Biografieën en foto's van bekende modellen.

Wie zich als fotograaf of als model wil verdiepen in het fotograferen van modellen, kan heel veel leren van de geschiedenis van de fotografie en van de levensverhalen en foto's van bekende modellen. Naast de vaak vele mooie foto's zijn ook de levensverhalen van de modellen en fotografen erg interessant en er is ook als model en fotograaf veel van te leren. Op deze pagina probeer ik een overzicht te geven van de modellen die mij fascineren of die erg bijzonder zijn. Ook kunt u veel leren van klasieke poses en beroemd geworden fotos van zeer creatieve fotografen en modellen. Soms ben ik een foto uit een boek of blad nauwkeurig aan het bestuderen en dan wil men nog wel eens vragen of ik het model zo mooi vind, echter ben ik dan vaak aan het bstuderen hoe de fotograaf de belichting gedaan heeft of hoe de pose de verhoudingen van het lichaam van het model anders doet uitkomen. Er is veel te leren door goed te kijken naar het werk van bekende en goede fotografen en modellen.
Veel kijk en leesplezier, Hein Pragt.

Bettie Page

Bettie Page overleden

12 december 2008

Bettie Page, het Amerikaanse topmodel uit de jaren vijftig, is donderdagavond in het ziekenhuis in Los Angeles overleden. Eerder deze maand werd zij opgenomen na een hartaanval, ze is 85 jaar oud geworden. Van Bettie Page wordt vaak gezegd dat zij de voorwaarden schepte voor de seksuele revolutie van de jaren zestig. Als pin-upmodel kreeg ze nationale bekendheid met foto's in tijdschriften waarop ze alleen een bikini of lingerie droeg en in 1955 poseerde ze in de Playboy. Sinds haar hartaanval is veel gespeculeerd over de toestand van Page, haar impresario Mark Roesler zei dat Page niet meer bij bewustzijn is geweest sinds de hartaanval van negen dagen geleden. Verder zei hij dat het model vredig is gestorven. Drie weken geleden werd Page naar het ziekenhuis gevoerd met een longontsteking, vorige week kreeg ze een hartaanval en belandde ze in een coma. Maar een ruwe schatting is dat er zeker 20000 foto's van haar gemaakt zijn die hun stempel op de hedendaagse fotocultuur gedrukt hebben en die nog lang bekeken zullen worden.


Bettie Page biografie

"I was not trying to be shocking, or to be a pioneer. I wasn't trying to change society, or to be ahead of my time. I didn't think of myself as liberated, and I don't believe that I did anything important. I was just myself. I didn't know any other way to be, or any other way to live."
Bettie Page

Bettie Page werd geboren op 22 April 1923 in Nashville Tennessee. Haar vader, Roy was een auto-werktuigkundige en haar moeder Edna, was deels Cherokee. Haar ouders gaan scheiden in 1933 als Bettie 10 jaar oud is en Bettie en haar twee zusters worden voor een jaar naar een weeshuis in Nashville gestuurd. Ze ging naar de Hume-Fog High School waar ze zeer goede cijfers haalde, nam deel aan de debatclub, doet aan schooltoneel en geeft de schoolkrant en het jaarboek uit. Ze gaat zelden uit en heeft niet veel dates. In 1940 slaagt ze en mist de kans voor een beurs bij Vanderbilt Universiteit. Ze doet de Universiteit Peabody voor leraren in Nashville, behaalde ze een B.A. graad in 1944.

In 1941 trouwt ze met Billy Neal die onmiddellijk opgeroepen wordt voor de strijdkrachten waarna Bettie verhuist naar haar zuster in San Francisco. Ze doet een screentest voor 20th Century Fox die niet erg goed gaat en vindt werk als secretaresse en staat af en toe model voor een bont bedrijf. In 1947 werkt ze zes maanden als secretaresse in Haïti en bij haar terugkeer naar de Verenigde Staten krijgt ze een scheiding van haar echtgenoot. Ze gaat naar New York en werkt als secretaresse, en blijft vrij onsuccesvol een acteer carrière nastreven. Ze doet openlucht modellen werk voor heel wat amateur "camera clubs" om extra geld te verdienen. Bij één van deze sessies waarbij wel 60 fotografen aanwezig waren, doet de politie enkele arrestaties maar Bettie ontsnapt.

