Portfolio fotografie Hein Pragt

Hier staat een overzicht van de foto's die ik de laatste jaren heb gemaakt, zowel thuis, buiten als op workshops in een fotostudio. Ik experimenteer graag met licht en dat probeer ik in deze portfolio ook een beetje te laten zien. Ook speel ik graag met scherptediepte, dus een scherpe voorgrond en een onscherpe achtergrond en experimenteer ik graag met macrofotografie. Vriendelijke groet, Hein Pragt.

Landschapfotografie


Bloemen en planten fotografie


Macrofotografie


Stillevens fotografie


Zwarte doos fotografie

Ik heb zelf een zwarte doos gemaakt om mooie lowkey foto’s te kunnen maken. Ik heb hiervoor een oude kartonnen doos genomen en bij de Zeeman voor 3 euro een zwart fleece dekentje gekocht. Dit dekentje heb ik in stukken geknipt en met lijm in de binnenkant van de doos geplakt zodat deze van binnen mooi zwart en mat is. Daarna zet ik de camera op statief, neem een dimbare en in kleurtemperatuur instelbare ledlamp als belichting en maak ik in een donker verlichte kamer dit soort foto’s. Leuk resultaat voor weinig geld.


Last update: 20-08-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).