Archief: Moeder van een dochter met persoonlijkheidsstoornis.

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2014-10-22 22:21:00
ik ben moeder van een dochter met persoonlijkheidsstoornis
ik ben moeder van dochter met persoonlijkheidsstoornis, vorig jaar is mijn man overleden en had ik haar hulp echt nodig. Ik ben toen heel boos geworden en heb haar gezegd dat ik haar niet meer wilde zien, in de hoop dat ze eindelijk eens over haar verantwoordelijkheid naar mij toe zou nadenken. dat was een ramp. ze wilde echt niets meer met mij te maken hebben en ik mocht zelf mijn kleinkinderen van 5 en 6 jaar niet meer zien. zij is altijd het middelpunt van mijn leven geweest en als ze na de zwangerschap diep in de problemen zat en zij bijna een jaar in de psychiatrie was opgenomen, hebben ik en mijn partner de twee kleinkinderen in de weekends bijgehouden ondanks onze drukke jobs. Ik heb het gevoel dat ik gebruikt en weggegooid ben Ik hou heel veel van haar en heb al veel verdriet gehad door haar gedrag. Dankbaarheid, empathie en genegenheid kent ze niet. Ze wil me nu weer zien, maar wil vrij zijn en geen verplichtingen naar mij toe hebben. Ik wil ook wel eens een normale dochter-moeder relatie met veel warmte en genegenheid. Haar treft geen schuld, het is altijd de ander zijn fout. ben teneinde raad

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2014-10-22 22:21:00
Hallo moeder, ook ik ben moeder zoals jij. Heb ook twee kleinkinderen waar ik zielsveel van houd. Ik kan een boek schrijven over het gedrag van mijn dochter. al jarenlang beinvloed zij ons hele familie/gezinsleven. Vanaf ongeveer haar twaalfde jaar is ze heftig en manipulerend aanwezig. al jaren wisselen afwijzing en claimen elkaar af. Perioden van zegen en vervloeken. Ik zie dan regelmatig mijn kleinkinderen ook lange perioden niet.Was altijd gelukkig en dankbaar als ze weer contact met ons opnam, ging dan een poosje goed maar dan begon het claimen en manipuleren weer en voelde al mijn energie wegvloeien. Had en kreeg weinig tijd om mijn sociale leven te kunnen onderhouden. Stopte al mijn energie in haar om haar negatieve handel en denkwijze over haar omgeving en mensen in de juiste proporties te blijven houden en zien. Dit sloopt me. Ik was erg krampachtig en voorzichtig in het reageren naar haar toe, want kreeg ze geen antwoord naar haar zin dan exploseerde ze, en het maakte haar niet uit of de kinderen erbij waren of niet.Wat ik heel jammer vind, is dat ze een man heeft die dit gedrag in stand blijft houden en haar volgt in al haar actie,s. Tijdje terug heeft ze voor de zoveelste keer aangegeven dat ze weer afstand wil en ik de kinderen alleen op verjaardagen mag zien. Mijn hart was weer gebroken voor de zoveelste keer.Maar heb toen toch besloten dat ik er nu klaar mee ben. Mede omdat ik het voor mijn kleinkinderen niet goed vindt dat zij niet weten waar ze aan toe zijn. De ene keer mogen ze oma intens zien en de andere keer is oma een gevaar. Ik ben hier af en toe heel verdrietig over maar merk dat deze beslissing ons meer rust heeft gegeven. Ik houd erg veel van mijn dochter en zal altijd van haar blijven houden om wie ze is.
(5483) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-01-02 13:17:00
Ook ik ben moeder van een dochter met een persoonlijkheidsstoornis .
En ook ik ben teneinde raad. Zij heeft vanaf 2004 mijn kleindochters , nu inmiddels in de 20 , al die tijd bij mij weggehouden . Ook haar zie ik vanaf die tijd niet meer . Ze heeft mj vreselijk gemanipuleerd , verraden zelfs. Na nog een paar mailtjes ben ik er nu mee gestopt . Beseffende dat ik mijn dochter en kleindochters gewoon kwijt ben . Mijn kleindochters zijn door haar zo gemanipuleerd dat ik vrees dat zij nu dezelfde stoornis als mijn dochter hebben ontwikkeld . Ik heb gewoon moeite om nog te houden van deze nu voor mij vreemde keiharde vrouw die ze geworden is . Harteloos en koud . 14 jaar lang heeft ze mij laten spartelen . Gewoon aan het lijntje weten te houden . Ik ben er nu klaar mee. Nooit maar dan ook nooit zal ik haar meer vertrouwen. Want ook een moeder heeft grenzen .
(6716) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-03-09 15:07:00
goh ook ik ben een moeder ,alleen is het bij mij de zoon, 32 jaar ik loop al vanaf jong,s af aan met hem, ook is hij Narcistisch ..dus ben al mijn leven lang bang voor me eigen zoon..ook heeft hij me al eens aangevallen en geslagen, dus echt angst ..ben nu 57 jaar en zou zo graag eens voor mezelf gaan leven, maar zolang hij in mijn leven is lukt me dat niet..ik ben dan ook ten einde raad geloof me. ook heb ik al 2 hartinfarcten gehad,dus de stress zit me erg hoog..zo langzaamaan ga ik r kapot aan, en hij geeft mij van alles de schuld. zijn vader ben ik van gescheiden al vanaf mijn 32ste jaar ..hij heeft nooit iets voor de kinderen gedaan nooit... dus sta er alleen voor..mijn droom / doel is dat ik rust krijg in mijn leven ik weet alleen niet hoe,,hoop dat er iemand is die mij kan helpen..
(6915) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-04-21 18:34:00
Goh.... het lijkt wel of mijn dochter van 38 ook een borderline stoornis heeft, bedenk ik me nu. En haar huidige man precies zo. Ik las een vreselijke mail aan mij terug, uit 2008 ... al die tijd zie ik haar niet meer. Ze heeft de helft van haar familie (van mijn kant, inclusief haar eigen broer) uit haar leven gebannen en ik zie mijn oudste kleinzoon ook al zo lang niet meer.
Ze was altijd wel wat apart, reageerde heftig op dingen. Al was ze vroeger juist heel stil en teruggetrokken. Mede doordat haar broer de boventoon voerde door zijn heftige ADHD gedrag.