Ze ontmoet Jerry Tibbs, een politieagent en een part-time fotograaf, op het strand van Coney Island in de zomer van 1950. Hij stelt haar zo kenmerkende haardracht voor om haar hoge voorhoofd te verbergen en de Bettie Page look is geboren. Ze begint nu fulltime te werken als pin-up model. In 1951 ontmoet ze Irving Klaw die haar in diverse bondage scènes fotografeert. Ze begint hier in redelijk beroemd te worden en doet veel fotosessies en poses op bestelling wat redelijk winstgevend blijkt te zijn. Bettie zelf vond het achteraf wel amusant.

In 1954 ontmoet zij Bunny Yeager in Florida en hun fotosessies samen produceren een aantal van de meest beroemde foto's van de Bettie Page. Enkele van deze foto's werden verzonden naar Hugh Hefner die Bettie playmate van de maand maakte in Januari 1955. Dit is vrij bijzonder om dat Bettie op dat moment al bijna 32 jaar oud is. Irving Klaw wordt gearresteerd voor "samenzwering om obsceen materiaal te verspreiden via de US mail" in 1963. Bettie wordt opgeroepen om te getuigen en ze schijnt aangegeven te hebben dat Klaw absoluut onschuldig was. Rond deze tijd is er een producent die haar hoofd op het lichaam van een ander gezet heeft waartegen Bettie ernstig in verweer gaat. Veel van haar gespaarde geld gaat naar het opkopen van deze foto's en ernstig afgeknapt op het modellenleven besluit ze te stoppen en verlaat ze New York. Irving Klaw komt in 1966 te overlijden.

Ze trouwt opnieuw met Armond Walterson in 1958 en gaat wonen in Key West in Florida. Het huwelijk is niet erg succesvol en op 31 December 1959 heeft Bettie een godsdienstige ervaring en volt ze zich "herboren". Ze wijdt zich volledig aan het Christendom en in de loop van de volgende jaren werkt zij voor diverse Christelijke organisaties. In 1963 keert ze terug in Nashville en hertrouwt Billy Neal waarschijnlijk om haar te helpen om als missionaris te kunnen werken, maar ook dit nieuwe huwelijk is een mislukking.

Ze gaat weer naar Florida in 1967 en trouwt met Harry Lear waarna ze scheiden in 1972. Ze gaat in Los Angeles wonen met haar broer terwijl de Bettie Page cultus opbloeit. In een gesprek in 1993 via de telefoon vertelde ze een verslaggever van de Rich and Famous dat zij hier geen enkel besef van had en dat ze arm en onbekend was. Daarna heeft ze nog wel een advocatenkantoor ingehuurd om een deel van de opbrengsten te verkrijgen. Ruw geschat zijn er in haar leven meer dan 20.000 foto's van Bettie Page genomen.

Het verhaal van Bettie Page is er één die het natuurlijk uitschreeuwt om verfilmd te worden. In de eerste instantie was Martin Scorsese dit van plan met Liv Tyler in de rol van Bettie Page. Dit project heeft echter nooit het daglicht gezien wat de deur voor Mary Harron heeft geopend om een film over Bettie Page te maken. Gretchen Moll is gecast in de rol van Bettie Page waarbij Mary Harron gemikt heeft op de ontdekking van Bettie Page en diens hoogtijdagen. De film die Mary maakte werd The Notorious Bettie Page. De film duurt zo ongeveer 2 uur en in deze twee uur wordt je als kijker hoofdzakelijk bekend gemaakt met de 7 jaren vanaf haar ontdekking tot haar verdwijnen uit de modellenwereld.

