Archief: Borderline algemeen deel 11

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

Antwoorden en reacties
2018-01-30 18:03:00
Deze passage vond ik zo kenmerkend voor mijn narcisme:
Shari Schreiber "Haven't we met before" een artikel over een relatie tussen een borderliner en een narcist. In truth, the Narcissist is no match for the Borderline. It doesn't matter how smart or powerful he is, she'll turn his world upside-down to where he could lose his entire fortune, acquire a serious disease, and literally become a shadow of his former self.

Kijk .. zo voel ik me dus ook .. ik herken mezelf totaal niet meer en er is nauwelijks nog iets over van mijn zelfverzekerdheid.

The Narcissist's graniosity works against him in this type of coupling, because he had an unquenchable NEED TO WIN, due to poor self-worth he's endured and tried to compensate for since early childhood. He won't let himself be one-upped by anyone, but the Borderline is always better at this game than he is.

As the narcissistic male cannot tolerate any loss of control, he'll lieterally fight to the death to maintain it, never realizing what he's losing/giving up, in terms of his good health or monetary fortune while he's ultra-distracted, and obsessively immersed in surmounting the irresistible, itriguing challenges he faces with a borderline disordered partner.

Nou, .. als je dit leest. Dit is dus precies wat ik aan het doen ben.
Ik voer een niet te winnen strijd en in de tussentijd gaat mijn bedrijf failliet, verlies je al het andere uit het oog omdat je helemaal door de strijd wordt geobsedeerd en het dus afleidt van alles wat belangrijk zou moeten zijn.

Ik ga er ook maar weer eens een paar lezen.
Fijne avond.

Richard
(8669) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-30 19:34:00
gettinbetter.com/articles.html .. dus :)
(8670) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-01-31 18:27:00
En Huib....lekker uitgewaaid op je mooie eiland? Gr trea
(8671) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-01 16:51:00
Ineens gaat het hard ..
De stemmingswisselingen worden minder, de balans begint nu echt weer terug te komen. Ik werk weer halve dagen zonder probleem.
Het lukt me zelfs om ZZP-ers die zich als bijna borderliners gedragen toch redelijk tot goed te managen, waardoor een project dat dreigde te ontsporen nu toch weer in goede banen geleid is.

En ik heb besloten om nu volledig te stoppen met de fluoxetine.
Dus vanaf nu gaan we het op eigen kracht doen.

Natuurlijk spookt zij nog vrijwel de hele dag door mijn hoofd en ben ik nog erg boos, maar voor de rest is de balans nu echt aan het terugkeren. Ook ex2 valt het op.

Mooi.

Richard
(8672) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-02 22:15:00
reactie 8671
Trea,
Het was weer fantastisch op "mijn" eiland. Veel nagedacht en gevoeld op de mooi brede stranden, terwijl het niet al te best weer was. Merk wel dat mijn pieken afzwakken. Ik laat alles nog steeds gewoon gebeuren en ik merk dat dit goed helpt/voelt. Verdriet en pijn worden steeds meer behapbaar lijkt het, maar ik ben er nog niet hoor!. Voel mij wel tevreden over de voortgang.
Gaat het goed met je?
groet
Huib
(8673) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-03 22:58:00
Wat een verschil nu ik met die medicijnen gestopt ben.
Veel minder dwangmatige gedachten.
Meer stabiel.
Veel minder agressief.
Veel minder boos.

pfff, .. het zal best zijn doel gediend hebben, maar ik had er veel eerder mee moeten stoppen.
En dan te bedenken dat ik op eigen initiatief al gehalveerd had. Nu dus helemaal niets meer.
prozac/fluoxetine: linke shit!


Richard
(8674) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 15:08:00
De laatste twee dagen was het raak en begon de emotionele mishandeling weer via facebook.
Ik liet me er weer in meeslepen met als gevolg dat ik er weer diep door geraakt werd.

Met dank aan een nieuwe schrijfster hier op het forum (in een ander item) kwam ik gaandeweg mijn beantwoording aan haar tot het inzicht dat ik zelf de regie heb om me te laten raken en me te laten meeslepen of om gewoon hier en nu de streep te trekken.
En dat heb ik gedaan inmiddels.

Vanmorgen was het moment daar, maar toen ik vervolgens met mijn dochter en ex2 in de duinen liep en ik weer even mijn gedachten liet gaan over de verschillende uitingen van het afgelopen weekend werd ik dan toch weer extra geraakt en zakte ik weer in de pijn, het slachtoffer .. Het is echt niet makkelijk als je bewust emotioneel mishandeld wordt door iemand voor wie je zo'n sterk gevoel ontwikkeld hebt.

Maar dan nu toch de stap definitief gezet. Ik spreek mezelf dan moed in dat ik niet weer in de valkuil stap om haar te deblokkeren, op te zoeken of mijn gedachten weer terug te laten gaan over de o zo pijnlijke momenten.
Maar ik zal echt ergens die harde grens voor mezelf moeten vinden.

Forum, help me daar graag bij als ik er weer in terug val.

Richard
(8678) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 17:12:00
Richard,wat een stap voorwaarts om een blokkade te zetten op de social media en toch zeker FB. Watje ziet, doet alleen maar pijn en geeft te veel ruimte voor eigen interpretatie en gedachtes. En die interpretaties en gedachtes doen nooit iets leuks, die geven altijd altijd pijn en rottigheid. Het je afsluiten is even afkicken omdat er toch een heimelijk verlangen is te spieken (alsof je moet krabben aan een korstje) maar op termijn geeft het zoveel rust! Je geeft de gedachtes geen nieuwe voeding en daardoor gaat het verwerken beter. Zo sluit je pas echt wat af. Gr Trea
(8682) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 18:06:00
ja, Trea. Ik geloof inderdaad dat ik er eindelijk klaar voor ben om dit nu ook echt te kunnen.
En dat is een hele stap. Ik denk dat de medicijnen ook een erg grote rol gespeeld hebben. Ik slik ze niet meer en ik ben zoveel meer in balans. Toch bizar dat een medicijn dat je juist moet helpen je op een gegeven moment ook kan belemmeren om weer in balans te kunnen komen.

Ik ben ook wel een beetje trots op wat ik nu doe. Want het is voor mij echt heel wat om haar echt los te laten. Maar het gaat me nu lukken .. ik voel het.

Thnx
(8684) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 20:15:00
Zo gek ..

Ineens komt het allemaal los. Huilbuien, een enorme druk op mijn borstkas die me erg deed denken aan mijn hartaanval. Ik schrok daar zo van dat ik ex2 een bericht gestuurd heb en haar gevraagd heb om als het mij in dit leven niet meer gaat lukken om de rekening met Misha te vereffen, dat zij dit dan van me overneemt.

Ze schrok heel erg volgens mij. Ik ben nu echt definitief aan het afscheid nemen, maar het lijkt erop dat ik misschien weer in een psychose ga schieten.

WTFFF is dit toch een kutleven zo ..

Misha, je bent de grootste rat die ik in mijn leven ooit ben tegen gekomen. Waarom nou jij?

Gelukkig gaat ex2 het dan voor me regelen. Dat is een hele geruststellende gedachte. Eindelijk een deur die niet in mijn smoel gegooid wordt.

Richard
(8685) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-04 21:52:00
Hoi Huib, goed te lezen dat het uitstapje naar je eiland weer zo prettig is geweest. Strand, zee, prachtige vergezichten...als je dan toch moet herstellen van iets ingrijpends dan is dit eiland een uitstekende plaats dat te doen. Zelf ook een keer gedaan om wat muizenissen weg te laten waaien, heerlijk.
Met mij gaat het goed. T'is momenteel erg druk met van alles en nog wat. Werk, een opleiding daarnaast, huiswerk, trein in trein uit. Daartussen mijn sociale contacten op orde houden, een log in huis en op hobbymatig gebied wat interessante dingen. Kortom, ik verveel me niet.
Gek, mijn ex kreeg het voor elkaar om heel sneaky al die dingen die ik net beschrijf en voor mij zo belangrijk zijn, 1 voor 1 uit mijn leven weg te manipuleren totdat alleen hij nog maar centraal stond in mijn leven. En het meest vreemde was dat ik dat allemaal toeliet. Terwijl ik altijd erg zuinig was op mijn eigen leven en vrijheid. Maf. Dat was in mijn verwerkingsproces iets waar ik lang aandacht aan heb besteed. Gelukkig is mijn leven van voor deze relatie weer terug gekomen. Dus Huib, er is hoop :-) Maar je bent op de goede weg en je bent ook al weer een heel stuk verder als een paar maanden geleden. Gr Trea.
(8686) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-05 18:10:00
Wat een dag was het weer.
Vanaf het opstaan tot nu toe .. helemaal weer de weg kwijt.
Continu de pijn, de afwijzing, de emotionele mishandeling en mijn gedachten die geen kant op kunnen en een uitweg zoeken. En deze maar niet kunnen vinden, want machteloos gemaakt.

De enige uitweg is zelf dood of zij dood.
of continu in de pijn blijven hangen.
Dit is geen leven meer.
Dit is gewoon niet te doen.
Een week gaat het goed en je wordt weer mishandeld, uitgelachen om jou pijn, nog even lekker inwrijven ..

En daar zit je weer compleet kapot.
Slachtofferrol? .. ja, misschien .. maar het is geen bewuste keuze .. niets wat ik doe zorgt voor een vermindering van de pijn.
Aankijken van de pijn gaat niet .. ik zit er namelijk de hele dag in.

Richard
(8687) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-05 21:29:00
Hoi Richard, je vroeg ons, forum, aan te geven wanneer je je weer teveel slachtoffer van de situatie gaat voelen. Dat hoeft niet want je ziet hem nu zelf ook. Dat is verandering tov alle voorgaande buien, je ziet het nu. Dat maakt dat je weer een klein stapje verder bent. Al kan het best zijn dat je er straks weer helemaal inschiet omdat het te heftig voor je wordt. Daar kom je ook weer uit! Daar kan je op vertrouwen. Maar man man man, wat een strijd lever je. Vanuit hier blaas ik je wat sterkte en kracht toe. Helpt geen donder maar weet in ieder geval dat er aan je gedacht wordt. Gr Trea
(8689) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-06 06:10:00
Bedankt Trea.

Mijn pinpassen had ik al ingeleverd, want .. teveel geld uitgeven.
Maar had mijn e-dentifier nog, dus dat ging op bescheiden schaal toch nog beetje door.
Uit mezelf ook ingeleverd.

Misha geblokkeerd. Maar nog altijd facebook gebruiken om te externaliseren.
En de nodige reacties op nieuwsitems .. nogal de verwarde blanke man uithangend.
Nu dan ook mijn hele facebook-profiel opgeheven.

Wereld wordt kleiner en kleiner .. maar tegelijkertijd ook overzichtelijker.
Geen facebook, dus ook niet meer gekwetst of geraakt door emotionele mishandeling.
En wat een zee van tijd komt er dan vrij. Hoe gaan we dat opvullen? Nog geen idee, maar laten we dat maar eens op werk richten.

Vandaag intake voor groepstraining. Heb de namen van de begeleiders opgezocht.
Groep1 .. lekker ding, groep2 .. ouwe taart .. wat gaan we kiezen.
Borderline zegt: groep1, verstand zegt: groep2 ..

Vannacht weer drie keer wakker. Drie keer dromen, maar niet over haar.
Misschien ben ik de pijn al gewoon aan het aankijken, zonder het door te hebben. We gaan het meemaken. Ik heb wel de indruk dat ik steeds meer stappen zet die goed voor me zijn.

Echt fijn om me gesteund te voelen hier.
Maar ook dat moet ik niet meer nodig hoeven hebben. Het moet in mezelf te vinden zijn.

Ik voel me op dit moment redelijk tot goed. Zo even lekker 20 minuten douchen.
Voor wie hem nog niet kent: RITUALS The Ritual of Hammam .. donkerblauwe metallic fles, douchegel.. wat een geweldig product is dat. Geeft een geweldige sensatie en goede start van de dag.

Richard
(8692) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-06 13:47:00
Zo, .. en the drama continues:

Dan heb je dus facebook verwijderd. Voel je je lekker. Trots op jezelf dat dit je nu gelukt is en dat je de regie over je emoties stapje bij beetje aan het terugvinden bent.

Met ex2 een sollicitatiegesprek gedaan met iemand die behoorlijk wat tegenslag gehad heeft, kanker en daardoor baanverlies in de zorg. Een lange periode van herstel en onzeker geworden door alle tegenslagen bij het solliciteren. Ergens mogen beginnen en al snel weer baan verlies omdat de tik die zij gehad heeft haar psychisch dusdanig uit balans gebracht heeft, waardoor ze niet meer dezelfde uitstraling had als daarvoor. Hoe herkenbaar en dus voel je met zo iemand mee. Als we haar steunen om in een veilige omgeving weer wat zelfvertrouwen te kunnen opdoen, dan komt zij ook weer beter in haar vel te zitten en dat is toch het mooie van mijn vak: mensen echt weer op kunnen laten bloeien.

Heerlijke dag met wat zon, we rijden naar Hoek van Holland om even een drankje te doen.

Gaat de telefoon. Ik had agent327 gisteren gebeld en een terugbel verzoek gedaan.
Ik had wat vragen. Nu belde hij dus terug en stond op de microfoon in de auto dus ook ex2 kon meeluisteren. Ik stelde mijn vraag en na wat uitleg onderbrak hij me. Hij gaf aan dat ik dat kon bespreken met de rechercheur. Ik zeg: maar u bent toch mijn contactpersoon nu.
Wat bleek: hij praatte voor zijn beurt, want ging er vanuit dat ik al gebeld was, maar er blijkt weer een nieuwe aangifte gedaan te zijn.

Dus .. we gaan weer een periode van drama in.
Het zorgde natuurlijk weer voor de nodige onrust.

Maar inmiddels ben ik thuis en ben ik vrij rustig onder dit alles.
Want ik ben er nog steeds trots op dat ik stappen aan het zetten ben en ik laat me niet meer leiden door emoties over wat dit nu weer kan betekenen.
Ik heb een verhaal en in de kern weet ik: Ik zat prima in mijn vel voor ik haar ontmoette en door haar acties ben ik volledig uit balans geraakt. Daar ben ik niet schuldig aan.
Mijn onbalans heeft er wel voor gezorgd dat ik een redelijk ongeleid projectiel geworden ben. Zitten daar consequenties aan, dan moet dat maar.

Ik kan mezelf recht in de ogen kijken. Ik hield van Misha .. en that's it. Alles daarna is een kwaadaardig narcist die een andere narcist/borderliner geactiveerd heeft. En zie niet zo in hoe ik dit had kunnen voorkomen. Mijn ziekte leidt tot bepaalde acties, .. heb ik daar controle over? Nee ..

En voor de rest wachten we het gewoon af.

Richard
(8694) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-07 18:07:00
Hoi Richard, je ziekte kan een verklaring zijn voor je gedrag maar ik hoop niet dat je in de valkuil trapt om je ziekte als excuus voor je gedrag te gebruiken. Maar ik neem aan dat je dat niet zal doen met de inzichten die je inmiddels hebt. Gr Trea
(8695) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-07 19:41:00
Update .. hoe kan het ook anders. Agent327, die dus vandaag zou bellen, liet me lekker de hele dag wachten om vervolgens niet te bellen. En dan weet je wel wat dat met een Borderliner doet.

Ik liep aan het eind van de dag weer aardig heen en weer door mijn huis te lopen als een ernstig verwarde man. Inmiddels heb ik dan de brief gehad .. volgende week ergens weer een gesprek. Weer als verdachte. Maar deze keer voor laster.

En dat is ook zo mooi: kom je een goed mens tegen, die zich kan voorstellen wat het met je doet als je al 16 maanden er psychisch helemaal aan onder doorgaat, alles wat je lief is kapot ziet gaan en eigenlijk ook geen enkele kans gehad hebt om er ook maar enigszins invloed op te hebben, die zal zich in jou inleven en dan (ook al staat hij of zij misschien dichter bij Misha) in ieder geval wat medeleven tonen en als je dan die persoon verzoekt om het als het dan niet in goede aarde valt de brief als niet gestuurd te beschouwen. Nou, niet dus .. de mensen met wie Misha zich heeft omringd zijn ook toxic en empathieloze mensen. Dus die negeren jouw verzoek en helpen mee om jou nog verder kapot te maken.

Voor mij is de strijd nu gestreden. Ik zie ze wel in de rechtszaal en laat dan alles maar naar boven komen. Als ze mij als dader willen zien (geen idee hoe) maar laat maar komen dan. Ik ben moe gestreden. Je hield met heel je hart van iemand, die er alles aan doet om jou kapot te maken, als ik aangifte wil doen word ik niet gehoord, krijg ik daar de kans niet toe. Als ik vertel dat ze hier met een kwaadaardig narcist te maken hebben, die mij bewust emotioneel kapot maakt kijken ze je glazig aan en gaan vooral door om jouw leven zuur te maken.

In alle opzichten klopt het totaal niet, maar zoals zo vaak in Nederland: De dader heeft rechten en het slachtoffer moet zijn bek houden. Bizar om mee te maken en emotioneel heel zwaar. Maar ik ben moe gestreden. er is daar niets meer te halen.

Facebook gaat er morgen volledig uit. Ik heb het nog even open gezet om er een laatste signaal op af te geven. En dan maak ik mijn wereldje heel erg klein, zodat ik zo min mogelijk geraakt kan worden. En dan ga ik werken aan herstel. En dat gesprek volgende week .. joh, ik laat ze wel weer lullen en vertel nog 1 keer mijn verhaal en dan ben ik er klaar mee.

Toxic people .. walgelijk.

Richard
(8696) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-07 20:09:00
Hi Trea,

Ik zie mijn ziekte niet als een vrijbrief om bepaald gedrag te kunnen vertonen.

Als je kijkt wat bepaalde gevoelens met je doen, dan kun je ze op dat moment gewoon niet tegen houden en onder controle krijgen en moet je bijvoorbeeld externaliseren.
Of wat ik dan heb .. moet ik op zoek naar een uitweg om de machteloosheid op te kunnen heffen, dus hulp zoeken .. wie kan mij helpen om haar tot inzicht te laten komen dat zij een waanbeeld heeft, wie kan helpen om mij toch dat gesprek te gunnen zodat ik haar in de ogen kan kijken en kan afsluiten.
Daar heb ik slechts beperkte controle over. Op goede momenten ook geen behoefte aan, maar op die slechte momenten is het groter dan mezelf of heb ik gewoon nog niet geleerd hoe er mee om te kunnen gaan.

Gebruik ik dan mijn ziekte als excuus voor mijn gedrag?
Ik kan het niet anders .. ik zou eigenlijk gewoon het antwoord op deze vraag niet weten.

Zeg jij het maar ..

Richard
(8697) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-07 22:01:00
Hoi Richard, ik weet het ook niet. Wat ik wel zien of denk te zien is de stapjes die je maakt. Alleen al het feit dat je kan zien dat je externaliseerd als reactie op de heftigheid in jezelf....daar zou je een paar maanden geleden nog laaiend op hebben gereageerd en nu kan je het zelf benoemen. Hoe met dat gedrag om te gaan...het lijkt me zo moeilijk Richard, om als je in die storm zit weer vat op jezelf te krijgen. Maar je ziet en merkt nu wat er met je gebeurd en dat is geloof ik al meer dat een tijdje geleden. Je weet nu dat het komt door de oplopende spanning in jezelf en dat je het dan buiten jezelf gaat zoeken om de pijn te verlichten. Er is echt nog een lange weg te gaan, maar ik krijg wel het idee dat je op de goede weg zit. Maar ik ben natuurlijk een leek op grote afstand dus ik ben benieuwd hoe ex2 en je behandelaar daar tegen aan kijken. Gr Trea
(8698) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-08 09:34:00
De mensen die ik benaderd had in een ultieme poging om Misha dan eindelijk in te kunnen laten zien dat zij een waanidee heeft over mij en die ik dus tot in detail verteld heb wat er nu precies gebeurde 16 maanden geleden, wat het met mij, mijn dochter en ex2 gedaan heeft en welke schade wij hiervan hebben, reageerden met dat ze dit laster vonden.

Stel je eens voor: een van jouw vrienden heeft een relatie (je weet dat die persoon borderliner en narcist is, want je kent hem of haar al jaren) en dan wordt die relatie door die vriend van jou abrupt beindigd. Die partner gaat er helemaal kapot aan en de mensen om die persoon heen lijden daar ook erg onder. Dan na anderhalf jaar krijg je een brief waarin alles staat beschreven. Wat zou je daar dan mee doen?

Ik denk dat de meeste mensen een natuurlijke houding hebben om de eigen vriend/vriendin te steunen. Maar als je leest welke impact het heeft en als het verhaal ook behoorlijk goed in elkaar zit en je er eigenlijk nauwelijks gaten in kunt schieten, zou dat dan iets aan jouw reactie erop veranderen?

Persoonlijk heb ik iets soortgelijks wel eens meegemaakt. Mijn natuurlijke houding is om me er dan niet in te mengen, maar wel begripvol te reageren. Maar ik ken ook een voorbeeld van een paar mensen die ik ken, waar een (vermoedelijk ook borderliner) vrouw een relatie had, die verbroken werd omdat ze er achter gekomen was dat hij vreemd ging. En toen probeerde ze een vriendin van mij ertoe te bewegen om haar te steunen in een aangifte tegen hem wegens mishandeling, waar totaal geen sprake van was. Het verbaasde mij en viel mij ook zwaar tegen van die vriendin van mij, dat ze daar nog lange tijd mee bezig waren om dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Zo zie je maar hoe slecht sommige mensen in elkaar kunnen zitten als de manipulatie maar sterk genoeg is.

In dit geval had de reactie op mijn brief ook kunnen zijn. Joh, Richard .. we hebben het natuurlijk vanaf de zijlijn ook gevolgd en ik kan me voorstellen dat jouw leven de afgelopen 16 maanden echt niet makkelijk geweest is, maar je moet ook weten dat Misha een vriendin is en wij ons (wie er ook gelijk heeft) hierin niet willen mengen. Heel veel sterkte.

Nee, wat doen ze .. ze reageren er heel formeel op en beginnen meteen te dreigen. Vervolgens gaf ik aan dat mijn verhaal kennelijk niet in goede aarde valt. Dat ik dat dan zal respecteren met het verzoek om dit verder bij hen te houden en het als niet geschreven te beschouwen en in een volgend bericht nog eens nadrukkelijk gemeld te hebben dat ik dit in vertrouwen gedeeld heb en dat ik verwacht dat zij dit niet verder verspreiden.
Om dan vervolgens te merken dat zij dit dus rechtstreeks doorgestuurd hebben aan Misha om de roep om hulp om te zetten naar een uiting van stalking.
Kortom, ze zich er dus actief in gaan mengen.
En dan weet je dus dat je iemand daarmee nog verder in de problemen brengt.

En dan krijg je dus een kwaadaardig narcist, die niet gewoon objectief leest wat er staat, maar er plezier aan beleeft om jou nog verder te mishandelen.

Gisteren was geen makkelijke dag. Vannacht goed geslapen en ik voel me prima en in rust. Laat het dan maar gebeuren. Kom maar op.

Facebook inmiddels verwijderd en ik deactiveer het ook niet meer.

Er is een nieuw soort rust in mijn hoofd .. laten we hopen dat het lang aanhoudt.

Richard
(8699) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-08 20:54:00
Vandaag was een goede dag. Voel me steeds sterker worden.
Tuurlijk als de achterbakse hond je weer eens bestookt met aangiftes krijg je wel een terugslag, zoals gisteren. Maar vandaag veer ik weer op.

Ik merk ook aan mezelf dat ik het beter overzie wat er gebeurt. Nog niet in staat om alles aan te kunnen, maar het wordt beter. Dat ik gestopt ben met die medicijnen is ook zo goed. Ik slaap veel beter, dieper en wordt niet meer twee drie keer per nacht wakker.

Ex2 zegt ook dat het veel beter gaat. Ik voel me af en toe trots op mezelf, dat ik dit alles uiteindelijk toch maar doorstaan heb.

Misha kan me dan wel geniepig uit gaan lachen via facebookfoto's, maar nu ik mijn profiel heb verwijderd ziet ze niets meer, ziet ze me niet lijden en ziet ze me ook niet meer aankomen als het ineens zover is.

Ex2 gaf over de actie van dat valse vrienden groepje aan dat het bewust pesten is wat er gebeurt. Alle schade die ik al heb en dan raap je al je moed bij elkaar om ze om hulp te vragen en dan gaan ze het Misha als bagage meegeven om jou nog verder de grond in te trappen. En dat maakt haar nu ook heel erg boos. Ze zegt ook. Richard, neem van mij aan .. ik ben het ook niet vergeten. We gaan gewoon de draad weer oppakken, maken ons bedrijf weer sterk en dan investeren we in de beste advocaat die er maar te vinden is en dat mag echt wel wat kosten en dan gaan we die hele groep aanpakken.

Morgen dan maar eerst stap 1 op de lange weg ..
Mijn behandelaar ziet ook dat ik veel sneller weer terugveer naar een normale staat. Hij ziet ook wel hoe moeilijk ik het soms nog heb en vooral op de momenten van de aangiftes ga ik helemaal los tegen PsyQ die gewoon 3 mensen levens laat verwoesten door een andere patient, zonder dat ze haar ook maar 1 keer zullen vragen: waar ben jij in godsnaam mee bezig. Omdat privacy zo'n beetje tot het eerste artikel van de grondwet is verheven daar.
Gek wel eigenlijk, want als iemand met een beroepsgeheim weet heeft dat er een moordaanslag aankomt, dan moet hij voor de wet ingrijpen, maar het stelselmatig mensen kapot maken valt daar dan kennelijk ineens buiten.

Anyway .. we komen er wel.

Richard
(8700) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-09 14:34:00
Update ..

Op deze plek ga ik jullie allemaal danken voor de steun en de kritische spiegel die me is voorgehouden.

Omdat wij (ik en ex2) besloten hebben om nu terug te gaan slaan, zal ik minder op dit forum posten. Dat is het plan althans, de uitvoering is 2. En als ik iets post zal ik me beperken tot uitingen die onze strijd en ons strijdplan niet prijs geven.

Uirteraard zal ik zodra de strijd gewonnen is een update geven. Wees gerust, ik zal jullie nieuwsgierigheid niet teleurstellen. Maar het kan dus even duren. Inmiddels merk ik dat ik me niet meer zo heftig laat raken alleen nog in extreme gevallen.

Een belangrijke les voor iedereen. Als je te goeder trouw bent en je jezelf in de spiegel kunt aankijken, laat je dan niet door welk type Borderliner of Narcist dan ook kapot maken.
Maar sla terug en zorg dat de boomerang vol in hun gezicht terugkomt.

Richard
(8701) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-15 04:57:00
Even het vastleggen van de zoveelste vormfout door de politie.

Dinsdag gesprek advocaat.
Pal voor ik erheen ga kom ik nog even thuis.
Ligt er een brief op de mat van een stichting.
Met daarin de mededeling dat ik aangemeld zou zijn door de politie vanwege een lasterbrief.
Met daarbij een folder over kindermishandeling.

Pardon?????

Drie dingen:
1. In deze brief word ik aangeschreven alsof ik al veroordeeld ben voor laster.
Het is helemaal geen laster en ook de advocaat bevestigd later dat dit nauwelijks kenmerken van laster bevat.
2. Kindermishandeling? .. waar halen ze het gore lef vandaan? Mijn dochter wordt aan alle kanten zoveel als mogelijk beschermd door mij en ex2. En bovendien loopt zij al in een door onszelf genitieerd programma bij de psycholoog.
3. Geen enkele introductie of vooraf besproken.

Ik bel natuurlijk direct zoals in de brief verzocht.
De afdeling is niet bereikbaar rond 15.30 uur.
Maar ik krijg al wel te horen dat het vreemd is dat ik van niets weet.
De procedure is dat de politie dit altijd vooraf moet bespreken en ik hier ook akkoord mee moet gaan. Ook de advocaat zegt dat dit vreemd is en dat ik er niets mee hoef te doen.

Ik bel de volgende dag op: soort maatschappelijk werkclubje.
We komen op een wachtlijst en hij vertelt dat ook Misha zo'n brief gekregen heeft.
Iets doet me vermoeden dat dit misschien een poging tot een mediation kan zijn .. maar door wie en met welk doel en wat de status is wordt ook in het gesprek niet duidelijk.
Het dossier bevat nauwelijks informatie.
Dus de man kan niets zeggen.

Ik constateer wederom met hem dat de politie hierin gefaald heeft, want vooraf moet alles besproken zijn en er moet toestemming gegeven worden.
Ik geef aan hem aan dat hij maar eerst weer met de politie contact moet gaan leggen.

Kortom .. ik leg het maar weer even vast hier.

In het gesprek met de advocaat wordt ook iets duidelijk:
De politie is eigenlijk een heel vreemd apparaat.
De advocaat beschreef het als volgt.
De politie zoekt bij een aangifte naar een rode paddestoel met witte stippen.
Dat er een heel bos omheen staat maakt voor de politie niet uit.

Dus .. stel .. een vrouw wordt thuis continu mishandeld door haar dronken partner maar doet geen aangifte. Op een goede dag is de rek eruit en slaat ze hem met een fles op zijn hoofd en hij heeft hierdoor een buil op zijn hoofd.
Nu gaat de politie na aangifte door de man op zoek naar een buil.
Dat de vrouw al 6 jaar wekelijks een paar keer mishandeld wordt, wordt vaak niet meegenomen in de zaak waar het nu om draait.
Wat natuurlijk compleet gestoord is.

Hetzelfde gebeurt met mij, ex2 ..

We hebben nu in 16 maanden tijd drie keer aangifte willen doen tegen Misha en de mensen om haar heen. En het wordt ons keer op keer onmogelijk gemaakt.
Maar nu hebben we een goede advocaat.
Hij adviseert ons even de rust te bewaren en straks keihard terug te slaan.
En dat gaan wij ook doen.

R.
(8715) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-15 14:57:00
Wat heerlijk!!
Gisteren met ex2 heel fijn uit eten geweest.
En voor het eerst in een hele lange tijd konden we gewoon weer op een leuke en normale manier over van alles praten. We zijn weer een echte eenheid aan het worden. En we staan volledig op dezelfde golflengte waar het gaat om het tackelen van het probleem kwaadaardig narcist/borderliner Misha.

Wat er ook gebeurt wij gaan ons recht halen en wij zullen alles en iedereen die ons de afgelopen 17 maanden heeft tegengewerkt met gelijke munt terug betalen.

En ik merkte het de afgelopen twee weken al. Er is iets echt veranderd. Mijn gevoel voor Misha is volledig weg. Ik zit niet meer gevangen in de emotionele grip. Zij kan mij niet meer raken.
Het heeft gigantisch lang geduurd en het zegt alleen iets over hoe groot mijn liefde voor haar was. Maar de psychologische band is eindelijk verbroken.

Nu is er weer ruimte voor ex2 en mijn dochter , die over 10 minuten voor mijn deur zal staan. Als ze haar vriendinnetje niet bij zoich heeft gaan we samen wat leuks doen. Ik ben weer terug en sterker dan ooit.

We gaan weer bouwen, de therapie omarmen en als we sterk genoeg zijn, zullen we onze advocaat opdracht geven om alle schade op alle betrokkenen te verhalen. Onze ellende is voorbij, die van Misha en het hele valse zooitje rondom haar gaat nu beginnen.

Richard
(8716) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-17 06:41:00
Bijzonder weer:
Met agent327 is afgesproken dat ex2 voorlopig als tussenschakel zou optreden tussen mij en de politie. Zij zou wekelijks gebeld worden door agent327 om te vragen hoe het met mij gaat. Sinds die afspraak is gemaakt zo'n drie weken geleden is ex2 niet 1 keer gebeld.

Nu dus wederom zonder hoor en wederhoor al meteen weer aangemerkt als verdachte in een aanklacht voor laster. Op advies van de advocaat dit verhoor aan ons voorbij laten gaan. Nadrukkelijk gevraagd aan de advocaat of ex2 dit bericht aan de politie mocht doorgeven. Ja, zei de advocaat dat mag u ook doen. Wat zij dan ook gedaan heeft.

En nu dan weer een brief gisteren op de mat met wederom een nieuw verzoek om gehoord te worden als verdachte. In de eerste plaats al vreemd want nu is het niet voor laster, maar ineens voor smaad/laster en staat er nadrukkelijk bij dat ik dit zelf moet melden of mijn advocaat als ik er niet wil verschijnen.

Ik denk dat ze zich ineens zijn gaan realiseren dat laster niet hard te maken is, want laster is dat je iets over iemand beweert waarvan je weet dat het niet waar is. En zoals iedereen hier inmiddels wel weet: ik vertel geen onwaarheden.

Nog altijd hebben wij geen aangifte kunnen doen. Dit wordt ons steeds weer onmogelijk gemaakt. De politie is op zoek naar een paddenstoel en weigert naar het bos te kijken.
Vermoeiend is dit alles wel moet ik zeggen, maar tegelijkertijd raakt het me niet meer zoals me dat een paar maanden geleden wel gedaan zou hebben.
Ik weet dat mij niets te verwijten valt .. ik heb alleen de pech dat zij zo goed is in het bespelen van mensen, waardoor ik strijd tegen 6 personen. Gelukkig heeft ze 1 cruciale fout gemaakt en zodra ik die informatie boven tafel heb dan is het schaakmat.
Als het goed is volgt deze informatie komende week.

Richard
(8717) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-21 07:01:00
Eindelijk!
Na 17 maanden beginnen er eindelijk mensen te praten. En nu blijkt dat er bewust mensen tegen mij opgezet zijn om aangifte tegen mij te doen voor stalking. Het kaartenhuis gaat volledig ineenstorten. Op elk punt kan ik nu aantonen dat er minimaal 6 mensen bewust bezig zijn om mij kapot te maken.

En dan meld je dat aan de politie. En wat doen zij: niets. Het is fucking ongelofelijk. Maar het komt goed. Laat het maar voorkomen. Dan ligt het vast en kunnen we daarna de civiele procedure starten.

Richard
(8720) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-21 15:56:00
Dit is toch wel de meest bijzondere manier van geld sparen, die ik me kan bedenken.
De schade is inmiddels opgelopen naar EUR 170.000,-, het huis van de broer van ex2 wat nooit gekocht zal kunnen worden en blijvende schade aan mijn kind, naast natuurlijk mijn psychische schade.

Het mooiste is nog dat een goede vriendin van Misha, die haar het langst kent (en dus ook weet welke stoornissen zij heeft en hoe zij met mensen omgaat) mij heeft toegegeven dat zij ook haar had benaderd om aangifte tegen mij te doen, terwijl ze daar zelf geen enkele reden toe ziet. Ze had me al verteld dat Misha tegen iedereen gezegd had dat niemand met mij mocht praten en nu dan ook deze bekentenis.

Het net gaat zich steeds verder sluiten. Vandaag had ik nog contact met agent327 en langzaam maar zeker begint het besef door te dringen dat een schuldig persoon nooit zo overtuigend en volhardend door blijft gaan .. dus daarmee begint het door te dringen dat ze 17 maanden lang aan de verkeerde kant van het gelijk gestaan hebben.

Nu hopen dat ze de aangifte doorzetten zodat er daadwerkelijk een rechtszaak komt.
Het ergste wat me nu zou kunnen overkomen is als Misha de aanklacht intrekt.
Want dan begint alles weer van voren af aan en na de rechtszaak is duidelijk dat Misha schuldig is en kunnen we gelijk de civiele procedure starten om deze 6 mensen volledig aansprakelijk te stellen voor alle geleden schade en zal er op afzienbare termijn beslag gelegd gaan worden op het loon en de huizen van de verschillende mensen, die we dan per opbod laten verkopen.

Wat een heerlijk moment zal dat zijn om te zien hoe haar leven en dat van de 5 overige ratten volledig in zal storten, relaties die zij hebben hierdoor zwaar onder druk komen te staan. Dan zullen ze gaan voelen wat ik 17 maanden lang heb mogen ervaren.
Het verschil: ik heb het niet over me afgeroepen.

Richard
(8722) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-21 19:31:00
Earth@Richard
Mogen we onze leuke weer terug ;)
Belinda
(8724) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-21 23:10:00
ha ha ha, .. ach ja .. de leuke Richard.

Laat ik daar dit over zeggen:
17 maanden geleden ben ik tegen een groep mensen aan gelopen, die zo ver afstaan van hoe ik in het leven sta en hoe ik met mensen om ga, dat ik daar totaal niet tegen opgewassen ben.

Om je een indruk te geven: Toen ik met Misha net in een relatie zat was ik dolgelukkig. Zij vroeg mij om een vriend van haar te helpen om weer aan een baan te komen. 2016, dus op dat moment was het nog niet zo heel makkelijk. Laten we hem Jan-Willem noemen. Ik vroeg haar om hem zijn CV en een paar sollicitatiebrieven naar mij te sturen. Een eerste blik op zijn brief gaf mij direct het beeld wat je meestal ziet bij mensen, die in een goede tijd hun eerste baan gevonden hebben en daarna nooit meer van werkgever veranderd zijn.

Dat gaat ongeveer zo:
Ik reageer op die en die vacature die ik gevonden heb daar en daar. Ik ben erg gemotiveerd en heb veel ervaring en ik denk dat ik erg goed aansluit op de functie. Nodig mij uit.