Ze blijkt erg beinvloedbaar, en absoluut niet vergevingsgezind. Gaf wel altijd anderen (banken, verzekeringsmaatschappijen, zorgverzekeraars e.d. de schuld als iets niet goed liep door haar eigen fout) ... Heeft haar eigen vader (mijn ex) eerder eens 3 jaar verbannen. Met hem schijnt ze wel contact te hebben, maar hij laat niets los, ook niet tegenover zijn en mijn zoon. Is veel te bang dat ze hem weer verstoot.
De mail van 4 A4tjes, die ze me destijds stuurde, lijken de woorden van haar man, die absoluut ook een persoonlijkheidsstoornis heeft, dat was in het begin al duidelijk, manupulatief, en ze werken nota bene met kinderen die hulp nodig hebben :( met haar naam eronder.
"ze" verwijt me de vreselijkste dingen, en ze wil me niet meer als haar moeder.
Ik zal best fouten hebben gemaakt, ben ook maar een mens, maar er is absoluut niet met haar te praten. Ik ga de controntatie ook niet meer aan, veel te bang dat ik weer zo onderuit gehaald wordt.
Mijn ex-schoonzoon heeft haar pas gebeld in een poging zijn nu 14 jarige zoon weer te mogen zien (er was een bezoekregeling, maar ze hebben alles getorpedeerd en ze worden nog geloofd ook) maar hij heeft geen schijn van kans. Ze hebben mijn kleinzoon, die een autistische stoornis heeft, van alles ingefluisterd, ook gezegd dat zijn vader hem niet meer wil zien, terwijl hij alles heeft gedaan om hem te zien/horen. Maar ze hebben gezorgd dat ze onvindbaar waren, andere tel nrs... pakjes en post terug sturen ... en mijn kleinzoon nooit naar zijn vader laten bellen... geen wonder dat hij dan denkt dat zijn vader hem niet meer wil zien.
Ik benieuwd hoe het met de mensen hier verder gelopen is en hoe jullie daarmee omgaan.
Sterkte allemaal!
hartegroet
Ineke
(7024) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-23 21:31:00
Ook ik ben moeder van een 19-jarige dochter met het borderline syndroom. Na 5 jaar psychologen en psychiatrische instellingen komen we stap voor stap verder met het hoe en waarom deze stoornis zich ontwikkeld heeft. Haar vader en ik zijn alsook gescheiden en hij geeft geen zier om haar problemen. Hij scheld haar nog liever uit dan haar probleempje te begrijpen. Ikzelf heb er over gelezen en uit geleerd en moet zeggen dat we erg goed kunnen praten nu. Wil niet zeggen dat het soms toch nog wel een keer kan escaleren in een psychose. Toch vind ik persoonljk dat er nog weing hulp bestaat voor ouders van kinderen met borderline. Ik hou enorm veel van haar en wil dat ze haar weg vindt in dit leven. Tegenwoordig staat de begeleiding en hulpverlening al erg ver dus niet wanhopen zou ik zo zeggen. Deze kinderen en volwassenen met borderline kunnen er niets aan doen ddat ze het hebben. Dus niet te snel oordelen.
(7323) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-07-24 11:37:00
Neem eens contact op met de Viersprong.Zij hebben ook ervaring in het begeleiden van familie en geliefden van de persoon met persoonljkheidsstoornissen.
(7325) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-08-21 10:15:00
ik ben een moeder met een zoon van 31 die overduidelijk een persoonlijkheidsstoornis heeft. Is nooit gediagnostiseerd want hij weigert elke behandeling.De problemen begonnen 12 jaar geleden: relatie verbroken, plotseling gestopt met studie, veel blowen en drankgebruik. Met alle mensen om hem heen is iets mis, maar niet met hem. Ik constateer dat zijn verbale gedrag agressiever wordt. Vorige week bereikte de communicatie een absoluut dieptepunt. Hij schreef mij : "Hadden ze je maar 26 jaar geleden door je kop geschoten...." Ik was toen betrokken bij een overval waarbij de overvallers een pistool tegen mijn hoofd hielden. Het liep gelukkig voor mij goed af. Door deze opmerking wordt dit incident weer tot leven gewekt en heb ik de nachtmerries hierover weer. Ik heb af en toe gesprekken met de GGz over hoe om te gaan met een familielid met een psych. stoornis. Die gesprekken helpen mij wel maar in de praktijk is de omgang met deze problematiek toch erg moeilijk; helemaal als het om je kind gaat. Momenteel denk ik elke dag: hoe lang hou ik dit nog vol. Ik ben nu 68 jaar en ik betrap me erop dat ik soms denk: hopelijk word ik niet oud want dan ben ik er van af. Aan de andere kant vind ik ook dat ik hem niet kan laten vallen. Hij heeft de hele familie al van zich afgestoten dus ik ben de enige die zich nog om hem bekommert. Ik denk er over om zelf in therapie te gaan om sterker te worden en hiermee om te kunnen gaan. Mijn wanhoop neemt toe en ik ben bang dat dit niet goed afloopt, voor mijn zoon niet en ook voor mij niet.
(7392) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-12-04 00:48:00
Ik heb een vermoeden dat mijn dochter ook een borderliner is. Vroeger was het een stil en teruggetrokken kind. Als baby was ze heel makkelijk.vanaf haar 17 de is ze heel erg veranderd. Ze is heel erg achterdochtig, angstig, duwt me steeds verder van haar weg. Er zijn vele ruzies geweest. Vaak was ze dan niet meer te sturen, ze was histerisch en theatraal ze heeft een tweeling van 12 jaar,waar ik een goede band mee heb. Mijn dochter is 44 jaar.
Ik vind het jammer dat de grens van haar man heel ver te zoeken is. Want hij is degene die haar tot inzichten zou kunnen laten komen. Er heeft zich 2 weken geleden weer wat afgespeeld,waardoor ik me ernstig afvraag wat ik nog wil in de relatie met haar. Ik heb alles geprobeerd,voel me steeds meer uitgehold door haar gedrag. Ik ben 66 jaar en wil rust in mijn leven. Ik weet dat ik ern keuze moet maken. Ik word er fysiek en emotioneel onpasselijk van als ik er aan denk dat ik degene ben die dat kan en moet laten stoppen. Ik weet als ik st met de relatie dat ik mijn kleinkinderen mag blijven zien. Ik vind het zelf heel moeilijk om er een streep achter te zetten.