Lees meer en bekijk foto's op: https://www.bettiepage.com/

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe, werd geboren geboren op 1 juni 1926 in Los Angeles als Norma Jeane Mortenson. Norma Jean had een moeilijke jeugd, doordat haar moeder Gladys Baker geestelijke problemen had, heeft ze de kleine Norma Jeane naar haar vrienden Albert en Ida Bolender gebracht, in de hoop dat deze haar goed zouden opvoeden. Als haar echte moeder Gladys na een lange tijd, met haar dochter in haar pas gekochte huis wil gaan wonen, krijgt Gladys en mentale instorting. Norma Jeane wordt in het gezin van Grace McKee geplaatst. Ze zal nooit een goede band met haar moeder krijgen.

In 1942 moet Grace's man voor zijn werk naar de oostkust van de Verenigde Staten en het is voor het stel te duur om de 16-jarige Norma Jeane te onderhouden. Norma Jeane kan dan nog maar 2 dingen doen, of terug naar het weeshuis of trouwen. Ze koos voor het laatste en trouwde op 19 juni 1942 met haar 21-jarige buurjongen James Dougherty. Terwijl James in het leger diende, ging Norma Jean in op het verzoek van een fotograaf om te poseren, onder andere voor naaktfoto's. Toen Dougherty terugkeerde liep het mis en op 13 september 1946 scheidde het stel.

In de jaren daarna probeerde Norma Jeane aan de slag te komen in Hollywood. Ze kreeg een contract bij een filmmaatschappij onder de naam Marilyn Monroe, maar afgezien van één kleine bijrol, die ook nog eens sneuvelde in de montagekamer, zonder succes. Een contract bij een maatschappij was in die tijd vaak een vorm van prostitutie, de 'actrices' mochten met de relaties van de filmbazen uit eten en soms meer. Ondertussen werkte ze aan haar houding, nam ze acteer- en zanglessen, blondeerde ze haar haren en reviseerde ze haar gebit. Ze maakte geleidelijk aan naam als dom blondje, een imago, dat ze bewust koos. Haar eerste grote rol was in "How to Marry a Millionaire" waarna nog enkele grote successen volgden.

Haar huwelijk met de honkballer Joe DiMaggio, waarmee ze op 14 januari 1954 trouwde, duurde slechts 7 maanden, ze gingen echter als goede vrienden uit elkaar. Aan het einde van de jaren '50, richtte ze haar eigen productiehuis op en verhuisde naar New York. Ze nam les bij The Actors Studio van Lee Strasberg en kreeg een relatie met toneelschrijver Arthur Miller, met wie ze op 29 juni 1956 trouwde. Ze wilde zich verdiepen en serieuzere rollen spelen. Echter door haar alcohol- en medicijnengebruik kwam ze veelvuldig te laat of simpelweg niet voor de opnames. Haar man ontmoette tijdens opnames de fotografe Eve Arnold en dit leidde tot de scheiding van Monroe op 20 januari 1961.

Haar psychische problemen, deels geërfd van haar moeder, verergerden door haar chronische medicijngebruik. Op 5 augustus 1962 wordt ze dood aangetroffen door haar huishoudster Eunice Murray in Marilyns huis in Brentwood, Californië. Er wordt vastgesteld, dat Marilyn Monroe door een overdosis aan slaapmiddelen is overleden. De politie houdt het na onderzoek op 'waarschijnlijk zelfmoord'.

Er is in de media veel gespeculeerd over een mogelijke relatie tussen Marilyn Monroe en president Kennedy. Met de Amerikaanse president John F.Kennedy zou ze volgens deze geruchten een affaire hebben gehad, maar nadat hij genoeg van haar had, zou deze haar over hebben gedaan aan zijn broer Bobby Kennedy. Toen deze haar zou hebben laten vallen, zou Marilyn door het lint zijn gegaan en een poging tot chantage hebben gedaan. Bewijs voor de relatie en een andere doodsoorzaak dan zelfmoord, is echter nooit gevonden.