Ja, .. dat zegt dus HELEMAAL NIETS over die persoon. Kortom: aan die brief kun je bijna elk ander persoon koppelen zonder dat het opvalt.
Ik leer die persoon een compleet andere manier van solliciteren, waarbij hij zich gaat verplaatsen in de manager die hem zou moeten willen uitnodigen. Ik laat hem voorbeelden geven van zijn ervaring die als een soort film beschreven wordt voor de ogen van die manager. Ik laat hem vacatureteksten ontleden tot de kern, zodat hij de voorbeelden uit zijn leven (dus niet alleen zijn werk) kan koppelen aan gedrag of vaardigheden die belangrijk zullen zijn in de functie of in de persoon die gezocht wordt. Ik laat hem inzien dat je niet moet zeggen dat je ergens goed in bent, maar dat je aan de hand van de voorbeelden de manager zelf tot de conclusie kan laten komen dat jij voor hem wel eens een hele interessante en ook leuke collega zult zijn.

Daar heb ik zelf bijna 15 jaar over gedaan om die kwaliteiten te ontwikkelen zodanig dat bijna al mijn kandidaten uitgenodigd worden door mijn opdrachtgevers.
Jan-Willem wordt dus echt door mij geholpen, daar heb ik flink wat tijd aan besteed uiteraard op basis van een vriendendienst.

Wat gebeurt er vervolgens.
Deze persoon krijgt na 17 maanden van mij een brief waarin ik vraag om ook in het belang van mijn dochter en ex2 dit te bespreken met zijn partner en diens collega, die Misha ook goed kennen. En ik vraag die persoon om mij te helpen zodat ik na 17 maanden eindelijk verder kan met mijn leven. Omdat ik door het valse karakter van Misha en de complete machteloosheid die zij voor mij gecreerd heeft volledig de weg kwijt geraakt ben.

Wat doet deze persoon? Deze persoon leest de brief, die duidelijk een roep om hulp is.
Doet net alsof wij elkaar totaal niet kennen. Geeft dan aan dat hij en zijn partner uitsluitend een zakelijke relatie met Misha hebben en dat hij dit ziet als laster.
Ik geef daarop aan dat ik hen gewoon beschouwd heb als vrienden van Misha .. en dat ik merk dat het niet in goede aarde valt met het verzoek om de brief dan als niet geschreven te beschouwen. Wat doet deze LUL eerste klas?
Die geeft de brief zonder alle e-mails eromheen aan Misha die ermee naar de politie stapt en aangeeft: kijk wat hij naar mijn werkgever stuurt. Dit is laster.

En dan moet je tegelijkertijd bedenken dat Misha haar relatie met mij met dit soort personen heeft lopen bespreken en al die gesprekken er toe geleid hebben dat ik op deze schofterige manier behandeld ben.

Kortom .. Misha is een RAT, maar de mensen om haar heen zijn al even TOXIC en na alle schade die al is aangericht proberen zij mij (maar ook mijn dochter en ook ex2) nog verder kapot te maken.

Als ik dan weer midden in alle stress van aangiftes en valse handelingen van dit soort mensen zit, ben ik inderdaad niet op mijn gezelligst.

Ik weet nu dat er in ieder geval 2 mensen zijn die door Misha zijn overgehaald om aangifte tegen mij te doen, die daar op basis van mijn acties totaal geen reden toe hadden. Een derde persoon liet zich niet achter dit karretje spannen en zij mag mij wel en dus heb ik nu het geluk dat er in ieder geval 1 persoon is die mij hierin steunt. Alle anderen zijn door haar benvloed en ik heb de indruk dat Misha zich op haar beurt weer heeft laten benvloeden door haar collega's ..

Duidelijk mensen waar een gezond persoon van zou zeggen: die zijn mijn gedachten en aandacht nog geen seconde waard. Maar als je van nature een hulpvaardig, eerlijk en open mens bent met een beschadigde eigenwaarde dan heb je dit pas heel laat door en door mijn extreme verliefdheid ben ik in deze val getrapt.

Inmiddels kom ik er steeds meer uit en denk ik ook .. jeeezus, wat heb je jezelf laten gaan en over je heen laten lopen. Nu komt dus steeds meer een stukje eigenwaarde terug. Maar dan kan ook nu pas omdat de verliefdheid weg is en de psychologische band verbroken is.

Dus ja Belinda, .. helaas niet altijd de leuke gezellige spontane vent.
Die komt er vast wel weer uit, .. maar als iemand waar je zoveel om gaf jou financieel helemaal naar de afgrond brengt en je dan vervolgens ook nog wil laten veroordelen en totaal schijt heeft aan de gezondheid van jou, je kind of haar moeder ..
Dan hoop ik dat je je kunt voorstellen dat die frustratie ergens heen moet.
En dan liever hier op een forum waar mensen rondlopen die soortgelijke dingen hebben meegemaakt of zich er in ieder geval iets bij kunnen voorstellen.

Groet,
Richard
(8725) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-22 08:02:00
Even los van de terechtheid van je acties, wordt wel alle aandacht gericht op extern. Blijft er zo nog ruimte over om aandacht te besteden aan jezelf, je eigen borderline/narcisme?
Gr Trea
(8726) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-22 18:58:00
Daar heb je ook gelijk in Trea.
Mijn grootste probleem op dit moment is dat ik nog geen instrumenten heb om om te gaan met machteloosheid, afwijzing, vernedering etc etc.

Op 20 maart begint pas mijn groepstherapie.
En in de een-op-een begeleiding zijn we eigenlijk niet veel verder gekomen dan wat ademhalingsoefeningen/mindfulness, die nu voor het eerst een beetje onderdeel beginnen te worden van mijn gereedschapskist als ik in crisis kom. Mijn begeleider zat helemaal op zijn stoel te glunderen toen ik vertelde dat het nu wel in mijn handelen begint door te dringen.
Maar er is nog zoveel waar ik totaal nog niet mee om kan gaan dat ik dat zelf nog niet zo voel.

Maar het is goed zo .. laat die rechtszaak maar komen. Dan komt eindelijk alles naar boven en laat ik haar en alle ratten onder ede vertellen wat zij allemaal gezegd en gedaan heeft.

Ik parkeer het gewoon.

Ik merk wel dat ik door de bank heen een stuk rustiger ben. Totaal niet met dates bezig. Boeit me totaal niet meer.

Groet,
Richard
(8727) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-22 21:12:00
Even een nuance: Ik bedoel de "al dan niet terechtheid van je acties"
Want ik kan natuurlijk niet beoordelen of je acties wel of niet terecht zijn. Dat is kan alleen jij.
(8728) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 08:00:00
Met deze laatste opmerking geef je heel tekenend precies weer waar ik al 17 maanden me tegen moet wapenen.

Steun, maar oh ja .. vooral geen steun.

Feitelijk zeg je hiermee: .. ik kan niet beoordelen of je wel de waarheid vertelt.

Als ik vertel dat ik bewijs heb dat er mensen bewust tegen me opgezet zijn. Dat ik bewijs heb dat Misha tegen mensen gezegd heeft dat ze niet met mij mogen praten. Als ik vertel dat ik mensen geholpen heb met solliciteren die nu net doen alsof ze mij niet kennen en na alles wat er al gebeurt is een roep om hulp bewust gaan misbruiken om Misha een stok in handen te geven om mij nog verder kapot te maken. Als ik vertel dat de politie niet aan hoor en wederhoor doet, welwillende rechercheurs door de wijkagent overruled worden, dat er al 3 keer een poging tot het doen van aangifte wordt gefrustreerd, als ik vertel dat een vriendin van mij haar na een jaar belt om toch een gesprek tot stand te brengen het zelfs haar niet lukt (dat deze kwaadaardig narcist er alles aan doet om mij bewust kapot te maken), als ik vertel dat een vriendin van Misha mij verteld heeft dat zij door Misha gevraagd is om mee te doen met een aangifte voor iets wat zij totaal niet heeft ervaren als stalking maar juist als een logische vraag van iemand die van de ene op de andere dag zijn relatie zag stranden zonder enig idee waarom en als ik vertel dat ook ex2 nu gezien heeft hoe vals deze mensen in werkelijkheid zijn .. dan was deze laatste opmerking van jou bepaald niet wat ik nodig heb of wat ik graag van jou hoor.

Dat is zoiets als ..
Er komt een jood uit een concentratiekamp die vertelt welke gruwelijkheden hem zijn aangedaan en dan zeggen:

Wat verschrikkelijk wat u is overkomen.
Om dan een bericht later te schrijven. Als het natuurlijk waar is wat u zegt wat u is overkomen. Want ik kan natuurlijk niet bepalen of er wel echt sprake is van mishandeling. Dat kunt u alleen zelf bepalen.

Je zou haast denken dat je -omdat je maar 1 kant van het verhaal hoort- denkt dat er misschien een andere kant aan dit verhaal zit, waardoor het ineens verklaarbaar wordt waarom 6 mensen zich tegen mij keren.

Of naar analogie van het concentratiekamp: Ik hoor nu alleen het perspectief van de jood. Maar er is toch een heel volk wat kennelijk zoveel haat had tegen de joden. Die mensen zullen toch ook wel een reden gehad hebben om zich tegen de jood te keren.

Ik kan ook niet bepalen of jouw partner in alle opzichten jou slecht heeft behandeld en of jij misschien met jouw handelen bepaald gedrag niet juist over je hebt afgeroepen. Maar van mij zul je echt geen opmerking krijgen zoals jij hierboven zojuist hebt geschreven.
Ik vertrouw er echt wel op dat je een hele lastige relatie achter de rug hebt, waarbij zijn gedrag de oorzaak was van alle ellende.

Dat jij dat kennelijk niet in mijn geval kunt, vind ik eerlijk gezegd best wel triest en geeft precies weer hoe moeilijk mijn strijd is.

Richard
(8729) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 08:15:00
Hoe je het ook wendt of keert:

Iemand met wie je een relatie hebt 3 weken lang na een hartaanval emotioneel mishandelen. Over die persoon kwaad spreken en lasteren tegen anderen, zodanig dat zij bereid zijn om jou onterecht te gaan steunen in aangiftes. Totaal niets te bespreken over jou gedachten. Pal na uit huis gehaald te zijn met zelfmoordneigingen nog een trap nageven door aangifte te doen van stalking als hij twee mensen een bericht stuurt met de tekst: "Bedankt! kijk wat jullie met z'n allen hebben aangericht." En nooit bereid zijn om als twee volwassen mensen gewoon een face-to-face gesprek te voeren, maar wel bereid om keer op keer naar de politie te stappen om HELEMAAL NIETS.

Als je na alle informatie die ik in alle openheid heb gegeven je nog afvraagt of ik de waarheid wel spreek, sorry maar dan ben ik ook even alle logica kwijt.

Richard
(8730) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 10:49:00
Ik kom net terug van mijn begeleider.

Hij vroeg me hoe het gaat en ik vertelde hem dat ik veel rustiger ben.
Dat ik deze algehele staat van rust nu heb, geen behoefte heb aan dates of drama, maar dat ik dit ook wantrouw als een soort van stilte voor de storm.

Hij vroeg me of er nog dingen gebeurt waren, waar ik getriggerd werd in een of meer van mijn krenkingen: machteloosheid, afwijzing, niet serieus genomen etc ..

En ik beschreef bovenstaand voorbeeld: waarin ik getriggerd werd omdat mijn integriteit en eerlijkheid in twijfel werd getrokken. Hij vroeg me wat de opmerking van Trea met me deed. En ik vertelde hem dat ik direct weer het gevoel van frustratie, machteloosheid en niet serieus genomen moest ervaren.
Ik vertelde hem: mensen die mij echt kennen, die weten dat ik goudeerlijk ben. Ik heb haar 17 maanden lang in alle openheid verteld wat er gebeurt is, wat er hier in de gesprekken gebeurt, wat er bij de politie gebeurt, wat het mij, mijn dochter en ex2 gedaan heeft, wat er gebeurde in het contact met mijn moeder, wat er nu weer met mij gebeurt in de aangifte rondom laster (wat overduidelijk een poging is om mij (maar ook mijn dochter en ex2)) nog verder kapot te maken. En dan zo'n opmerking te moeten lezen .. dat levert in mijn hoofd direct een kettingreactie op.
Daar heb ik hulp bij nodig om daarmee om te leren gaan en ik merk dat ik dat nu totaal niet kan. Onrecht, zo voelt het.

Hij had me gevraagd of hij onze sessie op de camera mocht opnemen (studiemateriaal om te kunnen bespreken tijdens colleges met medestudenten en docenten). Geen probleem natuurlijk en ergens merkte ik dat ik dit "podium" dan ook wel leuk vond.
Het gesprek schoot alle kanten op en gaf mij ook de kans om het grote probleem wat ik ervaar met de psychologie in zijn algemeenheid: waar houdt de privacy op en waar begint de zorg om een mensenleven eens breder te kunnen trekken zodat het probleem ook zichtbaar wordt buiten de kamers van de behandelaar.

Trea, nu ik er nog eens in alle rust over kan nadenken komt ook wel het besef dat je met die opmerking niets kwaads in de zin had en gewoon neutraal wilt blijven. Maar zo zie je maar hoe dat effect kan hebben op iemand die borderline heeft.

Anyway .. fijne dag nog.

Richard
(8731) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 17:57:00
Het spijt met Richard, dat mijn opmerking zoveel bij je heeft losgemaakt. Het was zeker niet de bedoeling om je over je toeren te maken. Misschien maak ik je er weer boos mee maar wat mij het meest aan het hart gaat in je berichten is jouw vooruitgang, de stappen die je voor jezelf maakt. Jij naar jezelf, met jezelf en voor jezelf. De strijd die je met jezelf levert, de kracht die je laat zien om er mee om te leren gaan, je stappen vooruit evenals de stapjes achteruit die in dit proces onvermijdelijk zijn.
Met de acties die je extern neemt kan ik niet zoveel (sorry) Daar ga ik je niet in steunen en ik ga je daar ook niet in afvallen. Dat is jouw strijd.
Maarre... wat een lef dat je je proces op mijn opmerking als leermoment hebt genomen, dat is echt kijken naar jezelf om stappen voorwaarts te kunnen zetten. En dat vind ik mooi om te zien. Keep on going! Gr Trea
(8732) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 20:21:00
Anyway... fijne dag nog... ???

Het is dat ik zoveel van je leer Richard. Want ik heb deze hysterische en toch ook redelijk arrogante kant ook nog. En als wij boos zijn dan kunnen we dat allemaal maar gewoon maken, denken we..
Maar ik denk dat je in deze niet kan eindigen met anyway; een fijne dag nog..
Hier zijn excuses wel op zijn plaats, denk ik...
Maar misschien denk jij dat ook over een paar dagen. Of je draait nu even een weekje door.
Je zit er gewoon weer helemaal in. En je moet er uit. Terug naar de echte pijn. En dat is niet Misha...
Hoop dat dit bericht je helpt. Je zie het het strax zelf ook weer allemaal. Je bent slim zat.
Mij help je iig wel. Waarvoor dank.

Belinda
(8733) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-23 23:29:00
Overigens wel fascinerend wat er gebeurt. Iemand, in dit geval ik, zeg iets wat iets triggert bij jou en hatsekidee, alle stekels worden weer helemaal maar dan ook he-le-maal uitgezet. Dat doe je met de inmiddels bekende argumenten. Hoe meer en hoe zwaarder de argumenten, des te harder sla je blijkbaar ergens op aan. Wat je dan triggert, dat is materiaal om mee aan de slag te kunnen. Onrecht is te algemeen, waar komt dat onrechtvaardigheidsgevoel vandaan komt...dat is interessant om verder mee te gaan.
Ik voel me niet aangesproken door die stekels die je nu richting mij uitstak, ik ken ze inmiddels wel maar ik vind het niet nodig dat je zo uit je slof schiet. Uit mijn berichten zou je inmiddels moeten weten dat ik je eigen proces en interne strijd steun. Gr Trea.
(8734) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-24 04:58:00
Ja, sorry Trea ..
Het is een opwelling van pure frustratie, onmacht en gekwetst zijn, wat terug te voeren is naar mijn jeugd. Ik wou dat ik niet zo was, dat dit soort kleine dingen die helemaal niet slecht bedoeld zijn me niet zo zouden raken. maar dat doen ze dus wel.
En dan begin ik van me af te blazen en pas een paar uur later neemt de ratio het weer over.

Vermoeiend, maar elke keer kom ik weer een stapje dichter bij waar ik wil zijn en daar heb ik dit soort voorbeelden en ervaringen in deze tijd ook voor nodig.'

Mijn begeleider heeft al aangegeven dat hij mij de meest uitdagende case vindt die hij heeft. Daarom ook de filmopnames.

ik heb meegedaan met een onderzoek speciaal gericht op narcisten. Paar maanden geleden. Toen ik de deelnemerslijst zag kwam ik er achter dat ze er al een paar weken mee bezig waren en er stonden er maar 3 op de lijst voor me. Zoveel narcisten die dan ook nog mee willen werken aan onderzoek zijn er gewoon niet en ze kwamen uit Amsterdam, Utrecht en Flevoland .. het zou me niets verbazen als hij me over een paar jaar gaat vragen voor zijn afstudeerscriptie. Ik heb ook erg veel bewondering voor hem. Niemand meegemaakt die zoveel van mij kan hebben en dat ook nog al een jaar mee om kan gaan. Hij geeft aan dat hij soms na een gesprek met mij twee uur nodig heeft om zelf weer tot rust te komen. Het is soms heel intens en af en toe heeft hij ook een pieper bij zich om de beveiliging in te kunnen schakelen .. zo heftig was het in het begin.

Ik ben hem erg dankbaar want ik word straks een veel beter mens.

Net onwijs uit mijn plaat gegaan met ex2 ergens in Leiden. Nu lekker slapen.

Richard
(8735) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-24 11:05:00
Hoe help ik jou dan Belinda?
Als een reminder hoe je niet wil zijn? .. ha ha ha

Het is echt bizar hoe dat gaat. Misha zag ooit een boodschap in een T-shirt en meteen werd er iets getriggerd. Bij mij kwam dat gisteren tijdens het uitgaan. Ineens dacht ik 1 van de 6 ratten gezien te hebben. We hadden het er vooraf al over gehad: wat te doen als we 1 van hen een keer tegen komen. Ex2 zei, dan gaan we gewoon weg, zijn wij de verstandigste.
Tot je in de praktijk staat .. ik was een hele blije eikel, compleet uit mijn dak, voelde me goed, zag er strak uit, had behoorlijk wat aanspraak en in een ooghoek zie ik die gast staan en KETCHING ... in een klap in de vechtstand, gitzwarte ogen, vollledig opgeblazen en net op dat moment stoot iemand per ongeluk met zo'n electrische sigaret tegen de binnenkant van mijn bovenarm .. en denk ik dat zij bij elkaar horen en dat iemand me net een injectie gegeven heeft met een bepaald gif. Voor ik het wist had ik dat instrument uit zijn handen gerukt en was ik er mee onderweg naar ex2. Later maar mijn excuses aangeboden voor deze paranoia aanval.

wtf .. ik ben net zo gek als Misha.

Uiteindelijk bleek die gast helemaal die gast niet te zijn. Gelukkig duurde de paranoia aanval maar heel kort en was de rest van de avond helemaal geweldig.

Fijn dat jullie tegen een stootje kunnen trouwens.
Ik blijf niet sorry zeggen, want jullie weten ook wel dat het niet persoonlijk is gelukkig.
Dus bij deze nog een keer: sorry voor de onprettige manier waarop ik soms reageer.

Ik begin trouwens wel al te ervaren wat je bedoelt met het missen van je stresslevel en uitspattingen. Een groot deel van de week was mijn hoofd zo rustig, zo in balans. Ik had geen moer te doen, maar het was allemaal prima en ik voelde er niets vervelends bij. Ook een serene rust, terwijl me best nog wel wat boven mijn hoofd hangt, maar ik vertrouw er op dat het wel goed komt. Ik begon me inderdaad af te vragen of dit het dan gaat worden en tegelijkertijd voelde het als .. My god, is dit mijn nieuwe thuis .. BORING .. maar ook weer niet omdat ik weet dat het uiteindelijk beter voor me is.

Richard
(8736) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-24 15:16:00
Een beetje wel Richard.
Het raakt me soms echt. Dat intelligente mensen zoals jij en ik zo raar kunnen doen.
Ja sorry hoor; ik zeg maar even hoe het is. Heel confronterend.
Ook omdat het in mij ook nog sluimert maar ik inmiddels aardig wat impulscontrole heb.
Maar ik vind het best bizar en ook wat eng om het zo bij jou te zien.
Ooit zei iemand tegen mij; jij bent onveilig. En zo voel jij ook voor mij.
Ik zou met een wijde boog om je heen lopen. En besef me tegelijkertijd dat er nog steeds
mannen zouden zijn die ik pijn zou kunnen doen.
Helemaal weg gaat het nooit. Het blijft balanceren, kiezen en echt de juiste partner treffen
anders veeg je toch nog de vloer met ze aan. En uiteindelijk is dat het laatste wat we willen..
Dat BORING gevoel ken ik ook goed. Doodeng want achter de BORING zit de pijn.
Uiteindelijk is BORING echt wel fijn. En je maakt een stuk minder ravage. Maar het blijft 'op je
handen zitten' af en toe. Haha..

Succes. Ik ben erg benieuwd naar het verdere verloop van jouw weg.

Belinda
(8737) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-24 21:32:00
Ok, .. Belinda, ik denk dat ik er eindelijk aan toe ben om het laatste stukje volledige openheid te geven, wat ik tot nu toe steeds bij me heb gehouden, weg van dit forum.
Ex2 kent het verhaal volledig, die goede vriendin van mij ook en de 6 mensen door de brief die ik stuurde ook.

Misha en ik besloten na een week of vier echt voor elkaar te kiezen. Op een gegeven moment komt dan het moment dat je toegroeit naar sx met elkaar. Omdat ik haar al zo lang kende, er over en weer steeds die gigantische aantrekkingskracht was en het dan nu van haar ook te horen en hoe blij ze daarop reageerde en het meteen via facebook van de daken schreeuwde, maakte mij intens gelukkig. Misha is misschien wel de best gelukte transgender van Nederland. Beter gelukt nog dan Kelly bijvoorbeeld, vind ik dan :)
Voor iemand die bisksueel is en altijd al oog had voor bijzondere mensen met uitstraling een ideale partner. Een geweldige lach, mooi lang donker eigen haar en de meest sprankelende en prettige persoonlijkheid .. tot dat moment dan.
Vanwege onze bisxualiteit en soortgelijke ervaringen voelde alles wat we bespraken alsof je je soulmate gevonden hebt.
Ik had haar gevonden, ik wist het zeker .. met haar wil ik mijn leven delen. Ik ben klaar.
Als je je zo voelt dan wil je dat ook onbevangen met elkaar delen. Dus toen wij sx met elkaar hadden wilde ik het graag zonder condoom doen. Misha maakte zich wel zorgen om een SOA. Ik gaf aan dat ik met meerdere mensen onbeschermde sx gehad had, wel eens eerder getetst was (clean), maar dat dit al wel enige tijd geleden was, maar dat ik nergens last van had en dat als er iets mis geweest was dat ik dat echt dan wel gehoord had van de mensen met wie ik die onbeschermde sx had gehad.
We besloten het onbeschermd te doen. Een geweldige ervaring, maar ook nog wel wat onwennig omdat mijn ervaring met compleet getransformeerde transgenders redelijk beperkt was en het ook voor het eerst om een liefderelatie ging met iemand die niet van het vrouwelijk geslacht is. Kortom .. een behoorlijke rollercoaster van emoties en gevoelens, maar alles wel heel positief.

Niet al te lang na deze dag krijgt Misha last van een gerriteerde vagina. Dat kijkt ze een paar dagen aan, maar de pijn bij het plassen wordt steeds heviger. De angst was haar inmiddels om het hart geslagen. Zou zij misschien door mij een SOA hebben? Op een bepaald moment was ik bij haar en de paniek was heel groot. Zij ging meteen een afspraak maken bij de SOA-kliniek. Ik maakte me niet direct zorgen, maar omdat zij zo panisch reageerde en je natuurlijk niet kunt ontkennen dat er voor de sx niets aan de hand was en na de sx wel, begin je dan zelf ook wat ongeruster te worden. ik dacht zelf dat het een blaasontsteking zou zijn, dat gebeurt wel vaker bij sksueel contact, zeker als je ook anaal hebt gen##kt. Misha zat in een programma van het ziekenhuis en kon direct terecht. Zij zou alvast gaan testen en ik zou dan later volgen. Op maandag was de test .. en er volgde een week van onzekerheid.

Ik was die week voor het eerst weer begonnen met sporten in de sportschool. Op vrijdag ging ik met een vriend van haar samen voor de derde keer die week en het ging niet heel lekker, ik was kortademig en alles voelde te zwaar. Na afloop had ik met Misha op haar werk afgesproken. We liepen over een plein door de stad naar haar werk toen ineens de telefoon ging van die vriend. Het was Misha. Ik dacht wat raar, .. waarom bel je hem en niet mij? Ik ben toch jouw nieuwe vriend? En die onrust werd nog erger toen ik delen van het gesprek kon opvangen. Ik hoorde die vriend tegen haar zeggen: "Hoe is het gegaan?" Waarop ik haar antwoord kon horen: "Wat een gedoe allemaal .. ik vertel het zo wel". Ik dacht: hoe is wat gegaan? Is er iets bijzonders vandaag waar ik niets vanaf weet? Gaat dit over de SOA-test? En zo ja, .. waarom bel je daarover met iemand anders dan met mij. En waarom weet ik dan van niets terwijl die gast kennelijk al wel met jou hierover gesproken heeft?
Maar het gesprek was kort en we waren al bijna op haar werk. Ik kon het allemaal niet goed plaatsen, maar ik merkte wel dat mijn stress-level omhoog ging wat die week natuurlijk al ernstig hoog was door de paniek van Misha en een week wachten op een uitslag van een SOA-test is nooit leuk.

We kwamen op haar werk aan. Er waren even geen klanten op die vrijdagmiddag. Haar twee collega-bazen waren er ook, Misha en die vriend en ik. Misha omhelsde me niet zoals ze altijd deed, maar brandde gelijk los en er hing een gespannen sfeer. Ze moest die dag nog naar de SOA-kliniek voor het afgeven van een urine-monster. Meteen merkte ik dat in mijn hoofd de klik gemaakt werd. Ok .. het gaat dus over de SOA-test en ze heeft dit dus met die vriend besproken (ik wist niets van dat urineonderzoek). En ik dacht ook .. er is geen goed nieuws, want anders zou het wel wat luchtiger besproken worden en moet dat zo hier in bijzijn van al deze mensen, die ik nog nauwelijks ken? Stress-level ging nog verder omhoog.
Ze gaf aan dat de urine erg troebel was en dat de SOA-experts gezegd hadden dat dit echt niet goed zat. En nadat ze dat zei, keerden zich vier paar ogen beschuldigend en veroordelend mijn kant op. En toen gebeurde het ..

Ineens werd ik overmand door een gigantische hoeveelheid te verwerken gedachten, emoties, .. het schoot alle kanten op: zou ik dan toch iets hebben, zonder dat ik het weet?
En wat als dat zo is en het misschien wel HIV is, wat betekent dat voor mij, mijn dochter, voor Misha, voor de relatie die ik met haar heb en als dat zo is, dan heb ik ook ex2 besmet en dan ook een stel waarvan ik weet dat zij nog graag kinderen willen en als dat zo is zal ik alles en iedereen die ik ken hierover moeten informeren .. en wat betekent dat dan uiteindelijk allemaal voor mij? Die spanning werd zo groot door de ernstige en verwijtende blikken die ik ook nog moest trotseren bovenop alle stress die er al was dat ik hierdoor me heel duizelig begon te voelen, mijn benen voelden slap aan en ik merkte dat ik dit echt niet kon handelen. Ik moest iets doen want anders zou ik ter plekke met zekerheid flauw vallen. Ik draaide me zonder iets te zeggen om en liep wat onstabiel naar de buitentuin. Dat zal er best vreemd uitgezien hebben en precies hier ligt de oorzaak van de relatiebreuk, maar dat volgt later.

Ik snoof frisse lucht op buiten, hield me vast aan een stoel en met de frisse lucht kwam ook weer mijn stabiliteit terug. Ik liep weer naar binnen en nog altijd waren daar de veroordelende blikken. We spraken er nog even over. Dat we nog niets met zekerheid weten dat het ook heel goed een blaasontsteking kan zijn, maar dat we de uitslag maandag af moeten wachten.
Die avond sliep ik bij Misha. We hadden een fijne rustige avond en in elkaars armen vielen we in slaap. De volgende ochtend werd ik wakker. Misha keek me lang, doordringend en bezorgd aan. Ik moest er om lachen, .. wat is er met jou, vroeg ik? .. Ze zegt: Ik ga zo naar mijn werk, maar weet je zeker dat je niet nog even wilt blijven liggen? Je kan gerust hier blijven en dan zie ik je na mijn werk weer. Ik zeg nee joh, .. ik spring straks lekker op mijn fiets en dan ga ik naar huis. Ze blijft me verontrust aankijken. Ze zegt: weet je het heel zeker? Je ziet er heel erg moe en grauw uit. Ik voelde me totaal niet moe en ik voelde me juist geweldig goed. Ze zegt: bel me straks even als je thuis bent. Ik stap later op mijn fiets .. fiets naar huis en terwijl het een erg mooie zomerse dag was voelde de lucht die ik inademde aan als ijspegels die mijn keel in kwamen. De meest bizarre ervaring die ik ooit gehad had. Heel vreemd en het voelde haast alsof je op het punt stond om griep te krijgen .. daar leek het een beetje op. Een beginnende keelpijn of zo.
Ik kom thuis en denk .. ik ga nog even op bed liggen. Ik lig 10 minuten op bed en ineens krijg ik toch een spierpijn. Een zeurende continue pijn, die gewoon alles opslokt. je kan nergens anders meer aan denken dan het proberen te handelen van die pijn. Precies op de borstspier die ik die vrijdag nog zo getraind had op een nieuwe machine en het bij het trainen al veel te zwaar had aangevoeld. Uit het niets weer gaan trainen en dan meteen drie keer en volle bak. Ik dacht dat ik waarschijnlijk een spier gescheurd had. Ik belde Misha en vertelde wat ik meemaakte. Ze zegt, moet je niet even naar het ziekenhuis gaan? Ik denk, joh, .. het zal zo wel over gaan. Ik ga even douchen en daarna nog wat slapen. Ik heb alles gewoon overbelast .. na een douche en wat slaap komt het vast wel goed. Ik ging douchen en hoewel het warme water goed voelde, nam de pijn niet af. Het werd sterker en heviger. En ineens was de pijn volledig weg.

Ik denk .. wat raar, maar heel fijn. Ik ga slapen. Ik sliep de rest van de dag tot een uur of 4. Om die tijd zou Misha die dag klaar zijn. Ik wil net opstaan en ineens is de pijn in alle hevigheid weer terug. En zodanig dat ik niet meer wist waar ik het zoeken moest .. huilend van de pijn lag ik over de grond te rollen, in de hoop dat iets helpt om het te stoppen, maar dat doet het niet. Ik besluit weer te douchen, maar ook dat helpt niet. En ineens wordt de pijn duidelijk veel minder. De telefoon gaat en ik neem op. Het is Misha en ik vertel haar wat er net gebeurde. Ze zegt: kun je rijden? Ga naar het ziekenhuis, ik kom er ook meteen aan. Ik stap in mijn auto en ben als de dood dat ik weer zo'n aanval achter het stuur krijg. Ik bedenk me ook ineens: Dit is nu een keer de kans om gewoon dwars door rood te kunnen rijden. Ik rij op een stoplicht af dat op 50 meter al op oranje staat en dwars door rood dender ik met 80 over het kruispunt, waarbij ik net nog voor een opgetrokken auto voorbij scheur. Ik schrik me helemaal kapot door deze domme actie. Ik denk.. dit nooit meer. Ik kom aan bij het ziekenhuis. Ik zie op dat moment Misha ook net komen aanlopen. Ik stap uit en terwijl ik een kaartje koop bij de parkeerautomaat krijg ik weer een pijnscheut. In totaal volgen er nog twee van dit soort momenten in de wachtkamer. Totdat eindelijk blijkt wat ik heb: een hartaanval.
(8738) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-24 22:23:00
Een hartaanval dus.

Een hele bizarre dag, waarbij je ontwaakt uit de operatie en de zuster tegen je zegt, kijk eens rechts van u .. en je je voorzichtig omdraait en dan ineens in die geweldige ogen van Misha kijkt die pal naast de NOT-AMUSED ogen van ex2 zit, die dus door Misha is gebeld terwijl ze nog niet helemaal wist dat wij inmiddels al in de fase relatie zaten.

My god .. ik ben wel erg eigenlijk!

De zuster komt met een informatiefolder aan voor de partner van de hartpatint en geeft deze automatisch aan ex2, waarop Misha duidelijk gepikeerd en even haar positie afbakenend zegt dat die folder dan eigenlijk van haar is. De zuster loopt rood aan en haalt snel een tweede folder.
Dat zullen een paar gezellige uren wachten geweest zijn voor die twee.

We praten wat in een hele geladen sfeer. Op een bepaald moment staat ex2 op en zegt, nou .. dan ga ik nu maar naar je dochter en je stiefzoon om hun het goede nieuws te vertellen want die zijn ook doodongerust natuurlijk. Met wat pinnige steken onder water vertrekt ze.
Waarna Misha en ik elkaar omhelsen.

Ze brengt me dezelfde avond nog een kom soep en ook de volgende dag komt ze langs en bij het volgende spreekuur komen ex2 en mijn dochter langs.
De volgende dag (maandag) mag ik alweer het ziekenhuis uit. Ik heb erg veel geluk gehad. Het waren allemaal hartkrampen door een bloedprop die losgeschoten was en steeds de kransslagader vernauwde .. en net toen ik op de eerste hulp lag, kreeg ik een hartaanval en ging ik meteen door naar de operatiekamer waardoor ik geen schade heb overgehouden aan het hartaanval.

Die dag krijgt Misha ook de uitslag van de SOA-test. Ze belt voor de uitslag: geen SOA, maar een blaasontsteking.

Iedereen opgelucht. En wat fijn, nu kunnen we weer vol vertrouwen samen onze toekomst vormgeven ..

Zou je denken ..
Maar nee, .. nu volgende dus drie weken van kwaadaardig narcistische streken en vervolgens zonder opgaaf van reden een breuk. Na diverse pogingen om haar toch face-to-face te spreken te krijgen (via voicemail, brieven en via vrienden) belde ze me dan na 1 week op en kwam aan het eind van dit gesprek de echte reden:

Het was uit, want ik had dat hartaanval volgens haar gekregen omdat ik al dacht dat ik een SOA had en haar bewust een SOA had geprobeerd aan te smeren.
WAAAATTTT??? ..
Toen ik nog vragen had en ik niet meteen goed uit mijn woorden kwam, ongetwijfeld door de shock van deze rare conclusie zei ze: hier heb ik geen zin in en verbrak ze de verbinding. Terugbellen ging niet meer, want telefoon geblokkeerd.

Wat klopt is dat ik door de overmatige stress, het feit dat ik borderliner ben (wat ik toen nog niet wist) en mijn stress-level in dit soort gevallen sowieso al veel hoger ligt dan bij een gezond persoon en de situatie die zij creerde door mij en-publique te confronteren met de opmerking: de SOA-experts zeggen dat het niet goed zit in combinatie met de veroordelende blikken van haar, die vriend en de twee collega's op dat moment een zodanige stress-reactie kreeg dat er toen een bloedprop is losgeschoten. Waarschijnlijk had ik die vrijdagnacht een eerste pijnscheut te verwerken gekregen toen de bloedprop de kransslagader vernauwde (vandaar dat ik er zo grauw en grijs uitzag) en kreeg ik de dag hierna hierdoor een hartaanval.
Maar dat was niet omdat ik al dacht dat ik een SOA zou hebben.

Ik heb me later tot twee keer toe laten testen op alle SOA's met een tussenpoze van 3 maanden om alles 100% uit te kunnen sluiten. 100% CLEAN. Ik heb haar dat ook laten weten. Maar Nee, Misha blijft bij haar gedachtenkronkel.

Nu is het inderdaad zo dat ik natuurlijk onbeschermde sx gehad had en achteraf gezien had ik deze ellende allemaal kunnen voorkomen door het gebruik van een condoom of eerste een gezamenlijke test voordat we het zonder condoom gingen doen. Maar wie kan vermoeden dat een blaasontsteking die door haar zelf is veroorzaakt (wordt veroorzaakt door de e-colibacterie die zich in de darm bevindt) uiteindelijk mij wordt aangerekend alsof ik bewust met iemand sx zou hebben als ik zou denken dat ik een SOA heb. Als ik denk dat ik een SOA heb, dan ga ik naar een dokter.

Maar goed, .. ik ben nu dus veroordeeld om iets wat ik niet heb, wat ik ook echt niet dacht dat ik zou hebben. Maar Misha vindt dat ik onbetrouwbaar ben.