(8457) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-14 16:24:00
Helaas wil onze dochter ons ook niet meer zien. Ze heeft drugs gebruikt, had veel schulden en elk jaar een nieuwe baan. Het ontslag lag nooit aan haar. Ze is narcistisch en de schuld ligt altijd bij een ander, omdat ze zelf alles veel beter kan dan wie dan ook. Heeft haar omgeving zo gemanipuleerd dat niemand ons mag en wilt zien. Wij zijn slechte mensen in haar ogen. Jaren haar schulden betaald, wist toen nog niet dat ze drugs gebruikte. Weet dat nu van haar buurvrouw. Haar vriend nooit ontmoet, heeft een dochtertje. Ook nooit gezien. Een brief van haar vriend gehad, 5 A4tjes vol verwijten en leugens. Hij kent ons niet, ons nooit ontmoet. Mijn dochter was al na 6 maanden zwanger van hem, ze zocht geen man. Wou al jaren een kind, maakte niet uit van wie of hoe. Hij moest dat eens weten. Ze gebruikt iedereen, heeft veel mensen verloren door haar gedrag. Wij oordelen niet over haar vriend, weten niet wie of hoe hij is. Maar hij had zich wel eens voor kunnen stellen. Als mijn man bij haar aanbelde, stond binnen 10 minuten de politie voor de deur. Had ze 112 gebeld. Hij heeft 25 politieagenten gezien of gesproken. Kreeg geen hulp en werd niet gehoord. Kan nog boeken vol schrijven, het doet pijn. En we missen haar. Zij haat ons. Ze heeft ook de politie gezegd dat mijn man haar met de dood heeft bedreigd, hoe durft ze. Heeft een detective op ons afgestuurd, deze man begreep ons. Ze had dit gedaan, omdat we stalkte. Hadden allen contact met haar advocaat. Ze woonde in een appartement wat ook op onze naam stond. Wel elke dag van ons profiteren, maar geen leuke dingen laten beleven. Haar vriend schrijft dat wij alleen aan geld denken. Maar zij heeft ons de laatste 16 jaar 100.000,- gekost. Door boetes schulden etc.,etc.,te betalen. Achter af eigenlijk haar drugs. Ik hoop dat ze gelukkig is met haar nieuwe situatie. Wij zij alleen maar verdrietig en voelen heel veel pijn. Een zeer verdringen vader en moeder, opa en oma.
(8714) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-21 17:59:00
Heb jammer genoeg ook een dochter die bordeline heeft.Verschrikkelijk veel verdriet en machteloos. Ze heeft veel meegemaakt in haar zeer jonge leven,waar ze niets aan kan doen .Wij als gezin hebben er geen schuld aan .destijds wel hulp gezocht misbruikt door een familie lid. Erkenning van familie nooit gehad , gebroken met hele familie .Het meeste pijn doet me dat ik geen contact heb met mijn dochter en haar kindje , maar ook wel blij moet verder met andere kinderen en mijn man en ik. Ging er aan onder door. Wel veel rust nu. Dubbel gevoel dus, haar vriend komt er niet meer in die kon zich niet verplaatsen in haar trauma's. Dat was de trigger dat het zo escaleerde. Hoop dat ze gelukkig niet schijn gelukkig is
Uiteraard heel veel betaald voor haar, genieten er nu zelf van. Hou veel van m9jn dochter
(8723) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 13:46:00
Heb je verhaal gelezen,ja ik heb ook een dochter met bordeline alleen zij gebruikt geen drugs enz.Ik heb er ook veel verdriet ervan omdat ik weduwe ben en ook maar een dochter heb zo hecht ze mij en onthecht zij mij.Ik heb het kontakt nu verbroken omdat ik rust wil hebben en een rustige oude dag wil hebben.In de loop van de tijd wordt je wel wat harder omdat ik dit in het verleden ook al meedere keren dit ervaart.
(8817) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-25 13:34:00
Ik lees dit allemaal.De tranen springen in mijn ogen, ik denk dat mijn 22 jarige dochter ook een persoonlijksstoornis heeft. Rond haar 17e deed zij al moeilijk misschien eerder. Dan zeiden familie/ vriendinnen of zelfs de huisarts o puberen. Ja mijn neus dacht ik dan. Ik werkte mij rot. Ze kreeg liefde etc, ze kwam niks te kort. Ik was wel streng, niet naar disco's of hangen met vrienden. Ik vond vriendinnen thuis of bios ok. En je diploma behalen . Normen en waarden. Haar netjes opgevoed. Nou 1 jaar geleden begon ze steeds mij uit te schelden k dit k dat, lui alleen maar slapen of juist weer niet. Veel shoppen(van duo) verder soms naar school. Ik kon haar niet steeds controleren. Ook naar Psyq geweest etc.testen gedaan .Ik was er niet bij moest wachten in de wachtruimte.toen zij eruit kwam zei ze o niks aan de hand. Ze wisten niet wat zei had ofzo? Daar sta je dan wat nu. We konden altijd goed opschieten als moeder en dochter. Maar nu praat zij niet , groet ons niet . En ook niet naar familie meer. Alleen in haar eigen wereld ( haar slaapkamer). Maar wel willen eten en klagen dat de koelkast leeg is. Ik werk nu niet , zwaar overspannen ook hierdoor! Mijn leven is voorbij. Zo voel ik mij echt. En haar vriend zegt niks, als je wilt praten dan staat zij voor hem . Ook haar baan wat zij nu heeft is niet zuiver, en maar liegen. Ze word boos als je dat dan zegt.
(8949) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-06-04 13:09:00
Hallo...Ik ben moeder van twee dochters met een persoonlijkheidsstoornis, de 1 laagbegaafd, de ander met meer intellect. Niemand in mijn omgeving heeft ooit vraagtekens gezet bij het gedrag van mijn dochters, mijn jongste dochter ging zelf naar het speciaal onderwijs, zij is slechthorend, maar ook hier werd niets gesignaleerd.