Lees meer en bekijk foto's op: http://marilynmonroe.com/

Jayne Mansfield

Jayne Mansfield is de artiestennaam van Vera Jayne Palmer die geboren is op 19 april 1933, ze was een bekende Amerikaanse filmactrice en sekssymbool. Ze was zeer bekende om haar lichtblonde haar, haar zandloperfiguur en haar diepe decolletés. Ze werd bekend in het midden van de 50er jaren nadat Marilyn Monroe blonde sekssymbolen met een vergelijkbaar lichaamstype erg populair had gemaakt. Ze heeft in een aantal films gespeeld maar kwam snel in een negatieve spiraal terecht en op 34 jarige leeftijd kwam ze zoals zoveel sterren om in een auto ongeluk.

Jayne was enig kind en woonde in Phillipsburg in New Jersey, haar vader overleed aan een hartaanval toen ze drie jaar oud was, haar moeder hertrouwde in 1939 en verhuisde naar Dallas. Jayne studeerde drama en natuurkunde aan de Southern Methodist University en deed een aantal colleges aan de University of Texas, waar ze haar eerste man ontmoette. Ze was een bijzonder intelligente vrouw. Ze won een aantal schoonheidswedstrijden in Texas, waaronder Miss Photoflash, Miss Magnesium Lamp en Miss Fire Prevention en in 1954 verhuisden ze naar Los Angeles, waar ze drama studeerde aan de UCLA. Haar filmcarrière begon met kleine rollen voor Warner Brothers en in 1955 was de ze Playmate van de maand in Playboy. In de jaren daarna heeft ze hier nog vaker in verschenen.

Ze speelde in de films eigenlijk alleen maar komische rollen, of rollen die haar als sekssymbool benadrukten. Ze trouwde drie keer en scheidde tweemaal, daarnaast werd er in de bladen verteld over haar affaires en relaties met verschillende mannen, waaronder Claude Terrail (de eigenaar van het Parijse restaurant La Tour d'Argent) en de Braziliaanse playboy billionair Jorge Guinle. Ze had ook een korte affaire met Jan Cremer, omdat hij zijn autobiografische roman Ik, Jan Cremer uit 1964 aan haar had opgedragen.

Aan het eind van de 50er jaren krijgt ze veel negatieve publiciteit door succesvolle pogingen haar borsten te laten zien in geplande "ongelukjes. Een beruchte stunt gebeurde in april 1957 toen ze tijdens een etentje ter ere van Sophia Loren voorover leunend met een borst die uit de jurk valt, tepel zichtbaar, werd gefotografeerd. Deze foto's werden wereldwijd gepubliceerd, en veroorzaakte veel ophef. En hoewel ze veel publiciteit kreeg was het na 1958 afgelopen met de goede rollen, ze deed een aantal low-budget films waarin ze voornamelijk zoveel mogelijk van haar lichaam kon laten zien en er weinig gebruik werd gemaakt van haar acteertalenten. Ook viel ze in ongenade door haar alcoholmisbruik en openlijke ontrouw.

In 1967 overleed ze in een auto ongeluk en werd begraven op 3 juli in Pen Argy, Pennsylvanië en in het Hollywood Forever Cemetery staat een steen voor haar met het verkeerde geboortejaar erop. Ze heeft ook een ster in de Hollywood Walk of Fame.

Bo Derek

Bo Derek wiens echte naam Mary Cathleen Collins is werd op 20 november 1956 geboren. Ze groeide op in een gezin met vier kinderen waarvan zij de oudste was. Ze is van Ierse, Duitse, Nederlandse en Welshe afkomst, haar vader Paul Collins werkte als reclamemaker en later werd hij botenverkoper, moeder Norma Collins werkte als visagiste. Ze was getrouwd met acteur/regisseur John Derek van 1974 tot diens dood in 1998. Nu woont ze samen haar vriend John Corbett in Californië. Derek is een conservatieve republikeinse en ze heeft actief campagne gevoerd voor president George W. Bush bij de verkiezingen in 2000 en 2004.

