ook als de ander duidelijk fout was. Ik heb hier nooit aan kunnen wennen en nog steeds denk ik vaak dat ik niet zo goed met verbaal en of fysiek agressieve mensen kan omgaan. Ik probeer meestal niet te escaleren, uiterlijk rustig te blijven en de zaak met redelijkheid op te lossen of uiteindelijk maar uit de weg te gaan. Wat ik wel merk is dat zo'n confrontatie wel iets achterlaat in mijn vezels en dat het wel even duurt voordat dit er weer uitgesleten is. Wat zeker niet werkt is hetzelfde gedrag terug gaan spiegelen want de ander heeft onmiddellijk door dat dit niet echt is (het zit niet in mijn genen) en dan kan de zaak ook nog eens aardig escaleren. Hierbij nodig ik mijn bezoekers uit om hier een over mee te praten. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Toets hier uw reactie in en druk op verstuur.


Om dit snel terug te kunnen vinden kunt u door onderstaande knop deze pagina toevoegen aan uw favorieten!
Toevoegen aan uw favorieten!


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).