Mijn oudste dochter heeft twee jaar op de reguliere mavo gezeten, is daarna ook naar speciaal onderwijs gegaan, zij liep toen helemaal stuk, werd gepest etc.Deze mavo heeft zij afgemaakt. Mijn jongste dochter heeft de relatie van mijn tweede man en mij bijna op de klippen laten lopen, liegen bedriegen was haar niet onbekend, was het gevoel niet zo sterk geweest tussen mijn man en mij dan was haar dit zeker gelukt.
deze dochter zie ik sinds 2013 niet meer, zij is zelf uit onze moeder dochter relatie gestapt. Mijn oudste dochter, nu bijna 37, vertoonde als kind ook vreemd gedrag, op de grond zitten en zichzelf aan de haren trekken bijv. ik verklaarde dit door het te verzachten want ach ze had ook al veel meegemaakt, haar ouders gescheiden, mishandeld door haar vader oa. deze dochter heeft mij op 7 maart dit jaar bijna letterlijk de deur uitgetrapt. als ik alles achteraf bekijk mijn geheugen doorlees, heeft ook zij te maken met een persoonlijkheid stoornis, ze is een kei in het manipuleren, ook liegen is haar niet onbekend, ze durft je hierbij recht in de ogen te kijken! Ik ben heel onzeker geworden door deze tantes, echter na de breuk met mijn oudste, voel ik mij rustig, mss vreemd, maar voor mij een reden om de zaak eens goed onder de loep te nemen. Ik ben vastbesloten om met hun geen contact meer te zoeken, ik ga mijn leven oppakken en uiteindelijk mijn leven leven. Zou het contact weer hersteld worden dan is dat niet goed voor mij, ben ik recent achtergekomen. Even van mij afschrijven helpt mij....
(8961) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-06-06 08:57:00
Hallo Moeders van dochters in de problemen. Ja, dat van die dochters die zoveel problemen, verdriet, woede en angst hebben is niet zo gelukkigi. Hoe komt dat allemaal zo? En te weten dat voor iedereen, dus ook voor jullie zelf en op hun beurt voor jullie kinderen, geldt dat: "ouders het grootste voorbeeld zijn voor hun kinderen, de rest van ons leven". Welk een voorbeeld hebben zij dan gekregen van jou? Wat is er dan met jullie aan de hand? Want de reden waarom je kind zo ziek is en vlucht van jou kan bij jou liggen. En waarom het blijft duren? Misschien omdat jij het niet begrijpt dat de verandering bij jou ligt te wachten? Hier komen schrijven wat er allemaal aan de hand is en dat je zoveel verdriet hebt zal niet helpen. NIET dus. Wat wel helpt is te vragen: kind van mij, wat kan ik doen om jou te helpen? En als ze dan boos worden is zeer normaal. Maar, aanvaard want als de boosheid eruit komt, zit de liefde daar gewoon ONDER. DE LIEFDE ZIT ONDER DE WOEDE. Het is een uitdaging, dat is waar. Maar je bent toch al verdrietig, wat heb je te verliezen? Aanvaard de boosheid van jou kind. Die moet er eerst uit worden geschopt. Dan komt de liefde terug te voorschijn. Er is hoop. Oja, met mijn kinderen gaat het goed. Soms zijn ze boos op mij, soms moeten wij ook praten, maar het raakt opgelost. Als u mij niet gelooft, spijtig. Ontdek het zelf... want anders verandert er niets. Ik wens u het beste. Sonja
(8963) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-06 14:35:00
Beste Sonja,
Ik denk dat je dan niet helemaal begrijpt wat borderline of persoonlijkheidsstoornis inhoud...
Ik heb nl 2 dochters. De jongste kan boos worden (en dat mag!) En dan praten we erover en soms ook niet. Dan laten we het voor wat het is want je hoeft nl ook niet altijd te praten...
Mijn oudste dochter is toch even een heel ander verhaal. Daar is niet mee te praten als er iets is. En als de boosheid wat gezakt is (na uren , na dagen, na weken...) dan begint het hele feest weer opnieuw: manipuleren, liegen, overdreven aardig of lief doen en dan tegen andere zeggen dat ik de grootste K..k.. moeder ben die er is. Totaal niet met emoties om kunnen gaan, jantje huilt jantje lacht. Ze gebruikt ons en terroriseert ons, totdat madam weer iets nodig heeft. Echt; het zuigt je leeg. Altijd maar op je tenen lopen..
Ik denk dat je eerst moet verdiepen voordat je zo' n antwoord geeft. Omdat het bij jou dan wel goed gaat, of wat dan ook wil niet zeggen dat je daarom alle wijsheid in pacht hebt.
"Als je lichamelijk ziek bent moeten mensen beter worden, als je psychisch ziek bent moeten mensen normaal doen"....
(9018) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-24 17:47:00
Ik lees hier omdat ik vermoed dat bij mijn dochter borderline speelt. Maar als ik dan Sonja lees dan kan ik wel janken. Hoe durf je degene die zich hier kwetsbaar opstellen of verkennende bezoekers als ik zelf ben zo neer te halen dat 't aan ons zou liggen...tenminste zo ervaar ik jouw reactie. je kwets me diep met je tekst. Als dat je bedoeling was gelukt. Als 't niet je bedoeling was waarom reageer je dan hier op deze vraag op deze oordelende manier? Steun kunnen we gebruiken ipv veroordeling. Die krijgen we van ons kind genoeg naar ons hoofd. Sterkte lieve mede ouders. T is keihard werken en de wederkerigheid die vaak ontbreekt breekt mij op. En niet alleen mij. Er zijn ook andere kinderen in ons gezin die geen onbezorgde tijd hebben omdat dit in ons gezin speelt
(9065) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-24 23:21:00
Ook hier een alleenstaande moeder met dochter, die borderline en trekken van narcistme heeft. Op haar 14e jaar liep ze veel wel. Laten testen laag IQ daardoor kon ik haar door politie op laten pakken, later ook in crisis opvang 6 weken. Het heeft niks geholpen. Ze is gaan samenwonen in een groot huis Na een poos kreeg ik een vriend en daarna niet meer gehoord. Wel nog op crematie van mijn vader toen speelde ze toneel. Net of er niks was.
Ik heb haar losgelaten. Geen doen zo. Erg moeilijk, maar voor mij beter.
(9068) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-25 07:41:00
Sonja, waarom val je mensen aan die hun best doen om het hoofd te bieden aan een moeilijke situatie. Waarom kwets je mensen die zich kwetsbaar durven op te stellen. Waarom stel je geen vragen, vraag je geen verduidelijking en gooi je meteen je oordeel op het verhaal? Volgens mij weet je ook dat je veroordeling niet helemaal snor zit, omdat je eindigt met "als u mij niet gelooft, spijtig.."
Natuurlijk mag je je eigen mening ventileren (al is dat wel een beetje oneerlijk als je niet weet wat een persoonlijkheidsstoornis inhoudt) maar doe dat dan ajb met wat meer bergip naar een ander. Niet iedereen is zo geweldig en briljant als jij. Van een beetje begrip is nog niemand dood gegaan, van veroordelen en buitensluiting wel. Dus....beetje meer begrip graag. Dank u.