Ze ging naar Narbonne High School in Harbor City en de George S. Patton Continuation school. Derek begon model te staan om een nieuw surfboard te kopen en na een paar sessie voor een deodorant reclame besloot ze deze richting uit te gaan. Zij nam een agent ging naar Hollywood en op de auditie ontmoette de dertigjarige directeur John Derek. Deze vroeg een echtscheiding aan van zijn vrouw de actrice Linda Evans om verder te gaan met de nu zetienjarige Bo. Het kersverse paar verhuiste naar Duitsland om te vermijden dat hij volgens de wet in de V,S. vervolgt zou kunnen worden omdat Bo nog maar 16 jaar oud was. Ze keerden terug naar Amerika kort nadat Bo achttien werd en bleven getrouwd tot zijn dood in 1998.

Door haar rol in de film "10" werd ze op slag beroemd. In deze film zit een wereldberoemde scène waarin ze de liefde bedrijft met acteur Dudley Moore op het muziekstuk de "Bolero" van Ravel. Het Afrikaanse kapsel van kleine vlechtjes met kralen dat ze hierin droeg, werd een wereldwijde rage. Na "10" heeft ze nog in diverse films gespeeld maar het succes van toen heeft ze daarna nooit meer kunnen evenaren. Wel heeft ze nog regelmatig rollen gespeeld in verschillende televisieseries. Zij stond voor het eerst in Playboy in Maart 1980. De eerste serie was gefotografeerde door haar echtgenoot John, op een afgezonderd strand. Op de cover stond ze in bikini. Daarna heeft ze nog enkele keren in de playboy gestaan.

Lees meer en bekijk foto's op: http://officialboderek.com/

Pamela Anderson

Pamela Denise Anderson werd geboren op 1 juli 1967 in Vancouver Island (Cananda) en ze is een Amerikaans actrice die voornamelijk bekend geworden door haar rol in de televisieserie Baywatch. Ze start in 1985 als fitness instructeur, maar tijdens een Canadian footballwedstrijd pikt een televisiecamera haar uit het publiek en eindigt ze onder luid applaus van het publiek op het speelveld. Daarop bied bierbrouwer Labatt haar een baan als model aan omdat ze toevallig een T-shirt aan had van deze sponsor van het footballteam. Ze krijgt veel publiciteit als ze eind 1989 in Playboy magazine belandt. Hierna verhuist ze naar Los Angeles, blondeert haar haar, neemt een borstvergroting en wordt in 1990 Playboy's playmate of the year.

In 1991 krijgt ze een kleine rol als Lisa de 'Tool Time Girl' in de dan net gestarte televisieserie Home Improvement. Daarop volgt haar meest bekende rol als lifeguard Casey Jean Parker, beter bekend als 'C.J.', in de televisie serie Baywatch. In een interview met de Britse talkshow 'The Sunday Night Project' vertelde Anderson dat ze voor de audities van de populaire serie expres zonder beha was komen opdagen, om zo meer kans te maken op de rol.

In 1992 speelt ze ook in een Baywatch speelfilm Baywatch: River of No Return en later volgende ook enkele andere films zoals Barb Wire waarin ze Barbara Rose Kopetsk speelt. Een pornografische video-opname van Anderson en haar man Tommy Lee werd ooit gestolen uit hun huis. Deze video circuleert uitgebreid op het internet en verschaft Anderson beroemdheid in een ander licht. Hiervoor was ze echter ook al bekend vanwege de verschillende fotoreportages in het blootblad Playboy. Zij is het model van wie de meeste reportages verschenen in dit magazine.