En wat het ergste is, .. ze heeft daar in die drie weken na mijn hartaanval nooit iets over gezegd of met me besproken. Wel ging ze steeds mediteren/chanten met vriendinnen waarbij ze het ongetwijfeld besproken heeft, ze heeft het met vrienden besproken en met haar collega's .. en die zullen ook ingezoomd hebben op mijn moment van duizeligheid en daar hun "waarheid" aan gekoppeld hebben.

Kortom: mijn relatie is kapot gemaakt door 6 mensen en dat zijn dezelfde zes mensen die valse aangiftes steunen en mijn leven tot een hel maken.
Misha denkt continu in onzekerheden en waanbeelden. Haar kan ik dit wel kwalijk nemen maar zij is ziek. De mensen om haar heen hadden haar juist van dit waanbeeld af moeten helpen, maar hebben het juist zitten voeden en steunen, waardoor zij er bewust aan meegewerkt hebben om mijn relatie met haar kapot te maken en uiteindelijk ook mijn psychische toestand hierdoor volledig is ontregeld.

Misha zal misschien later gedacht hebben: hij heeft met meerdere mensen onveilige sx gehad maar ik heb niet gevraagd hoeveel meerdere mensen dan is. En later is zij door de blaasontsteking zich ineens gaan realiseren dat dit er misschien meer waren dan zij dacht. En daarin neemt zij mij kwalijk dat ik haar heb blootgesteld aan een risico. Daar zit natuurlijk wel iets in, maar dat risico heeft ze zelf genomen. Tegelijkertijd weten we ook dat 60% van alle SOA's overgedragen worden via oraal contact, dus ook ik ben in gevaar op het moment dat ik haar onbeschermd lik.

Alles bij elkaar mag je van iemand van wie je houdt en met wie je een relatie wilt opbouwen verwachten dat je elkaar met een positieve blik bekijkt en dat je niet in alle opzichten perfect kan en mag zijn. Op donderdag op het strand kwam Misha 4 uur te laat.Ze was ook die dag bij haar begeleider geweest en de slotsom van die dag was: je kunt hoofdzaken niet van bijzaken onderscheiden. Ik vermoed dat ze die dag haar vermoedens over mij besproken heeft. De begeleider zal gezegd hebben: maar Misha .. de hoofdzaak is toch dat je geen SOA hebt en je weet toch dat hij echt om jou geeft?
Voor haar zijn bijzaken ook hoofdzaken.

Anyway .. ik ben erg uitgeput door dit alles geschreven te hebben.
Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Dit is dus 100% de waarheid en nu kan ik gerust zeggen dat alles wat er hier op het forum staat een 100% eerlijke weergave is van hoe het echt gegaan is.

Richard
(8739) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 00:12:00
Wat mij op dit moment het meest bezig houdt is het volgende:

-er is door een groep van 5-7 mensen invloed uitgeoefend op Misha met als resultaat dat haar waanbeelden verder gevoed zijn of zelfs hierdoor ontstaan zijn en deze groep er dus voor verantwoordelijk is of in ieder geval medeverantwoordelijk voor is dat mijn relatie met mijn droomvrouw (of zoals ex2 haar noemt: het bouwpakket) is geindigd.

-deze mensen hebben aangifte tegen mij gedaan of gesteund op basis van mijn acties die totaal niet vallen onder stalking

-deze mensen hebben een roep om hulp omgevormd naar een nieuw instrument om mij verder kapot te maken door een aangifte wegens laster.

Wat mij vooral intrigeert is wat er zal gebeuren als:
-de politie de onterechte aangifte doorzet naar een rechtszaak en het (in het belachelijke geval) tot een veroordeling komt

Ik heb steeds gezegd: niemand brengt ongestraft schade toe aan mij, mijn dochter of ex2.
Maar deze mensen zijn zo vals en ik zie ze er ook voor aan om gewoon onder ede te gaan liegen. Stel dat ik hier daadwerkelijk voor veroordeeld zou worden.
En dan dus mijn karakter hebben.

Ik wil niets doen waardoor er nog meer schade aangericht wordt aan mijn dochter.
Maar ik laat dit soort ratten hier ook niet mee wegkomen.


Ik vertel dat ook aan mijn begeleider .. en dat is waarom ik bang ben voor de stilte voor de storm. Ik heb werkelijk geen idee waar mijn grens ligt.
Maar ieder mens heeft een grens.

Persoonlijk denk ik dat die groep van 5-7 personen en Misha zelf mag hopen dat ze een rechter treffen die door hun overduidelijke valsheid heen prikt en hen hiervoor zal veroordelen of in ieder geval tijdens mijn rechtszaak tot de conclusie komt dat ik op alle punten moet worden vrijgepleit en mij adviseert om aangifte tegen de groep te doen.
Want linksom of rechtsom wordt deze onrechtvaardigheid vereffend.
Hoe is de grote vraag waarop ook ik het antwoord niet ken.

Richard
(8740) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 02:25:00
Mooie site, het enige wat je leest is haat richting borderliners, vergeet niet dat die stoornis een oorzaak heeft, ook een borderliner heeft gevoel en ja dit is vaak negatief en ja het is voor een borderliner moeilijk om altijd in de realiteit te blijven maar er zijn ook borderliners die WEL hun best doen om het te veranderen , die WEL erkennen waar hun gevoelsmatige problemen zich bevinden. Als je door de woorden van anderen zelf gaat geloven dat je altijd vervangbaar zult zijn en blijven en niets waard bent ben je dan echt ten alle tijde fout omdat je "een borderliner" bent? Een borderliner ervaart gevoelens VELE MALEN HEFTIGER dan mensen zonder een EMOTIEREGULATIESTOORNIS.
BORDERLINERS KUNNEN OOK GEHOLPEN WORDEN WANNEER DUIDELIJK IS WAAR HET GEVOEL VANDAAN KOMT.
HET IS DE KEUZE VAN DE NIET BORDERLINER WAT DIE ER MEE DOET EN HOE DIE ER MEE OM GAAT WANNEER EEN BORDERLINER OM HULP VRAAGT ZIJN GEVOELENS TE KADEREN OMDAT DEZE DAT ZELF (NOG) NIET KAN.
om mee af te sluiten:
All my life i was told i was never nothing special, i don't need to be reminded of it every other second

GROETEN NOG ZO'N BORDERLINER !
(8741) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 04:12:00
Misschien word het ook maar eens tijd dat ik mijn eigen verhaal hier weg zet.

Tot anderhalf jaar geleden was ik werkzaam als begeleider SgLvg op (crisis) afdelingen van een grote zorg-instantie in brabant, ik had alles wat mijn hartje begeerde behalve een stabiele thuissituatie en het gevoel geliefd te zijn. Ruzie met mijn ouders om nutteloze dingen was dagelijkse kost maar toch stond ik elke dag netjes klaar op het werk, in afwachting op opnieuw een dag van mentale spelletjes ontwijken die de clinten met je proberen te spelen.
Weer een dag die bovenop mijn schouders bleef hangen en mij naar beneden drukte, totdat ik het op een dag niet meer op kon brengen en mentaal ben ingestort na een escalatie op het werk.
Ik kwam in een burn-out terecht waar ik tot op heden de vermoeidheid nog steeds van ervaar.
Tijdens deze periode staat het huwelijk tussen mijn vader en moeder onder hevige druk na een sucide poging van mijn moeder die hiervoor is opgenomen geweest op de paaz afdeling.
Na onderzoek op de paaz-afdeling bleek dit probleem niet alleen bij mijn moeder te liggen maar was het probleem geworteld in het complete gezin. Dus ook ik werd uitgenodigd bij de behandelend psychiater van moeders.
Deze man had direct door hoe ik me werkelijk voelde en prikte dwars door mijn zelfgemaakte masker heen en kreeg na een aantal minuten ook te horen hoe het er thuis in ruzies aan toe ging en hoe ik de schuld kreeg van mijn moeder haar sucide poging omdat "ik niet naar haar wilde luisteren", omdat ik WEL zag hoe mijn moeder zich voelde en deze zorgen duidelijk kenbaar maakte aan alle betrokkenen en omdat ik jaren eerder al eenzelfde poging begaan had nadat het dagelijkse getreiter en gepest op school mij weer eens te veel was geworden.
Zelf begon ik op dit moment te geloven dat ik altijd vervangbaar zal zijn en een depressie was geboren.
Alle eigenwaarde die ik had was op dat moment compleet afgebroken waardoor ik een "masker" ben gaan creren voor alle mensen om mij heen.
Na dit gesprek werd ik doorverwezen naar het GGZ omdat mijn klachten dusdanig waren dat ze hier bij het GGZ beter aan konden werken.

Door alle problemen begon ik maar aan zelfmedicatie.
Dit heeft mij uiteindelijk mijn baan, auto en thuisbasis gekost
Omdat ik weer heel de nacht had liggen rollen door mijn verslaving kon ik 's ochtends mijn bed niet uit tot irritatie van mijn moeder die besloot mijn kamer in te stormen en mijn spullen uit het raam te gooien.
Half slapend ben ik omhoog gevlogen en heb ik mijn moeder bij het raam weg geduwd die op haar beurt begon te schreeuwen dat ik mijn spullen kon pakken en vertrekken, deed ik dat niet zou mijn vader mij daar wel even mee helpen..
Uiteindelijk ben ik onder politiebegeleiding het huis uit gezet en ondergebracht bij dezelfde vrienden die mij terug aan mijn verslaving hadden gebracht, 1 van de vele redenen voor de ruzies met mijn ouders.
Maar dit keer was anders dan alle andere keren dat ik door ze geslagen werd en mentaal de grond in werd getrapt.
De band die ik had met mijn ouders stierf op dat moment voor mij af.
Ik was de mishandelingen en eeuwige ruzies beu en ik besloot dat ik dit keer ook zeker niet meer terug zou komen.

Een half jaar lang heb ik geen omkijken gehad van mijn ouders, geen berichtje.. helemaal niets.. in deze zware periode kon ik het werk dat ik deed niet meer aan wat er voor zorgde dat ik ook mijn baan verloor hierdoor werd alles omtrent behandeling bij het ggz in een stroomversnelling geduwd waardoor er een jaar geleden bij mij de diagnose Borderline type 2 is vastgesteld.
En de kleine wereld die ik nog over had stortte in..
Ik had letterlijk mijn eigen einde opnieuw voor ogen, alleen, verlaten en uitgekotst.
Als laatst hoop heb ik een berichtje in een facebook groep gezet waar op werd gereageerd door een voor mij onbekende vrouw en we raakten aan de praat.. na een kleine week besloten elkaar toch maar eens een x te ontmoeten en de klik was er direct.
Na een aantal weken meer bij haar gezeten te hebben dan in de 2x3m kamer die ik van "vrienden" huurde voor 400,- stelde ze me voor om bij haar in te trekken nadat ik ruzie kreeg met de medebewoner en tevens verhuurder van het huis omdat deze van de een op de andere dag de sloten had vervangen.

De eerste periode ging alles erg goed en voelde ik me gelukkig dus wilde ik er na 2 maanden een relatie van maken en dus besloot ik compleet open kaart te spelen over het feit dat ik borderline heb maar hier wel aan aan het werken ben bij het ggz.
Mijn partner wilde het op dat moment nog aan kijken en "kijken hoe het loopt"
Ik heb hier in mee gestemd maar dit herinnerde me direct aan hoe ik eerder ooit aan het lijntje gehouden ben..
Na 3 maanden elke nacht samen te slapen zei ik op dagelijkse basis dat ik van haar hield maar dit kwam zelden wederzijds met de reden omdat ze geen prater is en het op haar manier wil doen.. maar wat is haar manier? Had ik dit toen maar gevraagd.. misschien had ik haar dan minder "beschadigd" dan wat ik tot nu toe heb gedaan door mijzelf te laten lijden door en het niet in de hand kunnen houden van mijn eigen emoties en het blijkbaar toch niet compleet afgesloten verleden maar ik wil dat deze relatie werkt.. ik weet dat hij kan werken maar verlies mijzelf regelmatig in het gevoel niets waard te zijn voor anderen.. dit zorgt bij mij voor een leegte en onzekerheid die mij doet denken dat ik pijn gedaan zal gaan worden aan het eind van de rit omdat er bijvoorbeeld niets op facebook word gezet over onze relatie, omdat ze erg op haar privacy gesteld is en haar telefoon daarom zo goed mogelijk vergrendeld en als ik er in kijk omdat ik wederom bang ben ingeruild te worden.. dan "vertrouw ik haar niet maar staan er wel sxting berichten naar anderen" maar dan heb ik het gedaan want ik had uit haar telefoon moeten blijven, heeft ze echter ook wel een punt mee en ben ik het ook wel mee eens.
Maar wanneer ik aan geef dat ik me klote voel en het gevoel heb niets waard te zijn word ik losgelaten omdat ik anders haar mee trek omdat ik achterdochtig gedrag vertoon terwijl ik alleen zoek naar de bevestiging wel wat waard te zijn omdat ik vind dat je nergens zomaar vanuit kunt gaan..Yo
(8742) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 10:48:00
Even een vraag voor iedereen op dit forum:

Stel, je hebt een relatie met jouw ultieme droomvrouw. Deze persoon heeft helaas ook borderline, is benvloedbaar, wantrouwend en heeft waanbeelden.
Er is een groep van 5 mensen in haar omgeving die bewust heeft meegewerkt aan het ondermijnen van jouw relatie en via valse aangiftes, laster en bedrog word je zowel financieel als psychisch naar de afgrond gebracht.

Wat zou jij doen?

A. Net zolang doorgaan totdat je deze groep voor de rechter ter verantwoording geroepen hebt en alle financile schade hersteld is
B. Je verlies nemen
C. Omleggen
D. Niet omleggen maar wel terugpakken en wel op deze wijze: toelichten svp.
E. Iets anders namelijk: toelichten svp.
(8746) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 11:21:00
@ Yo [8742]:

Je leert iemand kennen met een heel gevuld leven voor jou.
Nu kom je in haar leven, je bent verliefd of zoekt erg naar beantwoorde liefde.
Deze persoon is van nature misschien niet iemand die zich al na een paar weken/maanden wil binden. Is misschien niet het type dat volledig monogaam in het leven staat en voelt niet goed aan waar jouw behoefte voor bevestiging vandaan komt en uit dat misschien niet of anders dan dat jij zou willen.

En stel dat je haar dat zou kunnen uitleggen en zij daar tot op zekere hoogte rekening mee wil en kan houden.

Wanneer is het voor jou voldoende?
En stel dat ze regelmatig daar invulling aan geeft: zou je die woorden dan ook vertrouwen?

Ik (ook borderliner) had een relatie met een borderliner, die in contact stond met tal van anderen. Ik heb nooit haar telefoon nageplozen op signalen voor vreemdgaan of oneerlijkheid. Als ze mijn telefoon had gepakt dan had ze ook kunnen zien dat ik in contact stond met vele anderen en dat contact houdt niet op als er ineens sprake is van een relatie. Het is ook in het begin nog niet duidelijk hoe serieus het zal worden, dus je gaat niet meteen iedereen uit je contactenlijst verwijderen.

Je kunt niet verwachten dat iemand alles afkapt. Wel kun je er over praten en aangeven wat het met je doet. En spreek dan ook jouw verwachting uit: verwacht je complete toewijding, monogamie en geen geflirt .. laat haar dat dan weten. Wel zo eerlijk ook naar de andere persoon toe. Dan heeft ze de keuze.
En als zij niet zo is heeft zij ook de kans en het recht om dit in alle openheid met je te bespreken zodat jij vervolgens de keuze hebt om hierin mee te gaan of niet.

Uiteindelijk kun je pas echt een gezonde relatie aangaan als je de kern van onzekerheid behoefte aan bevestiging hebt onderzocht, aangekeken en hebt geheeld met hulp van de GGZ. Want nu werkt het verstikkend of verwacht je iets wat bijna niet te vinden is. Niemand is perfect, vrijwel niemand is altijd eerlijk en je kunt het ook niet afdwingen.
Jouw wantrouwen en eisen aan een relatie zullen vaak de oorzaak zijn van de breuk.

Dus .. therapie en eerlijke open gesprekken is de route naar succes.
(8747) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 20:46:00
@8741 Bah! Wat een oneerijke en overtrokken reactie. Als je werkelijk de reacties op deze site heb gelezen zou je moeten weten dat er geen haat is naar bordelines. Dat de niet-borderlines juist proberen te begrijpen wat er omgaat in de ander. Het verhaal van Richard is wee van een andere orde omdat hij zelf ook bordeline/narcisme heeft en daar wordt toch echt niet met haat op gereageerd. Dat je ziet wat je wilt zien is tot daar aan toe, maar ik laat me niet zeggen dat we hier op het forum alleen maar haat hebben voor mensen met BPS. In sommige gevallen juist te veel liefde. Dus...doe je verhaal, vraag desgewenst hulp of advies maar ga ajb ergens anders in hoofdletter het slachtoffer spelen.
(8748) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 20:52:00
8746 Waarom stel je deze vraag aan ons? Je heb je eigen antwoord allang. Wat heeft het dan nog voor nut om dit aan het forum te vragen? Als we een ander antwoord kiezen dan jij is de kans groot dat je sterk in de verdediging schiet, waarschijnlijk ten koste van de persoon die het antwoord heeft gegeven. Dus blijft als enige reden over dat je bevestiging zoekt van je eigen gelijk. Waarom zoek je die bevestiging? Gr Trea
(8749) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 22:55:00
@trea ..

Ik worstel met de machteloosheid, het onrecht, de valsheid, de laster die over mij gepleegd is. Ik worstel met meerdere mensen die het gif in haar zijn gaan voeden, met mensen die mij willens en wetens kapot willen maken.

Ik worstel met het feit dat terwijl ik niets gedaan heb wat niet elk ander ook gedaan zou hebben als hij/zij zo behandeld zou worden dan ineens zonder hoor en wederhoor voor stalker wordt uitgemaakt.

Ik worstel ermee dat ik door mensen voor wie ik nota bene veel moeite gedaan heb, geholpen heb met sollicitaties, gesteund heb toen zij emotioneel mishandeld werden volledig kapot gemaakt wordt met valse aangiftes.

Ik worstel ermee dat mijn dochter nu anders naar mij kijkt door toedoen van valse ratten. Dat haar zelfvertrouwen is beschadigd.

Ik worstel met alle financile ellende en het feit dat ik nog altijd voor een groot deel arbeidsongeschikt ben.

En dan ben ik benieuwd hoe anderen daarmee om zouden gaan.
Want bij mij leidt het dag in dag uit tot kortsluiting, zweet dat me uitbreekt en de angst dat ik grenzen over ga die ik niet wil of de angst dat ik zelfs nog verder kapot gemaakt wordt omdat deze mensen ook in staat zijn om glashard onder ede te gaan liegen.

En ik ken mezelf .. dit moet en zal rechtgezet worden. Ik wil er achter komen, wie die bom onder mijn relatie gelegd heeft, wie er over mij laster verspreid heeft, wie de personen zijn die hier allemaal bij betrokken zijn en wie er tegen mij zonder dat ik deze persoon ooit heb benaderd aangifte tegen mij steunde.

En als ik dat weet dan wil ik gerechtigheid. Dan gaat die persoon/personen aangeklaagd worden, samen met Misha. En dan wordt alle schade tot op de laatste cent terugbetaald.
En als de wet dan weer zo in elkaar zit dat ik nooit gerechtigheid ga krijgen op die manier. Dan zoek ik verder naar een manier waarmee ik ook vrede kan hebben.

En daarom wil ik weten wat jullie zouden doen.

En als jullie allemaal B zouden antwoorden, dan weet ik dat ik echt anders ben.
Ik sta ermee op en ga ermee naar bed al 17 maanden en 13 dagen lang dag in dag uit.

Zo laat ik mij niet behandelen!

Richard
(8750) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-25 23:04:00
@8741:

Haat richting borderliners .. is denk ik niet wat hier speelt.
Het is juist de onmetelijke liefde, die is onderbroken of waar mensen tal van vragen over hebben omdat ze tot in hun diepste kern gekwetst zijn.

Bepaald gedrag van Borderliners .. ja, dat wordt gehaat.
En terecht!

Ik ben zelf borderliner en ik kan soms heel fel reageren (omdat ik geraakt wordt, vaak onbedoeld door de ander) en dan sla ik terug met woorden (wat naar kan overkomen).
En ik rust niet totdat ik de rekening gelijk getrokken heb (haatdragend).

Ik ben niet het type borderliner wat je autoruit inslaat, je achterna komt met een mes of meer van dat soort "ludieke" acties. Maar als je dat ooit hebt meegemaakt denk ik dat je dit gedrag van een Borderliner ook niet bepaald zou waarderen.

Kortom, welkom op de inderdaad mooie site.

Vertel ons graag je verhaal en omdat je Borderliner bent mag je ook (tot op zeker hoogte jezelf zijn) .. en dan zul je merken dat de reacties best wel ok zijn.

Richard
(8751) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 07:48:00
Het is om gek van te worden! ..
oh nee, dat was ik al :)

pfff, gisteren ging zo goed. Ik was gaan sporten, douchen, lekkere kleding aan en naar de stad even wat lezen in het boek Overweldigende emoties, weer wat nieuwe inzichten opgedaan, wat geflirt (kwam op mij af, hoefde er niets voor te doen, erg leuk en goed voor het opbouwen van eigenwaarde) .. en dan kom je weer in het lege huis wat door de 17 maanden nu aanvoelt als een soort psychiatrische inrichting.

Een paar gedachten over de schade aan mijn kind, de totale minachting van mijn gevoelens, mijn situatie, de chaos die zij in mijn leven gecreerd heeft .. en dan, terwijl ik haar precies verteld heb waar haar waanidee zit NOG doorgaan met mijn leven tot een hel maken door volstrekt belachelijke aangiftes.

Ik leer dan in zo'n boek dat ik moet gaan afleiden, ontspannen en ermee omgaan.
Ok, dan ga je wat TV kijken .. werkt niet, dan ga je even naar de keuken, loop je door je huis, gedachten blijven komen .. je appt ex2, maar die ligt snotverkouden op bed, je doet ademhalingsoefeningen .. niets werkt ..
Uiteindelijk dan maar slapen. En word je uit een nachtmerrie weer wakker op 03.15 uur. En daarna slapeloos, .. en de haat groeit en groeit.

Wanneer stopt dit nu eindelijk?

Richard
(8753) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 07:52:00
@ Richard...maar je weet toch al dat je anders bent dan ieder ander ;-) :-)
T
(8754) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 07:54:00
Richard...

Stop ermee en ga terug naar je kracht :)...
Je doet echt een beetje raar :)...

Parkeer die wraakgevoelens. Ik snap je. Echt.
Maar denk gewoon; dat kan altijd nog.
Eerst ik...
Je geeft Misha zo zoveel meer macht dan ze verdient.

Belinda

Ps: En nee ik lees ook nergens haat richting BLers:)
(8755) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 08:56:00
Ik heb zojuist dit bericht naar mijn begeleider gestuurd:

Ik wil een gesprek met de Geneesheer-Directeur van Parnassia waar PSYQ onder valt.

Gisteren kom ik thuis na een goede dag. Meteen voel ik me weer klein worden. Het huis staat symbool voor ziek zijn. Ik heb er te lang in gezeten.

Een paar gedachten aan de schade aan mij, MIJN KIND GODVERDOMME, dat had met 1 gesprek door jullie voorkomen kunnen worden. Jullie weten dat zij onbehandelbaar is. Jullie weten welke schade zij aanricht aan mensenlevens. Jullie hadden je beroepsgeheim moeten doorbreken. Jullie wijzen dan weer naar de politie.

Ik heb de politie aangegeven dat ze hier te maken hebben met een kwaadaardig narcist die onbehandelbaar is, want na 25jr begeleiding maakt zij nog mensenlevens kapot en daar geniet zij van. Wat gebeurt er .. het slachtoffer wordt als dader behandeld. Wij worden niet beschermd. Niet door de politie en niet door jullie.

WIE GAAT ONS BESCHERMEN TEGEN JULLIE WANPRESTATIE?

Dat gesprek moet er komen!

Richard
(8756) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 11:23:00
Richard, je hebt ons gevraagd het aan te geven wanneer je weer te ver door zou schieten.
Daar ben je nu echt mee bezig. Ik schaar mij achter Belinda. De situatie krijgt je veel te veel in de greep. Ga weer terug aan jezelf, je bent nu echt weer in jezelf voorbij aan het schieten. Eerst jezelf en dan kan je het andere daarna altijd wel weer aanpakken . Gr t
(8757) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 13:30:00
Nou, dat gesprek met die directeur gaat er dus niet komen.

Hij zegt:
als ik zeg dat ik morgen naar haar werk ga en het hele zootje daar doodsteek, dan moet hij de politie bellen als hij inschat dat ik het echt ga doen.

Als de begeleider van Misha denkt dat zij mijn leven bewust kapot maakt dan zou ze in kunnen grijpen, als het om een levensbedreigende situatie gaat.

Maar Misha praat bij haar begeleider over koetjes en kalfjes.
En als ik aangeef dat zij mijn leven volledig kapot maakt (en dat ziet mijn begeleider ook, zo gaf hij toe door de valse aangiftes, laster en het opzetten van mensen tegen mij) dan mag hij daar niets mee doen, want hij is niet haar begeleider.

In mijn ogen de meest idiote kronkelredenering die ik ooit gehoord heb.
Hier wordt door PsyQ duidelijk de zorgplicht verzaakt.


Belinda, .. je geeft aan: ga in je kracht zitten. Ik heb net mijn begeleider helemaal van zijn stoel geblazen. Standaard worden door alle tegenwerkingen door Misha, het zootje er omheen, de politie en PsyQ al mijn gesprekken opgenomen. Ik luisterde het gesprek terug later en het was echt heel heftig, maar ook volstrekt logisch en ook terecht.
Bij PsyQ laten ze een kwaadaardig narcist waarvan ze weten dat zij na 25jr behandeling nog altijd bewust mensenlevens verwoest en daar nog steeds plezier aan beleeft en dus compleet onbehandelbaar is rustig haar gang gaan. Dat mijn dochter daar blijvende schade door heeft, dat Marieke nooit meer het huis van haar broer kan kopen, dat wij inmiddels 170.000,- schade hebben dat zien ze allemaal gebeuren. Nu dan een volstrekt belachelijke aangifte die mij nog verder in de problemen kan brengen .. prima, laat maar gebeuren.

De begeleider van Misha mag officieel niets weten. En dus gebeurt er ook niets in haar begeleiding.

Ik blaas en ik dreig .. en that's it. Maar aan de andere kant worden er mensen tegen me opgezet, valse aangiftes gedaan en kan deze persoon doorgaan met het kapot maken van onze levens.

Gisteren zat ik in mijn kracht. Ik voelde me goed, alles ging lekker.
Geen verstorende gedachten. Ik kom thuis en de leegte werd gevuld door pijnlijke gedachten .. en die nemen dan bezit van alles. Ik voel het in mijn hele lichaam. Het is alles overheersend. Als ik mindfullness-oefeningen wil doen, lukt me dat eigenlijk niet.
Het malen begint en gaat ook door in mijn slaap.
Hoe kan ik dan in mijn kracht gaan zitten? Hoe pak je dat aan?

Groet,
Richard
(8758) Reactie van een bezoeker van de site!


2018-02-26 18:56:00
@Yo. Als wantrouwen zo'n groot onderdeel uitmaakt van een relatie, dan ben je niet klaar voor een relatie. Daar beschadig jezelf alleen maar meer mee want je zoekt net zolang totdat je ergens een bevestiging zien van je eigen gelijk. En je beschadigd er een ander mee. Dus stop ermee. Hoe graag je ook liefde wenst, dit is niet de manier om een volwaardige relatie aan te gaan. Je doet er iedereen verdriet mee dus stop ermee en ga maak eerst de relatie met jezelf weer gezonder.
(8759) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-26 19:32:00
Ik weet niet of ik dat al inmiddels geschreven heb, ben weer een heel stuk kwijt in mijn geheugen. Misschien ligt het al bij Hein om nog te checken voor publicatie.
Maar na alle stress, het slechte slapen, de onbeweeglijke houding van PsyQ, ex2 die weer haar telefoonblokkeerspelletjes speelt als ik uit balans geraakt ben, was het er ineens weer.

De zelfmoordgedachten. Er totaal geen zin meer in hebben. Helemaal klaar.
Ik schreef een paar sms-jes vooor ex2, een email voor mijn begeleider. Ik plaatste deze tekst op facebook:"genoeg is genoeg. Nu gaat het gebeuren."
Ik sloot mijn telefoon af, mijn computer uit en ging toen nadenken, .. wat gaat er eigenlijk nu gebeuren .. gaan we het gas aansteken, terwijl mijn huis door slecht onderhoud door de huisbaas aan alle kanten tocht door de kieren in deuren en raamkozijnen waarschijnlijk niet volledig vol kan lopen met gas .. en om deze tijd? net nu het hier vakantie is en de buurvrouw en haar zoontje gewoon misschien wel thuis is. De haak had ik al op de deur gedaan, zodat ex2 niet naar binnen zou kunnen. Of dan toch maar naar de stad om dan in ieder geval 3 van de 7 ratten inclusief Misha om te leggen?
Die tweestrijd van wat te doen, bleef en weer kwam daar de onmacht. Ik zou dat nooit kunnen doen. De tranen stroomden langs mijn wangen. Even nog zat ik met het boek van overweldigende reacties in mijn hand, maar daarvoor kon ik me echt niet concentreren. Even nog mijn hoofd leggen op het kussen.
En nu ben ik dan drie uur verder. Heb ik ex2 inmiddels gesproken die ook weer helemaal van streek was door de berichten en het mij niet te pakken kunnen krijgen.

Ik las nog de email terug die ik stuurde aan een van die vriendinnen van Misha toen ik met zelfmoordneigingen zo'n 16 maanden geleden uit huis gehaald werd.
Dat je na het lezen van die e-mail naar de politie stapt om aangifte van stalking te gaan doen .. WWWWWTTTTFFFFF .. je leest daarin dat iemand helemaal verloren is, de weg kwijt is, volledig aan zijn lot over gelaten is, na een hartaanval zonder uitleg een relatie verbreken. Bij iedereen aan kloppen en iedereen gooit de deur in zijn gezicht .. niemand helpt en dan gaat het goed mis en vertel je wat er gebeurt en dan gaan we met drie mensen deze jongen nog even het laatste zetje geven?
ZOOOOO, die fucking RAT moet DOOD!

Maar dit gaan we allemaal aantonen in de rechtszaak .. ik wordt hier ineens weer strijdlustig door. Weer in een heftige emotie, die ik merk nu moet loslaten anders begint de hel weer opnieuw.

Richard
(8760) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-27 07:55:00
Een nacht goed slapen .. en de wereld ziet er weer anders uit.

Nu is er weer het vertrouwen, nu is er ook het vertrouwen dat het goed gaat komen met die rechtszaak. Gisteren heb ik de politie laten weten dat ik op advies van mijn advocaat niet zal verschijnen op het verhoor voor laster. Ik heb daar nog aan toegevoegd: "Als jullie keer op keer weigeren aan hoor en wederhoor te doen, mij al 17 maanden behandelen als dader, terwijl ik overduidelijk slachtoffer ben, dan kom ik naar geen enkel verhoor. Pas als jullie mij uitnodigen voor een gesprek, een gewoon gesprek waarin jullie echt willen luisteren naar mijn kant van het verhaal, dan kom ik. Jullie steunen een kwaadaardig en onbehandelbare gestoorde die er plezier aan beleeft om mij kapot te maken en dat heb ik vanaf dag 1 gezegd, maar niemand luistert.
Hij zou het doorgeven.

Wat er nu gaat gebeuren is dat ze de brief met daarbij de leugenachtige verklaring van Misha doorsturen naar het OM. En dan zal er wel een dagvaarding volgen.
En dat zie ik met vertrouwen tegemoet, hoewel het tegen die tijd best wel weer voor spanning zal zorgen.

Wat het vooral lastig maakt is de gedachte dat iemand om wie je zoveel hebt gegeven jou bewust kapot wil maken. Dat was 16 maanden geleden natuurlijk helemaal bizar als je net met zelfmoordneigingen uit je huis gehaald wordt en dan nog een trap na krijgt door een aangifte voor stalking terwijl je alleen naar twee vriendinnen van haar een berichtje gestuurd hebt.

De wijkagent die dat destijds heeft opgepakt heeft de grootste fout gemaakt. Totaal geen hoor en wederhoor.

Moet je nagaan dat ik vandaag ineens zou besluiten om naar het politiebureau te gaan en te zeggen: ex2 is mij aan het stalken. En dat de politie dan zonder hoor en wederhoor twee agenten naar ex2 laat gaan om haar op zeer agressieve wijze te laten weten dat zij geen contact meer met mij mag opnemen. En alles wat ex2 zegt maakt niet uit. Ze mag geen contact meer opnemen. Hoe bizar zou dat zijn. En wat zou ex2 dan moeten denken.

En als ex2 dan na een half jaar de voicemail van mijn geblokkeerde telefoon inspreekt en een roep om hulp doet, want ze kan het niet handelen. En dat ze dan de volgende dag weer voor stalking naar het bureau gehaald wordt, maar niemand luistert naar haar verhaal.

Volgens mij zou iedereen daar gek van worden.

Richard
(8761) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-27 20:36:00
Zo bizar weer hoe deze dag dan verloopt na twee dagen van complete borderline-stress.
Alles volledig in rust, controle over alle emoties en ik voel me super.
Mijn begeleider zei al dat zodra je gaat herstellen dat je ineens weer een terugval kan krijgen. Daar waren de afgelopen dagen een duidelijk voorbeeld van.

Richard
(8763) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-27 21:06:00
Reactie op 8746
Hoi Richard, mocht het je helpen. Ik zou zeker voor B kiezen. Mijn verlies nemen en dan zou ik de afgelopen 16/17 maanden bezig zijn geweest met opbouwen. Mijn eigen leven, zelfvertrouwen en financin weer opbouwen. Het bedrijf zou weer super goed lopen, veel grote klussen binnen gehaald, ex2 zou toch weer het huis van haar broer kunnen kopen. Ik zou weer gezond sporten, stabiel zijn voor mijn kind en mijn eigen geluk alweer terug gevonden hebben. Misschien alweer een fijne nieuwe liefde, misschien ook niet. Weer goed slapen, rust en stabiliteit in mijn leven.
Het is zo bizar en ook echt oprecht vermoeiend om jullie (sorry is algemeniserend) zo zelfsdestructief bezig te zien. Echt 90% is je eigen keuze en die zal vast onbewust zijn. Ik zag het bij mijn ex net zo. Van kwaad tot erger. Alles altijd maar kapot maken en maar niet doorhebben dat hij dat toch echt zelf deed. Machteloos sta je dan als omgeving. Zo kijken wij ook allemaal machteloos toe hoe jij je leven weg blijft gooien. Er is echt maar een oplossing, de focus op jezelf leggen. Niet op Misha of wie dan ook die zogenaamd verantwoordelijk zou zijn voor JOUW ellende....
Groet Divera
(8764) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 05:31:00
@Divera

Ok, .. fijn voor je dat jou dat wel lukt als de liefde van jouw leven jou kapot maakt, mensen tegen je opzet, mensen valse aangiftes laat doen, totaal niet reageert op jouw roep om hulp.
Fijn dat jij daar niet onder gebukt zou gaan, geen complete meltdown zou hebben, vol goede moed weer een klant zou bellen en psychisch volledig stabiel zou blijven.

Ik moet me haast schuldig gaan voelen dat mij dat niet is gelukt.

Ik waardeer je bijdrages over het algemeen wel, maar met deze reactie doe je net alsof ik gefaald heb en het zelf veroorzaakt heb.

Nee, de maatschappij laat kwaadaardig narcisten zonder enig geweten die als onbehandelbaar zijn opgegeven gewoon tussen de mensen lopen.
Alsof jij wat ik heb meegemaakt 16/17 maanden geleden zo van je af had kunnen laten glijden. Deze gek heeft mijn psychische staat volledig kapot gemaakt .. maar Divera zou dan van de ene op de andere dag weer vrolijk aan het werk gaan.

Ik moet me schamen dat ik dat niet kon. Hierdoor kan nu ex2 het huis niet kopen en dat is mijn schuld.

Even normaal doen graag!
Alsof ik er ook maar iets aan kan doen wat mij is overkomen.
Ik wil jou wel eens zien als je psychoses krijgt, angstaanvallen, 3 nachtmerries, maandenlang niet slapen.

En ga dan de volgende dag maar lekker een klant bellen.

Richard
(8765) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 05:51:00
Zogenaamd verantwoordelijk voor mijn ellende??

Wauw .. jij durft wel zeg! Wat zeg je hier nu eigenlijk?

90%? Goh, ik krijgt haast het idee dat ik dit zelf uitgelokt heb, dat ik zelf valse aangiftes ging doen, zelf mensen tegen mij opgezet heb door te lasteren, iemand zelf volledig kapot gemaakt heb en zelf op een dag 17 maanden geleden dacht ja .. nu ga ik lekker mezelf psychisch helemaal kapot maken.

Dat je B kiest .. ok, maar de rest van jouw reactie .. eigenlijk wel aardig disrespectvol.
Dat is zoiets als tegen jou zeggen: waarom zit je nog op dit forum en waarom loop je zo te piepen en klagen over je ex-partner .. 90% daarvan heb je over jezelf afgeroepen.
Niemand heeft jou verplicht om bij hem te blijven.