(9070) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-07-25 07:49:00
O ja, en als extra toevoeging....een persoonlijkheidsstoornis wordt niet zomaar gediagnosticeerd. Daar zitten gedegen en zware onderzoeken aan vast. Het is niet omdat de persoon af en toe een boze bui heeft, of zijn ouders niet zo aardig vindt, of zijn of haar zin niet krijgt. Deze personen hebben in aanleg een mentale kwetsbaarheid die door omstandigheden kunnen verergeren. Deze gevoeligheid zorgt ervoor dat een ogenschijnlijk normale omstandigheid bij hun veel en veel sterker binnen komt waardoor er trauma's ontstaan.

Dus, als er bij een gezond persoon iets onaangenaams in het leven voorvalt (wat bij iedereen vroeg of laat op zijn. haar pad komt) dat komt dit bij een persoon met een persoonlijkheidsstoornis dubbel en mss wel 3 of 4 dubbel zo hard binnen. Veel mensen worden weleens gepest in hun jeugd, bij hun komt het zo hard binnen dat ze zich door heel de wereld verlaten voelen. Iedereen voelt zich weleens onzeker in een nieuwe situatie, zij kunnen zich zooo ongemakkelijk voelen dat ze er fysiek op reageren. Dat is geen aanstellerij, dat is hun ziekte en die is neurologisch onderzocht en te verklaren.
Dus...nogmaals meer bergip, en minder oordeel.
(9071) Reactie van een bezoeker van de site!


2019-03-11 15:27:00
Alles wat ik gelezen heb ervaren mijn man en ik ook. Er is geen enkel normaal gesprek mogelijk. Onze kleinzoon wordt tot in de afgrond verwend en is daardoor ook onhandelbaar op momenten. Nooit kunnen we rustig met elkaar eten, en ik probeer steeds weer opnieuw met een etentje de sfeer te verbeteren. Alles heeft een ander gedaan. De haat staat in haar ogen naar haar moeder. Dan komt er weer een klein meisje wat mij overlaadt met " liefde". Het wisselen van deze emoties gaat zo snel dat ook ik,net als alle andere moeders overspannen ben. En dan het commentaar van een moeder die het geluk heeft DIT niet mee te maken met haar kinderen. Die snapt er dus Niks van.
(9305) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-03-28 21:58:00
Ik ben moeder van een dochter die wanneer ik de verhalen lees net hetzelfde reageert. Hier waren wij ook altijd 2 handen op 1 buik maar van zodra er iemand anders in haar leven komt, dan verafschuwt ze me en wordt ze echt harteloos. Nu heeft ze me zelfs aangegeven bij de politie: dit omdat haar vriend bij ons vragen over haar kwam stellen en wij gewoon heel eerlijk hebben geantwoord. Dit past dus duidelijk niet in het plaatje, voor haar moeten we blijkbaar liegen zodat ze zich niet onzeker voelt. Alles is altijd iemand anders zijn/haar schuld. Ze kan niet in de spiegel kijken en speelt constant de martelaarsrol of de slachtofferrol. Zelf ben ik iemand die alles voor mijn kinderen over heeft, zelfs was het zo ver gekomen dat ze hier 2 jaar heeft gewoond toen ze terug thuis is gekomen wanneer ze 6 maanden zwanger was. Nu heeft ze nog een zoontje bij van een andere man waar de relatie al beindigd was toen ze 3 maand zwanger was. Ik kan de druk en de vernederingen niet langer aan. Heb voor mezelf besloten dat ik er volledig een punt achter zet en dat ik me niet meer laat manipuleren of laat meeslepen in haar drama's. Het doet verschrikkelijk veel pijn, maar als je alles hebt gedaan en je krijgt niks terug ... dan hoeft het niet meer. Wij zijn ook mensen en verdienen het respect terug dat we zelf geven ...
(9323) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-04-24 19:19:00
Deze moeder heeft haar kind nu anderhalf jaar niet meer gezien. Verschrikkelijk had ik het in het begin. Nu denk ik zo nu en dan. Het is beter zo. Verhalen die deze kant opkomen doen je oren klapperen. Familie die ze tegen je opzet. Ik ben er altijd voor haar geweest. Maar nu ben ik er niet zo zeker van of dit ooit weer zo zal zijn. Ze verdwijnen keer op keer. En waarom soms om een klein dingetje. Hoewel ik heel veel van haar gehouden heb.
Denk ik het is beter zo.
(9337) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-05-23 13:15:00
Hallo, ik lees dit en wordt stil! Ik lees herkenning zo veel herkenning. Ik ben een moeder van een dochter van nu bijna 17 met ptss en borderline. En het is een haat liefdeverhouding. Ze is vanaf 14 onder behandeling en nou ja ze proberen haar te bereiken en zij doet haar kunstjes! Meester in manipulatie. We hebben al zoveel verhalen en ritten naar ziekenhuis gehad. Ze woont niet meer thuis omdat ze een gevaar werd voor haar zusjes. Waar ze niet naar omkijkt maar altijd in elke groepsgesprek roept dat Wij ze weghouden. En denk je rust te hebben een plekje gegeven, gaat ze na 3 jaar ineens naar haar opa en oma! Staat ze op de stoep, incl vriend van 22! Hoi oma alles gaat goed en oma stinkt er in! Ik vrees voor de pijn die ze weer gaat doen! Oma woont in zelfde dorp, dus onze dochters van slag, waarom wij niet... ik voel me soms heel slecht omdat ik dan denk, duw haar even van het talut! Maar goed adem in en uit en probeer me weer te focussen op de andere 2 en de positieve dingen in het leven, maar jeetje wat trekken ze je soms door de hel!