Pamela heeft wisselvallige relaties met rocker Tommy Lee, surfer Kelly Slater en het Zweedse model Marcus Schenkenberg gehad. In 2006 trouwde ze een paar keer met Kid Rock. Eind november 2006 werd bekend dat het paar gaat scheiden. Pamela Anderson en Lee zijn sinds 2008 weer bij elkaar. Naast acteren is Pamela ook betrokken bij werk voor goede doelen. Ze is actief lid van de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals). In mei 2007 start ze als assistente van de Nederlandse illusionist Hans Klok bij diens shows in Las Vegas.

Lees meer en bekijk foto's op: https://nl.wikipedia.org/wiki/Pamela_Anderson

Tatjana Simic

Tatjana Simic werd geboren in Zagreb op 9 juni 1963. Ze is een Kroatisch / Nederlands fotomodel, zangeres en actrice. Zij groeide op in haar geboortestad Zagreb en verhuisde in 1979 met haar familie naar Rotterdam. Haar carrière als model begon toen zij een modellenwedstrijd van een Nederlands tijdschrift won, later werd ze ook bekend om haar sensuele fotoreportages in Playboy en om haar naaktkalenders. Tatjana Simic werd echt bekend als actrice door haar rol als de rondborstige dochter Kees in de filmcyclus Flodder, ook werkte ze mee aan reclamespotjes. Tatjana was altijd al geïnteresseerd in een zang- en danscarrière. Na diverse jaren zangles gevolgd te hebben, bracht ze in 1987 haar eerste single Baby Love uit. De volgende single, Chica Cubana, werd een Top 10 hit in heel Europa, en later in 1989 scoorde ze een hit met de single Awake Boy.

In 1994 poseerde ze voor de eerste 'Tatjana Kalender'. Vanwege het succes van de kalender introduceerde bierproducent Bavaria eind 1995 een grote campagne: bij aanschaf van 36 flesjes Bavaria-bier kreeg men een Tatjana Kalender cadeau. Bavaria gaf meer dan 1 miljoen kalenders in Nederland weg. Voor de Tatjana Kalender maakte Bavaria opnieuw een radio- en tv-campagne, met een single speciaal geschreven voor deze campagne. Dit was voor Dureco reden om Tatjana's nieuwe single uit te brengen. In 1995 had Tatjana ook een hit met de single Santa Maria, die geproduceerd werd door Mike Stock en Matt Aitken. De plaat werd een hit in Nederland, Groot-Brittannië en Japan. De derde speelfilm in de Flodder-reeks is in 1995 een van de best bezochte films in Nederland. Voor een nieuwe campagne van Bavaria nam Simic de single Calendar Girl op.

De single Wait and Wonder uit 1999 was een voorproefje van de later in het jaar te verschijnen nieuwe album. Tatjana steunde hiermee de vluchtelingen in Kosovo. Voor een speciaal bedrag bood ze duizenden van haar verjaardagskalenders aan. Verder trad ze op als gast in televisieshows en luisterde ze evenementen op. In 2000 verschenen via Red Bullet de singles Be there in time en Beautiful. De cd-rom Tatjana Baila Baila verscheen, met daarop o.a. de nieuwe single Baila Baila, videoclips, een kalender en een screensaver. In 2002 verscheen de DVD Tatjana My Own Story met opnames uit Kroatië, clips van diverse singles, fragmenten uit Flodder etc. In 2005 deed ze mee met het RTL4 programma Dancing with the stars Oudejaarsavond 2005 special waarbij ze eerste eindigde. In 2007 kwam zij in het nieuws vanwege een kortstondige relatie met miljonair en zakenman Marcel Boekhoorn.

Carmen Electra

Carmen werd geboren als Tara Leigh in Patrick Cincinnati (Ohio) op 20 april 1972. Toen ze negen jaar was, werd ze geselecteerd voor de "School for Creative and Performing Arts". Daar nam ze zanglessen en als tiener danste ze in musicals en deed haar eigen choreografie. Haar doel was om uiteindelijk in Los Angeles te belanden en een platencontract te krijgen. Ze veranderde haar naam van Tara Leigh Patrick naar Carmen Electra. Toeval, of niet, een week na de naamsverandering liep Carmen in 1992 niemand minder dan Prince tegen het lijf. Prince zag wel wat in Carmen, en hij bracht haar onder bij zijn Paisley Park platenlabel. Helaas kwam haar zangcarriere niet van de grond.