Richard
(8766) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 13:53:00
Beste Richard,

Je reactie is volledig wat ik had verwacht. Ik had hem voor je kunnen typen. Volgens mij is het ook de borderline die het bericht heeft getypt en niet jij, de persoon zelf.
Je voelt je aangevallen, hebt allerlei aannames (totaal niet kloppend) en verdedigt je en valt zelf aan. Een logisch reactie zou zijn dat ik me ga verdedigen, uit ga leggen dat je het verkeerd begrijpt en de volgende keer mijn manier van communiceren naar te toe aan ga passen (op eieren lopen of je met een zijden handschoen benaderen) of je gaat ontwijken. Sorry, ik doe niet mee aan dat kat en muis spel.
Misschien heb ik je overschat (en nee, dit bedoel ik zeker niet als een aanval!!,dit is meer inzicht in mijn eigen stuk, die neiging heb ik namelijk). Ik probeerde je wakker te schudden, en enig inzicht te geven in je eigen stuk, maar tevergeefs.
Met die 90%, die eigenlijk 100 % had moeten zijn (heb ik toch een beetje een zijden handschoen aangetrokken ;-), bedoelde ik dat je zelf voor 100 % verantwoordelijk bent voor hoe je met een situatie omgaat. Natuurlijk ben je niet verantwoordelijk voor de situatie (alhoewel kijkend naar de self-fulfilling prophecy mogelijk wel voor een deel), maar je hebt altijd een keus in hoe je ermee omgaat. Ik zeg niet dat die keuze gemakkelijk is en ook zeker niet dat ik altijd de meest verstandige keuze heb gemaakt of kan maken, maar niemand maakt die keuze voor je. Echt, jij alleen bent verantwoordelijk voor je leven. En je hebt echt alleen maar invloed op jezelf en niet op een ander. Zoveel tevergeefs energie....
Warme groet, Divera
(8767) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 16:43:00
Inmiddels ben ik weer uit die mood.
Vandaag de hele dag bezig geweest met mijn werkboek. Facebook eruit.

Je hebt wel gelijk als je zegt dat je zelf kan bepalen hoe je met iets omgaat.
Maar daarvoor moet je eerst uit crisis zijn.

Iemand van wie je echt gehouden hebt gaat dood.
je kunt heel lang rouwen of je denkt: we gaan allemaal een keer dood, op naar de volgende.
Ergens ben ik blij en er trots op dat ik tot de eerste categorie behoor. De tweede lijkt me erg gevoelloos.

Ik neem het me ook helemaal niet kwalijk dat ik hier zo lang moeite mee heb. Het hoort bij mij en mijn gevoel was dus 100% echt. Op bepaalde momenten en steeds meer kan ik mezelf weer beetpakken en werken aan mezelf. Maar ik blijf gevoelig voor mensen en opmerkingen die mij niet serieus nemen of onterechte kritiek leveren.
Niemand had met die emoties die ik gehad heb normaal kunnen functioneren.
Dat jullie ze niet hebben, wil niet zeggen dat je dan over mij hoeft te oordelen.
Zeker een opmerking als zogenaamd mij aandoen valt slecht.

Als de liefde van je leven je samen met anderen probeert om je een valse aangifte aan te smeren? En dan horen dat het ZOGENAAMD aan de ander ligt.

Anyway .. ik ga het ook niet uitleggen verder.
Ik onderbrak even mijn helingsproces om te reageren .. maar ik zal mijn wereldje nog kleiner moeten maken om dat te kunnen.

Richard
(8768) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 16:55:00
Goed gezegd Divera. Ik leer ook weer.
Het blijft soms lastig om die 100 procent te pakken.
Maar alleen dan sta je aan het stuur.
Mooie dag.
Belinda
(8769) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-02-28 19:10:00
Richard, als je een vraag stelt, in dit geval aan het forum, moet je wel tegen het antwoord kunnen.

Mijn ex overvoerde me ook altijd met vragen maar o wee als ik het verkeerde antwoord gaf, dan was ik "af" met alle gevolgen van dien. Sindsdien loop ik met een grote boog om vragen heen die in een bordeline-emotie worden gesteld. Zolang het geen bevestiging is van het eigen gelijk, zal het antwoord vrijwel altijd met stekels worden behandeld. Zoals ik reeds voorspelde.

Over keuzes:
Mijn ex heeft is me lang na mijn "nee"lastig blijven vallen. Telkens gaf ik een reactie op de berichten die hij stuurde, de bedreigingen die hij uitte en acties die hij deed. Op een avond, ik zat in de auto, kreeg ik weer een smsje. Deze keer weer eens een akelige. Ik werd gek. Ik zat achter het stuur en riep: hou op, hou op hou op!!!!!
Midden in zo'n gil besefte ik me plotseling dat het pas zou op houden, als IK zou op houden. Als ik geen voeding meer gaf aan zijn acties en daardoor ook geen voeding meer gaf aan mijn eigen gevoelens zodat ik eindelijk toe zou komen aan het verwerken van heel de toestand. Sindsdien heb ik niets meer laten horen. Mijn hemel, wat was hij boos, wat hij allemaal niet heeft geprobeerd om een reactie uit te lokken...daar zou menig verhaal bij verbleken. Het had wat tijd nodig maar het is gelukt. Door het niet reageren, werden zijn acties minder en minder en stopte op een gegeven moment helemaal. Er was geen voeding meer voor de haat en de liefde en daardoor doofde alles op een gegeven moment uit.

Het is wat Divera zegt: wat je overkomt, daar kan je vaak niet veel aan veranderen. Hoe je ermee omgaat wel. En zeker voor de volle 100%. Daar heb je altijd een keuze in.
Ik heb daarin een keuze gemaakt, Divera, Belinda, Huib en jij, Richard,ook.
Gr Trea
(8770) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-02 05:23:00
Ja, .. ik merk dat ik op een kantelpunt sta .. en dat is geen goed kantelpunt.

Gelukkig heb ik over een uur of 5 een gesprek met mijn begeleider.
Gisteren de hele dag bezig geweest met het werkboek. Het is een vrij ongestructureerd boek, lastig om het overzicht te houden, dus ben ik van voren weer begonnen en heb ik al doende een structuur aangebracht. De hele dag daarmee bezig zijn maakte me heel rustig. Het idee van al die verschillende oefeningen is dat er (bij regelmatige herhaling) gedrags- en denkpatronen inslijten in je normale doen en handelen.

Donderdag dan met mijn dochter, een vriendinnetje van haar en ex2 naar het zwembad geweest. Eigenlijk wilde ik die dag weer verder met het boek, maar mijn dochter een fijne dag bezorgen is ook prettig. Tijdens de gesprekken met ex2 waren er twee momenten die ik nog maar eens moet analyseren, zodat ik er volgende keer beter mee om kan gaan, dus heb ik het meteen even vastgelegd in twee notities.

En dan kom je thuis en gaat het weer mis. Het begon eigenlijk al door een gedachte die ik had in het zwembad toen we weggingen. Ex2 zag het ook meteen aan me dat ik weer even terug was 17 maanden geleden. En die gedachte kwam thuis weer opzetten. En die werd sterker en sterker. In die gedachte ben ik gekwetst en groeit de haat. De gigantische hoeveelheid aan valsheid en bewust iemand kapot maken en er dan ook verder gewoon schijt aan hebben en je er om uitlachen .. en je nog verder in de problemen brengen.
En dan komt de gedachte dat er nu twee mogelijkheden zijn:

1. de rechtszaak brengt het valse gedrag naar boven, ik word vrijgepleit en dan volgt later aangifte en vervolging van Misha en de mensen die er aan bijgedragen hebben.
2. het loopt niet zoals het zou moeten en dan gaat mijn geest de vrije loop en wil ik de strijd alsnog winnen en in dat geval zal dit alles straks wereldnieuws worden.

En het idiote is dat ik die tweede gedachte een hele aangename vindt. In dat scenario heb ik alle controle en kan ik haar precies dat geven wat zij mij heeft aangedaan.
De negatieve gevolgen kan ik rationeel bedenken (voor mij, mijn dochter, ex2), maar wegen niet op tegen de winst die te halen is althans niet vooraf.
Achteraf zal het alleen maar ellende zijn en dan zou je willen dat je het nooit gedaan had.

Het is een ongelijke strijd waar de ene borderliner/narcist een kwaadaardige geest heeft .. alles verloopt precies volgens haar plan. En zij weet dat zij nog altijd vat op mij heeft. En zij geniet zichtbaar van mijn pijn, kwelling. Ik opende haar facebook een uurtje geleden nadat ik dat al een hele tijd uit had kunnen schakelen.
Omdat wij hetzelfde zijn in veel opzichten zie ik aan de foto die zij nu geplaatst heeft de valse lach die voor mij bedoeld is. Ik zie nu ook hoe gestoord zij dus is. De oogopslag. De vriend die ernaast staat heeft geen idee. Die denkt leuke foto, maar ziet niet wat zij tegelijkertijd doet. Toen ik net met haar een relatie had, was zij ook met haar facebook weer andere ex-en aan het uitdagen/signaleren. Dat had ik eerst niet zo door, maar later viel het kwartje.

Het is mijn ziekte die mij keer op keer wil laten winnen, controle wil over de situatie.
Dat is vooral het narcisme in mij. Maar tegen een kwaadaardige variant ben ik niet opgewassen. Natuurlijk kom ik straks wel in mijn comfortzone als het gaat om het blootleggen van de slechte intenties van Misha (als je onschuldig bent en je hebt al op veel punten bewijs dan geeft dat ook wel vertrouwen. Maar waar ik bang voor ben, is dat ik met alle inspanningen die nodig zijn om nieuwe gedrags-patronen en vooral de nieuwe denkpatronen in te laten slijten te lang bezig zal zijn, terwijl ik nu op een cruciaal punt sta waarin het ook helemaal mis kan gaan.

In gedachten ben ik al meerdere keren op plekken geweest waar uiteindelijk de confrontatie zal plaatsvinden en dan ben ik zeer gewelddadig met fatale afloop.

Kwam er vanavond dan geen moment dat ik dacht .. misschien handiger om nu gebruik te maken van de afleidingtechnieken, de kalmeringstechnieken? .. ik heb geprobeerd mijn gedachten op iets anders te brengen door iets leuks te doen, door muziek te luisteren .. het boek pakken kon ik me niet op concentreren, .. en uiteindelijk zit je weer op facebook.

Inmiddels is het 5.18 uur en ik heb nog helemaal niet geslapen.
Dit gaat niet goed zo.

Ik doe niet de goede dingen op de juiste momenten.
Maar dat is dus precies wat in moet slijten. Ik worstel er behoorlijk mee. Maar ik zie wel wat er gebeurt en wat er nodig is. Nu het nog kunnen.

Eerst maar facebook er weer helemaal uitgooien.
Dan douchen, koffie drinken, .. wachten tot het moment van begeleiding daar is en dan straks instorten.

Richard
(8772) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-02 13:41:00
We zijn weer op het goede pad terug.

Ik heb je aangekeken Misha, .. ik zie wat je doet, ik zie hoe jij handelt, ik zie dat je geniet, ik zie dat jouw nieuwe vriend het niet ziet, ik zie waar het heen gaat, ik zie dat ik dit niet meer wil, ik zie dat ik de stappen zet die ik moet zetten om te komen waar ik wil zijn en ik zie dat ik het zelf kan bepalen of ik me nog door jou laat raken of niet.

Het pad naar innerlijke rust en vrede met wat het is ligt voor me. En ik ga deze volgen.
Mijn hart heb ik je geschonken met al mijn gebreken.
Jij zoekt iets anders waar ik geen onderdeel van wil zijn.

Uiteindelijk hoop ik dat je in kunt zien, dat jouw pad alleen verliezers kent.

De betovering is er soms nog maar ik ga er afstand van nemen.
Houden van en voor elkaar gaan is wat ik zoek en wat ik verdien. Fouten heb ik zeker ook gemaakt, maar ik zoek iemand die het in me wil zien, die me wil nemen zoals ik ben, die me niet kwetst of daar op terug kan keren, die wel in staat is om lief te hebben.

Misschien vinden we de weg in een volgend leven als de basis gelukkiger gelegd is.

Misha als leermeester, zei ooit iemand tegen mij. Misschien zit daar toch meer in dan ik oorspronkelijk dacht. Ik heb inmiddels mijn pad gevonden en hoop die te kunnen blijven volgen en als ik dat uiteindelijk aan jou te danken heb, bedankt daarvoor. Misschien had het iets zachtzinniger gekund, maar wellicht is dat nu eenmaal niet mogelijk om het pad als borderline/narcist ook te kunnen vinden.

Ik ga mijn eigen weg en dat pad gaat mij geluk brengen.

Richard
(8773) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-03 08:02:00
Ik vroeg mijn dossier op bij een instantie. Na er al een week op gewacht te hebben maar even de telefoon gepakt. Ze zegt: "ze zijn er nog mee bezig om het uit te printen". Ik zeg met lachende stem: "Waar staat die printer van jullie dan dat jullie daar een week voor nodig hebben?" Ze zegt: "het is druk op het secretariaat." Ze hebben er 4 weken de tijd voor. Ik zeg: "Voor het printen van een paar A4-tjes? You got to be kidding me". Vervolgens op de oude vertrouwde wijze uit mijn inmiddels welbekende plaat geflipt .. het resultaat: een dag later kreeg ik het dossier per aangetekende brief overhandigd.

Door een fout en waarschijnlijk de druk en de haast die ik er door mijn reactie op wist te krijgen (ook omdat ze weten daar dat ik elk telefoongesprek opneem) bleken ze belangrijke passages die medische informatie bevatten over mijn kwelgeest niet afgedekt te hebben bij het kopiren.

WTF-momentje eerste klas.

Ik blijk dus al die tijd niet met een cluster B, maar met een dikke vette cluster A met meerdere persoonlijkheden van doen te hebben. Dat verklaard een hele hoop, ook de complete gedaanteverandering en het compleet uitblijven van aantrekken en afstoten.

Deze nieuwe informatie werkt bij mij (op dit moment) ook erg bevrijdend. Cluster B is nog te handelen, cluster A is gewoon kansloos en levensgevaarlijk. Nu begrijp ik ook waarom ze daarover gelogen heeft. Had ze dat vooraf gezegd dan ga je toch anders tegen een persoon aankijken. Laten we hopen dat ik het hierdoor nog weer een stukje sneller kan afsluiten.

Richard
(8775) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-03 12:46:00
Belinda, inmiddels is het bijna twee maanden geleden dat je je laatste therapie-dag hebt afgerond. Hoe gaat het inmiddels? Gr Trea
(8776) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-04 07:16:00
Hi Trea

Wat fijn dat je er naar vraagt.

Op zich gaat het heel goed. Redelijk stabiel, geen rare uitschieters.
Natuurlijk blijf ik wel de tendensen zien in mijzelf. Ik leer veel van Richard.
Die man is een soort van mij maar dan heel extreem (sorry Richard).
Maar ik herken heel veel en zie dus ook heel goed welke zaken er bij mij
nog werkzaam zijn. Omdat het bij mij veel kleiner is kan ik 'kiezen' in hoe ik
met gevoelens etc om ga.
Momenteel merk ik dat mijn identiteit steeds vastere vormen aan neemt.
Dit ben Ik, dat ben jij. Ik kom erg bij mijn basisovertuiging; ik ben slecht.
Maar hier kan ik steeds beter liefde, geduld en begrip tegenover zetten.
Het proces gaat dus gewoon door :)...

Liefs
Belinda
(8779) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-04 10:57:00
Ha ha ha .. hij is echt goed.
Ik ben Richard maar dan niet zo extreem. En dan even later: ik ben slecht ..
Hmm, eens denken .. wat zou ik dan zijn?

Wel fijn om te lezen dat het met jou zo goed gaat Belinda.
Dat geeft hoop.

Het is zo bizar dat je je de ene dag zo goed kunt voelen, geen enkele nare gedachte, geen enkele haat, gewoon vrede met niets.
En dan 1 gedachte die niet goed voor je is volgen .. en boem! .. Daar gaan we weer. Afleiden ontspannen ermee dealen .. ik kan het inmiddels dromen, maar dat lukt gewoon vaak helemaal niet.

Ik ben nooit zo geweest, terwijl ik al mijn hele leven borderline heb.
En ik kan maar niet terug naar mijn stabiele staat.
De persoon die dit heeft veroorzaakt lacht ons vierkant uit, want zij geniet van het lijden van anderen. En ik kan de haat naar niet loslaten in dat gevoel zit ook iets verslavends.

Elke week ben ik weer een stapje dichterbij .. maar in diezelfde week heb ik ook steeds weer een terugval.

Nog 16 dagen tot groepstherapie .. nog twee maanden tot weer een financieel heel cruciaal moment en nog niet in staat om stabiel te werken.
180.000 Eur staat de teller op inmiddels.
Ik hoopte sneller af te kunnen sluiten nu ik weet met iemand met meerdere persoonlijkheden van doen te hebben. Maar nee .. ook dat helpt niet.
Een emotionele gevangenis lijkt het wel.

Kun je me iets meer vertellen hoe jouw proces verliep vanaf het moment wat het dichtsbij komt bij de staat en het gedrag wat ik nu vertoon? Wat heeft jou toen het meest geholprn Belinda?

Gr Richard
(8780) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-04 13:25:00
Hi Richard

Dat is mijn basisovertuiging hoor. Maar het is niet wat ik ben. Dus jij ook niet.
Ik heb die en: 'als zelfstandig onafhankelijk persoon heb ik geen recht om te bestaan'.
Dat zijn de twee onwaarheden die mij mijn hele leven al ondermijnen. Heb jij al enig zich op
die van jou? Het is het Narcistische beeld waarmee je je tegen die overtuigingen beschermt.
Zo pijnlijk zijn ze. Erbij komen is al een hele klus. Weg gaan ze nooit helemaal denk ik.
Ik kan alleen maar zien wat deze overtuigingen mij steeds weer ten onrechte vertellen en
er dwars tegenin proberen te gaan :)... Maar wel weer met compassie... Het blijft iig een klus :)...
Wat ik bij jou zie is dat je bij tijd en wijlen bewust onbekwaam bent. Dat is al een hele stap.
Dus dat je ziet wat er gebeurt. Soms raak je dat ook nog even kwijt. Maar dat heb ik ook.nog hoor. Dan zit ik ineens weer midden in de drama. Alleen externaliseer ik niet meer. Meestal
krijgt alleen mijn partner er nog even van langs. Haha... But he is a big boy... Gelukkig maar :)..
Ik denk dat je nog een aardige weg hebt te gaan. Onstabiel zijn hoort daar zeker bij.
Je verlaat de haven en gaat varen zonder zicht op waar je terecht komt. Het is soms echt per
dag proberen te blijven staan zoals je merkt.
Jouw narcisme is best heftig volgens mij. Je geniet er dan ook van. Het geeft ook een gevoel van machtig zijn natuurlijk. Helaas donder je altijd weer in een gat omdat dat narcistisch beeld natuurlijk niet echt jij is. Het is slechts afweer. Maar soms zo overtuigend. Ook voor jezelf. Logisch ook. Want wat moet je met een niet overtuigend afweersysteem. Haha..

Ik weet het dus niet goed. Een ieder is anders. Er spelen zoveel factoren mee.
Stap voor stap zou ik zeggen. 100000 keer vallen. 100001 weer opstaan. Helaas.
En tussendoor gewoon genieten. Want dat kun je ook. En dat is mooi!

Belinda
(8783) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-04 14:17:00
Het is zo fijn om van jou te leren.
Ik weet dat ik soms pas maanden later ineens begrijp wat je bedoeld.
Als ik ook de eerste 10 regels lees dan zit daar zoveel in, dat ik dat echt nog wel 10x ga lezen voordat er ook maar iets echt binnenkomt ..

Ik hoop dat ik later net als jij weer iemand anders hierin kan helpen. Lijkt me mooi om te doen en misschien doe ik dat hier en daar ook al wel .. ik ben immers al ver weg van nachtmerries, paniekaanvallen, psychoses ..

Nu nog consequent op het pad zien te blijven ..

En inderdaad .. ik heb nog geen idee .. maar ik merk inderdaad wel dat mijn haat en haar angst aanjagen mij op dit moment het narcistische niet machteloos zijnde gevoel geeft, waarmee ik weg probeer te komen van machteloos zijn.

een vriendin vroeg mij vanmorgen .. hoe gaat het vandaag .. en mijn antwoord was: ik krijg er nog niet helemaal de vinger achter hoe ik mij voel vandaag.
Waarop zij zei: hihi, niet peuteren dan.
Ja, .. ook geen idee .. ik heb rare mensen om me heen.


Anyway .. Ik ga het nog eens goed lezen en op me in laten werken.

Groet en thnx,

Richard

Nu even naar buiten .. de zon, even een kwaadaardig narcist in elkaar rammen of zo , .. leuk!
Voor het dossier: deze laatste opmerking = Borderline humor, begrijpen jullie niet, maar zo is het.
(8784) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-05 16:00:00
Hoi Belinda,
Wat goed te horen dat het je vanuit de therapie genoeg bagage heb om om te kunnen gaan met instabiele momenten. Al blijft het soms een hele strijd als ik het zo hoor. Het is heel lastig voor te stellen hoe het is om van die momenten te hebben dat je volledig te grip verliest. En hoe beangstigend dat kan en moet zijn.

Ik zag het voor mijn ogen gebeuren bij mijn ex. Als hij de grip verloor werden zijn ogen helemaal donker, heel zijn uitdrukking veranderde en de lieve, grappige persoon verdween voor mijn ogen. Wat er terugkwam was een naar, akelig en wreed persoon. Maar het kon ook zo weer andersom zijn en dan werd hij binnen een handomdraai weer de goede man. Om te zien is al heel vreemd maar om dat zelf mee te maken is iets wat voor mij niet is voor te stellen. Wat ik wel weet dat het veel kracht, moed, vallen en opstaan, angst, confrontatie, tijd, lef en doorzettingsvermogen kost om zover te komen als jij. Ik heb het al vaak uitgesproken, er zijn ook geen voldoende woorden voor om te zeggen hoe onvoorstelbaar knap ik dat vind. Echt...zoveel bewondering voor.

We hebben het overigens vaak over de zwarte kanten van BPS, kan jij aangeven wat de leuke kanten zijn? Want ik vind dat die ook weleens extra in het zonnetje gezet mogen worden.

Groetjes Trea
(8786) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-06 08:34:00
Het is te bizar voor woorden wat je in het leven kan overkomen, al er iemand bewust tegen instanties een leugen over jou gaat verkondigen, gesteund door een paar valse vrienden.

We weten al dat de politie 17 maanden lang niet aan hoor en wederhoor heeft gedaan. Nu dan een stichting die zou moeten bemiddelen, maar vervolgens olie op het vuur flikkert door medische gegevens aan de verkeerde partij te tonen.

Daarmee geconfronteerd sloeg de angst de betreffende medewerker om het hart. Dit kan uiteindelijk een reden voor ontslag zijn. En dan zie je dus hoe het bij de mensen werkt. Altijd het eigen straatje schoonvegen, nooit gewoon eerlijk je fout toegeven. Maar gelukkig had ik bewust even dit telefoongesprek opgenomen, want ik had het natuurlijk wel verwacht dat ze eronderuit probeerde te komen.

Nee, .. waar koos deze medewerker voor: de persoon die het komt melden de indruk geven dat wat er staat (zwart-op-wit) af te doen als een vermoeden .. terwijl het er gewoon staat: deze persoon blijkt meerdere persoonlijkheden te hebben (vanuit het politie dossier), wordt door haar afgedaan als .. ja, maar dat staat er niet, het is een vermoeden van de politie.
Ik zeg: als het slechts een vermoeden is, dan zegt een politieagent in zo'n dossier echt niet dat er is gebleken dat mevrouw meerdere persoonlijkheden heeft.

Kortom, deze persoon probeert via een soort van (je weet niet precies hoe alles werkt en met een beetje bluf kan ik je ineens het gevoel geven dat je toch niet cruciale informatie in handen hebt) tactiek mij om de tuin te leiden.

Nou, .. niet gelukt dus.
Ik heb het besproken met ex2. Ook zij vind dit weer het zoveelste bewijs voor een vooringenomen houding bij al deze activiteiten, steeds allemaal niet ons steunend, maar juist tegenwerkend.
Zij gaat vandaag contact opnemen met zowel deze Stichting als met de politie.

Het moet nu maar eens een keer afgelopen zijn met deze onzin.

Richard
(8787) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-06 11:39:00
Afgelopen zondag maar weer eens gedate.

Leuk groepje mensen, .. alles helemaal top, goede sfeer .. en dan ineens gaan je gedachten weer naar haar. Onder invloed van wat drugs merkte ik dat ineens alles geblokkeerd werd. Ik was er even niet meer, .. ik liep naar de keuken, pakte een momentje voor mezelf. Kwam niet tot rust. Besloot maar even mijn afleidingstechniek van lang douchen te volgen.

Toen ik terugkwam vroegen ze of het goed met me ging. Ze wisten al hoe moeilijk mijn afgelopen anderhalf jaar geweest was. Ik liet even kort blijken dat het even hiermee te maken had. Ging er verder niet op door, nam even een rust moment voor mezelf en het lukte me weer om te herstellen. Uiteindelijk was het een groot feest en ook in de afgelopen dagen bleek iedereen een onwijs goed gevoel overgehouden te hebben aan de party.
Dat ik nu zover ben dat ik dit weer aandurf, het ook kan handelen en er mijn weg in kan vinden, zodanig dat iedereen er een erg goed gevoel aan over hield kreeg ik veel complimenten voor.

Vandaag is alles weer zo helder. Iedereen geblokkeerd op facebook. Met ex2 onze strategie besproken voor de komende weken. Zij gaat de instanties op afstand houden. Ik heb afgesproken met haar dat ik geen nieuwe acties meer uitzet, niet meer probeer te externaliseren of dit tot een minimum ga beperken. We gaan weer aan de slag, we gaan opbouwen en als we zover zijn dan nemen we een advocaat, gaan we aangifte doen en zullen we vervolgens een civiele procedure starten om zoveel mogelijk van de financile schade te verhalen.

Groet,
Richard
(8788) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-07 08:07:00
4 maart is voor mij vanaf nu voor altijd een dag die ik zal blijven herinneren als de dag waarop ik de draai kon maken, mijn balans weer terug vond, een hele nare periode kon afsluiten en de mensen die mij daarbij geholpen hebben ook hier op het forum altijd dankbaar zal blijven.

Mijn hoofd is nog steeds volledig helder.
Mijn facebookpagina blijft vanaf nu voor openbare berichten ongewijzigd staan op de schade die is aangericht door Misha en het groepje rondom haar. 150.000 en 29.800 ten gevolge van de onzinnige aangifte voor laster wat het natuurlijk totaal niet is.

De politie komt ook eindelijk tot het besef dat wij al die tijd gewoon gelijk hadden anders had ik de dagvaarding allang ontvangen. Zij weten nu dat zij te maken hebben met een levensgevaarlijke gek met meerdere persoonlijkheden. In haar zit een persoon die alle charmes in huis heeft om de juuste persoon helemaal in haar macht te krijgen, maar dan komt naar boven de meest destructieve geest die je je maar kunt voorstellen.
Bij de politie en veilig thuis hangt ze zielige verhalen op (persoonlijkheid 1) en zodra ze thuis komt post persoonlijkheid 2 direct weer haar emotionele mishandelende foto's waarmee ze jou bespeelt, gevangen houdt. Zich ziek melden omdat ze zogenaamd bang is, maar kijk je dan naar de foto's dan zie je iemand die totaal geen angst kent en de situatie volledig machtig is en geniet van jouw ellende. Net zoals zij zag hoe haar moeder ervan genoot om haar emotioneel te mishandelen.

We zijn er doorheen. We zijn ervan losgekoppeld en nu kan het echte herstel beginnen.

Richard
(8789) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-08 08:00:00
Dag 4, hoofd volledig in balans.
We zijn er doorheen. Ik heb mezelf weer teruggevonden.

Jullie kunnen je niet voorstellen wat een geweldig gevoel dit is. Ik zit nu achter mijn laptop en ik heb weer zin om te werken. Het seizoen voor onze dienstverlening gaat zo langzamerhand weer beginnen. Ik ben er klaar voor. Een beetje geluk op ons pad en dan zijn we er in juni/juli klaar voor om de beste advocaat die er maar te vinden is op civielrechterlijk gebied aan te trekken.

Want wat er ook gebeurt: we gaan een paar mensen een levensles leren die zij nog jarenlang zullen voelen. Niemand beschadigd ongestraft mijn kind, mij of ex2.

Richard
(8792) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-08 19:29:00
Ook ik heb vandaag een gelukkige dag, een dag vol retrospectie met een dankbaar gevoel ten opzichte van de keuzes die ik heb gemaakt. In 2013 startte bij relatie met mijn ex. Na jaren van zoeken en kansloze relatie(tjes) wist ik het zeker; dit was mijn man. Hij heeft me heel gelukkig gemaakt, totdat zijn ziekte in steeds hevigere mate toesloeg waardoor een breuk onafwendbaar was. Een totale breuk op alle vlakke was het gevolg. Dit was in 2015. De heftige periode die ik daarmee afsloot gaf me meer inzichten. Op het spoor waar ik op zat met mezelf en alle gevolgen die dit had gehad, zo kon ik niet meer verder leven. Ik stopte volledig met roken en drinken. Mijn 2x per week sporten blies ik nieuw leven in en ik ging in therapie om eindelijk eens wat oude spoken op te ruimen.

Het ging niet snel maar na iets meer dan een jaar kwam de energie terug. Ik kreeg weer plezier in kleine dingen en begon weer te leven ipv te overleven. Vorig jaar ging het zo goed dat ik zin had om een opleiding naast mijn werk te doen. Een zware opleiding naast best wel zwaar werk. Maar ik ben er bijna, als alles goed gaat studeer ik over een maand af en krijg ik binnen mijn organisatie een nieuwe baan. Vandaag kreeg ik een 9,8 terug van een opdracht voor de opleiding. En ik was zo enorm trots op mezelf. 5 jaar geleden was ik een aan drank en cigaretten verslaafd hoopje ellende die van depressie naar depressie kroop. Een situatie die werd verergerd door de relatie met mijn geweldige maar ook geweldadige ex met BPS. Al die ellende heeft me doen inzien het roer om te gooien. Dat is gelukt en ik ben hier onuitsprekelijk dankbaar voor. Was dat zonder die relatie ook gelukt? Geen idee, het is in ieder wel gelukt ondanks of dankzij die relatie. Zoals vaker is aangehaald; wat je overkomt is niet altijd te beinvloeden, hoe je ermee omgaat wel. Zo, dat wilde ik even kwijt :-) Vandaag ben ik een blij ei. Gr Trea
(8793) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-09 01:51:00
Hey, wat een leuke positieve post Trea!

En vanuit het punt waar je vandaan gekomen bent ook opmerkelijk knap. Echt iets om trots op te zijn! Je schreef ergens ook dat je te bang bent om je hart weer aan iemand te geven of in ieder geval zodanig in je schulp zit dat er niet snel iemand die kans weer krijgt.

Misschien als je eenmaal je draai in je nieuwe baan gevonden hebt, dat daar ook stapje bij beetje weer ruimte voor komt. Ik gun het je in ieder geval van harte.

Hoewel ik beslist niet de makkelijkste ben geweest, stond je altijd wel weer open voor me om me te steunen of die spiegel voor te houden wat op dat moment ook nodig was ook al wist je van te voren dat ik in eerste instantie waarschijnlijk in de weerstand zou schieten. Ik waardeer dit heel erg in je.
Zonder jouw steun was ik er misschien ook wel gekomen, maar dan had ik me lang niet zo gesteund gevoeld op de soms cruciale momenten waarop het ook echt mis had kunnen gaan. Heel erg bedankt.

Nog altijd voel ik me prima trouwens .. we gaan morgen naar dag 5.
Ik was net een film aan het kijken .. black hawk down .. op een gegeven moment werd ik een beetje moe van alle afgeschoten vingers en dacht ik .. word ik hier nou blij of een beter mens door? Nee dus .. dus maar uitgezet.

En toen kwamen er weer een paar pijnlijke gedachten. Een vriendin van Misha met wie ik ook erg leuk contact had, was bij de drie mensen die tegen mij aangifte deden toen ik haar een berichtje stuurde nadat ik uit mijn huis gehaald was door de politie vanwege de kans op zelfmoord. Die tekst was toen zoiets als .. bedankt! kijk wat jullie met z'n allen bereikt hebben.

Nu weet ik dat Misha een andere vriendin die ik ook een soortgelijk bericht gestuurd had ook geprobeerd heeft tegen me op te zetten om aangifte te doen. Die vriendin had zoiets van .. Dit vind ik geen reden om aangifte te doen en hij heeft het al moeilijk genoeg.
Deze andere vriendin heeft zich dus wel laten overhalen en ook toen ik haar toen het net uit was vroeg om me te helpen om toch een face-to-face gesprek te krijgen was zij eerst heel begaan met me en ons, maar toen zij Misha gesproken had was ze veranderd in een kil persoon, die eigenlijk heel kortaf reageerde en ook niet bereid was om naar me te luisteren.

Even kwam weer de drang op om te gaan externaliseren, dreigen, haar duidelijk maken dat we er echt aankomen en zullen aantonen dat ook zij een bewuste rol gespeeld heeft bij de emotionele mishandeling. Ik had de e-mail al snel getikt en die was best intimiderend.
En toen dacht ik .. dit wil je niet meer Richard .. dit is wat je ziek maakt en houdt.
Het moment komt vanzelf wel, ga lekker slapen dan wordt morgen ook weer een goede dag.

En dat ga ik nu dan ook doen.

Fijne post om te lezen Trea en ik hoop dat je inderdaad snel kunt genieten van de afronding van deze geweldige prestatie.

Richard
(8794) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-09 17:15:00
Wow wat een goede stap Richard. Zo werkt het! Ik voel gewoon trots want ik weet echt hoe lastig dit is!!!
Ook blij voor jou Trea. Super gedaan...
Kom nog terug op je vraag hoor. Maar super druk hier!
Belinda
(8796) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-09 20:49:00
De sessie bij mijn begeleider ging geweldig. De beste tot nu toe. Hij kon zien dat ik nu eerder herken waar ik in de emotie schiet voor ik daarin doorsla. waardoor ik dan een keuzemoment heb om erin mee te gaan of niet. Dit dan vooral op het onderdeel haat en angstaanjagen.

Daar gingen we uitvoerig op in en daarmee hebben we weer een mijlpaal bereikt. Maar zoals altijd geeft hij dan ook weer iets nieuws mee om de verdere week mee te vullen. En toen hij dat zaadje gepland had, merkte ik ook meteen dat mijn gedachten weer begonnen af te dwalen, ik keek hem minder aan, want in gedachten.

Ex2 had vanavond een avondje sauna voor ons geregeld. Ik had er erg veel zin in, maar het moment dat ik me begon voor te bereiden op vertrek merkte ik dat mijn ademhaling hoog zat, het begin van een paniekaanval. En wat ik ook probeerde .. in de auto, bij de borrel, in de sauna, bij de tweede borrel .. niets lukte om de ademhaling te reguleren. Gedachten gingen weer terug naar verschillende momenten en situaties waarin Misha of iemand uit haar omgeving onvergeeflijke acties deden om mij verder en verder de afgrond in te trappen. En tegelijkertijd voelde ik me onwijs schuldig richting ex2 omdat ik er maar niet van kon genieten en ontspannen. Mindfullness oefeningen, ademhaling, diepe .. van buiten naar binnen .. niets werkte. Ex2 zei op een bepaald moment: wil je naar huis en dat wilde ik eigenlijk niet, maar we kwamen samen tot de conclusie dat dit toch echt het beste was om weer tot rust te kunnen komen. Autorijden ging lastig (heuvels die je te laat aan ziet komen en continu 20/30 km te hard rijden).
Uiteindelijk zette ik haar thuis af en met tranen die langs mijn wangen stroomde van teleurstelling dat ik er toch nog niet ben reed ik naar huis. Even wat eten geritseld en nu tik ik als een malle dit bericht. Nu proberen te ontspannen.

Richard
(8797) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 05:21:00
Ik viel rond 21.30 uur in slaap met alle lichten nog aan. Nu dan om 05.00 uur wakker.
Mijn hoofd is weer volledig tot rust gekomen.

Even tikte ik nog een bericht gisteren onder het bericht wat nu standaard op het openbare deel van mijn facebookpagina staat. Ook weer een signaal aan het clubje, dreigend .. ik heb ze allemaal geblokkeerd, maar ongetwijfeld houden ze het via via in de gaten.
Zou ik zelf ook doen als ik zou weten wat mijn eigen rol geweest is in de mishandeling van een persoon die daardoor volledig uit balans geslagen is en elk moment achter me kan opduiken.

Maar 5 minuten later haalde ik het bericht weer weg.
Deze keer dus niet op tijd om het te voorkomen, want in crisis is het nog lastiger om dit soort emoties en acties te reguleren.