(9365) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-08-01 17:08:00
ik ben ook mama van tweelingdochters met eentje waarvan het vermoeden is van borderline ( wel niet officiel vastgesteld) maar ook psychologe denkt duidelijk in trant van borderline/narcisme. Inderdaad je voelt je erg verdrietig want je kan ze niet helpen, het lijkt wel of ze beleven en horen alles anders, het is zo vermoeiend, alle drama's, verwijten, etc....ze heeft haar eigen beleving en realiteit en het is iedereen maar vooral niet zij..ik wil ze niet laten vallen maar inderdaad ons eigen leven lijkt wel te stoppen en voornamelijk rond haar te draaien, al voelt zij dat absoluut niet zo...veel kracht voor ieder hier want eerlijk het is gewoon een hel samenleven met iemand met bordeline
(9427) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-08-30 15:17:00
Hey lieve mama's, allemaal herkenbaar jullie ervaringen. Samen met het verdriet en de pijn ervan... toch ben ik blij en opgelucht dit te lezen van jullie want op een bepaald moment twijfel je aan alles en de hele wereld... ligt het aan haar, ligt het aan haar borderline of is ze zo gemeen, ligt het aan mij.... plannen kun je niets, verjaardagen, feestjes is afwachten tot het moment er is. Emotioneel super zwaar... dus dat ik niet de enige voelt wel een beetje positief. Zelf heb ik geen tips want ook ik weet echt niet meer hoe omgaan met haar, alles wat ik doe is verkeerd. Ben ondertussen verhuisd 200 km verder weg en probeer regelmatig weer opnieuw met haar vooral voor mijn kleinkinderen maar helaas is dat ook hetgene waar ze me nu het meest mee kwetst.. Bedankt voor jullie reacties en ervaringen, want ik ben niet alleen... grtjs Heidi
(9452) Reactie van een bezoeker van de site!
2019-09-17 15:35:00
Hallo ik ben een moeder en mijn dochter van 23 jaar heeft borderline,ik ben op zoek naar een forum waar je met ouders hierover kunt praten,hoe zij hier mee om gaan.
Er is wel een stichting van borderline daar kan je als naasten 1 keer per jaar een ontmoeting mee maken. Maar ik vind 1 keer per jaar te weinig.
Wie kan mij helpen?
(9464) Reactie van een bezoeker van de site!
2020-12-10 10:15:00
Een verdrietig moeder
Ik dacht dat ik me had afgesloten van de pijn maar alles komt boven wanneer ik het verdriet lees van deze moeders. Mijn dochter is nu 30. Heeft twee kinderen van verschillende vaders en is recentelijk een abortus ondergaan. Nog geen maand na de breuk met de vader van haar jongste kind had ze een ander en was meteen zwanger. Goddank dat ze voor een abortus koos want de relatie heeft nog geen twee maanden geduurd totdat haar ex er weer was. Ik steunde haar door alle chaos en drama heen, paste op, nam haar weer in huis, hielp met de vele schulden, reed haar overal naar toe, accepteerde elke nieuwe partner. Ben samen met haar in therapie geweest zodat ze opgekropte emoties naar mij kon uiten. Ik oordeelde nooit. De minste kritiek op haar zou verwijdering betekenen en dan zou ik de kleinkinderen ook niet meer kunnen beschermen. De oudste heeft vermoedelijk een hechtingsstoornis door de emotioneel onveilige thuissituatie. Ze zou in therapie gaan wat ze heeft veel meegemaakt, scheiding van ouders, overlijden van haar vader, verlies van een gehandicapt kindje, maar ook oneindig veel slechte keuzes. Nu haar partner terug is is dat blijkbaar niet meer nodig en valt ze mij en mijn partner constant aan. Uit kritiek die nergens op gebaseerd is. Deze keer heb ik zelf afstand genomen. Ze heeft alle normen en waarden overbord gegooid die haar vader en ik haar met liefde hebben bijgebracht. Ze weet dat ik van haar hou en er altijd voor haar zal zijn maar het is tijd dat ik mijn grenzen aangeef want ik ga er anders zelf aan onderdoor.
(9573) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-01-31 00:16:00
Ik zit nu in het zelfde schuitje. Jou verhaal is mijn verhaal. Helaas ziet mijn dochter niet in dat ze iets mankeert. Ik dacht dat ik de enigste was die dit meemaakt. Op dit moment heeft 1.5 week geleden met ons gebroken. Kinderen wonen nu bij hun vader en zij zwerft rond. Doet mijn zo pijn dat ik kleinkinderen niet mag zien. En dat zij hele verkeerde keuzes maakt. Hoe kan ik haar helpen is mijn vraag. Maar helaas is ze volwassen. Dus kan ik haar niet dwingen.
Maak me zo zorgen
(9617) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-02-14 18:19:00
Lieve moeders,
Mijn dochter is nu 23 jaar. Ruim 4,5 jaar geleden heeft ze het contact met mij verbroken. Twee jaar daarvoor ook al met mijn ex-man. Na een paar maanden hoorde ik via via dat ze de diagnose Borderline had gekregen. Ik vond dat ik er weinig over kon vinden en lezen. Meer voor de Borderliner zelf en niet voor bijvoorbeeld ouders. Ik heb wel op internet een en ander gelezen en er veel door het lezen van de symptomen veel op zijn plek. Ik dacht dat het de pubertijd was, maar inmiddels weet ik beter.
We hebben echt tropen jaren met haar gehad. Altijd spanning en de enige keren dat ik ruzie met mijn nieuwe huidige man had ging het over haar. We liepen op eieren, maar hielden vast aan onze eigen normen en waarden. En toen kwam haar besluit dat ze niet meer wilde komen. Ik was heel boos en verdrietig tegelijk. Het verdriet blijft, elke dag denk ik aan haar. Maar het "slijt" wel. Ik geniet van mijn andere kinderen en inmiddels kleinkind. En daar ben ik dankbaar voor. Of het ooit nog goed komt met mijn dochter en mij weet ik niet. Ik heb mijzelf wel altijd voor gehouden dat het niet mijn schuld is, ook al zei mijn dochter dat dat wel zo is. Dat ik haar altijd heb gekwetst enz. Het is de schuld van anderen en niet van haar zelf. Ik heb mijzelf altijd voor gehouden dat ik ook maar gewoon een mens ben en ieder mens maakt fouten. Wat ik heel erg jammer vind is dat in de eerdere hulpverleningstrajecten deze diagnose niet gesteld is. Het mag pas vanaf 18 jaar, maar het had mij, mijn gezin en mijn dochter wel veel leed bespaard. Dan hadden we beter geweten hoe we er mee om hadden kunnen gaan en was de breuk wellicht niet gekomen.
Ik blijf het heel verdrietig vinden dat zij zoveel mooie dingen mist uit ons gezin.
Ik heb wel een hele goede tip. Heel recent kwam ik via via in aanraking met het boek "Leven met een borderliner" van Paul Mason & Randi Kreger. Dit boek is makkelijk leesbaar en zo herkenbaar. Het heeft mij veel goeds gedaan dit te lezen. Het gaf me troost.