In 1996 ging Carmen uit de kleren voor Playboy en zat ze in de Playboy videospecial "Playboy Cheerleaders". In 1996 kwam Carmen bij MTV als presentatrice en daarna ging de sexy en rondborstige Carmen werken bij de serie Baywatch als vervanging van Pamela Anderson. Carmen heeft verder bijgeklust als "woordvoerster" voor het biermerk Budweiser, en ze speelde een rol in de film "Scary Movie".

Carmen kreeg een relatie met basketballer/acteur /bad boy Dennis Rodman. Ze beleefden roerige tijden, breed uitgemeten in de (roddel)pers. Dennis en Carmen zijn zelfs een keer gearresteerd toen ze aan het vechten waren in een hotel. Ze stapten in het huwelijksbootje in 1997, maar na 8 dagen was het feest al voorbij. Ze is ook getrouwd met gitarist Dave Navarro, die vroeger bij Jane's Adddiction en Red Hot Chili Peppers speelde. De aanloop naar hun huwelijk werd door MTV vastgelegd in een reality soap. Inmiddels is haar tweede echtscheiding een feit. Vanaf 12 mei 2007 zou zij optreden in Las Vegas als assistente van illusionist Hans Klok maar op 26 april werd bekend gemaakt dat zij opgestapt omdat zij last heeft van claustrofobie. De grap is nu dat Pamela Anderson Carmen heeft vervangen.

Lees meer en bekijk foto's op: https://www.instagram.com/carmenelectra/

Heidi Klum

Heidi Klum werd op 1 juni 1973) in de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen geboren. In 1992 won ze de grootschalige Modell 92 wedstrijd waaraan meer dan 25.000 kandidaten deelnamen. Nog geen jaar later zat Klum in New York. Haar doorbraak kwam er met haar cover op de swim suite issue van de Sports Illustrated in 1998. Klum groeide uit tot een van de bekendste supermodellen maar ook als actrice staat ze best haar mannetje. Heidi was al te zien in sitcoms als Sex In The City en Spin City. In 1997 trouwde ze kapper Ric Pipino, na vijf jaar huwelijk gingen ze uit elkaar. Met de flamboyante Formule 1-baas Flavio Briatore verwekte ze een dochtertje, Leni (naar haar grootmoeder) maar ook deze relatie strandde.

Ze is in 2005 getrouwd met de zanger van Britse afkomst Seal en heeft samen met hem een zoon Henry (geboren in september 2005), een zoon Johan (geboren in november 2006). Klum werd door honderden miljoenen televisiekijkers bekeken toen zij op 9 december 2005 in Leipzig de loting presenteerde voor het Wereldkampioenschap voetbal 2006. Bij die gelegenheid demonstreerde ze dat ze een bal hoog in de tribune kon trappen. Ze was gekleed in een lange blauwe jurk, die onzedelijk was naar het oordeel van de Iraanse televisie, alle beelden van Heidi Klum werden in Iran uit de uitzending geknipt. Ze heeft haar eigen TV-serie in Duitsland: Germany's Next Topmodel (naar analogie van de Amerikaanse serie America's Next Topmodel met Tyra Banks). Op dit moment zendt Pro Sieben alweer het tweede seizoen van Germany's Next Topmodel uit. In Juli 2007 had ze naar schatting 8 miljoen dollar verdiend in de vorige 12 maanden en stond ze derde op de Forbes lijst van meest verdienende modellen. Ze is tevens schilderes, en heeft een eigen kleding lijn en parfum en verder zingt ze mee op het album van haar man Seal

Lees meer en bekijk foto's op: https://www.instagram.com/heidiklum/
Last update: 16-09-2017

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).