Nu dan weer wakker en voor zover ik kan nagaan weer in balans. Mijn dochter komt straks en we gaan maar eens iets bedenken wat we samen leuk vinden en kunnen gaan doen. Laatst met haar samen gekookt en dat was heel leuk .. misschien heeft zij ook een goed idee .. ik zal het haar eens vragen. Ze heeft dyslexie, zat eerst op een dramatisch slechte school. Door mijn borderline heb ik haar daar afgehaald op een manier waardoor de schooldirecteur nu aan het eind van zijn carrire zal denken .. hmmm, misschien ben ik toch niet zo geschikt voor het onderwijs. Anyway .. ook ex2 stond er volledig achter, hier worden kinderen al beschadigd nog voor hun carrire begonnen is. De nieuwe school is zo ontzettend goed. De leraar ook echt betrokken bij wat een kind nodig heeft. Op taal scoorde ze een V of een IV bij de cito-testen .. inmiddels zit ze op alle onderdelen op een II .. Heel erg fijn om te zien ook hoe happy ze is nu ze ook zoveel vriendinnetjes heeft ..
Nee, .. zij mag geen verdere schade meer oplopen door mij of de acties van dat groepje achterbakse ratten.

Maar ja ...5 dagen ging het goed en poef weg was het weer even. Hoe weet ik nou ooit of ik mijn stabiliteit weer teruggevonden heb of dat het slechts tijdelijk was?

Richard
(8798) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 07:27:00
Hallo Richard, wat een lieve reactie op mijn bericht. Dank je.
En wat vervelend dat je avond gisteravond anders is verlopen dan je had gewenst en gehoopt. Maar mag ik toch zeggen dat je echt aan het veranderen bent? Er is zoveel, zoveel verschil met een paar maanden en toch zeker met een jaar en langer geleden. Het is een lange weg met veel vallen en opstaan maar de vooruitgang is echt merkbaar in je berichten. En dan vooral het inzicht in wat er gebeurt met je en dat niet alleen....ook zelf proberen daar mee om te gaan. Het externaliseren vindt veel minder vaak plaats. Je begeleider heeft je volgens mij echt kunnen bereiken en volgens mij ga je er echt serieus mee aan de slag.
De kijk die je ons geeft in je en op je strijd is bijzonder. Want wat moet het toch regelmatig een heftige en soms beangstigende strijd zijn. Zeker nu je steeds meer inzichten krijgt en de confrontatie meer met jezelf ipv met buiten aangaat. Echt Richard, ik vind het zo knap wat je aan het doen bent. De weg is nog lang en ik kan me zo indenken dat er periodes van moedeloosheid zijn maar juist daarom wil ik je zeggen dat de verbeteringen, ook voor een buitenstaander zoals ik, echt merkbaar zijn. Deze week maar liefst 4/5 dagen met normaal menselijke emoties...de periodes dat dit gebeurt worden langer. Ik blaas je wat energie en goedheid toe om vol te kunnen houden waar jezelf je met jezelf mee bezig bent.
Gr Trea
(8799) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 09:28:00
Thnx Trea, ..

Ook nu weer moet ik vechten tegen de haast onbedwingbare wens om de verantwoordelijken voor mijn huidige instabiliteit, de financile schade, mijn praktisch arbeidsongeschiktheid en de ellende voor mijn dochter en ex2 zo ongelooflijk hard terug te pakken.

Al vier keer tikte ik een nieuw openbaar bericht op mijn facebook, zonder het te versturen. Haar opzoeken en volledig total loss slaan, de winkel in stormen en die kop tien keer of meer in volle vaart tegen een muur slaan, haar mondhoeken opensnijden, haar lippen eraf snijden en als een bonus die twee andere ratten in hun nek steken met een scherp voorwerp. Alles komt voorbij .. en niets gaat mij daarin helpen.

Ik denk dit soort dingen als een afweermechanisme om me niet continu machteloos te voelen. Maar uitvoeren .. Nee, dat lost niets op.

Aan de andere kant zitten mensen, die gewoon uitvoeren. Die je een hartaanval bezorgen, die aangifte doen als je net hebt verteld dat je met zelfmoordneigingen uit huis gehaald bent, die aangifte doen voor laster (terwijl elk oprecht persoon kan zien en lezen hoe onrechtvaardig ik behandeld ben, welke schade er is aangericht en het een pure roep om hulp is). Maar nee .. gewoon schijt hebben aan mij maar ook aan mijn dochter en ex2 en gewoon doorgaan met de emotionele mishandeling/pesten.

En wie of wat gaat deze mensen bestraffen? De politie leest die documenten ook en dan blijven ze nog aan de kant staan van deze achterlijke imbecielen.

Ik hou me maar vast aan het feit dat ooit de rechtszaak zal volgen en ik eindelijk kan aantonen wat deze mensen hebben aangericht.

Zo maar weer douchen en sporten en dan hopen we dat de balans weer terug wil komen.

Richard
(8800) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-10 14:00:00
Alles komt los.
Ex2 was net hier .. ze had haar fiets opgehaald van een onderhoudsbeurt.. een van de geweldige dingen die wij konden kopen in 2015 toen ons leven ons nog toelachte.

Ze kwam even een bakkie doen en zou dan mijn dochter ophalen en bij mij brengen. Ik was inmiddels een uurtje terug uit de sportschool. Ik stond in de keuken en merkte op dat ik zo ontzettend depressief me weer voelde .. en terwijl ik met haar stond te praten, draaiden mijn ogen alle kanten op en voelde ik ze steeds wegzakken. Ex2 vroeg wat ik voelde en ik zei dat ik me zo ontzettend moe voelde. En ze zei .. zal ik Alessandra bij mij thuis houden? Ik knikte ja .. en vervolgens zag ze wat dat met me deed, dat ik er nog steeds niet voor haar kan zijn. De vermoeidheid was zo groot, dat ik merkte dat ik begon te tollen op mijn benen. Ik schrok er weer zo van dat ik alle controle weer kwijt raakte. Ik hield mijn hand voor mijn mond en de tranen sprongen in mijn ogen. Ex2 zei: kom, .. je gaat gewoon even slapen nu.
En terwijl ik mijn schoenen uit liet trekken, begon ik weer ontroostbaar te huilen, .. met stromen kwamen de tranen uit mijn ogen. Zodra ik mijn bed geraakt had voelde ik aan alle kanten hoe zwaar oververmoeid ik was. Alle spanning van de afgelopen maanden komt er uit. De onmacht, het moeten vechten tegen mensen die jou willens en wetens kapot willen maken. Politie die maar niet inziet dat ze daders aan het helpen zijn. Het is gewoon teveel en ex2 is inmiddels weg .. maar ik heb geen rust in mijn hoofd. Ik kan nu niet slapen. Elke gedachte is te pijnlijk ..

Ik zit er weer middenin .. ik word er zo moe van.

Richard
(8802) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-11 15:43:00
Heel gek...
Maar klinkt goed...
Dit is hoe het gaat...
Niet meer externaliseren maar het verdriet toelaten...
En Ja... je lijf geeft het dan ook op...
Je zit nu op goede weg. Echt. Geloof me..
#trots

Belinda
(8803) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-11 18:47:00
Het is zo zwaar. Ook vandaag. Mijn gezicht is ingevallen, ik ben kilo's afgevallen sinds de ellende begon. En ik krijg maar niet de kans om mijn agressie en woede kwijt te raken.

Richard
(8804) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-12 13:34:00
Na twee dagen van het verlies van controle, waarin mijn lichaam het (zoals Belinda het noemt noemt) compleet begaf en ik letterlijk door mijn hoeven zakte is vandaag weer een kraak heldere dag.

Ik had niet goed geslapen. Gisteren na het tikken van het vorige bericht uiteindelijk nog wel een paar uurtjes geslapen. Toen ik wakker werd nog even wat gegeten en een film gekeken. Tijdens de film in slaap gevallen en dan word je rond 23.00 uur weer wakker. Slapen daarna ging dan niet .. tot een uur of 3 wakker gelegen. Daarna wel geslapen weer tot mijn benedenburen om 05.00 uur met deuren gingen slaan.

In de vroege ochtend voelde ik me al opmerkelijk goed weer. Ik sprong onder de douche en spoelde alles van me af. Ik moest de tijd doden en begon aan het aanmaken van een profiel op de jobboard waar we sinds vandaag een abonnement op hebben. Toen ik dat alles klaar had, zonder enige negatieve gedachten aan Misha was het nog steeds pas een uur of 6. Toen bedacht ik me dat ik op een bepaald moment een overzicht nodig zou hebben van alle uitingen van emotionele mishandeling waaraan in bloot gesteld ben. Ik begon te tikken .. uiteindelijk zijn het 8 volgeschreven A4-tjes geworden samen goed voor 19 afzonderlijke incidenten, waarbij de ik emotionele mishandeling via Facebook als 1 incident geteld heb, maar alleen via facebook kun je al zeker tot een stuk of 8 aparte items komen.

Uiteindelijk heb ik ook naar mijn eigen rol gekeken en daar ook in de brief aandacht aan besteed. Kortom, .. ik ben er nu volledig klaar voor. Laat de dagvaarding maar komen of (en dat denk ik eerder) als deze wordt ingetrokken ben ik klaar om zelf aangifte te gaan doen.
Normaliter komen er tijdens het schrijven allemaal gevoelens van teleurstelling, verdriet, onbegrip, haat, .. het was er allemaal niet. Het was gewoon een duidelijke beschrijving van hoe alles is verlopen alsof het een ander betrof.

Ook vandaag heb ik het er niet veel met ex2 over gehad. Omdat ik me nu zo goed voel en het me niet raakt kan ik er dan alleen nog op terugkijken met onbegrip voor de harteloosheid en stomme verbazing als ik naar de rol van de twee vrienden/collega's kijk.

Het lijkt er dus op dat we weer een stapje dichter bij volledig herstel aan het komen zijn. Maar ik maak me geen illusies meer. Verwerking vindt wel plaats, maar ik ben er nog lang niet. Ik hoop wel dat ik in ieder geval weer 5 dagen tegemoet ga van balans. Zo voelt het wel weer althans.

Richard
(8805) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-12 14:45:00
Fijn te horen dat je voor nu weer uit bent. Gelukkig.
En ook om te lezen dat het besef er is dat er geen absolute staat van zijn is. Daarmee bedoel dat de periodes van dat het goed gaat (nu nog) afgewisseld worden met periode dat het minder goed gaat. Maar een houvast zou kunnen zijn dat ook die periodes dat het niet goed is, je het overzicht verliest met alles er op eraan....dat die periodes dus ook weer overgaan.

Je bent er niet definitief en absoluut uit of in. Dus als jij zegt "ik zal mij deze dag herinneren dat ik definitief heb afgerekend met mijn verleden (of iets van die strekking) dan wens ik je dat enorm toe maar het is niet reel.
Ook "normale"mensen hebben periodes dat het beter en minder goed gaat, alleen zijn deze beter hanteerbaar. Vanwege je BPS/narcisme in normale moodswings de meter enorm uit en vlieg je in het rood. Je leert door je therapie echter steeds beter omgaan met dat uitslaan van de meter.

Dat kost godsonmogelijk veel energie zowel mentaal als fysiek. Nu leer je steeds meer om niet in de boosheid en agressie te schieten (iets want naast frustratie vaak ook veel energie kan geven. Vuur geeft energie)
Maar nu leer je zlf je emoties te verwerken en dat kost bakken met energie en daarom heeft Belinda volkomen gelijk met haar opmerking dat die vermoeidheid goed is en hoort bij het proces waarin je nu zit. Goed bezig, ga zo door. Op naar weer een hoop goede dagen. Gr Trea.
(8806) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-13 03:09:00
Dank je Trea ..
4 mrt .. ik was na dit weekend die uitspraak alweer vergeten.
Ja, het blijft vallen en opstaan.

Net weer gewekt door mijn fijne syrisch/afghaanse beneden buren.
Het is het vermoeden van mijn huisbaas dat ze hier beneden slaapplekken verhuren. Op de gekste momenten komen er ineens groepen mensen binnen. Pandbrigade er al twee keer op afgestuurd. Die zeggen dan dat er niet genoeg bedden staan. Mijn huisbaas verteld me dan dat deze mensen helemaal geen bed nodig hebben. Hebben ze in afghanistan ook niet. Slapen gewoon op de grond op een matje.

Anyway .. we zijn weer midden in de nacht wakker.
Hoofd nog altijd leeg.

Richard
(8807) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-13 17:19:00
Rest van de dag .. Hoofd bepaald niet leeg.
Ik ben weer aan het externaliseren geslagen, ex2 weer boos hierdoor, past dan haar emotionele mishandeling toe door telefoons te blokkeren.

Crisisdienst gebeld .. heb je geen zak aan.
Slecht slapen zorgt voor onbalans.

Richard
(8808) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-14 03:19:00
In Nederland laten ze compleet gestoorde mensen vrij rondlopen, die 20 jaar onder behandeling staan van PsyQ. Na 20 jaar is er HELEMAAL NIETS te merken van enige behandeling.

Deze persoon heeft waanideen, die zij voor waarheid aanneemt. Op basis hiervan lastert zij, zet mensen tegen anderen op en mishandelt zij iemand, die hierdoor volledig uit balans raakt. Door haar achterbakse en doortrapte manier van handelen krijgt zij het voor elkaar om deze volledig onschuldige persoon door de politie continu aan te laten merken als dader.

Rondom de persoon die mishandeld wordt leven een kind en haar moeder. Deze twee personen worden financieel, maar inmiddels ook psychisch volledig naar de afgrond gebracht.

Een klacht bij PsyQ levert een deur in het gezicht genaamd Privacy.
Een klacht bij de politie levert een deur in het gezicht genaamd we horen wel, maar we luisteren niet en we blijven achter de compleet gestoorde staan .. ook al zien we wel dat deze persoon meerdere persoonlijkheden heeft.
Een organisatie als Veilig Thuis die zou moeten helpen, stuurt medische gegevens van de compleet gestoorde mee in het dossier van het onschuldig slachtoffer.

Nu wordt verwacht van het slachtoffer dat hij dit alles maar over zijn kant laat gaan. Bij PsyQ verwijzen ze naar de politie en voelen ze zich niet verplicht om privacy van een compleet gestoorde op te heffen om te voorkomen dat 3 mensenlevens volledig verwoest worden. In mijn ogen is dit hetzelfde als zeggen tegen de kampbeul van een concentratiekamp: befehl, ist befehl .. dus ja, jou valt niets te verwijten. Volgens mij MOET PsyQ als zij horen dat een patint van hun mensenlevens in gevaar brengt ingrijpen. Ik heb de richtlijnen voor specifiek dit aspect ook doorgelezen en het voldoet aan ALLE eisen om privacy te moeten doorbreken, maar zowel de directeur van Parnassia waar PsyQ onder valt, als ook mijn begeleider weigeren hierin mee te gaan.

Dan de politie .. in 18 maanden tijd wilde ik 3 keer aangifte doen tegen deze gestoorde. Tot drie keer toe werd mijn verzoek geweigerd, zelfs toen ik een afspraak fysiek gemaakt had op een bureau bij mij in de buurt werden ex2 en ik weggestuurd. Uiteindelijk kreeg ik dan de kans om dat wel te kunnen doen, maar op dat moment zat ik door dit alles zo in crisis dat dat simpelweg niet mogelijk was.
18 maanden lang is er geen sprake van hoor en wederhoor.

Inmiddels zijn er 4 valse aangiftes gedaan. De laatste aangifte was wegens laster. Deze mensen uit de omgeving van de gestoorde zijn door haar benvloed of hebben meegewerkt aan het voeden van haar waanbeeld. Toen alles nog goed was, had ik goed contact met alle drie deze mensen. Voor een van hen heb ik zelfs nog flink wat uren als vriendendienst geholpen om hem een compleet nieuwe manier van solliciteren aan te leren. Nu doen deze mensen of ze mij totaal niet kennen.
Bij de eerste aangifte voor stalking waren 3 vrouwen aanwezig. 1 van hen heb ik nooit contact mee gehad. De ander had ik prima contact mee, erg veel mee gelachen, geen enkele reden waarom zij daar moet zitten.

Kortom:
Je wordt volledig kapot gemaakt. Alle mensen waar jij goed contact mee had hebben een dusdanig verhaal te horen gekregen dat zij zich allemaal tegen je keren en van dat verhaal is niets waar. Hoe moet je hiermee omgaan als je dan dus ook ineens borderline blijkt te hebben.

Voor een normaal persoon is dit al zodanig stressvol en oneerlijk en onbegrijpelijk dat je hier compleet de weg door kwijt kunt raken. Voor een borderliner natuurlijk helemaal.


Je voelt je nergens gehoord, nergens gesteund en er wordt van mij dan verwacht dat ik de schade die ik dagelijks zie (mijn dochter, ex2 en ikzelf en ook financieel) maar gewoon accepteer als een Nederlands systeemfoutje.
18 maanden lang lukt dat dus voor geen meter.

Waar is onze bescherming tegen dit soort gevaarlijke idioten?

Nu ik dit schrijf kom ik tot de conclusie dat de enige mogelijkheid waarop ik geholpen kan worden de weg is van een aangifte. Pas dan zal de politie haar vizier echt op deze gek gaan richten.

Maar de kans dat zij hier ook daadwerkelijk dan iets mee gaan doen acht ik (gezien mijn ervaring) bijzonder klein.

En als dat uiteindelijk zo blijkt te zijn, dan rest mij nog maar 1 ding: in actie komen. Want behandeling en tijd hebben mij nu gebracht waar ik nu ben: en dat is wel meer in balans en vaker dan een jaar geleden, maar het gaat mij niet compenseren voor EUR 180.000,- schade, blijvende schade aan mijn kind, schade aan ex2, schade aan mijn bedrijf.

Wie gaat deze schade op zich nemen? Eigenlijk moet je constateren dat zowel PsyQ als de Nederlandse overheid hier schuldig aan zijn, naast de gestoorde gek natuurlijk.
PsyQ schat in dat het geen kwaad kan om deze gek vrij rond te laten lopen. Maar dat is dus een complete misvatting gebleken. Daarnaast verzaken zij hun zorgplicht richting drie mensenlevens.
De Nederlandse overheid heeft dusdanig bezuinigd op de GGZ en is verantwoordelijk voor de regelgeving, die het kennelijk mogelijk maakt dat dit soort gevaarlijke imbecielen vrij rond mogen lopen. Maar dan is ook de schade die dit veroorzaakt op oprechte eerlijke mensen haar verantwoordelijkheid om te compenseren.

Alles bij elkaar moet ik vaststellen dat de situatie aardig hopeloos is.
Wat er moet gebeuren is dat de politie alle personen rondom de gestoorde afzonderlijk naar bureau haalt en volledig boven tafel krijgt wie wat wanneer gezegd en gedaan heeft. Op deze manier komt de laster, de beinvloeding naar boven en kan precies de dader of daders aangewezen worden. Wat denkt u? Gaat de politie deze doortastende aanpak volgen? Natuurlijk niet.
Maar dat is wel wat er nodig is om deze zaak op een juiste manier tot een goed einde te brengen.

Het slaappatroon is weer aardig ontregeld, dus dan maar therapeutisch van me af tikken hier op het forum.

Fijne nacht!

Richard
(8809) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-14 06:46:00
Haha... moet wel een beetje om je lachen...
(Ik mag dat want ik weet hoe verschrikkelijk boos, wanhopig, dat je het uit wil schreeuwen zo slecht je je dan kan voelen:).
En idd. Crisisdienst etc; je moet het toch echt zelf doen.
Niemand lost het voor je op. Klote he dat gevoel?
Goed dat ex2 zichzelf zo goed weet te beschermen trouwens..
Zij is goud waard. Besef je dat goed!
Ga huilen, ga gillen, ga hardlopen, stop het het slachtofferschap..
Jij staat aan het stuur.. Je staat gewoon weer op..
Sterkte..

Belinda
(8810) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 02:48:00
Zoals gezegd waren we weer even aan het externaliseren.

Deze keer heb ik 1 van de oorspronkelijke 3 die valse aangifte tegen mij deden voor stalking een email gestuurd met een ultimatum van 48 uur om volledige openheid te geven over de laster die door Misha is gepleegd. Waarin ik haar vroeg om aan te geven wat zij precies gezegd heeft, waardoor haar mening over mij -we hadden juist heel leuk contact tot het moment van de breuk- ineens veranderde. Waardoor zij het kennelijk nodig vond om pal na een hartaanval en een relatiebreuk en vervolgens na 35 dagen met zelfmoordneigingen uit huis gehaald te zijn vanwege 1 emailbericht met de strekking: kijk wat jullie met z'n allen bereikt hebben, aangifte te gaan doen. Dat is natuurlijk niet logisch, dus moet er iets over mij gezegd zijn.

Daarmee gaf ik haar de kans om te voorkomen dat ik haar ook straks aansprakelijk ga stellen voor alle geleden schade.

Er kwam geen reactie, terwijl ik wel zeker weet dat zij het gelezen heeft. Dus heb ik haar laten weten dat wij aangifte gaan doen en haar ook volledig aansprakelijk zullen stellen.

Ongetwijfeld zal ze nu met die tekst huilie huilie doen bij Misha en bij de politie.
Prima.

Feit blijft dat er over mij gelasterd is. Feit blijft dat Misha mensen heeft aangezet tot het doen van valse aangifte. Daar heb ik via een vriendin ook de bevestiging en de bewijzen van. De persoon die ik benaderde is zelf ook niet een heel stabiel en zit in de machtssfeer van Misha. Laat maar komen die politie ik ben er klaar voor.

Nu dan deze spanningsboog ook weer opgebouwd en afgebouwd is. Is alles weer helder en in rust.

Vraag blijft dan inderdaad wat nu? .. Elke keer weer krijg ik gevoelens van haat, boosheid, machteloosheid .. dan vervolgens gaat mijn hele systeem blokkeren of ongecontroleerd alles overnemen. En dan komt op een bepaald moment mijn afweermechanisme in werking, die weer op zoek gaat naar een nieuwe mogelijkheid om de machteloosheid op te heffen. Wie kan ik nog benaderen die kan helpen, wie kan ik nog benaderen zodat er angst ontstaat, wat kan ik nog doen om de schade gelijk te trekken.

En dit is natuurlijk een proces wat keer op keer niet de gewenste uitkomst biedt door tegenwerking, oneerlijk mensen, instanties die de verkeerde dingen doen.
Ex2 zegt dan .. eerst herstellen, dan terugpakken.

Probleem is alleen .. ik kan niet herstellen zonder iets te doen met al deze impulsen die continu in een week op me af komen, omdat ik nog geen instrumenten heb geleerd om hiermee om te gaan.
Kip-ei verhaal dus.

Volgende week begint mijn groepstherapie, maar ja .. mag ik daar op korte termijn al iets van verwachten? Ik denk het niet.

Dus, .. er zal nog wel heel wat drama volgen hier.

Richard
(8811) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 07:18:00
Belinda,

Hoe stop je "het slachtofferschap" .. wat zich in mijn geval uit als machteloosheid?

Door iemand volledig beschadigd zijn en iedereen in haar omgeving die een lasterverhaal te horen gekregen heeft, niemand mocht meer met mij praten, politie werd op handige wijze door met 3 personen te komen (Misha wist dat ik twee personen benaderd had, 1 wilde aan haar plan niet meewerken, maar ik mocht niet de indruk krijgen dat die ene niet onder haar macht valt, dus moest er een derde bijkomen) zodanig benvloedt dat ze daar dachten: goh, als er toch ineens 3 mensen een aangifte willen doen, dan moet het wel ernstig zijn wat deze man doet.
Maar ik deed niets, .. ik vroeg alleen om hulp omdat ik nooit een normaal gesprek kon krijgen, eerst niet wist waarom het uit was en vervolgens met zelfmoordneigingen uit mijn huis gehaald werd en hierop slechts 1 bericht stuurde. Dat was alles.
Dus was er geen hoor en wederhoor nodig volgens de politie, dan gaan we maar meteen over tot intimidatie.

Deze machteloosheid maakt mij ziek en houdt mij ziek. Omdat ik terug wil slaan. Ik heb niet het karakter om over me heen te laten lopen.
Hoe kun je dit over je kant laten gaan, als je mijn karakter hebt. Vraag een narcist om geen narcist te zijn .. dat gaat dus niet.

Het gaat niet gebeuren dat deze persoon dit met mijn leven kan doen, zonder dat zij daarvoor de gevolgen gaat dragen. Over my dead body.
En af en toe heb ik het idee dat dit ook de enige uitweg wordt.


Je kunt van mij geen mak schaapje maken dat zich laat slachten. Ik strijd tot de dood erop volgt, maar ik ga dit hoe dan ook van haar winnen. Linksom of rechtsom.


Jij bent minder extreem misschien, maar ook jij hebt je persoonlijkheid opzij moeten zetten. Hoe doe je dat?

Richard
(8812) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-15 15:04:00
Net terug van boodschappen doen met ex2. Mijn dochter is ziek en ik heb haar al zeker anderhalve week niet gezien, terwijl ik eigenlijk 50%-50% co-ouderschap heb. Haar na zo'n tijd weer zien, doet echt heel veel met je, maar ik merkte tegelijkertijd dat het onwennig was en ik kreeg een paniekaanval. Ademhaling ging omhoog.
Snel nam ik afscheid van haar en in de gang brak ik al, gelukkig geruisloos.
In de auto op weg naar mijn huis liet ik de tranen lopen en toen zag ik de hatelijke lach van Misha ..

En in een keer was daar de HAAT weer in volle hevigheid aanwezig. In gedachten reed ik naar de winkel. Liet mijn auto midden op de rijbaan staan met de portier open. Ik denderde de winkel in .. eerste greep ik die rat van een collega van haar en duwde hem met de hand in zijn rug en nek met zijn gezicht in volle vaart tegen de betonnen muur, waarbij ik als doel had om de muur te raken die zo'n 30cm achter de echte muur stond. Je hoorde alles kraken en breken.

Vervolgens nog twee keer met volledige kracht om het levenloze lichaam vervolgens aan de zwaartekracht over te laten. Hem vervolgens nog een hele harde schop midden in zijn gezicht gevend zodra het tot stilstand op de vloer lag, .. en dan draai je je om richting Misha ..
Die vol ongeloof en doodsbang in een paniek aanval schiet .. en
toen was ik thuis.

Deze film komt keer op keer en steeds realistischer in beeld als ik weer tot in het diepst van mijn kern geraakt wordt.

Richard
(8813) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 07:43:00
Hi Richard

Die persoon zit nog steeds in mij hoor. Als ik mij machteloos voel heb ik ook nog steeds heel extreme gevoelens en ideen. Zo had ik pas ruzie met mijn partner en dan wens ik intern echt dat hij dood gaat. Met volle overtuiging. Daar kunnen hij en ik later samen om lachen. We weten hoe het zit. Het is niet wat ik echt wil. Het is mijn machteloosheid.
Je zal je eigen trucjes moesten gaan verzinnen om te leren omgaan met jou.
Wraakgevoelens parkeerde ik altijd. Zo van: wraak kan altijd nog. Eerst ik. En als het over een jaar nog zo voelt mag ik wraak nemen op welke manier dan ook. Dat hielp mij altijd enorm.
Het groeien naar verantwoordelijkheid nemen gaat echt stap voor stap. 1 vooruit. En soms 1p terug. Mij hielp het vaak om bij een terugval te denken; he ik voelde me een paar dagen geleden nog zo en zo. Hoe serieus moet ik deze gevoelens nemen? Morgen is het misschien weer anders...
Sterkte joh... groep is super... maar idd wordt het niet direct beter... Het tegenovergestelde zelfs misschien... Voor ons soort mensen zijn helaas geen snelle oplossingen..;)...

Belinda
(8814) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 11:13:00
Kijk, .. we hebben de doorbraak bereikt.

In 2016 toen ik met zelfmoordneigingen uit mijn huis gehaald werd, stonden er een week later twee wijkagenten voor mijn deur.
Deze vertelden mij dat er 3 vrouwen aangifte tegen mij gedaan hadden voor stalking.

Omdat ik kort nadat ik uit huis gehaald werd twee vrouwen had benaderd met een e-mail en bij de ander een sms met de strekking: Kijk, wat jullie met z'n allen bereikt hebben, kon ik niet anders concluderen dat deze twee vrouwen samen met Misha aangifte gedaan hadden.

Enige tijd geleden was ik er al achter gekomen dat een van deze vrouwen niet aanwezig geweest was bij de aangifte. En door mijn actie van afgelopen maandag blijkt zojuist dat ook die tweede vrouw nu aangeeft niet bij de aangifte aanwezig geweest te zijn.

Dit waren de enige twee personen die ik benaderd had naast Misha.

Kortom: Misha heeft samen met twee vrouwen aangifte tegen mij gedaan, maar die twee personen heb ik dus nooit gestalked/benaderd of hoe je het ook wilt noemen.

Hiermee heb ik dus voor 100% het bewijs dat dit hele proces van geen kant klopt. Dat mensen zijn aangezet om tegen mij aangifte te doen, die daar geen enkele aanleiding toe hadden.

Ik weet nog altijd niet wie dat zijn, maar daar gaan wij wel achter komen.
En die personen zijn ECHT nog niet jarig.

Richard
(8815) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 11:45:00
Aanvulling op het vorige bericht:

Deze dame wilde mij dus doen geloven dat zij niet aanwezig geweest was bij de aangifte door te zeggen dat:

Ze geen aangifte tegen mij gedaan had en dat ze geen idee heeft, waar ik het allemaal over heb.

Normaliter zou ik het hierbij gelaten hebben en dan dus gedacht hebben -zoals ik net in mijn vorige bericht ook deed- dat er dus dan twee andere mensen aanwezig geweest waren.

Maar iets zei mij dat ik hierop toch moest doorvragen. En nu blijkt na haar antwoord dat zij toch wel degelijk aanwezig geweest is om de aangifte te steunen.
Dus, de opmerking: ik weet niet waar je het allemaal over hebt, was dus bedoeld om de verdenking in haar richting weg te duwen.

Blijft dus over nog altijd 1 persoon die een aangifte gesteund heeft, terwijl ik deze persoon nooit benaderd heb.

Ik heb haar dan ook de vraag gesteld, wie die derde persoon is, maar ik vermoed dat ik daar dus geen antwoord meer op krijg.

Richard
(8816) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 14:48:00
Hi Belinda,

Fijn dat jij ook alleen geweldadig denkt en niet doet.
Ja .. het is een flinke strijd.
Vandaag voel ik me weer in mijn kracht. Ik begin controle te krijgen op mijn situatie.
En dat voelt zo goed.

Ik ga de komende week eens proberen om dingen uit te stellen, niet meteen te reageren maar het te parkeren. Het kan inderdaad altijd nog.
Hoe serieus ik een gevoel moet nemen en dan te bedenken dat ik me een paar dagen daarvoor nog goed voelde doe ik al vaak maar waarschijnlijk te laat. Het is dan al crisis.
Mijn begeleider is vaak samen met mij op zoek naar voortekenen voor dat gevoel om er voor te zorgen dat ik in kan grijpen voor de crisis.
Vaak zit er in mijn beleving 0-tijd tussen .. maar dat blijkt toch vaak niet zo te zijn.
Met name op de echte pijnpunten die teruggaan naar mijn jeugd is er op dit moment ook inderdaad 0-tijd. Maar door steeds weer de voorbeelden door te nemen kan er hopelijk een voorteken gevonden worden, waardoor ik dan wel die gedachte tijdig kan doorbreken.

Richard
(8818) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-16 23:10:00
Ik heb een relatie gehad met een borderliner. Ze heeft het twee maanden geleden uitgemaakt (voor de zesde keer) en ik ben er klaar mee. Ik laat mezelf niet meer kwetsen, ik kies voor mezelf. Wraak nemen is geen optie, wel vergeven want ze kan er niets aan doen. Ik ga haar gewoon uit de weg tot ik er helemaal overheen ben. Ik hoef geen wraak te nemen, ze is haar eigen wraak, helaas. Ik zou haar willen beschermen tegen haarzelf, maar dit is een onmogelijke taak want ze heeft het besef niet.
(8819) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-17 17:48:00
Zwaar depressief.
Je kunt er niets aan doen dat je in de val gelopen bent van een narcist/borderliner.
Volgens mensen op dit forum heb je wel 100% controle op hoe je er mee omgaat.
Als je je zwaar depressief voelt: waar is die controle dan over dit gevoel?
Als je in je slaap een nachtmerrie over haar krijgt en je wordt er uit wakker en de droom gaat in je gedachten gewoon nog door: waar is die 100% controle dan?

Hoe stop je al deze gedachten?
Vanochtend werd ik wakker, dronk koffie .. en dacht toen aan mijn dochter en zag de pijn in haar ogen. De tranen sprongen weer in de mijne .. en ik was weer daar op het spoor dat nergens heen gaat en me gevangen houdt.

Hoe kom ik hier ooit uit. Ik zit letterlijk in een doolhof.

Richard
(8821) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-17 18:48:00
Controle op gedachtes, gevoelens en dromen is er niet. Die zijn er gewoon. Maar het zijn gedachtes, gevoelens en dromen...het is geen werkelijkheid. Dat besef hielp en helpt mij, samen met de wetenschap dat ook dit weer voorbij gaat.
Waar je wel controle over hebt en waar je voor je kan kiezen, is wat je doet (of niet doet) met de gedachtes ed.
Overigens wil dat niet zeggen dat die keuze om iets verstandigs te doen of te laten gemakkelijk is. Omdat er zoveel emotie in zit wil het primaire brein dingen die niet altijd samen gaan met verstandig handelen. Daar ben je nu in de therapie zo te lezen ook mee bezig. Om die overweldigende emoties waarin de impulsen vrij spel hebben, voor te blijven.
Het feit dat je dit al inziet, is al zoveel meer dan een tijd geleden.
Niet dat met deze opmerking je klote gevoel nu voorbij is. Al kan je het op dit moment niet voelen (dat is nou eenmaal jammer genoeg de intensiteit van je ziekte) weet in ieder geval dat het echt weer voorbij gaat. Sterkte Trea.
(8822) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-18 09:17:00
Amen Trea...

Sterkte Richard...
Soms moet je gewoon een tijdje verblijven in dat doolhof..
Er aan wennen..
Je mediteert toch?
Ga op dat kussen en voel maar eens goed wat er in je gebeurt..

Belinda
(8823) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-18 09:31:00
Thnx Trea en Belinda,
Ik ben zo dankbaar voor de steun die jullie me blijven geven.
Gisteren voelde ik me zo slecht, depressief, steeds kwam de gedachte op dat het maar beter zou zijn voor iedereen als ik maar gewoon uit dit leven zou stappen.
De laatste week was mijn slaappatroon ernstig verstoord geraakt.
Steeds viel ik rond 19.00 uur in slaap om dan rond 23.30 uur wakker te worden in de hoop dat het al de volgende dag was en dan klaar wakker zijn. Hele nacht niet slapen dan de volgende dag weer hetzelfde.

Gisteren kom ik het eindelijk doorbreken door een wekker te zetten en van 18-20.00 uur te slapen en daarna van 23.00 - 06.45 doorgeslapen.
Nu voel ik me weer in balans.

Straks sporten .. en dan hopelijk vanavond weer zo'n nacht.
Voor het slapen maar weer eens mediteren.
Kijken wat dat met me gaat doen.

Richard
(8824) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-19 06:50:00
Het lukt me niet ..
Elke keer weer word ik terug gezogen naar elke vorm van mishandeling, onrecht, machteloosheid.

Obsessieve gedachten. Compleet kapot gemaakt.

Er is niets meer over van de persoon die ik ooit was. Ja, .. ineens slaap je weer eens goed en word je wakker en voel je je prima. Dan denk je .. ik ben er, deze keer gaat het me lukken.
Maar nog diezelfde dag door een simpele gedachte vooruit of terugkijkend begint het weer:
Teleurstelling of haat, machteloosheid of op zoek naar iets om het op te heffen, ..
En in de tussentijd gaat alles stuk wat belangrijker zou moeten zijn.

Er is nog maar een handje vol mensen over die je een warm hart toedraagt.
En die krijgen soms de volle lading ..

1 in-en-in slecht persoon tegen gekomen die jou kapot maakt en poef .. weg is je leven.

De grens ligt bij het voortbestaan van mijn eigen bedrijf .. als dat misgaat dan is mijn grens bereikt.

Deze week probeer ik weer te gaan werken. Een wijkagent is terug van vakantie en ik ga zo spoedig mogelijk nu de aangifte doen.
En dan maar weer verder met de therapie en de continue oorlog die zich afspeelt in mijn hoofd.

Ik heb ooit in de re-integratie gewerkt, daar kwam ik in contact met een Nederlandse soldaat uit Bosnie. PTSS had hij. Een compleet lege huls zat tegenover mij. Ook in mijn geval is PTSS vastgesteld ..

Hartaanval, emotionele mishandeling, verbroken relatie om een waanidee, mensen tegen je opzetten, valse aangiftes, PTSS, obsessieve gedachtenstroom, verlatingsangst, extreme liefdesverdriet, deuren in je gezicht, machteloosheid, mishandeling die doorgaat, zelfmoordgedachten en neigingen, Borderliner en narcist blijken te zijn, moeder die je in de steek laat en je altijd al een loser gevonden heeft, instanties die je tegenwerken in plaats van helpen, leningen moeten afsluiten om nog te kunnen leven.

Het is wel erg veel wat je een plek moet geven en eigenlijk als ik dit zo zie kan ik ook de conclusie trekken: ik leef nog, woon nog in mijn huis, wordt gesteund door ex2 en een paar echte vrienden .. en ik heb een geweldige dochter.
En ik kan hier mijn gedachten kwijt en vindt hier ook steun.
Het is niet allemaal slecht wat me overkomt.