Had ik dit boek maar eerder ontdekt, toen mijn dochter nog bij ons woonde en ik wist dat ze een borderliner is. Echt een aanrader! Het kan je echt helpen, vooral als je nog wel contact hebt met jouw borderliner.
(9623) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-04-24 23:28:00
Mijn dochter heeft de diagnose ook gekregen in 2011. Zij ziet haar vader, mijn ex, als een narsistisch persoon. Zij heeft mij ook laten vallen op 14/42020. Ondertussen is getrouwd en is ze bevallen van een meisje, waar ik niet van op de hoogte werd gebracht. Dit doet mij veel pijn, maar de manipulatie doet eigenlijk nog veel meer pijn. Het doet gewoon heel veel pijn dat je geen gewone dochter-moeder relatie kan opbouwen met zo iemand. Je moet steeds op eieren lopen om niet iets verkeerds te zeggen of te doen. Ondertussen ben ik wel een Omi van een baby met het stuge-weber syndroom. Ik weet niet goed of zij dot wel beseft, maar ze vraag geen hulp. Ik ben tandartsassistente en gisteren kwam ze voor een consult maar ze negeerde me totaal. Ik heb nu dus maar afscheid van haar genomen. Gelukkig heb ik nog 2 plus kleinkinderen waar ik dol op ben maar toch...
(9641) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-05-10 16:45:00
O wow, wat herkenbaar. Ook ik een moeder van een 17 jarige dochter, waar een jaar geleden borderline bij gediagnosticeerd is ga kapot van verdriet. Het is inmiddels bijna 3 jaar aan de gang. Ze veranderde van een aanhankelijk lief en behulpzaam meisje dat de wereld best eng vond, naar een jonge vrouw die bij tijd veranderde in een monster. Gillen, krijsen, spullen stuk gooien, bijten en vechtpartijen waren uiteindelijk het gevolg. Ik heb mezelf altijd verweten iets over het hoofd te hebben gezien. Nu is ze al 1-1/2jaar uit huis geplaatst. Dit hebben wij haar aangedaan, vind ze. De waarheid is echter dat de hulpverlening het onverantwoord vond haar nog langer thuis te laten ivm ons andere kind. Ze volgt nu een MBT-a traject. De insteek van de therapeuten is ons dichter bij elkaar te brengen. Echter heeft dit een averechts effect. Zij wil niet over het verleden praten, alles dat " fout" is gegaan ligt aan iedereen behalve aan haar. Inmiddels hebben wij (ouders) besloten het contact te verbreken. We gaan kapot aan loze beloftes en valse hoop op een betere toekomst. Keer op keer weer.
(9647) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-06-13 02:44:00
Ik ben ook een moeder van een dochter met heel veel problemen. Ze heeft 7 jaar geen contact gewild met haar vader.en zo stond ik er alleen voor. Ze worstelt met haar identiteit. Maar het ergste vind ik dat ik het altijd gedaan heb: het is mijn schuld, want ik heb ervoor gezorgd dat ze geboren is. Dat zei ze, waarop ik letterlijk in elkaar ben gezakt. Mijn lichaam kan niet meer, ik ben op. Ik heb in het ziekenhuis gelegen en ben nu aan het herstellen. Met hulp van de dokters en hulpverleners, mijn partner en mijn familie, had ik geen andere keus dan voor mijzelf te kiezen en heb het contact verbroken. Ik heb heel veel verdriet, maar ik kan het gedrag van mijn dochter niet meer aan en ik moet mij richten op mijn herstel. In de tijd dat ik in het ziekenhuis lag, zijn alle gebeurtenissen voorbij gekomen: dat ze teveel pillen had geslikt, wegliep en riep dat ze er een einde aan wilde maken en ik er achteraan rende. Dat ze mij uitschold en mijn spullen kapot maakte. O ik weet zelf niet meer hoe ik die tijd ben doorgekomen. Hulp heeft ze ook gehad, ze kan haar gedrag benoemen, maar blijkbaar niet veranderen.
(9664) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-07-04 10:23:00
Zo herkenbaar wat ik lees, het enige verschil is dat de problemen bij onze dochter al begonnen toen ze pas vier jaar was, enorme woede aanvallen en zelfs al bedreigingen uitgedrukt op een heel volwassen manier, taalgebruik dat bij ons echt niet gebruikt werd en veel woede naar mij omdat get mijn schuld was dat zij geboren was. Naarmate ze ouder werd werd ze ook fysiek naar ons de bedreigingen namen grotere vormen aan (messen en hamers op haar slaapkamer om zich te verdedigen?!) Rond haar 14e erachter gekomen dat ze zich snijd en ik kan me de vele keren dat ze dreigde zelfmoord te plegen niet meer tellen. Toen begon het stelen van ons en haar zusje, het wegblijven soms dagen lang en de drugs, ik denk dat die ertoe bijgedragen hebben dat haar gedrag nog verder escaleerde het was niet meer te doen. Nu zit ze sinds 1 jaar op een woongroep en ze pakt zoals alle hulpverleners hiervoor iedereen in want ze is een erg mooie meid en kan over zo ongeveer alles een gesprek voeren. Ze gaat binnenkort een traject voor afkicken en iedereen heeft het over terug naar huis keren maar ik weet echt niet of ik dat kan, stelen en drugs zijn nog steeds aan de orde mijn man en ik groeien hierdoor uit elkaar. Zij is zijn oogappeltje.
Dank jullie voor het luchten van mijn hart.
(9669) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-07-30 20:35:00
Hallo lieve allemaal,

Ik ben behoorlijk onder de indruk van jullie verhalen en ook ik kan me bij jullie aansluiten. Ik denk dat het grootste probleem is dat we onvoldoende genformeerd worden wat zo'n licht verstandelijke beperking inhoudt maar ook welke beschermende maatregelen ons systeem biedt. Om herhaling te voorkomen voor andere ouders is het misschien wel een aandachtspunt om samen te delen. En dat is een diagnose die voor hun 18de jaar uiteraard belangrijk is maar ook dat er een mentor aangesteld moet worden, deze jongeren zorgen voor veel overlast en zoveel verdriet. Natuurlijk klopt het van geen kant dat ze zich zo gedragen, maar dat is nou juist het probleem. En wanneer ze eenmaal 18 zijn dan worden zij zelfs beschermd, wat ik ook een goede zaak vind maar wie beschermd ons tegen de terreur van deze kinderen die geen empathie hebben ontwikkeld?
