Het sprookje van Hasj en Wietje

Sprookje

Er leefde eens arme houthakker, die heette Parihuana. Hij had een hele bazige vrouw, die Marihuana heette. Ze hadden twee kinderen en die waren Hasj en Wietje gedoped . Wietje speelde met haar barbituraatje en Hasj speelde met Snuffie zijn hondje en kat Morfientje. Marihuana zei: We moeten iets doen. “Parihuana snoof eens diep, maar wist niets te zeggen. Ze hadden namelijk niet meer te eten. Marihuana bedacht een boos plan. Ze zouden met z’n vieren een tripje gaan maken in het bos en daar zouden ze Hasj en Wietje achterlaten. Maar de slimme Hasj had alles gehoord en stak een mesje in zijn broekzak.

De volgende dag gingen ze een tripje maken in het bos waar de wind door de bomen blowde die zo high waren. ’s Middags deden Hasj en Wietje een dutje en hun ouders gingen er stilletjes vandoor. Maar Hasj had met zijn mesje lijntjes getrokken in de sneeuw, dus ze konden makkelijk de weg naar het dorp vinden. Ze durfden echter niet naar huis, dus gingen ze naar Omium en Opium. Deze zaten vredig op hun canabee naar de LSD-speler te luisteren, waaruit juist de hit klonk:

Altijd rookt Kortjakje wiet
midden in de week maar zondags niet
Zondags rookt zij heroïne
met een snuifje cocaïne
Altijd rookt Kortjakje wiet
midden in de week maar Zondags niet

Toen Opium en Omium de kinderen zagen, begroetten ze hen uitbundig: “High!”, riepen Opium en Omium en “High!” riepen Hasj en Wietje, “laten we gaan Chinezen”. “Goed” zei Omium, “ik coke wel”. De volgende dag werden Hasj en Wietje weer naar huis gebracht. Parihuana was blij, maar Marihuana niet. Toen ze weer een tripje gingen maken in het bos, lette Marihuana goed op Hasj, zodat hij geen kans zag lijntje te trekken. Toen ze weer alleen achter beleven, waren ze echt verdwaald. Maar toen zagen ze een vogeltje, dat floot: Wiedewiedewiet. Ze volgden het en kwamen bij een huisje, dat helemaal van coke gemaakt was. Zoveel coke hadden ze nog nooit bij elkaar gezien. Ze begonnen meteen te snuiven, maar terwijl ze zo heerlijk snoven, werden ze bespeed door de boze H-XTC, die in het huisje woonde. ze hoorden een kraakstem: “Sniffel, snaffel, snuifje, wie snuift daar aan mijn huisje?” Het is de wind, de wind, het highe kind, riepen Hasj en Wietje in koor. Dit herhaalde zich een paar keer.

Maar toen kreeg de H-XTC argwaan en ze kwam en zei met een lief stemmetje: “Kom maar mee naar binnen, daar heb ik lekkere spacecake voor jullie”. Maar eigenlijk had de boze H-XTC maar al te veel zin in die Hasj en Wietje. Na een tijdje zaten Hasj en Wietje helemaal stoned en uitgeteld bij de H-XTC aan tafel. Nu wilde de H-XTC Wietje gaan drogen in haar drooghok en Hasj samenpersen in haar persijzer om hem vervolgens in blokjes te snijden. Nu konden ze niet meer ontkomen. “ HENNEP”! riep Hasj. “HENNEP” riep ook Wietje. Ze waren bang om opgerookt te worden. Wietje moest gaan kijken of de kolen in het drooghok al heet genoeg waren. Ze zei tegen de H-XTC dat ze het niet goed kon zien. De H-XTC ging nu zelf kijken en Wietje duwde de H-XTC in het drooghok en deed de deur dicht.

De H-XTC begon te schreeuwen: “HENNEP, HENNEP”! Al gauw bleef er niet veel meer over dan een sissend groen hoopje blubber. Wietje haalde Hasj en ze waren blij. Ze doorzochten het huisje en namen zoveel mogelijk drugs mee als ze konden houden. Hun zakken puilden uit van de heroïne, morfine, methadon, hasj, wiet, coke en vooral XTC. Ze staken het huisje achter zich in brand. “Crack” zei het huisje. Ze gingen met speed naar huis. Het wiedewiedewiet vogeltje wees hen de weg. Onderweg kwamen ze Rookkapje en Sneeuwwietje nog tegen. Toen ze thuis kwamen, was Parihuana heel blij. Marihuana was dood en ze leefden nog high en gelukkig.

(Als je ooit in een bos komt waar het erg naar verbrande coke en XTC ruikt, dan weet je waar het vandaan komt……)

Last update: 19-07-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).