Ik ben er nog en het is nog niet het einde.

Richard
(8825) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-19 14:59:00
Zie je wat je doet Richard? Je hebt je in 1 bericht vanuit het zwart (wat bij jou altijd een aanleiding is om helemaal erin te geraken) naar lichtere regionen gerelativeerd. De eerste keer dat ik dit in n bericht van je zie. Zomaar een observatie die ik je terug wil geven. Gr Trea.
(8826) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-20 17:34:00
Ik was even stil.
Gisteren om 07.20 uur ging de bel .. ik had om 08.00 uur afgesproken met een cv monteur.
Ik denk .. die is wel erg vroeg.
Wilde net gaan douchen. Gelukkig nog even mee gewacht, want anders had mijn deur eruit gelegen. Arrestatieteam.
Twee dagen in de cel gezeten zonder sigaretten.
En natuurlijk weer geen hoor en wederhoor.
Nu mag ik mij 90 dagen niet uiten op internet over mijn favoriete onderwerp.
Kennelijk ook hier niet.
Geen idee hoe we dat voor elkaar krijgen.

Kapot gemaakt worden door mensen die het slachtoffer door de politie nog verder de afgrond in laat trappen. Bijzonder.

Richard
(8827) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-20 23:26:00
stilte is soms goed Richard.
Hier moeder weer van dochter. Zo weinig steun
uit familie. Geen hond die tegen mijn dochter zegt dat
Ze gewoon moet doen. Ik vind dit bijzonder.
Middels heb ik hulp en ben erachter wat ze
allemaal heeft gedaan. Mishandeling. oplichten
En zo veel meer. Advies is gaar nooit meer binnen te
laten. Raar dit advies. Ik vind zelf dat ze ziek is.
Ze heeft er niet om gevraagd borderline/ narcist.
wat is jullie Advies?
(8828) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 09:23:00
Beste 25/moeder,

Ik krijg soms ook advies wat lijnrecht tegen je gevoel in gaat.
Om er dan weken, soms maanden later achter te komen dat dit advies uiteindelijk wel het beste was.

Je vecht tegen iets wat je niet kunt winnen.
Ik denk dat als je de deur voor haar dicht doet, dat pas dan de realisatie komt en ze het misschien juist gaat willen. Het kan natuurlijk ook dat dit besef er niet komt en ze je om die reden nog meer gaat afstoten onder het mom van zie je wel ..

Het lijkt me erg lastig om aan te moeten zien hoe je het contact met je dochter verliest. Dat voelt vast als een stukje doodgaan en daar mee om moeten gaan.
Ik heb natuurlijk hetzelfde met mijn moeder. Ook ik begrijp niet dat er in al die maanden waarin ik door de grootste beproeving uit mijn leven heen moet, er nooit een moment gekomen is dat zij de telefoon pakt en vraagt:
"Jongen, .. hoe gaat het nu met je?"

Als zoon kijkend naar je moeder is anders dan als moeder kijkend naar je dochter .. ik kan het makkelijker naast me neerleggen, dan dat ik dat zou kunnen als het mijn dochter zou zijn.

Het is een beslissing die uiteindelijk alleen jij kan nemen.
Het advies word je denk ik niet voor niets gegeven. Ik denk dat ze inschatten dat als je op de huidige manier doorgaat, dat de lijdensweg voor jou groter zal zijn.

Heel veel sterkte.

Richard
(8829) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 13:46:00
Heel veel sterkte Richard,leef met je mee!
(8830) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 15:27:00
Hoe ging dat nou precies in zijn werk maandag en gisteren.

Je staat op. Naar ex2 stuurde ik op zondag nog een bericht waarin ik me verontschuldigde voor de zaterdag; een dag waarop ik me erg depressief voelde en niet heel gezellig was. Ik schreef ook dat ik blij was dat ik het slechte slaappatroon had kunnen doorbreken. Zondagavond kreeg ik van haar het lieve bericht: geeft niet, schat .. ik begrijp het en ik hoop dat je goed slaapt vannacht.

Om 05.49 maandagochtend schreef ik dat ik tot dat moment had kunnen slapen, dat ik me in balans voelde en weer zin had om te gaan werken.

Om 07.20 uur deed ik de deur open om meteen hardhandig de woning uit getrokken en in de boeien geslagen te worden. Natuurlijk had ik met deze mogelijkheid al wel langere tijd rekening gehouden. Een echte Borderliner analyseert alles dus ook wat elke actie tot gevolg kan hebben. Ik was dan ook niet aangeslagen of angstig of gentimideerd, maar eerder geamuseerd.
Eenmaal op het bureau aangekomen bedankte ik de agenten voor de lift. En ook in de cel kon ik mijn lach maar moeilijk inhouden.

Doel van deze hele operatie is natuurlijk om de narcist te breken. Ik mocht met niemand bellen. Dat verbaasde me wel. Ik leefde altijd in de veronderstelling dat je recht hebt op een telefoontje. Gebeurt kennelijk alleen in films.
Na twee uur van observeren van je lege cel begint de verveling wel toe te slaan. Slapen is dan eigenlijk wel het beste. Best lastig met het felle TL-licht, maar uiteindelijk lukte het me ook nog zo af en toe. Dan het gesprek met de advocaat.
Ik besloot dan maar om gewoon mee te werken.

Twee en een halfuur na aankomst begon het verhoor. Nou daar zaten ze dan: de twee bloedhonden. Ik denk dat ze elke techniek wel getest hebben om me uit mijn tent te lokken, uit balans te brengen, .. schelden, denigreren, me zo klein mogelijk laten voelen, belachelijk maken, bang maken, .. you name it.
En dan weer ineens vader- of moederlijk optreden, waarna er weer een nieuwe kanonnade op me afgevuurd werd.
Even hadden ze me van mijn a propos gebracht, door me continu aan te spreken met :"Hey jij, deed toen dit en hey jij deed toen zo" en medische adviezen die ze gingen geven ..
Maar ook dit pareerde ik eigenlijk best goed.

Ruim 5 uur duurde dit feestje ..

Maar dan komt het meest lastige aan het hele verhoor en dat is niet zozeer de vragen, maar wel wat er dan uiteindelijk op papier komt.
Onverwacht uit je huis gehaald, niet roken, in je pyama/huispak zonder onderbroek, nog niet gedoucht .. dan inmiddels al 7 uur onder hoge mate van stress gebracht. En dan moet je de vragen nog eens schriftelijk doorlopen en kijken of je in staat bent om de vooropgezette val te onderkennen en aan te laten passen.

In het verslag staat genoeg om je te kunnen veroordelen, maar is het ook waar? Heb jij dit uberhaupt wel gezegd. Staat de nuance die je aanbracht er ook zo in. Hebben ze je woorden niet verdraaid. En dan gaan ze er ongeduldig bijstaan, terwijl je dat allemaal probeert te herinneren. Uiteindelijk gaan ze wel weg, maar je bent weer even uit balans gebracht. Dan pas je wat opzichtig verkeerd verwoorde zinnen aan, hier en daar voeg je wat toe of streep je door. En dan staan ze alweer ongeduldig klaar om het te gaan verwerken.

In de tussentijd gaan de gedachten door en kom je er achter dat er nog een paar strikvragen inzaten en antwoorden die niet de waarheid weergeven zoals het gesprek echt is verlopen en zoals je het oprecht wilt meegeven.

En dan blijkt de valsheid van Politie Haaglanden. De rechercheur komt terug, heeft passages aangepast op basis van mijn aantekeningen. En dan zegt de man: dan heb ik hier een handtekening nog van je nodig en een paraaf op elke pagina.
Dus ik zeg, ok .. dan ga ik het weer even lezen, ook omdat ik nog een aantal aanpassingen en aanvulling wilde doorvoeren. En dan valt je bek open bij wat er dan gebeurt. Hij zegt: Het heeft nu allemaal wel lang genoeg geduurd, ik ben al uitgelopen voorbij mijn dienst. Artikel dit en dat .. een ambtenaar in functie heeft de bevoegdheid om de gedane aanpassingen te verklaren als doorgevoerd. Ik heb uw handtekening niet meer nodig. En terwijl ik nog zeg: ja, maar wacht even ik wil nog passages aanpassen, dendert hij weg en valt de deur met een klap dicht.

Inmiddels was ook duidelijk dat de 9 uur dat ze me vast kunnen houden niet meer gered ging worden en dus werd het verlengd met maximaal 3 dagen.
En daar zit je dan.

Die nacht afwisselend slecht slapen, maar ook niet heel gestrest .. berusting en even me gefocussed op mindfullness en ademhaling. Geen wilde nare gedachten, het was prima voor dat moment. Pas tegen een uur of 01.00 uur begon de zin in een sigaret op te steken, maar ik had niets mee mogen nemen. Tot vroeg in de ochtend werd ik mishandeld door hier geen oplossing voor te bieden.

De volgende ochtend wilde ik graag tandenpoetsen en douchen, want dit had de hele voorgaande dag niet gekund. Dat zou later kunnen werd mij verzekerd. Maar mooi dat ze daar nooit op terugkwamen. Ook mijn vraag hoe de dag zou verlopen: geen reactie. De hele dag een beetje hetzelfde doorgebracht. Dan tegen 16.30 uur werd ik het zat: door de intercom duidelijk gemaakt dat ik de hulp-officier van justitie wilde spreken. Toen kreeg ik te horen dat ik een dagvaarding zou krijgen.

Enerzijds dus geen seponering, maar anderzijds had ik met geen enkel voorstel akkoord gegaan. Want mijn doel is ook een dagvaarding. Dit biedt mij de mogelijkheid om wie ik maar wil als getuige op te kunnen roepen en dan heb ik na 18 maanden dus eindelijk dat bereikt wat ik ook wilde bereiken.

Nog een detail uit het verhoor wat totaal niet klopt: ze lieten doorschemeren dat zij de mensen uit de winkel erg goed kenden. En dan doemt natuurlijk op het idee dat je er ingeluisd wordt. Dat het proces straks niet eerlijk zal verlopen, omdat ik natuurlijk wel tegen wat schenen heb aangeschopt.
We zullen dat dan maar moeten afwachten.

Alles bij elkaar kun je wel stellen dat van een echt oprecht en eerlijke gang van zaken al geen sprake is, maar dat was het al niet omdat ik nog altijd geen hoor en wederhoor gehad heb. Steeds als ik verwees naar dader of daders, blaften ze me heel narcistisch af dat daar niet over gesproken mocht worden. Dus mijn verhaal kreeg sowieso geen ruimte. Daar zal ik een goede advocaat voor nodig hebben om dit bloot te leggen. Het ontbreken van de handtekening kan natuurlijk echt niet en geeft mij in ieder geval de kans om de volledige verklaring dan ook in te trekken of aan te vechten indien nodig.

Inmiddels is het drie uur geweest en heb ik nog altijd geen contact gehad met mijn advocaat. We zullen eens zien hoe hij hier op reageert.

Alles bij elkaar ook weer een bijzondere ervaring. Never a dull moment.

Richard

PS. Balen was wel dat ik hierdoor de eerste dag van de groepstherapie heb moeten missen. Oh ja .. dat was ook nog leuk, .. dat continu mij aanpraten dat ik opgenomen moest worden en dat ik gek ben en .. pfff, .. ha ha ha, .. nou, ik ben wel wat uit balans, maar politieagenten die op de stoel van de psycholoog gaan zitten heb ik niet echt een boodschap aan, wat ik ze dan ook wel even heb laten weten. Uiteindelijk was ik best trots hoe ik ook dit alles weer heb doorstaan.

Wat je al niet op je af krijgt als je toevallig verliefd wordt op een borderliner van de kwaadaardige soort .. het is haast niet te beschrijven. Maar ik heb me wel voorgenomen dat dit verhaal echt wel richting boekvorm moet komen. Hoe weet ik nog niet, maar het gaat wel degelijk gebeuren.
(8831) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-21 23:14:00
Jee Richard. Ik schrik hiervan. De politie doet dit niet voor niets ben ik bang.
Ik weet even niet meer hoe ik over de zaak moet denken....

Belinda
(8833) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 01:34:00
Ik had iemand een brief gestuurd met verzoek om hulp, staat in een eerdere post beschreven. Die gaf deze brief aan mijn kwelgeest om tegen me te gebruiken (laster), samen met ex2 had ik hem laten weten dat als hij dat zou doen met een in vertrouwen toegestuurde brief dat ik hem aansprakelijk zou stellen.
Hij deed het toch en toen heb ik hem via facebook bedreigd. Hij stak een mes in mijn rug en ik gaf aan dat ik dat ook bij hem zou doen, maar dan niet achterbaks van achteren in de rug maar gewoon met open vizier van voren in het hart. Uiteindelijk gaat het hierbij om dat hem daarmee duidelijk is dat ik hem terugpak: hetzij financieel zoals ik hem had beloofd als hij het zou doorsturen, dan wel op andere wijze ( en dat zou dan worden: aangifte voor emotionele mishandeling).
That's it. Heb ik letterlijk een mes in mijn rug? Nee .. krijgt hij letterlijk een mes in zijn hart .. nee, maar wat wel duidelijk is dat ik het niet achterbaks doe en met open vizier hem aan zal pakken.

Hier een 100% eerlijk mens, die niet over zich heen laat lopen.
En als dat in twijfel getrokken wordt dan stelt mij dat zeer teleur zeker van bepaalde mensen, die inmiddels wel beter zouden moeten weten.

Politie Haaglanden is absoluut niet oprecht, absoluut niet onpartijdig en steunt de daders en achterbakse mensen.

En dat is het laatste wat ik er over zeg.
Stoom komt uit mijn oren nu.

Richard
E
(8834) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 04:28:00
De politie doet dit niet voor niets ben ik bang?

Ik zal je mijn ervaring delen, zoals ook mijn advocaat dat met mij besproken heeft.

Zodra de politie een aangifte binnenkrijgt met voldoende bewijs of getuigen zullen zij jou direct als dader aanmerken. Je krijgt dan geen hoor en wederhoor gesprek, zoals eigenlijk zou moeten, maar als er voldoende basis is word je meteen als verdacht behandeld. Ze zoeken naar een paddenstoel en dat is hun taak .. er is een aangifte en er is bewijs dus kunnen ze de zaak rondmaken.

Dat is wat er in mijn geval gebeurt is. Er zijn 3 personen binnen gekomen met een aangifte voor stalking.

Waar dit helemaal op mis gelopen is, is het feit dat er een heel verhaal voorafgaat aan deze zogenaamde stalking. Als je iemand eerst in een kwaad daglicht gesteld hebt, de persoon volledig machteloos gemaakt hebt door tegen iedereen te zeggen dat niemand contact met deze persoon mocht hebben. En je dat doet pal na een hartaanval en pal na het via de app uit te maken, zonder enige opgaaf van reden, dan kun je je voorstellen dat die persoon daar niet van het ene op het andere moment mee kan leven. Dan gaat deze persoon natuurlijk op zoek naar een mogelijkheid om een verklaring te krijgen voor deze absurde onaangekondigde breuk op een bizar moment in zijn leven.
Als het kwaad daglicht dat je op iemand hebt geworpen maar overtuigend en erg genoeg is, zullen de mensen dit ook aannemen en je vervolgens steunen in de strijd/aangifte etc. Zeker als je een kwaadaardig narcist bent die zwakke personen om zich heen verzameld heeft die emotioneel van haar afhankelijk zijn.

Het feit dat er geen hoor en wederhoor toegepast wordt is er de schuld van dat gedurende een hele lange tijd de dader hiermee weg kan komen en als het slachtoffer dan emotioneel uit balans raakt en dan dus vreemd gedrag gaat vertonen, kun je vervolgens zeggen .. zie je wel, hij is gek!
Maar de echte reden is, dat de dader deze persoon gek gemaakt heeft.

En dat is hier het geval. En dat is de reden dat de politie zand in de ogen gestrooid is en daarom zegt ex2 .. je moet eerst herstellen, want in deze staat nemen ze je niet serieus.

Feit blijft dat de dader verantwoordelijk is voor laster, mensen tegen deze persoon opzetten, het doen van valse aangifte en bewuste emotionele mishandeling.

En daar vecht ik dus tegen. Natuurlijk doe ik ondoordachte dingen, die mijn zaak geen goed doen. Zoals bedreiging etc.
Maar dat wordt mede veroorzaakt door mijn stoornis die door deze persoon dus bewust geactiveerd is.

En zo geniepig zit het dus in elkaar,

Het zou goed zijn als Politie Haaglanden nu eindelijk eens gaat luisteren, gaat kijken naar alle bewijzen, die ik heb en dan onmiddellijk over gaat tot intensief verhoor van alle betrokkenen.

De bewuste persoon heeft ook een minder zwakke volgeling benaderd om tegen mij ook de aangifte te steunen. Echter deze persoon liet zich niet voor dit karretje spannen. Zij kent haar al lang en weet hoe zij kan zijn. Bovendien weet zij dat ik een kind heb en wilde zij mij niet kapot maken. Die persoon heeft mij verteld dat iedereen tegen mij opgezet is.

Kortom .. de politie gaat op sommige punten misschien terecht achter mij aan. Bedreiging hoe simpel weerlegbaar dan ook is gewoon niet ok. Als ze me daar op zouden willen pakken zou dat misschien wel kunnen. Maar ik heb een verhaal en een paar stoornissen, die dit gedrag verklaren, zeker als je ook alle omstandigheden kent rondom de persoon die hier het lijdend voorwerp voor was.

Maar wat er dan niet klopt is dat de politie dus daadwerkelijk niet aan hoor en wederhoor doet. En dan zie je mij dus als dader .. terwijl ik dus oorspronkelijk een slachtoffer ben.

En de enige manier waarop Politie Haaglanden zou kunnen gaan meebewegen is als zij bereid zijn om echt te gaan luisteren. En daarvoor zal ik aangifte moeten doen. Want dan moeten ze er iets mee.

Zo geraffineerd zit dit dus in elkaar. Maar dat is ook precies het kenmerk van een echte kwaadaardige narcist. Die gaat dus heel sluw te werk.

Richard
(8835) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 11:51:00
Op een helder moment na mijn aanhouding stuurde ik mijn moeder de volgende tekst:

onderwerp: sorry voor alles.
Lieve mama,
Sorry voor de manier waarop ik me richting jou geuit heb.
De afgelopen 18 maanden ben ik tegen een hoop dingen aan gelopen die niet goed gaan in mijn leven.
Als je wilt weten hoe deze 18 maanden er voor mij uitgezien hebben, kan ik je een link sturen met een bijna dagboek, waarin ik op een forum op internet over Borderline bijna dagelijks alles heb beschreven wat er in deze periode is gebeurt en wat het met mij gedaan heeft.
Uiteraard komt daarin alles naar voren, dus ook onze botsing.
Nogmaals sorry. Ik ben door mijn stoornissen flink de weg kwijt geraakt.
Groet,
Richard

Dat was afgelopen woensdag om 10.11 uur.

Wat dat dan met je doet dat je daar dus geen antwoord op krijgt, is niet voor te stellen.
(8836) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 19:57:00
Is er misschien ergens in je verhaal iets waar je ook zelf verantwoordelijkheid voor draagt en die dan ook pakt? Want nu krijgen in je weergave veel anderen de schuld toebedeeld van jouw situatie en het enige wat ik bij jou lees is dat zelf niets kan doen aan je gedrag/ bedreigingen omdat andere mensen ervoor hebben gezorgd dat jij je zo gedraagt. gr t
(8837) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 20:06:00
Echte oprechte excuses hebben geen reactie nodig. Als je wel een reactie nodig hebt op het sorry wat je zegt, gaat het niet om de excuses maar zijn de excuses een aanleiding om een reactie te ontlokken. Misschien wel om een sorry van haar kant te krijgen, of steun, of aanleiding om je slachtofferschap bevestigd te zien in het uitblijven van een reactie. Wat dan ook. Als het doel van je excuses een reactie van een ander krijgen is zijn je excuses vanuit een andere intentie gemaakt dan een sorry of verontschuldiging.
(8838) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-22 20:45:00
Richard

Ik ben even eerlijk...
Ik heb van jouw posten alleen de eerste regels gelezen.
Je bent te ver gegaan. En ook hier wordt nu een grens getrokken.
Iig door mij.
Ik laat je voorlopig.

Ik wens je veel wijsheid.

Belinda
(8839) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 04:42:00
Prima, ..
Mijn strijd zal ik toch alleen moeten voeren.

Blijf vooral denken dat ik te ver gegaan ben. De politie doet niet aan hoor en wederhoor. Ik heb bewijzen te over. Ik heb een vriendin van haar die bevestigd dat mensen tegen me opgezet zijn.
Ook ex2 ziet dat de mensen om haar heen ons bewust emotioneel mishandelen. Maar dat hele verhaal wordt al 18 maanden lang door de politie genegeerd.

Stel je geeft iemand een hele harde schop. Niemand heeft dat gezien. Vervolgens draait de ander zich om en geeft jou een klap in het gezicht. Iedereen ziet dat. De ander wordt veroordeeld voor het slaan in jouw gezicht. Ik ben die ander.

En dat is feitelijk het verhaal.

Richard
(8840) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 05:26:00
@8837 Trea
Draag ik ergens zelf verantwoordelijkheid voor?

Kijk, .. ik strijd tegen een kwaadaardig narcist. Iemand die tegen mensen gezegd heeft dat ik haar bewust een SOA wilde aansmeren omdat ik al gedacht zou hebben dat ik een SOA had. Dat is dus absolute onzin. Ik dacht niet dat ik een SOA had en ik heb geen SOA's. Ik was eerlijk vooraf en zij heeft zelf de keus gehad om het zonder condoom te doen. Alles daarna is een gevolg van haar achterbakse handelen.

Dan zit ik nu dus met een sterk geactiveerde Borderline en Narcisme-staat waar ik nauwelijks mee kan leven. Dan merk je keer op keer dat alles en iedereen in haar omgeving jou tegenwerkt. Dat je geen gehoor vindt bij de politie.

Ik ken 1 manier om dit los te kunnen laten en dat is een persoonlijk gesprek. Bij PsyQ komen ze binnen 1 jaar begeleiding niet met een werkend alternatief. Dan benader je mensen (met wie je zelf ook contact gehad hebt destijds en zelfs nog als vriendendienst iemand geholpen hebt bij sollicitaties). En die personen steken je een mes in je rug. Niet alleen bij mij, maar ook mijn dochter en ex2.

Dan leidt dat tot frustratie en laat je ze via facebook even weten dat je ze aan gaat pakken en dan wordt dat uit zijn verband gerukt en doen ze aangifte voor bedreiging. Heb ik dan zelf ergens verantwoordelijkheid voor? In mijn huidige staat reageer ik als ik in mijn emotionele geest zit. Kom ik weer in mijn rationele staat dan denk ik soms: hmm, dat was niet handig. Heb ik invloed in mijn emotionele staat: het antwoord daarop is Heel beperkt en soms helemaal niet.

Vandaag ga ik het met mijn begeleider hebben over de komende 90 dagen tot aan het proces. Ik heb dus nu een duidelijke aanwijzing van de politie dat ik geen contact mag leggen of me mag uiten richting mijn kwelgeest of indirect via vrienden van haar. Wat gaat mijn emotionele geest in deze 90 dagen doen? Ik ben niet nu ineens als donderslag bij heldere hemel genezen van mijn stoornissen. De afgelopen dagen worstel ik daar aardig mee.

Mijn rationele geest probeert grip te krijgen op mijn emotionele. Als ik iets plaats op facebook ben ik dan steeds aan het afwegen, kan dit wel of kan dit net niet. Maar echt emotioneel ben ik nog niet geweest. Dus nu gaat het nog. Wat als er straks weer een golf van emotie aan komt. Ik heb geen idee hoe dat zal gaan.

Kortom: draag ik ergens verantwoordelijkheid voor? Ik denk niet dat ik als ik in de emotionele staat ben op dat moment toerekeningsvatbaar ben, want .. zo werkt dus het overweldigende emotionele .. het neemt alles over.

Daarom heb ik een tijd geleden me ook bewust op willen laten nemen toen ik in die staat continu zat. In zo'n bui kun je ineens besluiten dat je de stad in wilt om het conflict op te zoeken. Nu ben ik meer in balans en ben ik daar niet zo bang voor. Maar stel dat ik op straat loop en ik kom ineens 1 van de 5/6 personen tegen die mijn leven helemaal naar de klote geholpen hebben .. wat gaat er dan gebeuren?
Geen idee ..

Richard
(8841) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-23 07:06:00
@8838
Mooie analyse.
Dan even de toelichting op waarom ik de brief stuurde.

Ik was al 13 jaar onder de indruk van de kwaadaardig narcist. Het was wederzijds en dat merkte ik tijdens die 13 jaar regelmatig, maar haar stoornissen zorgden ook steeds weer voor het afstoten. Na 20 jaar behandeling liet zij mij geloven dat het onder controle was en zij alleen nog af en toe een gesprekje nodig had. Zij koos bewust voor mij en aan alles en iedereen liet zij weten hoe blij ze met mij was. Eindelijk iemand die echt bij haar paste, die haar rust gaf en met haar om kon gaan.

Uiteindelijk werden haar argwaan en waanideen toch weer getriggerd en dan steekt het kwaadaardige weer op, kwam de kwaadaardige persoonlijkheid naar boven die bewust wil mishandelen en de ander wil zien lijden.

Kapot gemaakt, psychisch uit balans geraakt, iedereen tegen je opgezet met een lasterverhaal wat dus niet waar is, arbeidsongeschikt geraakt, financieel de afgrond in gebracht, aangiftes (mensen aangezet tot het doen van aangifte) pal na een door haar veroorzaakt hartaanval, richting zelfmoord gedreven, 18 maanden lang psychoses, stemmingswisselingen, dissociatie, pleinvrees, nachtmerries, paniekaanvallen, huilbuien, agressief door medicijnen, 7 verschillende medicijnen, bewuste emotionele mishandeling. Je kind psychische schade zien oplopen.

Na een half jaar wachten te horen krijgen dat je hierdoor nu een geactiveerde staat van Borderline en Narcisme hebt. En steeds jou niet de kans geven op een normaal gesprek wat alles weer in balans kan brengen, zodat je door kan.

Dan in de steek gelaten worden door je moeder. Dan blijkt dus dat je moeder ook narcist is en je er ineens achter komt dat je jarenlang verwaarloosd bent tijdens je jeugd met name op emotioneel vlak. Als je haar hulp inroept aan je lot overgelaten wordt. Je dan een conflict krijgt waar zij nooit ook maar 1 poging doet om dit weer te herstellen. Als je een poging doet om te verzoenen, bij haar huis weggestuurd wordt. Er sinds augustus 2017 geen enkel contact meer is. Je je oom inschakelt om te bemiddelen, maar ook hij aan haar kant geen enkele beweging tot stand kan brengen.

Dan roep je de hulp in van mensen die zich ook wel moeten kunnen verplaatsen in jou, je dochter, ex2 en hoe het leven voor ons geweest moet zijn. Je beschrijft in een brief alles zoals het echt gegaan is. En in plaats van hulp gebruiken ze dit om je nog verder de grond in te trappen door een aangifte wegens laster. Je voelt dit als een bewuste poging tot pesten en emotionele mishandeling en je uit je op facebook met een bedreiging, die spreekwoordelijk is, maar die letterlijk wordt uitgelegd. Dan word je vervolgens uit je huis gehaald door een arrestatieteam. 5,5 uur psychische mishandeling, waarbij jouw verhaal geen ruimte krijgt en telkens wordt afgekapt. Je verklaring binnen een minuut of 10 gelezen en aangepast moet zijn en nog voor je je handtekening kunt zetten en laatste aanpassingen kunt doen uit je handen gegrist wordt, er tijdens het verhoor gezegd wordt dat ze de daders ook goed kennen en je dus al weet dat je niet eerlijk wordt behandeld.

Dan kom je uiteindelijk thuis en weet je dat er een waarschijnlijk niet eerlijk proces zal volgen. Dat zijn de momenten dat je steun nodig hebt van een ouder. Dat zijn de momenten dat je even wilt horen: Jongen, wat heb je het moeilijk gehad, maar ik weet hoe je bent en ik weet dat je een eerlijk en oprecht mens bent. Het komt wel goed.

Met die instelling op een helder moment kijk je dan ook terug naar het contact met je moeder en zie je ook wel dat je haar ook gekwetst hebt met je uitspraken gedaan in een emotionele staat. Je wilt die verzoening en dus schrijf je een email. Je laat deze nog even lezen door ex2 en past wat dingen nog aan. Wat wil je ermee bereiken? Verzoening en de hoop dat je eindelijk die steun krijgt die je nodig hebt.

Het komt niet.

Na jouw mooie en ook wel terechte analyse. Kan ik dan zeggen dat mijn excuses oprecht zijn: ja, die zijn oprecht op dat heldere moment als de hele wereld weer eens tegen zit en je haar hulp zoekt, maar dan ook open een eerlijk naar je eigen rol hebt gekeken. In de email gaf ik haar ook de mogelijkheid om te kunnen lezen hoe mijn jaar geweest is. Ze heeft geen enkel zicht gehad op hoe het is geweest en dat is voor een moeder natuurlijk ook verschrikkelijk kan ik me zo indenken. Haar trots of eigenwijsheid hield haar tegen denk ik. Ja, .. ik heb behoefte aan haar steun.

Jouw conclusie dat het zwart-wit het een of het ander is deel ik niet. Mijn behoefte komt voort uit het willen ontvangen van steun. Mijn heldere staat heeft mij laten inzien dat ik ook fouten gemaakt heb en niet voor het eerst spreek ik daar mijn excuses voor uit.

Dat er geen reactie volgt, is teleurstellend.

Richard
(8842) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-25 22:53:00
Richard ik hoop dat je moeder reageer.
Ook jij heb steun nodig.
Moeder/24
(8843) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-26 15:02:00
24/moeder,
Sprak een paar dagen geleden met mijn oom. Ik dacht, .. vast vanwege de e-mail. Maar nee, .. niets van dat alles.
Het schijnt niet goed met haar te gaan. Maar ja, .. hey, meer kan ik niet doen, als er geen enkele reactie volgt of poging gedaan wordt vanuit haar kant.
Ik merkte ook dat ik er geen behoefte aan had om er verder naar te informeren.

De actie van de politie heeft mij twee dingen gebracht:
1. Een helderheid die ik eerder nog niet kende. Iets heeft de dwangmatige gedachten enigszins onderbroken. Nog altijd denk ik er aan, maar de lading van emotie is afgenomen.
2. Een stuk eigenwaarde is terug. Ik weet dat mij 100% niets te verwijten valt tot en met de e-mails sturen na uit huis gehaald te zijn en ook tot en met de laatste brief, die ik stuurde aan de vrienden.
Daarna ben ik wel aardig los gegaan. De bedreiging was niet ok, maar goed: hoe ga je om met mensen die jou willens en wetens kapot willen maken.
Ik reageer zo, een ander was er misschien al naar toe gegaan.

Mijn contactpersoon bij de politie heeft van mij op 3/3, 13/3, 16/3, 20/3, 22 en 22/3 emails ontvangen en een tweetal terugbelverzoeken.
Tot op heden heeft hij niet gereageerd en wordt het mij dus wederom onmogelijk gemaakt om aangifte te doen.
Ex2 is hierover extreem boos, ook over hoe het verhoor gelopen is en er in dat verhoor is gebleken dat de rechercheur de betreffende daders goed kent. Met andere woorden: hier klopt niets van.

Wij geven de bewuste man tot aanstaande donderdag de tijd en dan gaan we meerdere instanties aanschrijven met een formele klacht wegens machtsmisbruik, vooringenomenheid, intimidatie en obstructie.

Richard
(8844) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-26 16:46:00
Aanstaande vrijdag:
EMDR .. een behandeling die veel gebruikt wordt bij mensen die traumatische ervaringen keer op keer herbeleven. PTSS en dwangstoornissen.

Daar gaan we proberen om de haat, die ik in ongeveer 18 maanden heb opgebouwd voor een deel weg te kunnen nemen.

Laten we hopen dat dit gaat lukken. Vooral hoop ik dat de dwangmatige gedachten weg te halen zijn. Want het is ontzettend vermoeiend.

Richard
(8845) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-27 22:47:00
Vandaag eerste keer groepstherapie.

Nou, dat is geruststellend. Daar waar je voorheen alleen met je eigen shit te maken had, krijg je nu even een beeld van de doorsnee populatie van een GGZ-instelling.
En dan kun je stellen dat je eigen problemen niet uniek zijn, maar uiteindelijk bij mij ook weer te verhelpen zijn, in tegenstelling soms tot wat je bij anderen om je heen ziet.

Ik heb een traumatische ervaring die kort geduurd heeft met hoge impact. Zodra ik de dwangmatige gedachten kan doorbreken, kan ik rustig werken aan het verbeteren van mezelf. Maar mijn natuurlijke staat is eigenlijk in groepsverband al heel prima. Zelfverzekerd en het ook zo voelen als je voor de groep staat, genteresseerd in anderen en ook best geduldig ondanks de soms trage opbouw van mensen.

Maar als je om je heen kijkt zie je mensen die stelselmatig mishandeld zijn door hun ouders of gedurende langere tijd in een relatie. Deze mensen hebben zo diep gewortelde problemen .. en ondanks dat zie je dan ook lichtpuntjes. Iemand bleef me erg bij .. een hele stille jonge vent, die door zijn ouders is gekleineerd, die constant in zijn hoofd zit en nul interesse heeft in andere mensen.
En die persoon heeft in die gedachten in zijn hoofd besloten dat hij mensen wil leren gaan vertrouwen en dat hij dus moedwillig gesprekken aan gaat om zichzelf opener op te gaan stellen .. en kan dan ook heel goed beredeneren waarom hij dat wil, wat het hem kan opleveren .. maar het dan ook daadwerkelijk doet .. iets wat voor hem natuurlijk 10x zo moeilijk is als voor een ander.
Dat vind ik dan echt mooi om te zien.

Verder loopt er natuurlijk ook weer eentje rond die mijn Borderline dan wel weer heel interessant vindt. Erg aantrekkelijk typje en zo op het eerste oog niets mee aan de hand. Blijkt twee jaar een relatie gehad te hebben met een pure narcist, dus toen ik mijn verhaal kort schetste zat ze op het puntje van haar stoel, stelde ze genteresseerde vragen en in de pauze stond ze natuurlijk naast me .. Maar ja,.. iets zegt mij dat ik heel erg op mijn hoede moet zijn. Ik heb het nu ervaren om de echt verkeerde tegen het lijf te lopen en wat de impact op je leven kan zijn.
Leuk is het natuurlijk wel als er iets in de groep zit wat je aanspreekt. Dan wil je in ieder geval er volgende week ook wel weer zijn.

Er was er ook 1 bij. My god, die was erg. Als zij begon te praten, dan sprak ze eerst op rustige toon en dan ineens flipte ze in positieve of negatieve zin zo uit haar plaat met harde stem en bijna een hysterische reactie, dat ik twee keer bijna van mijn stoel sprong zo heftig kwam dat geluid bij mij binnen. Zat ook met mijn goede oor in haar richting pal naast haar, dus daar hebben we dan ook van geleerd. En die begon de trainer op een bepaald moment aan te vallen, negatief, en die zat duidelijk ineens in haar tunnel .. geen land mee te bezeilen. In elk van die mensen zie je dan ook wel iets van jezelf en denk je .. wow, dus zo komt dat over. Ha ha ha, best wel shocking.

Maar goed .. bizarre hoeveelheid huiswerk, dus we gaan er morgenochtend maar meteen mee aan de slag, dan hebben we in ieder geval een start gemaakt.

Richard
(8846) Reactie van een bezoeker van de site!


2018-03-28 13:18:00
moeder/24
Richard laten we hopen dat het werkt.
Je zit soms in je dwang.
naar idd dat het niet goed gaat met je moeder.
Echt jammer dat ze geen contact opneem. Hoewel
het ook kan dat het niet mogelijk is vanuit haar gezondheid.
Hier gewoon rustig aan. Ik hoop dat ze het goed heeft.
Verder kan ik er niks aan doen. Dochter komt niet
terug zonder dat ze eerst in crisis beland.
Eerlijk gezegd als ze dan voor de deur staat
Kan ik haar niet helpen.
Maar doe wat ik kan
(8847) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-29 07:29:00
Gisteren een nieuwe advocaat ingeschakeld. Iemand die een kennis van mij geholpen heeft bij een uitzichtloze zaak, maar een echte pittbull is.
Volledige vrijspraak .
Ik vertelde het verhaal .. zij kwam met een strategie, waarbij we linksom winnen en waarbij we rechtsom ook winnen.
Heel briljant ..
Dat is in eerste instantie om de rechtszaak te kunnen winnen.

Maar dan en dat is voor mij het belangrijkste ervoor te zorgen dat we nu de rollen om gaan draaien. En daarvoor moet ik geduld hebben.
Iets wat ik natuurlijk op dit moment totaal niet heb.
Maar we gaan het zien. Ze gaat me helpen om alles zo om te kunnen draaien dat Misha straks in mijn rol terecht gaat komen.
Dus, .. ik ben heel benieuwd.

Richard
(8848) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-03-30 11:37:00
EMDR sessie gehad.

Nu in een hele vreemde staat terecht gekomen. Volledige rust. Heel traag lopend, bewegend. Rust in mijn hoofd.