Helaas zitten we allemaal in dit bootje en ik weet eigenlijk nog niet lang dat niet alleen mijn dochter een handicap heeft, maar ook de hele familie zo'n beetje en ik ben daar door ernstig getraumatiseerd. Maar het vervelende is dat we dan dit gedrag kennen en niet eens weten dat het helemaal niet normaal is zoals iemand met een handicap zich gedraagt. Ik wist wel dat er iets niet klopte bij ons thuis maar het klinkt gek misschien maar het is bekend maar niet veilig. Het gevolg is dat je je aangesproken voel tot dezelfde types als je familieleden. Dus met een beetje pech heeft het je hele leven bepaald en slechts verdriet opgeleverd. Dus lieve mensen, ik wil jullie toch een boodschap meegeven want als we de moed laten zakken is ons leven echt voorbij. Zodra je in je omgeving, want nu hebben we wel ervaring en kunnen het wel beter herkennen dat we deze vaardigheden gebruiken om andere ouders op tijd inlichten om hun kinderen te laten diagnosticeren naar ook een mentor inschakelen die in kan grijpen wanneer het te gek wordt. Want deze meiden zijn vaak ook sksueel grensoverschrijdend bezig, net als mijn dochter en was met haar 17 jaar opzettelijk zwanger geworden. Maar ze gebruikt het kind om mensen te straffen als ze haar zin niet krijgt. En aan wijkteams of andere jeugdzorg instanties doen niet aan waarheidsvinding en nemen klakkeloos aan dat wij als ouder wel de veroorzaker zullen zijn, terwijl we ons gek maken van de zorgen om onze kleinkinderen. We moeten samenspannen om ons te weren tegen dit beleid in ons land. Ze hebben de jeugd zoveel macht gegeven en ons machteloos gemaakt omdat een corrigerende tik voor hun gelijk staat aan mishandeling. Ha, dan hadden ze niet in mijn schoenen moeten staan vroeger. Ik ging me daardoor afzetten en werd ik uit huis geplaatst omdat ik onhandelbaar was. Maar de jeugdhulpverlening rammelt aan alle kanten. Zogenaamd hulpverleners die slechts in theorie kennis hebben opgedaan missen wel de ervaring die wij hebben en overal op internet waar je naar informatie zoekt over deze problematiek wordt vooral duidelijk gemaakt dat we moeten samenwerken. Maar hoeveel gezinnen zijn ondertussen hier uit elkaar gevallen omdat hulpverleners hun werk niet goed doen. Maar het zijn onze kleinkinderen die bij voorbaat al zijn beschadigd voor hun leven en wij staan steeds weer voor gesloten deuren. Soms denk ik echt dat ik tot moord in staat bent omdat ik zwaar overbelast ben en monddood gemaakt wordt door de bureaucratie van ons land. Ik denk vaak eraan om alles te verkopen en te vertrekken naar Verweggistan als ik maar weg ben uit deze ellende en nooit meer achterom te kijken. Anders dan hebben we deze laatste jaren (55) on nog een klein beetje te genieten van het leven en rust. Heerlijk rust. Laren we in ieder geval bewust er van worden dat er beschermende maatregelen worden genomen. Ook wij hebben bescherming nodig, heel hard nodig. Al die jongeren met een lvb die ontwikkelen ernstige stoornissen. De meisjes krijgen allemaal borderline omdat ze niet kunnen mentaliseren. De jongens hebben eerst ADHD en/of ASS en ODD wat zich ontwikkeld tot een antisociale persoonlijkheidsstoornis of zelfs narcisme omdat ze niet kunnen mentaliseren. Dus deze jongeren hebben geen empathie omdat ze extra aandacht nodig hebben om te leren wat wij automatisch oppikken oppikken. Omdat ze zich zo goed beter kunnen voordoen dan ze zijn gaan we er vanuit dat het moedwillig is wat ze doen maar dat is vaak niet het geval. Daarom laten we onze medemens informeren om dat wat de hulpverlenende instanties laten liggen op te pakken en hun te laten zien dat ze veel steken hebben laten vallen, want of dat onze gezinnen nog kunnen overleven is maar zeer de vraag. Ik wens jullie allemaal heel veel sterkte want we zijn soms aan het eind van ons latijn.

Knuffel van Angela
(9673) Reactie van een bezoeker van de site!
2021-08-10 14:21:00
Zoveel herkenbaar te lezen, Zoveel pijn n verdriet, n helaas blijft t aanslepen n lijkt mijn leven voorbij. Zelf e volwassen zoon en dochter borderline/adhd,..., knn beiden niet metalliseren ,worden beiden nu mama n papa n ik houd mijn hart vast....zou zo graag vr hun n vooral vr de kleinkindjes zorgen, hen beschermen tegen ng Zoveel leed ...tgl trek ik mezelf enorm in twijfel als mamma...wat heb ik alles mis gedaan, 2 kinderen en allebei ontspoord, terwijl het gevoel alles vr hen gedaan n klaargestaan te hebben,zelf dingen opgeofferd in mijn leven maar heel erg bewust van eigen fouten...ze zeggen beiden dat ik de beste mamma van de wereld ben,...waarom dan Zoveel pijn n kwetsen n liegen n bedriegen ,manipuleren, in strijd gaan om alles....ben uitgeput (58 jaar ben ik,sta zelfs id hulpverlening maar besef maar al te goed hoe de hulpverlening faalt ,n idd....uiteindelijk blijkt er Zoveel aan de opvoeding te liggen, ook wel eens ad omgevingsfactoren,...tis zo erg dat ik zelf niet meer geloof id hulpverlening, word met Zoveel geconfronteerd,...blij jullie allemaal te lezen id wetenschap niet alleen te staan maar tgl zo intriest,...enkel de lotgenoten delen in dit immens verdriet, de anderen mogen zich gelukkig prijzen maar begrijpen kunnen ze ons niet....begrijp me niet verkeerd, mijn beide kinderen kunnen heel lief zijn maar de echte empathie ontbreekt hen,,constructieve communicatie bestaat niet n heel veel van hun handelen in eigen belang, zeer egostisch....zo bang vr mijn toekomstige klrinkindjes....ik kan enkel aanwezig zijn zeker? Id mate dat t me ng lukt....
(9678) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).