Voelt heel vreemd, net een soort trance.

Het idee was om mijn kwelgeest in een film aan te doen, wat al maanden in mijn hoofd zit. Het lukte me eerst nauwelijks om de twee dingen te combineren. De film voor me te zien en de voor mijn ogen bewegende vingers te volgen.
Steeds kwam er een klein stukje van de film voor mijn ogen ..

Uiteindelijk kwam ik op het punt om haar dan op de meest gruwelijke manier te verminken. Ik hield haar achterhoofd vast aan haar haren met het idee om haar daarna een keer of 10 op volle kracht tegen de muur te pletter te slaan, en daarna haar mondhoeken uit te snijden met een mes en haar lippen vervolgens weg te snijden.
Maar ik werd op een ander spoor gezet door de behandelaar door haar in de ogen te kijken. Ik hield haar gezicht voor een spiegel .. maar zag niets.
Kon haar niet voor de geest halen.
En stapsgewijs merkte ik dat het niet meer nodig was. Dat ik haar kon zien als het zieke mens dat zij is. Dat ik er boven kon staan en haar niet meer iets aan hoef te doen.
In dit proces merkte ik dat mijn lichaam aan alle kanten begon aan te spannen, tenen die ongecontroleerd in mijn schoenen op en neer bewogen, spanning in mijn hele lichaam, ademhaling die ingehouden werd, kaken die op elkaar klemden .. en een ongekende vermoeidheid die zich meester van mij maakte .. toen ik dan met de bewegende vingers voor mijn ogen gevraagd werd om de spanning aandacht te geven en de vermoeidheid gevoel moest worden, ontstond er een nieuwe spanning in mijn linker schouderblad. Toen ik ook die spanning moest volgen met de bewegende vingers, die ineens niet meer leken op horizontale bewegingen, maar meer op bewegingen van rechts naar links om de spanning weg te laten vloeien, begonnen de tranen over mijn wangen te stromen. En zat ik daar ineens in een andere houding van iemand die het zich niet meer laat raken, die er boven kan staan en de persoon nu alleen nog ziet als een ziek persoon, die me dan via facebook kwaadaardig aankijkt en er van geniet om mij te zien lijden, maar die mij niet meer kan raken. Die in staat is om de ziekte te zien en het verder te laten voor wat het is.

Ik liep naar buiten in een trance en eenmaal thuis zit ik daar nog steeds in. Er zullen nog een paar van deze sessies nodig zijn, maar dit gaat mij wel iets brengen.

Richard
(8849) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-01 06:58:00
Voor de EMDR-sessie werd er al gewaarschuwd voor de effecten die de behandeling op je kon hebben in de dagen die er op zouden volgen.

Na 2 uur begonnen de eerste klachten al. Ik liep over straat en voelde me heel teneergeslagen, depressief en met een hoofd vol spanning maar geen gedachten .. een algehele somberheid.

Niet al te lang daarna ging het over in machteloosheid. En deze machteloosheid moest opgeheven worden door te externaliseren. Facebook moest er aan geloven. Heel duidelijk me groot makend en de daders aanpakkend. E-mails naar de hoogste politiechef met duidelijke instructies om corrupte agenten aan te pakken en hem te bewegen ex2 ye benaderen om nu eens te horen wat de echte waarheid is. Het zou me niets verbazen als ik direct na de pasen weer een arrestatieteam voor mijn deur heb staan. Ik denk zelfs dat ze niet eens aan zullen bellen maar gewoon om me te jennen en treiteren meteen de deur in rammen. Mark my words: dit is nu de intutie van een borderliner. Ik informeer binnenkort of mijn voorgevoel ook klopt.

Ruzie met ex2 natuurlijk .. onze chemie is ook door de ziekte behoorlijk veranderd.

Maar dan na twee wandelingen op de zaterdag was ineens mijn hoofd leeg. Was er nu een staat van volledige onbezorgdheid. Ik ging slapen om 21.15 .. werd om 05.30 uur wakker en ineens heb ik het gevoel dat ik uit ben. De gedachtenstroom lijkt doorbroken.

Of dat zo blijft? Vast niet, maar ik overzie alles en al komen ze dinsdag mijn deur inrammen: deze keer treffen ze een andere Richard. Een Richard in control die zich niet laat intimideren, schofferen, treiteren of ander druk laat zetten.

Ik begin mezelf weer terug te vinden.

Richard
(8850) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-05 16:32:00
Geen arrestatieteam.
Misschien dat er inmiddels intern eindelijk een onderzoek gestart wordt naar corruptie, maar dat zal wel niet .. verwarde blanke man kan natuurlijk nooit gelijk hebben en gewoon eerlijk zijn. Nee, .. onmogelijk :)

Maar ex2 ook niet gebeld .. kortom: het blijft een corrupt zootje.
Inmiddels de advocaat erop gezet en zij zorgt er maar voor dat we nu gehoord gaan worden.

Hier kan ik na een week echt wel zeggen dat EMDR geweldig is. De dwanggedachtes en de meeste haat is wel weg. Ik sta er steeds meer boven. Ik kan weer functioneren.

Heel fijn.

Richard
(8851) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-05 23:33:00
ADVIES GEVRAAGD

Eind vorig jaar heb ik mijn verhaal hier al geplaatst over de zeer destructieve relatie waarin ik mij bevond. Ik heb een relatie gehad met een borderliner en antisociale persoonlijkheidsstoornis (psychopaat). Ik zelf heb de diagnose depressie en sinds augustus 2017 BORDERLINE. Ik ben vrouw en 23 jaar oud. Ik heb vooral veel last van stemmingswisselingen, agressie (verbaal en fysiek), verlatingsangst, obsessief gedrag (zeker in een relatie) en veel emotionele episodes.
In Juli 2017 relatie aangegaan met Jack (geheime naam) en na 4 weken is hij bij mij ingetrokken. Jack was een zeer charmante man met een hele rebelse kant. Lak aan regels, geen stabiele baan, inkomen en onderkomen. Verslaafd aan alcohol en drugs. Ik ging van een stabiel persoon met een baan naar een zeer heftige borderliner met zeer impulsieve trekken (sks, drugs en geen regelmaat)

Jack heeft mij veel aangedaan. Vreemdgegaan (hoeren), dingen gestolen, mij onder invloed van slaappillen verkracht/misbruikt, naaktfotos gemaakt terwijl ik onder invloed was van slaappillen (ik had overdosis genomen, niet dodelijk gepland) en deze doorgestuurd aan vrienden, stiekem zichzelf tonen op webcamsxsites, persoonlijk contact gehad met webcamgirls, veel spullen van mij kapot gemaakt, mijn kat ontvoerd en licht mishandeld, mij keer op keer vernederd, mijn hand verwonden door toetsenbord te gooien, autoruit in proberen te slaan terwijl ik in auto zat. EN GA ZO MAAR DOOR.

Het meeste van bovenstaande gebeurtenissen zijn gebeurd in het eerste half jaar van onze relatie. En toch bleef ik maar bij hem terug gaan. Deze man heeft de sociale, zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die ik was veranderd in een onzekere, agressieve borderlinebitch. Vorige week wr de knoop doorgehakt om relatie te beindigen nadat wij fysiek door heel het huis gevochten hadden met politie erbij. S Avonds heeft Jack mijn voordeur ingeslagen en was ik voor het eerst bang. Jack heeft nu een contactverbod, maar blijft mij stalken. Aan de ene kant vervelend, maar aan de andere kant vind ik het fijn om die bevestiging en aandacht nog te krijgen. Al weet ik dat zijn aandacht niet OPRECHT is, maar puur manipuleren zodat ik hem terug neem.
Van binnen haat ik hem, maar mijn hart schreeuwt nog steeds om zijn aandacht en aanraking. Och, ik zou hem zo graag willen voelen nu.

Ik probeer al te Tinderen om de leegte op te vullen (vooral met vrouwelijk geslacht, terwijl ik niet cht lesbisch ben) maar eigenlijk heb ik hier ook helemaal geen zin in.

Nu had ik het marvuleuze (en vooral impulsieve) idee om binnen twee weken gewoon eens voor vier weken lleen naar Bali te reizen. Ik ben nog nooit alleen op vakantie geweest en ik wil al heel lang meer van de wereld zien. Ik kan mijn emoties hier bijna niet meer aan en ik voel mij verschrikkelijk eenzaam en verdrietig. Ik weet dat Bali vluchten is, maar ik ben Nederland gewoon zo zat op het moment. Ook ben ik bang dat ik uiteindelijk in een moment van zwakte weer toe zal geven aan Jack.
Mijn schematherapeut vindt mijn reisplannen niet het meest verstandige en geeft mij het advies om gewoon het rouwproces door te gaan hier in NL. Structuur aanbrengen in mijn leven, goed eten, slapen en sporten. Maar ik heb hier helemaal geen zin in!
Nooit gaat er iets vanzelf goed in mijn leven. Altijd moet alles shit gaan. Nu ga ik zo een kutperiode door en dan moet ik weer verstandig aan mezelf werken. Heb ik niet ook gewoon recht op wat plezier en vrijheid??

Ik waardeer jullie mening over mijn volledige verhaal.
Tips om in mijn eentje dingen te verwerken; te rouwen zijn ook welkom.

Liefs Michle (geheime naam)
(8852) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 10:46:00
Hi Michele,

Inmiddels begin ik na 18 maanden de voordelen in te zien van de behandeling.
Mijn wens om in eerste instantie mijn kwelgeest terug te willen was zodanig groot dat ik eerst dat los moest koppelen. Daar gaat tijd overheen. Daarvoor is vluchten geen oplossing. Ik vroeg vandaag aan mijn behandelaar waarom EMDR, wat voor jou ook geweldig zou kunnen werken niet al veel eerder is ingezet.

Hij gaf aan dat als je nog in de heftige emoties zit, paniekaanvallen, psychoses etc, dat je dan vooral naar buiten gericht bent. Je moet eerst die fase door voordat je je puur op jezelf kunt richten. Ik heb 18 maanden in een 24/7 PTSS staat met dwanggedachten geleefd.

De spanningsboog waar een borderliner in zit maakt dat je al op hoogspanningsniveau opstaat en elke nare gebeurtenis start vanaf dit al te hoge niveau. Met mindfullness oefeningen gericht op ademhaling, waarnemen, observeren etc etc zorgt er voor dat stapsgewijs jouw spanningsniveau verlaagd kan worden naar het niveau van een gezond mens. Hierdoor reageer je op dingen anders, meer in balans waardoor de reacties die je van de buitenwereld krijgt ook veel positiever worden.

Een vakantie kan tijdelijk helpen om te vergeten en je beter te voelen. Maar het vertekent het beeld dat je genezen bent. Je bent na de vakantie nog altijd een beschadigd persoon. Nu deze problemen aanpakken is straks als veel beter en weerbaarder mens zoveel waardevoller dan vluchten in nieuwe flirts en een schijnwerkelijkheid creren.

Via EMDR is mijn haat voor mijn kwelgeest aanzienlijk gezakt. Nu is de haat verlegd naar de politie. Deze pakken we komende vrijdag aan.
Mijn begeleider ziet me groeien, meer in balans komen, een beter mens worden.
Hij geeft aan dat we nu in de komende periode ineens grote stappen kunnen maken, met name ook door mijn motivatie om te willen blijven veranderen.

Ik wens het jou ook toe.
Vlucht alsjeblieft niet. Zet jezelf even stil om te kunnen veranderen en verbeteren.
Het gaat je zoveel brengen en op jouw leeftijd zo waardevol als je er straks zoveel beter voorstaat om die geweldige persoonlijkheid van een nieuw persoon die je ook weer zult tegenkomen maar dan als gezond mens toe te laten in jouw hart. Het zou zo zonde zijn, als je hem of haar tegenkomt op een moment dat je zelf nog zo beschadigd bent, waardoor het niet kan werken.

Heel veel succes met je keuze.

Richard
(8854) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 14:20:00
Tja, wat denk je zelf? Je weet zelf ook wel dat het meest verstandige is hetgeen je therapeut heeft gezegd. Door de rouw heen en rust, reinheid en regelmaat. Wat wil je nu met je vraag? Bevestiging van dat je ook recht heb op die dingen die je zelf aangeeft. Terwijl jezelf donders goed weet dat je therapeut gelijk heeft. Ik ga je in ieder geval niet bevestigen in je rebelse en tegendraadse gedrag. Het domste wat je kan doen voor je mentale en fysieke gezondheid is tegen alle adviezen van je therapeut (maar voornamelijk het gezonde boerenverstand) ingaan. Dat is juist datgene wat je het snelste naar een meer gezonde staat van leven brengt. Maar daar heb je geen zin in. Dat zeg je zelf. Dat is je goed recht maar ik ga je daarin niet ondersteunen. En dat geboehoe over dat je nooit eens recht heb op geluk, het is misschien shocking maar iedereen kent periodes van liefdesverdriet, pijn en rouw. Vanwege je ziekte maar vooral de verwaarlozing van je herstel wordt het er alleen niet beter op. Je weet zelf heel goed wat je te doen staat je hebt er alleen geen zin in. Wat een verwende conclusie.
(8855) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-06 14:40:00
@8955 .. wat een nare en negatieve reactie.
Probeer het nog eens en verwoordt zoiets als je schreef eens positief. Het lukt je best en strijkt iemand in duidelijke nood ook niet meteen in tegen de haren.
De boodschap klopt wel, maar de toon is gewoon heel naar en gaat dan echt verloren.

Richard
(8856) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-07 06:10:00
Ik heb al erg vaak gezegd in de afgelopen bijna 19 maanden dat ik eruit ben, dat het vanaf nu beter zal gaan. Deze keer is het ook waar.

Mijn dwangmatige obsessieve gedachtestroom is definitief doorbroken.
De emotie overheerst niet meer. Als ik nu iets denk is het een combinatie van emotie en ratio. Kortom, ik kan weer normaal functioneren.

Nu zit ik nog wel met de erfenis uit het verleden, die mij achtervolgt.

Ergens deze of volgende week krijg ik dan na 19 maanden inzicht in mijn politie-dossier en zal ik voor het eerst (hoop ik dan) er achter komen welke onzin mijn kwelgeest over mij geuit heeft tegenover de politie zo'n 18 maanden geleden. Hopelijk kom ik er dan ook achter wie die mysterieuze 3e persoon geweest is die daar aangifte deed voor stalking terwijl ik maar 2 mensen benaderd heb.

Het bizarre van dit hele verhaal is wat er dus met je kan gebeuren als er iemand willens en wetens een lasterverhaal over jou in de wereld brengt en dit gehoor vindt bij de politie. Ik kan met de hand op mijn hart zeggen en zweren op de gezondheid van mijn dochter dat alles wat ik hier op het forum verteld heb, mijn rol daarin volledig de waarheid is waarin niets is weggelaten of gelogen. Maar desondanks krijg ik te maken met tegenwerking vanuit de politie en mensen rondom mijn kwelgeest.

Hoe wapen je jezelf tegen een corrupte politieagent?
De betreffende rechercheur kent de werkgever van mijn kwelgeest goed. En hij is het die al 18 maanden mijn aangiftes tegenhoudt, niet wil kijken naar bewijsmateriaal, geen getuigen wil spreken.
Dan zitten we nog met een Korpschef die op basis van mijn klachten over de manier waarop ik door de politie wordt behandeld niet adequaat optreedt en deze corruptie laat bestaan.

Ook mijn advocaat die inmiddels zich aan het inlezen is, merkt op dat hier een vreemd luchtje aan zit. Ze heeft bijvoorbeeld op basis van mijn roep om hulp aan twee mensen uit de omgeving van mijn kwelgeest die toevallig ook haar werkgever zijn al geconstateerd dat deze mensen liegen en bewust bezig zijn om mij te beschadigen. Dat zou me wat vertrouwen moeten geven, maar dat doet het niet.
Tijdens mijn verhoor mocht mijn verhaal niet verteld worden. Elke keer als ik een antwoord wilde geven om uit te leggen wat hier nu mis gaat in deze zaak werd ik afgekapt, onderbroken en afgesnauwd. De waarheid mocht niet verteld worden.
Er zijn mij woorden in de mond gelegd die ik niet gezegd heb en uiteindelijk kreeg ik niet de kans om mijn aanpassingen in mijn verklaring door te voeren.

Ik ben er van overtuigd dat het als volgt gegaan is:
Mijn kwelgeest kwam met het verhaal bij haar collega's: hij heeft mij bewust een SOA willen aansmeren. Omdat mijn reactie op de werkvloer een bijzondere was: duizelig worden en naar buiten lopen zonder iets te zeggen, nadat ik net van haar gehoord had dat de SOA-experts gezegd hadden dat een urinetest er echt niet goed uitzag, zullen ze dan geroddeld hebben met elkaar en hierin een bevestiging gezien hebben van haar verhaal. Daar kwam dan het hartaanval die nacht/volgende dag nog overheen. Dat hebben zij verder zitten voeden, waarna zij het na drie weken buiten mij om roddelen uit maakte. Toen ik daar natuurlijk niet mee overweg kon deed ze aangifte.

Via deze vrienden/collega's kwam zij dan op het pad van de bevriende rechercheur. Het zielige verhaal bevestigd door 2 anderen zal dan bij de rechercheur de uitspraak ontlokt hebben: maak je geen zorgen .. ik zal deze gast wel even op zijn plaats zetten. Met als gevolg: geen hoor en wederhoor.
Omdat hij beloofd heeft dat ze geen last meer van mij zal hebben is alles in het werk gesteld om mij machteloos te maken.

Maar even terug naar de kern: Het verhaal klopt niet, want ik heb geen SOA's en ik dacht dat tot het moment van haar uitspraak over die urinetest ook helemaal niet.

Hoe dit verder gaat aflopen?
Ik heb geen idee. Ex2 zegt dat alles echt wel naar boven komt en dat binnenkort de rollen omgedraaid kunnen worden. Maar ja, .. dat is toch makkelijker praten als je niet zelf aangeklaagd wordt. Gezien mijn ervaring met de politie (die totaal niet objectief en eerlijk handelt) heb ik er een hard hoofd in.

Voor mij is het wel heel simpel:
ik heb nog twee grenzen, eigenlijk 3:
1. mijn bedrijf
2. veroordeeld worden ja of nee en natuurlijk vervolging van de daders
3. ruim 180.000,- schade

Als er 1 van deze drie niet naar behoren wordt opgelost, dan zou het zo maar kunnen zijn dat er bij mij iets knapt. Zeker bij punt 1. Als mijn bedrijf hierdoor failliet gaat dan kom ik zeker in actie.

Het is ongelooflijk dat je niets te verwijten valt en volledig kapot gemaakt kan worden met hulp van de politie.
Ik heb inmiddels ook contact gelegd met het Algemeen Dagblad. Ik heb de naam en het telefoonnummer gekregen van de correspondent die gaat over politiezaken.
Ik ga bespreken met mijn advocaat wat te doen zodra we het dossier ingezien hebben. Maar het is zeker niet ondenkbaar dat ik uiteindelijk de stap naar de media zal moeten zetten. Onbeschrijfelijk dat je om jezelf te kunnen beschermen je straks je hele privsituatie in een krant moet neerleggen om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van een kwaadaardig narcist. Slachtoffer ben ik natuurlijk allang. De schade aan mijn dochter en ook de financile schade zal nooit volledig hersteld kunnen worden. Maar als ik een veroordeling hierdoor krijg of mijn bedrijf failliet gaat, dan kan het zomaar zijn dat het voor mij klaar is en ik in actie kom.

Richard
(8857) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-07 19:47:00
Gaat een week goed. Je hebt het nog niet geschreven of je krijgt ineens weer paniekaanvallen. Haat, angst dat het nooit meer wordt zoals het was, weten dat er mensen bewust je erin willen luizen om niets.

En de persoon die hiervoor verantwoordelijk is heeft nog geen kritisch woord van wie dan ook gekregen. Ja, van mij dan ..

Dit wordt omgedraaid de komende maanden. Zo niet dan is het duidelijk.

Richard
(8858) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 11:40:00
opeens... nadat ik inmiddels een paar maanden in een andere relatie zit ... een bericht van mijn borderline ex vriendin.... Ze had me geblokkeerd en wilde me nooooooooit meer spreken of zien.... heb maar normaak gereageerd... ik weet dat ze niets kan doen aan haar gedrag..... Hoop alleen niet dat ik wederom in de rotzooi kom te zitten. Wat is nu wijze raad? ik wil niet dat dit problemen gaat geven met mijn huidige relatie.

Johan
(8859) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 15:03:00
Dan weer je wat je moet doen Johan.
Geen contact.
(8860) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-08 20:45:00
Totaal negeren is enige optie. Anders van rotzooi verzekerd. Of je moet dat toch stiekem willen ;)... Succes!
Belinda
(8861) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-12 22:01:00
Zoals jullie kunnen zien zijn vanaf vandaag emoticons mogelijk in berichten op deze site, dit kan handig zijn om berichten wat beter toe te lichten. De meest gangbare emoticons zullen omgezet worden in plaatjes maar ze moeten wel met de lettercombinaties geplaatste worden, dus (aan elkaar) : - ) is :-).

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-04-13 05:41:00
Vandaag is het secreet jarig.
Het begon al met twee nachtmerries en de hele dag door spanning en onrust. Inmiddels ook maar weer gestopt met roken. Nicotine pleisters .. werkt erg goed bij mij. Hele kuur wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Wist ik een paar jaar geleden ook niet maar sommige apothekers hebben hier een overeenkomst voor met de verzekeraar. Nadeel van de pleisters is hele levendige dromen dus omdat ik ze net een paar uur opgeplakt heb kijk ik met mijn nachtmerries niet uit naar de nacht. Het beste is wel om ze te laten zitten anders word je in de nacht wakker met een onbedwingbare trek in een sigaret.

Ex2 denkt dat de rechtszaak een formaliteit wordt. Ik hoop het zodat ik eindelijk een paar mensen en agenten in de hoek kan gaan zetten. Het zal tijd worden. Ook deze nare dag is weer voorbij waarin je denkt: meisje waarom maak je het leven voor jezelf en anderen tot een hel.
Het had zo leuk kunnen zijn.

Richard
(8867) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-20 06:16:00
Update:
Inmiddels is het dossier binnen. Een en al leugens, bewust verslagen van gesprekken weggelaten, bewijs van fraude door rechercheur (mijn handtekening gezet in de vorm van een kruisje), .. heel makkelijk weerlegbaar.
Leugens over ex2. Etc etc.

EMDR heeft mij nu voor 80/85% terug in balans gebracht. Wat me opvalt is een rust die ik nog nooit zo bewust eerder in mijn leven ervaren heb. Ik krijg het dossier binnen met leugens, bedrog .. genoeg reden om volledig uit mijn dak te gaan. Maar dat gebeurt helemaal niet. Ik ben rustig, kijk ernaar en denk dan prima .. de 127 pagina's zal ik zaterdag even pagina voor pagina van commentaar voorzien. Het ziet er gunstig uit.

Wat tegelijkertijd opvalt is dat ik sinds de EMDR-sessies vrijwel niet bezig ben met sksualiteit, daten of wat dan ook in deze richting. Als je continu onder hoogspanning staat heb je ook een natuurlijk drang om te ontladen. Maar de spanning is zo goed als weg en ik heb het niet nodig.

Ik begin nu de rust van het saaie te omarmen en het voelt ook niet als saai.

Ex2 is trouwens na lezing van het document des duivels. Zij wordt hierin meerdere keren genoemd maar volledig verkeerd geciteerd, in een kwaad daglicht gesteld, .. zij heeft aangegeven dat na deze procedure ze een officile klacht gaat indienen tegen 1 specifieke agent: degene die mij was toegewezen omdat ik een klacht indiende bij Akerboom.

Ook zo mooi die Akerboom: je hebt dus een klacht over een corrupte agent. Hij stuurt het door naar iemand die het in het 100 laat lopen. En dan kom je uiteraard bij hem terug. Maar dan lees je dus in de stukken dat ik onder druk gezet moet worden om me te laten stoppen met emails te sturen. Terwijl je een terechte en officile klacht bij hem hebt neergelegd, wat gewoon te bewijzen is.

Alles trekt de politie uit de kast om een kwaadaardig narcist het hand boven het hoofd te houden. Ze weten dat zij meerdere persoonlijkheden heeft, maar nog valt het kwartje niet dat ze een dader aan het helpen zijn. Of .. dat weten ze wel, maar ja .. vriendjes helpen.
Schandalig.

Ook ex2 is inmiddels op het punt dat zij voorstelde om na overleg met de advocaat ook de weg naar de media te bewandelen. Zij is helemaal klaar met de leugens, corruptie .. temeer omdat wij vrijwel alles kunnen bewijzen en aannemelijk kunnen maken.

Richard
(8875) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-21 18:46:00
Nou, daar gaan we weer.
Nieuwe aangifte .. deze keer smaad, belediging, laster van een ambtenaar in functie.
Klopt allemaal. Ik scheld ze helemaal de moeder. Het punt is alleen dat het ook terecht is. Alles wat de rechercheur gedaan heeft is strafbaar. De korpschef weigert getuigen te horen die alles kunnen bevestigen, bewijs wordt genegeerd en de waarheid mag niet gezegd worden. Het is een kwestie van tijd totdat dit door de mainstream media opgepakt gaat worden. En jullie zitten op de eerste rang.
Gefeliciteert!

Dit wordt lachen, want ik ben voor niemand bang en ik ga door totdat ik mijn gelijk gehaald heb. Ik hou er rekenomg mee dat elk moment mij deur ingetrapt gaat worden want ik ha gewoon door. Ik heb 100% de waarheid achter me en deze menern gaan keihard op hun bek, want ook mijn juriste heeft aangegeven dat we genoeg bewijs hebben. Dit wordt heel grappig.

Richard
(8877) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-27 11:52:00
Het lezen van het strafdossier met alle leugens van zowel de narcist maar ook de rechercheurs die mij bewust in een kwaad daglicht willen stellen, heeft mij 10 stappen teruggeworpen in mijn positieve ontwikkeling. Ik loop weer te ijsberen door mijn huis, uitpuilende ogen .. en jawel net op dat moment gaat mijn begeleider 5 weken op vakantie. Dat ging dus totaal niet goed.

Ik heb nu tijdelijk een nieuwe begeleider. Ik heb hem in ruim een uur verteld hoe mijn leven is veranderd en ik volledig ben ontspoord, volledig arbeidsongeschikt geraakt ben, volledig kapot gemaakt ben met behulp van politie. Hij kende mij wel van teambespreking maar dat ging nooit zo de diepte in. Zijn conclusie is dat ik zowel door de narcist als door de politie ernstig beschadigd ben.

Maar ja, toen was het uur voorbij ..

De aanklachten worden gecombineerd, dus ik hoef niet alsnog weer mee te doen aan een mishandelend verhoor. Maar mijn vertrouwen in deze zaak is NUL, KOMMA, NUL.

Wetend dat daar aan de andere kant toch weer een '66-rechtertje zal zitten, die beide partijen een beetje tegemoet wil komen ongeacht wie er nu echt gelijk heeft.

En voor mij is het heel simpel: ik accepteer geen enkele straf, ik accepteer geen enkel onrecht meer, mijn grens is bereikt. Van mijn advocaat krijg ik het advies niets meer te uiten op facebook. Dat was mijn laatste uitlaatklep. Nu is er niets meer.

Ik heb mij voorgenomen dat ik ook niet meer ga uiten. De volgende stap: DADEN!
Niemand brengt ongestraft schade toe aan mij of de mensen om mij heen.

Richard
(8882) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-30 10:24:00
Sinds mijn vorige post ben ik weer volledig in balans geraakt.
Ik slaap op dit moment 10-12 uur per nacht, zonder dromen. Nog steeds zonder probleem gestopt met roken. Het is net alsof de laatste 2 weken van extreme gevoelens me weer gereset hebben. Dat is echt fijn en komt ook goed van pas. Ik communiceer ook veel effectiever als ik niet elk moment op de rand van emotionele stress sta.

1 mei gaan we de strategie bepalen hoe we de narcist gaan uitschakelen, ontmaskeren en ervoor gaan zorgen dat eindelijk de waarheid ruimte krijgt. Nog een week of 5 en dan is het zover. Dan gaat alles omdraaien. En kan ik het hopelijk eindelijk en voorgoed achter me laten.

Richard
(8886) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-06 21:04:00
Een van de twee rechercheurs die mijn verhoor afnam, moest voor het strafdossier een dossieronderzoek doen.

Wat is gebleken:
Zij heeft moedwillig geprobeerd om de data van de eerste meldingen stalking weg te poetsen door pas een eerste melding te doen na bijna 4 weken en vervolgens een samenvatting te geven van de periode 11-9-2016 - 4-10-2016. Er worden wel twee eerdere nummers van meldingen opgegeven, maar verder wordt daar niets specifieks over gezegd.

Doordat een andere collega later wat heeft toegevoegd werd duidelijk dat de eerste melding stalking op 15-11-2016 plaats vond.

Ok, .. dan moet je dus nagaan dat ik op donderdag 8 september met haar 2 uur aan de telefoon zat. Helemaal niets aan de hand, leuk gesprek. Vrijdagavond 9-9-2016 zou zij gaan mediteren met een vriendin. Zaterdag 10-9-2016 zouden we samen naar de bioscoop gaan en Zondag 11-9-2016 waren we uitgenodigd om bij twee vrienden te komen eten.

Op 9-9 krijg ik om 23.00 uur een bericht dat ze niet goed in haar vel zit en het weekend af wil blazen. Ik bel, ik app .. wordt niet opgenomen. De volgende dag belt zij niet voor zij naar haar werk gaat. Na haar werk belt zij niet. Ik bel haar om 20.00 uur omdat ik er niets van begrijp en wil weten hoe het met haar gaat. Zij zegt dat ik haar met rust moet laten. De volgende dag belt zij niet en om 12.00 uur bel ik haar toch op, want ik kan hier niet mee omgaan .. wordt direct uitgemaakt, telefoon geblokkeerd ..

Ik stuur een brief op maandag, ze loopt me straal voorbij. Op donderdag probeer ik via een vriend met haar in contact te komen. Wat doet zij? Zij gaat mij die donderdag 15-9-2016 aanmelden bij de politie voor stalking. Terwijl ik er niets van begrijp en ik geen enkele kans op een gesprek heb gekregen.

En dat wil deze rechercheur dus verbergen voor de rechter, want hiermee is natuurlijk direct duidelijk dat er kwade opzet in het spel is. Bizar, dat je politieagenten gewoon niet kunt vertrouwen. Een opsomming van wat ik met de politie heb meegemaakt:

Zonder hoor en wederhoor je als dader aanmerken, nog voordat er uberhaupt met je gesproken is worden agenten langs je huis gestuurd: pal na een hartaanval en pal na uit huis gehaald te zijn na 35 dagen niet slapen: zelfmoordneigingen met als doel zo lezen we in het dossier: OM HEM SCHRIK AAN TE JAGEN, waaattt iemand schrik aanjagen zonder dat je hem gesproken hebt pal na een hartaanval??, bewijzen negeren, getuigen niet spreken, niets doen met het feit dat zij psychisch volledig gestoord is, welwillende rechercheurs worden overruled, aangiftes worden tot 4x toe onmogelijk gemaakt, je wordt tijdens een verhoor psychisch mishandeld zonder enige aanleiding, de waarheid mag niet verteld worden en steeds word je afgekapt als je richting oorzaak wilt gaan en er wordt fraude gepleegd omdat in het verslag hier vervolgens niets over vermeldt staat, handtekening die vervalst wordt, verslag uit je handen rukken voordat je de laatste aanpassing kan nalezen en laatste aanpassing kan doen. Tijdens het verhoor aangeven dat ze mede-daders zo goed kennen, Klachten die niet serieus genomen worden, emails die niet beantwoord worden, afspraken die niet nagekomen worden, liegen, intimidatie, machtsmisbruik, data die weggepoetst worden in het strafdossier, jou ten onrechte in een kwaad daglicht stellen, subjectieve oordelen geven over materiaal wat niet is opgenomen in het strafdossier: iets wat alleen een rechter mag doen. Aangiftes opnemen voor stalking terwijl overduidelijk is dat het geen stalking is, maar een roep om een normaal gesprek en een uitleg.
In het hele dossier is niets terug te vinden over wat nu precies de schokkende reden is waarom het uit is. Er lijkt haar geen enkele kritische vraag gesteld te zijn ook niet toen duidelijk was dat zij meerdere persoonlijkheden heeft.

Kortom: je zit in het dader hoekje en wat je ook doet, je komt er niet uit, terwijl het totaal ten onrechte is.

Inmiddels zijn er 4 agenten door mij aangeklaagd. Deze week volgt een gesprek met de klachtenbehandelaar. Hij krijgt nog 1 kans. En daarna is het klaar. Nu niet omdraaien, dan is het aan de mood van de dag hoe dit bij mij gaat landen. Maar dan ligt het hier maar weer even vast: dat ik dus volledig kapot gemaakt wordt juist ook door de incompetente en corrupte agenten van Politie Haaglanden.

Ga zo door en je creert vanzelf een moordenaar.

Richard
(8889) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-07 20:49:00
15-11-2016 moet zijn 15-09-2016, dus na 4 dagen zonder dat er dus enige mogelijkheid op een gesprek of uitleg geweest was, na een zeer merkwaardige actie uit het niets en na 3 weken van psychische mishandeling.
(8890) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 07:33:00
Beste Hein, Richard en anderen,

Het is wel duidelijk dat jij Richard volledig in je eigen wereldje leeft waar boosheid en haat regeert.
Op die manier heb je het hels forum plat gekregen. Ik denk dat de meer kwetsbare borderliners of (ex)partners van, geen feeling meer hebben met deze site door deze continue agressieve berichtgeving.
Ik denk ook dat jouw narcistische kant de boventoon voert. En ik wil je vragen daar te gaan posten.
Ik hoop dat je dat geen probleem vind, maar jouw wereld staat iets te ver af van wat hier normaliter gebeurt, denk ik.
Ik vond dat zonde. Want het was een mooi forum waar mensen elkaar hielpen.
Ik weet niet hoe jij Richard, Hein en anderen hierover denken.

Groet
Belinda
(8891) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 08:01:00
Ik denk Belinda, dat je je belerende toon moet matigen. Je bent zelf bezig om het forum plat te leggen door nu al een paar weken niet te reageren. Meelopers als Trea dachten toen .. oh ja, dat ga ik dan ook doen.

Ik heb denk k de meeste mensen geholpen en wordt nu na jullie boycot wederom in het verdomhoekje gezet. Ik beschrijf hier gewoon wat er gebeurt als je een relatie gehad hebt met een kwaadaardig narcist en borderliner, die niet alleen mijn leven maar ook dat van mijn dochter en haar moeder volledig kapot gemaakt heeft.

En als je dan een onbetrouwbare politie treft, die een valse aangifte opneemt en mij als dader behandelt, een PsyQ treft die privacy van een gestoorde belangrijk vindt dan 3 mensenlevens dan krijg je dus dat iemand gaat ontsporen.

Maar wat vraag je nu eigenlijk aan Hein met je Borderlinegedrag? Om mij te boycotten omdat het jou met het doodzwijgen niet gelukt is? Ga je manipulatie elders uitvoeren.

Richard
(8892) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 12:08:00
agree met Belinda ...het lijkt inmiddels wel een BLOG van Richard..en als iemand zijn mening geeft..wordt ie totaal tot de grond afgebrand...dus daarom volgen er ook geen reacties meer op zijn berichten.
Johan.
(8893) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 13:48:00
Dit loopt uit de hand, ik ga toch even reageren. Ik ben het enigszins eens met het commentaar dat Richard het forum domineert momenteel, dit klopt helemaal met borderline gedrag (zelf geen grenzen kennen en de grenzen van anderen ook niet echt respecteren). Aangezien dit een goede weergave (uiting) is van borderline gedrag censureer ik dit niet. Ik laat me ook niet manipuleren om dit te doen. Dat deze thread op het forum inderdaad bijna doodbloed omdat niemand meer wil reageren merk ik ook, dit is jammer. Wanneer mensen toch over iets anders willen praten kan men een nieuwe hoofdtopic (vraag binnen deze rubriek) aanmaken waar dan een ander onderwerp besproken kan worden.

Aangezien de mensen binnen dit deel van het forum allemaal met dezelfde problematiek (borderline) te maken hebben kan het er soms iets explosief (grenzen verkennend) aan toegaan, dit weet ik en ik probeer dit binnen de perken van de wetgeving te houden, maar ik accepteer het als een gevolg van het onderwerp.

Het is jammer dat sommige mensen zich geheel terugtrekken, er is uitwijk mogelijk op dit forum en accepteer dat "grenzeloosheid" nou eenmaal een borderline gevolg is. Ik hoop dat andere bezoekers toch een weg vinden om over "hun" specifieke zaken te praten.

Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-08 13:48:00
Tja...
Ik wilde het gewoon opmerken. Het is mijn mening. Verder is het aan de beheerder. Ik wens je veel sterkte Richard

Belinda
(8896) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 15:19:00
Ik lees nu jouw commentaar Hein. Maar ik vind dit echt niets meer met Borderline te maken hebben. En ik vind het gewoon erg zonde van deze plek, want ik kwam hier graag nog af en toe :)...
Maar je reactie is duidelijk. Ik voel zelf niet direct de behoefte meer tot het aanmaken van een nieuwe topic. Maar voor anderen is het inderdaad misschien een idee, mochten zij hetzelfde gevoel krijgen bij de zaak. Want dat hoeft natuurlijk niet :)..

Groet, Belinda
(8897) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 16:17:00
Pardon, meeloper! Richard, ik ben afgehaakt op het moment dat jij de cel in werd gezet en vervolgens alleen maar anderen mensen hier verantwoordelijk voor stelden. Dat ging mij te ver en daar wil ik niets meer mee te maken hebben. Meeloper, pffff. Ik maak hier altijd nog gewoon mijn eigen beslissingen ongeacht hoe iemand anders daar over denkt. Jij hebt jouw grens, ik de mijne. En jij hebt door je uitingen mijn grens bereikt. Ga er gerust mee door, doe wat je niet laten kan maar op jouw verhaal verder aanhaken zal ik niet meer. Zo, en foeter me nou maar weer lekker verder uit want iets anders schijn je de laatste tijd de laatste tijd niet op kunnen brengen. Trea
(8898) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 19:39:00
Prima Trea.
Als je op basis van valse aangiftes als dader aangemerkt wordt en je advocaat geeft aan: niet gaan, is niet in je voordeel. Dan kun he inderdaad opgehaald worden voor verhoor. Dat jij dan mij al veroordeeld dat is dan volledig aan jou.
Maar laat ik je 1 ding vertellen: ik ben 100% onschuldig. Ik werd daar psychisch mishandeld, mijn handtekening is vervalst, de waarheid mocht niet gezegd worden .. en waarom? Omdat de betreffende agent goed bevriend is met de mede-daders.
Morgen hebben wij een gesprek bij het hoofdkantoor om deze agent op staande voet te laten ontslaan. Van een bevriende wijkagent weet ik dat wat hij gedaan heeft een dwingende reden voir ontslag op staande voet is .. een absolute doodzonde.

Maar veroordeel mij maar .. en ja, je bent een meeloper, want het moment viel samen met de actie van Belinda .. en zie daar de borderline poging om mensen te manipuleren, stemming te maken en tegen je op te zetten. Behandeling heeft maar een beperkt effect. Uiteindelijk verval je toch in natuurlijk gedrag.

Richard
(8899) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 20:19:00
Ik ben al enige tijd niet meer in beeld op deze site. Ik merkte dat ik voor mijzelf een niveau had bereikt van "nu moet ik mijn leven zelf weer kunnen opbouwen/oppakken". Tevens merkte ik ook dat ik geen bijdrage meer was voor borderliners. Het contact was voornamelijk op Richard gericht en ik herinner mij dat ik zei:"waar je het meest mee bereikt voor jezelf en waar je M het meest mee straft is te laten zien dat het GOED met je gaat"
Richard's energie zit zo verkapt/vastgebonden in haat/revance/wraak etc, i.p.v. die energie positief aan zichzelf en aan zijn dochter te geven. Het inzicht dat je met je haat-energie niets bereikt komt niet bij hem op en dat begrijp ik ook gezien zijn problematiek. Wel geeft het mij aan dat ik niets meer kan betekenen voor hem. Waarschijnlijk , met de nadruk op waarschijnlijk, geniet hij van deze aandacht op deze site. Richard besef dat je mensen wegjaagt van deze site. Het gaat hier, volgens mij, om inzicht te krijgen over BL'ers en over hoe partners inzicht kunnen krijgen om wel of niet met een BL'er om te gaan.
Ik weet wel dat ik, met name van Trea, veel inzicht heb ontvangen. Daar ben ik duidelijk verder mee gekomen. Dat is toch de bedoeling van deze site??
Nogmaals bedankt Trea!
groet aan iedereen
Huib
(8900) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-08 22:41:00
Een prettige bijdrage aan het geheel Huib.
En ik dacht inderdaad wel dat je je leven weer zelfstandig aan het oppakken bent. Ik ben daar nog niet. En de reden is tweeledig. Enerzijds veroorzaak ik hetzelf en anderzijds wordt het me ook niet makkelijk gemaakt door politie en valse mensen om haar heen, waardoor de dingen weer verder verergeren die mijn ziekte daarmee ook in stand houdt.

De gedachte voor mij om alle schade te nemen en er boven te staan is zo niet hoe ik ben. Ik zal haar daar vast meer mee hebben, maar ja .. valse aangiftes, schade aan mijn kind, dat is onvergeeflijk. Anyway .. elke keer veer ik weer een stukje dichter naar mijn vroegere zelf. Het is jammer dat ik mensen kennelijk wegdruk, maar zoals je ziet reageer ik normaal als je me normaal benadert.

Ik kan me de opmerking van Trea nog herinneren: de politie doet dit niet voor niets. En daarmee zeg je dat de politie mij vast terecht vervolgt .. en als je het echte verhaal kent dan weet je hoe vals dit groepje heeft gehandeld samen met een bevriende rechercheur die al 10 maanden aangifte onmogelijk maakt. Ik zou dat ook niet snel geloven dat dit kan, maar ik heb hem op facebook, en meerdere sites openlijk neergezet als corrupt en frauderend .. en hij heeft me niet durven aanklagen. Dat zegt al genoeg. Twee collega's deden dat trouwens wel die ook in het bericht genoemd werden. Maar ook voor hen ligt er een aanklacht op het hoofdbureau. Het is een gigantische waslijst van gedrag dat gewoon niet hoort bij intehere politieagenten.

Ik ben behoorlijk uit balans ja ..

Richard
(8901) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 08:46:00
Beste mensen,

Ik verlaat dit forum. Hoe ik ook mijn best doe. Ik kan gewoon niets meer met jouw reacties Richard. Het geeft een naar en soort machteloos gevoel.. Erg onprettig..
Fijn de anderen nog even te hebben gehoord trouwens... Dat deed me goed...
Ik wens een ieder het allerbeste! Ja ook jou Richard :)..
Een prachtige zonnige zomer gewenst!

Liefs, Belinda
(8902) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 09:37:00
Wil je aub, als je Trea citeert, dat rechtstreeks naar haar doen? Wij lezen allemaal mee maar het staat wel zo netjes als je haar niet via mij aanspreekt. Stel nu even dat je in het gelijk wordt gesteld. Wat levert dat nu daadwerkelijk voor jou op??? Een uurtje vergenoegdoening?? Alles blijft gewoon bij wat het was. Wat drijft je? Rechtvaardigheid?? Dit proces levert alleen maar verliezers op. Soms, in je goede doen, las ik dat je op een positieve manier deze "zaak" aanpakte. Toen dacht ik ook "YES!" Maar meestal zit je in de strijd van het gelijk willen hebben. Je bent dan in mijn ogen een klein jongetje dat tegen alles aan schopt om zijn zin te krijgen. Gelijk hebben is iets anders dan gelijk krijgen.
Ik wens je veel positiviteit toe. Ga positief in het leven staan. Dat je dochter weer een positieve vader voelt en ziet. Dat je je zaken weer oppakt enz. Je bent je leven aan het verkloten voor jezelf en voor je dierbaren. Het lijkt er een beetje op dat als iemand je been breekt dat je dan kiest om diegene die je been gebroken heeft het leven zuur te maken als revanche.(negatieve energie) Je kunt je energie ook gebruiken om zo snel mogelijk je been weer te laten genezen en weer aan de slag te gaan. (positieve energie) Geloof mij, bij negatieve energie zijn er alleen maar verliezers.
Succes
Huib
(8903) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 12:31:00
Het volgende kastje naar de muur.
De klachtenprocedure van de politie waarvoor je de naam van de betreffende agent moet opgeven en hoe je bejegend bent moet je opgeven, maar het mag niet over de agent gaan.
Bijzonder.

Kortom, weer een poging om het straatje schoon te vegen. Maar daar nemen wij geen genoegen mee. Om te kunnen doen wat nodig is zullen we aangifte moeten doen tegen de agenten bij de afdeling interne zaken. Wat we dus ook gaan doen. Advies was om even te wachten tot de strafzaak tegen mij is afgerond. Prima, dat zullen wij doen.

Gelukkig kon ik mijn verhaal redelijk ontspannen en zonder al te overweldigende emoties over het voetlicht brengen en daar waar zij aan het begin van het gesprek nog duidelijk in de startblokken stonden om met hand en tand de collega's te beschermen, merkte je aan het eind van het gesprek dat zij volledig inzagen wat hier nu precies aan de hand is. Het dossier is niet gesloten .. halverwege juni wordt de volgende stap gezet.

Richard
(8904) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-09 22:10:00
Dank je, Huib. Lief. En fijn te lezen dat je je leven weer hebt kunnen op pakken op een wijze dat je weer vooruit gaat en de mooie dingen weer kan zien. Echt fijn om te lezen.

@Belinda. Ik snap je keuze al vind ik het natuurlijk jammer. Het proces wat je de afgelopen jaren hebt doorlopen, de confrontaties en de keuzes waarvoor je gestaan heb...dat is zo te bewonderen en je bent hierin een inspiratie voor velen. Ik voel me bevoorrecht een gedeelte van dat proces mee te hebben mogen lezen. Veel plezier en liefde in alles wat er op je pad komt.
Geniet van het mooie. Gr Trea
(8905) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-10 09:22:00
Wauw Trea... Dat is nog eens mooi afsluiten. Dank hiervoor. Het gaat je goed. Je voelt als een warm mens..
Liefs Belinda
(8906) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 07:55:00
Een klein jongetje die ergens tegenaan schopt omdat hij zijn zin niet krijgt.

Gewoon even een vraag dan Huib: Ben jij het type persoon dat over zich heen laat lopen? Als jij morgen een rekening van EUR 10.000,- naheffing belasting in je bus krijgt en je weet dat dit 100% zeker een fout is, waar jij niets mee te maken hebt. Betaal je hem dan? Of ben jij het type dat na twee aanmaningen en een boze deurwaarder voor je deur dan denkt .. laat ik die rekening dan maar betalen, dan houdt het tenminste op?

Nee, Huib .. dat is niet een klein jongetje die overal tegenaan schopt als je ten onrechte voor stalking en laster beschuldigd wordt en je er tegenin gaat. Het is niet kinderachtig als je je recht wilt halen. Het is zeker niet kinderachtig als je er niet mee akkoord gaat dat je door politieagenten psychisch mishandeld wordt. Dat heet karakter hebben, Huib. En onverzettelijkheid en eerlijk zijn en als je eerlijk bent niet over je heen laten lopen.

Dan vinden jullie me maar een lul. Ik reageer inderdaad soms fel, maar dat heeft bijna altijd te maken met onrecht. Zoals hierboven ook weer in de reactie van Trea .. (en Huib, omdat jij in de war raakt als mensen jouw voorgestelde nummertjes en hokjes niet volgen, wil dat niet zeggen dat ik dat ook zou moeten doen) staat te lezen: ik zat in de cel en ging alles en iedereen daar de schuld van geven.

Ja, Trea .. dat klopt. Dat doen onschuldige mensen. En daarom kan ik het ook 20 maanden volhouden. En inmiddels zijn ze bij Politie Haaglanden er ook echt wel achter dat ze hier gigantisch op hun bek gaan, omdat ik alles kan aantonen en ook niet schuw om de media hierbij te betrekken. Ga zelf maar eens ervaren hoe het is als je ineens zonder enige aanleiding mee moet maken wat ik heb ervaren, aangiftes tegen je krijgen van mensen waar je prima contact mee had als je hen een berichtje stuurt pal na uit huis gehaald te zijn met zelfmoordneigingen, psychisch mishandeld worden door agenten, die tijdens het verhoor aangeven dat ze de mensen zo goed kennen, die tegen jou aangifte doen. Nou, daar krijg je echt het gevoel van dat je dan eerlijk behandeld wordt h.

Helaas voor deze mensen ben ik onverzettelijk. Ik laat me niet intimideren, ik laat niet over me heen lopen. Ik heb een hele goede advocaat, net zo'n pitbull als ik zelf ben.
Dus wij gaan dit winnen en dan alles omdraaien. Ik heb op dit forum laten zien hoe een borderliner/narcist denkt en doet. Ik heb heel veel mensen geholpen. Ik heb heel veel steun gehad aan jullie opmerkingen, maar op de een of andere manier zijn jullie uit het oog verloren dat ik soms reageer zoals ik reageer door mijn stoornis en daar word ik dan voor veroordeeld en gaan we nu lekker met z'n allen tegen Richard en kennelijk voelt dat voor jullie heel goed.

Prima, dat samenspannen, mensen tegen een ander opzetten en ander vals gedrag zit gewoon niet in mij en wil ik ook verre van blijven.

Richard
(8907) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 20:26:00
Beste Richard, ik lees je stukken tekst nog slechts oppervlakkig door. Als een saai boek scroll ik er doorheen. Meer en meer van hetzelfde. Je stoornis wordt heel duidelijk, maar stoot tegelijkertijd ook mensen af. We proberen allemaal te delen over ons herstel, zowel de mensen met een BPS als de (ex) partners. Hoe lang is het terug dat jij over je herstel heb gedeeld? Of ben je gestopt met je behandeling en richt je je alleen nog maar op de rechtzaak en wraak en gerechtigheid?!?!? Zo voelt het voor mij wel als ik je stukken lees. Jammer, want ik denk dat je ons meer boeide toen je over je herstel deelde. Veel belangrijker nog, ik denk dat het veel beter met je ging toen je je eigen herstel als prioriteit boven alles zag en daarnaar kon handelen. Ik hoop echt dat je die weg weer terug gaat vinden en daarin net zolang blijf volharden tot het echt echt echt langdurig en stabiel beter met je gaat.
Warme groet, Divera
(8908) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-12 23:33:00
Dank je Divera,

Het grote probleem is dat ik sinds Misha mij mishandelde eigenlijk geen eerlijk mens meer ben tegen gekomen. Politie die je niet kunt vertrouwen, mensen uit je omgeving die als het slecht met je gaat niet meer thuis geven. Nu de rechtszaak dichter en dichterbij komt, merk ik dat het alles overheerst. Natuurlijk is mijn balans nu veel beter dan hiervoor, maar ik kan ook heel erg in paniek raken als ik dan ineens weer merk hoe onze financile situatie verslechterd en verslechterd.

Ik heb al geen auto meer, waarmee ik op de slechtere momenten nog wel eens naar het strand reed of zomaar even .. Ik loop nu meer en om eerlijk te zijn, dat is eigenlijk ook wel prima, maar toch .. als ik er dan over nadenk wie hiervoor verantwoordelijk is .. dat moet ik maar niet doen.

Nu kun je zeggen probeer te werken en te bouwen. Nou, dat probeer ik elke week weer, bijna elke dag maar dan merk ik dat ik gesprekken met mensen allemaal gewoon niet aankan. Helemaal psychisch kapot zijn nota bene door de politie dat is te bizar voor woorden. Ik dacht de politie te kunnen vertrouwen, hoe naief was dat .. die kijken niet naar de waarheid, .. die proberen je gewoon bewust een straf aan te smeren, terwijl mensen die kunnen bevestigen wat ik zeg niet gesproken worden.

Kortom, .. fijn dat je me gewoon normaal benadert en ik zal het ook ter harte proberen te nemen. Maar ik maak me grote zorgen over wat er gebeurt als ik daar ook nog eens een foute rechter tref. Ik dacht ook dat de politie betrouwbaar was, ... dus totaal niet!

Anyway, het is wat het is.

Richard
(8910) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 12:36:00
reactie 8907:
Richard, vanuit je ziektebeeld (stoornis) is het duidelijk dat je de hele wereld wantrouwt/veroordeelt. Dat alles aan de buitenwereld ligt en niet aan jou.Er is toch niemand in de wereld die gelooft dat jij een heilig boontje bent. Kom nou zeg!
Neem nou eens verantwoordelijkheid voor jezelf en je leven man!
Daar kom je verder mee.
En geldzaken zijn van een heel andere orde dan letsel schade Richard (zie mijn vorige reactie)
Zoals ik eerder stelde kan ik geen meerwaarde meer zijn op deze site en stop ik deze conversatie.
Succes
Huib
(8912) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 16:14:00
Ja, jammer Huib.
Dan gelooft maar niemand het. Ex2 die alles van dichtbij gezien heeft en mij kent gelooft het wel. Maar ik laat me niet in het hokje drukken om als onschuldig persoon door jou schuldig verklaart te worden.

Pff . Moet ik me weer gaan verdedigen?
Alsof het normaal is om zo behandeld te worden pal na een hartaanval door een waanidee .. ben ik het nog aan het doen ook.

Dag Huib!
(8913) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-13 19:56:00
Oh, .. het heeft ook een naam wat jij doet Huib.
Zoek het maar even op: het heet: Victim blaming.

Richard
(8914) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 15:08:00
Het slachtoffer de schuld geven, waar komt dat vandaan?
Waarom denken mensen zo? Volgens sociaal psycholoog Melvin Lerner komt die neiging voort uit wat hij noemt the just world-theorie. In de jaren zestig liet hij proefpersonen kijken naar hoe een ander persoon stroomstoten kreeg. Het viel Lerner op dat naarmate de toeschouwers daar minder tegen konden doen, ze het slachtoffer meer gingen belasteren en kleineren. Lerner verklaart dat uit ons rotsvast geloof in een rechtvaardige wereld (just world), waarin de dingen met een reden gebeuren. Als je je best doet, word je beloond. Als je er met de pet naar gooit, ben je de klos. In zon wereld moeten de slachtoffers het onheil wel over zichzelf hebben afgeroepen.

"De politie doet dat vast niet zonder reden."
Nou, .. in de praktijk blijkt de politie dat dus wel zonder reden te doen of zoals in dit geval: ze kennen de daders, hebben na vier dagen haar valse aangifte voor waar aangenomen en sinds dat moment zit je in het hokje dader .. wat ik ook zeg, bewijzen getuigen die ik aandraag .. er wordt niet echt geluisterd, een eenmaal ingenomen standpunt wordt niet gewijzigd.

Kortom: dan zal het wel aan het slachtoffer liggen.

Iedereen op deze site heeft zijn portie wel gehad met een borderliner of narcist of beiden.

Als je met een mes door je partner bedreigd wordt en je zou dan horen. Dan zal je het er wel naar gemaakt hebben kan erg naar en vervelend overkomen als je weet dat je al maanden op je tenen loopt om deze persoon maar niet uit balans te laten raken.

Kortom: iemand blindelings vertrouwen hoeft echt niet, maar iemand veroordelen en uiten dat niemand geloofd dat ik er zelf geen schuld aan heb is een typisch geval van victim blaming en laat ik echt niet over mijn kant gaan.

Richard
(8917) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 21:39:00
Richard, nogmaals probeer eens te delen over je eigen herstel. Ik lees daar al bijna maanden niks meer over. Dit is weer eenzelfde hoofdstuk in een steeds saaier wordend boek. De titel van het boek is: de ander.
Schrijf eens een hoofdstuk over jezelf, je therapie, je inzichten, je valkuilen, je leerpunten, je pijnpunten en wat jouw helpt. Niet wat een ander moet doen zodat jij je beter voelt, maar wat jij kan doen.

Ik ben met een mes bedreigd en kan evengoed naar mijn aandeel kijken, hoe bizar dat ook lijkt.

Lees projectie nog eens door. Anderen eigenschappen toeschrijven die te pijnlijk zijn om bij jezelf te zien.

Probeer te genezen van je stoornis, ipv de stoornis te laten winnen.
Zoals Belinda altijd zei; wie staat er aan het roer?
@ Belinda, ik ga je missen. Ontzettend fijn om een deel van jou genezingsproces mee gemaakt te mogen hebben. Heel hoopvol en mooi om te zien dat het mogelijk is. Ik wens je heel veel liefde en rust voor je vedere leven.

Warme groet, Divera
(8918) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-14 22:54:00
Hoe kan ik over herstel praten, als ik dag in dag uit, zolang ik wakker ben, continu dwangmatige gedachten heb, die mij tot in mijn kern raken. Dan zie ik weer voor me hoe ik mishandeld werd. Zelfs na 18 maanden ik mensen die ik om niets geholpen heb bij solliciteren, die mij, mijn dochter en ook ex2 bewust nog extra schade willen aanbrengen bovenop alle schade die er al door haar is, door mij niet te helpen, maar juist verder de grond in te trappen door aangiftes te gaan doen.

Hoe fucking gestoord en vals ben je dan? En dat heeft me nog een extra knak gegeven. En dan nog weer een knak door valse corrupte agenten, die goed bevriend zijn met deze zelfde mensen. Die me bewust mishandelen tijdens een verhoor, die mijn handtekening vervalsen.

Voor jullie is het inderdaad een langspeelplaat, die is blijven hangen. Voor mij is het de wetenschap dat de persoon waar ik zo van hield mij willens en wetens kapot aan het maken is en mijn angst is natuurlijk dat ik ook nog een valse rechter tref, die ook weer niet mijn verhaal op waarde schat of bewust de andere kant op kijkt.

ik heb door haar een hartaanval, ik heb door haar blijvende psychische schade, mijn kind heeft blijvende psychische schade, ik ben door haar arbeidsongeschikt geraakt, ik heb door haar geen auto meer, ik heb door haar 50 euro om van te leven per week en de bodem is zo goed als in zicht, en deze persoon is ook nog bezig om mij bewust een straf aan te smeren.

Besef het even ..
Van 3x modaal naar helemaal niets en ook geen idee of ik ooit nog normaal kan functioneren, werken en weer een papa kan zijn, zoals hiervoor. En dan tegen mij zeggen neem verantwoordelijkheid voor je leven man .. gast, je hebt geen idee waar je over praat idioot. Heb jezelf een stoornis Huib? Nee? Hou je fucking bek dan.

Ik zou dolgraag willen praten over herstel .. maar ik ben al blij als ik een dag heb dat ik even niet 14 van de 16 uur dat ik wakker ben in dwangmatige gedachten zit. Ga dan maar eens een klant bellen, ..
En als je van die gedachten hebt, dan voel je ook wat het met je zal doen als je daadwerkelijk failliet zou gaan, als je straks te horen krijgt dat ze weliswaar je verhaal begrijpen, maar inzoomen op dat stukje wat je dan gedaan of gezegd hebt in je borderline/narcisme (die door haar volledig geactiveerd is) en je daarvoor willen straffen. Nou, .. de gedachten die ik dan heb, daar word ik doodsbang voor want in dat scenario overleefd helemaal niemand meer.

Als een kat in het nauw komt, als je iemand maar dag in dag uit blijft treiteren en sarren en kleineren etc etc .. dan staat iedereen een keer op die dit overkomt en dan is de reactie niet heel beleefd, "Zeg, zou u daar eens mee willen stoppen". Ik heb gisteren me verdiept in het huiswerk van deze week .. en we hebben het nu over interpersoonlijke vaardigheden ..
En dan zie je dat er heel veel meer bereikt kan worden als je een bepaald patroon volgt in communicatie met mensen. Daar moeten we nu elke week rollenspel voor voorbereiden. En het heeft me ook al wel geholpen .. ook in het gesprek bij de klachtenbehandelaar .. maar wat ik gewoon continu op mijn pad heb zijn onbetrouwbare mensen, die bewust bezig zijn om mij te dwarsbomen .. en dat komt doordat de eerste agent niet aan hoor en wederhoor gedaan heeft en de kwaadaardig narcist omgeven is met valse achterbakse onbetrouwbare mensen.
Zoals ook die eerste agent. Een vrouw met een zielig verhaal gesteund door vriendinnen .. allemaal gebaseerd op leugens, maar ja .. ga dat maar eens aantonen.

Ik had vroeger met ex2 ook zo'n moment: zij was na de zwangerschap nogal agressief. Dat geeft ze tegenwoordig ook toe en heeft toen een cursus agressiebeheersing gevolgd. Op een bepaald moment gooide ze de salontafel naar me toe, een vrij zware tafel. Hierop belde de benedenbuurvrouw de politie met een meldingscode waardoor ze met getrokken pistolen voor mijn deur stonden. Die buurvrouw werkte als ondersteunend medewerkster bij de politie en had al voor ik ex2 kende met haar ruzie en was continu ons aan het terroriseren, dus die dacht mooi dan kan ik ze op deze manier pakken of treiteren en maakte misbruik van haar politiekennis. Ik doe dus open. Ik werd meteen opgetild en razendsnel door het halletje geduwd en tegen de muur gezet. Terwijl ik volledig onschuldig was en juist het slachtoffer van mishandeling als je daar over komt spreken (ja, dat was het eigenlijk wel :) )
Uiteindelijk gaf Marieke toe dat zij degene juist was die mij mishandelde en de tafel gegooid had en heeft die agent toen zijn excuses gemaakt. Maar de natuurlijke houding is gewoon dat de man wel de dader zal zijn. En ik tref elke keer van die 'gestoorde types' en deze keer dus een hele valse, die in zo'n geval gewoon jou de schuld gegeven zou hebben, net als ze nu aan het doen is.

Morgen hebben we weer een sessie. Ik ga twee keer per week nu naar psyQ .. ik doe netjes mijn huiswerk en probeer veel te lopen, wandelen, fietsen .. Maar als je psyche kapot gemaakt is, dan is herstel niet zoiets als: geef jezelf een schop onder de reet, of pak je verantwoordelijkheid. Tegen iemand met dwangmatige stoornissen als 6x de deur open en dichten doen zeg je ook niet: Hey, zou je niet eens stoppen met de die deur open en dicht doen. Dat is namelijk geen keuze. En zo werkt het bij mij met die gedachten net zo.

Maar ik stel je reactie zeker op prijs. En geloof me, ondertussen doe ik echt wel mijn best. Maar deze hele rechtszaak die brengt heel veel onrust.

Richard
(8919) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-15 00:33:00
Ik volg al bijna een jaar dit forum omdat ik een partner met borderline heb.
Maar ik moet zeggen, ik lees over de reacties van Richard heen en dikwijls stoort het mij gewoon. Ik ga op zoek gaan naar een ander forum waar meer mensen zoals Belinda, Trea enz opzitten. Het is niet meer hetzelfde forum als vroeger... Ik heb hier nochtans veel van bijgeleerd in het verleden. Spijtig ....
Groetjes, Sandra
(8920) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-15 10:43:00
Hallo Sandra, spijtig dat je niet meer kunt vinden wat je zocht op dit forum, ik ga een nieuwe thread aanmaken waarbij ik het onderwerp iets meer ga beperken en dan kan deze thread gewoon doorgaan zoals het gaat. Ik zal dan de nieuwe thread aan de pagina koppelen. Ik vind het jammer dat mensen gaan om de redenen die jij aangeeft maar de site heeft de mogelijkheden om meerdere threads binnen n onderwerp te maken. Het moet dus mogelijk zijn om een iets meer gerichtere thread over het onderwerp te maken.
Ik hoop dat jullie willen blijven reageren en lezen, ik wil graag dat een ieder zich hier thuis kan voelen.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-15 22:26:00
Hoi Sandra.Als je wilt dan Kun je toch gewoon je verhaal kwijt/doen?Ik heb ook een (ex)partner met borderline en heb juist veel van Richard geleerd!😏
(8923) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 06:24:00
Nou mensen, ..
Ik zou zeggen blijven jullie lekker zitten hier.
Het is je gelukt Belinda .. het forum werkt niet meer voor mij. En daar mag jij eens goed over na gaan denken hoe dat komt en hoe dat past in al je trainingen en therapien. Maar iets zegt mij dat dit nu precies een uiting is van de echte borderliner met een valse negatieve inslag, die met haar manipulatie spelletjes mensen tegen je opzet. Zo herkenbaar en vergelijkbaar met het gedrag van Misha.

Ik ben volledig geactiveerd en kan hier dus kennelijk niet mezelf zijn. Eerlijkheid staat bij mij voorop, hier geen valse rat. En ik laat mij niet Victim Blamen. En Sandra .. who the fuck ben jij? .. ik zit hier al 20 maanden en ik heb geen woord met je gewisseld, dus dat Hein daar nu ineens als een knipmes voor gaat buigen .. ik denk dan, voor wat dan? Iemand die een mening over me heeft die al 20 maanden mij negeert en dan denkt iets over mij te kunnen zeggen? Het is mooi geweest .. dan hou ik de ontknoping gewoon voor mezelf.

Richard
(8924) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 19:46:00
Niemand buigt voor je, er wordt gewoon nog een topic naast dit topic geopend waaraan het woord "positief" is toegevoegd. Iets wat gezien je situatie op dit moment niet altijd mogelijk voor je. Op dit topic kan je gewoon je verhaal weergeven. Maar als je daar vanaf ziet, is dat je eigen keuze.
(8927) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-16 20:39:00
Voordat hier de zaak weer uit de hand loopt, mijn enige reden om dit topic te splitsen is om het weer "on topic" te krijgen. Ook werd deze thread te lang en was het tijd om een nieuwe start te maken voor dit onderwerp. Ik ben en blijf altijd onpartijdig en integer maar bewaak wel de kwaliteit, de fatsoen regels en de wettelijke regels op mijn site. Een ieder staat het vrije een eigen onderwerp te beginnen op deze site binnen elk topic. Laten we ophouden met persoonlijke aanvallen en ons weer op het onderwerp waar het om gaat richten.
Vriendelijke groet, Hein Pragt
2018-05-17 18:09:00
Beste Hein,
Mag ik een suggestie doen?

Is het geen oplossing om een topic "ontknoping Misha/Richard" te starten? Daar kan Richard al zijn verhalen kwijt over Misha en haar meeheulende vriendjes, agenten, overheid, hulpverleners, rechters enz. kwijt en kan iedereen voor zich beslissen of hij/zij deze ontknoping wil volgen.

"Borderline en relatie" kan dan gewoon blijven bestaan.
Mijn gevoel zegt mij dat de mensen dan weer willen/durven te schrijven op deze site. Nu wordt men geremd door de overvloed aan negativiteit m.b.t. archivering en de mogelijke ontknoping van de zaak Misha/Richard.
groet
Huib
(8929) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-17 19:13:00
Beste mensen,

Ik ben peet en heb een jaar geleden een heel verhaal gepost met beginnend over 5 jaar relatie ten einde etc etc rond begin april 2017. Na het plaatsten heeft het voor mij 3maand gekost om de ogen weer eens de kost te geven met wel via sms en mail contact met haar want de rest was geblokt maar wel nog contact met mijn lieve ex die me een hel achterliet.

Wat kost het zoveel moeite deze mensen los te laten en zelfs dus na 3 maand liep ze nog met die gast waarmee ze er vandoor ging en mij en de kids liet zitten .....

Rare eraan is zodra ze merkte dat ik op een milde manier uit getreurd was en me open stelde voor iemand ze er weer stond ineens in juli. Heb haar paar dagen kunne afhouden voor ik weer in de ban van was .... De persoon die ik had leerde kennen was kansloos en zelfs zij werd erin betrokken.

Maar goed ze beloofde me bergen en zag ineens wel in dat ze tamelijk problemen heeft en het leek een stuk beter te gaan. Alleen lijkt er echt iets kinderlijks in te zitten want ik hield wel de boot af voor mijn kids die net gewend waren zonder haar.

Dit leek ze ook te begrijpen maar na een week of 3 wou ze weer in een versnelling gaan en alles samen gooien. ... ik wou dit niet ivm de kids zowel de hare als de mijne ...

Ze meende echt na 3 maand compleet weg te zijn geweest...paar vrienden van me en familie geblokt..ouders achtergelaten zonder iets dat het zo maar even opgelost zou zijn....tot kinds aan toe meende ze dat dit op een dag was opgelost na maanden weg te zijn. Achteraf bleek er weer gelogen te zijn en dat ze zelfs een woning urgent toegewezen had en dit achterhield .... En begreep het meteen want samen wonen met die gast en haar kids deed ze niet gelukkig maar wel te angstig om alleen te wonen.

Voelde me weer nodig en de helpende hand en het rommelde wat tot ze weer in een soort fase van onzekerheid raakte en me betichte van vreemdgaan etc waardoor rond november er ineens een kerel uit haar hoedje kwam... Middels gesetteld in haar eigen huis en maakte het wel makkelijke dan samenwonend. Maar wil ermee zeggen dat de gedachte van veranderen en ga in therapie weer terug bij af was en onze nieuwe kans weer verprutst werd.

Ze trof dus weer een maar zodra ik zei....dan ga er voor en ben ik verlost bleef ze me contacteren en de problemen die ze al had thuis met ex-man werden weer erger en erger ... Die man die trof was niets meer en wilde mij weer. Dit ging dus nog een jaar door tot heden en ben op een punt dat ik het zelfs accepteer. Want zodra ik zeg...dan ga maar ..blijf weg en laat me dan wil ze alles weer ...zijn ook lopende patronen hoe ze doet en herken alles wel nu. Ze zegt dat ze intens van me houd en me nooit kwijt wil. En geloof haar ook en denk dat ze dit meent...

Ze heeft nu een punt dat ze haar gedrag zelf ziet en niet goedkeurt maar toch die stap om naar een psycholoog te gaan doet ze niet. Ergens heeft ze de kloof die ontstaan is door haar abrupte breken vorig jaar met familie en vrienden zo groot gemaakt....en ze noemde alles verdiend en wraak en inzicht daden ....maar normale mensen zien dit anders en verklaren mij voor gek dat te accepteren ....
Ben wel verder als voorheen en zeggen...ga maar weg...laat me gaan als ik zo een smeerlap ben in je ogen helpt wel echt.....

Kan het zelf relativeren ...maar nu ...familie vrienden etc willen haar alleen accepteren als ze proberen gaat via therapie nog beter te worden maar dit doet ze niet en als er begonnen word over woord therapie dan wil ze weer wegrennen. Moet je dan accepteren of je liefde aan de kant zetten want ik zie wel dat ze echt van me houd en doet ze ook ...alleen haar ander kant komt wel met vlagen van weken aanzetten.......

Na 5 jaar en een aan rommel jaar creerde ze eigenlijk meer afstand met akkefietjes naar familie en vrienden om nu redelijk rustig en stabiel te lijken...... Zijn me aparte mooie mensen maar slurpen je leeg.. Kan er nu goed mee omgaan maar voel dat een toekomst zonder therapie niet vast staat en weer zal knakken ....

Geniet nu een beetje van dag tot dag ervan en wacht soms op volgende wat ze me mededeelt waardoor niets tegen valt meer. Maar hoelang accepteer je dit ook al relativeer ik dit nu beter. En ben zo bang als je echt breekt wat dan terecht komt want ze heeft ergens een hart van goud/

Wat is dan nog normaal om te doen ....tijd lijkt weg te vliegen zo...
(8930) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-05-18 20:53:00
Beste Peet,
Vanuit mijn point of view kan ik je zeggen dat je in wereld leeft met een gespleten vrouw. Een vrouw waar je zielsveel van houdt en een vrouw die je wel achter het behang wil plakken. De vrouw waar je van houdt is een heerlijk mens en alles in je zegt dat je deze vrouw wilt behouden voor je leven. Die andere vrouw is ziek, heeft een stoornis. En dit is wat er is voor jou. Je hebt nu de keuze om deze gespleten vrouw te accepteren zoals zij IS. Zij heeft het meeste last van haar "buien", waar deze ook vandaan komen. Het grote probleem is natuurlijk dat zij met haar buien nergens naar toe en het is allemaal te veel om te behappen. Dus keert zij zich tegen diegene die het dichts in haar buurt is. Dus naar jou of een andere man die zij dichtbij laat komen.
Voor jou gaat het er dus om wat je kan accepteren, wat je kunt toelaten zonder uit de ban te springen. Zij wil alleen maar veiligheid en een arm om haar heen. Haar uitingen zijn uitingen van angst en daar kan zij moeilijk mee omgaan. Jij krijgt alle shit over je heen en dat voelt natuurlijk niet fijn/prettig. Als je het vermogen hebt om die shit te accepteren met de wetenschap dat deze shit NIET van jou is maar van haar, dan zijn er mogelijkheden om iets wat op relatie lijkt op te bouwen. Je moet je dus NIET aangesproken voelen in haar "buien" terwijl zij jou wel aanspreekt in haar emoties.
Ik heb hier ook mee te maken gehad. Het is de kunst om los te laten wat NIET van jou is, terwijl je wel in directe zin wordt aangesproken. Ik heb een korte therapie gevolgd om dat te kunnen/willen inzien. Als je haar "buien" haar "buien" kan laten zijn kan je voor jezelf grote stappen maken.
Blijft natuurlijk het grote probleem dat zij in therapie moet terwijl zij dat niet wil. Als zij niet in therapie gaat zal zij altijd haar ellende bij jou droppen want zij kan het allemaal zelf NIET aan. Dus blijft zij projecteren op jou.
Ik hoop dat je een mogelijkheid kunt vinden om haar in therapie te krijgen.
Veel succes!
groet
Huib
(8932) Reactie van een bezoeker van de site!
2020-06-19 09:16:00
Wie kan mij een goede advocaat adviseren? Borderline-ex is geniaal in onze dochter van 1.5 weg te houden, de instanties te manipuleren,mij vals te beschuldigen van ernstige zaken etc etc. Rechter bepaalde hoofdverblijf bij moeder, 3 dagen omgang vader.
Zoek een echt goede adoicaat met kennis van de borderline kenmerken voor een hoger beroepzaak. Wie mailt me voorstellen op papapapa1973@yahoo.com
(9488) Reactie van een bezoeker van de site!

Lees verder op pagina 1 over dit onderwerp: Deel 1


Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).