Laser graveren

Laser graveren

Doordat lasers steeds goedkoper gemaakt kunnen worden en de CNC technologie ook steeds goedkoper is geworden, is het tegenwoordig mogelijk om thuis door middel van een computergestuurde laser, hout en ander materiaal te graveren. U kunt een willekeurige afbeelding met logo of tekst laden in een speciaal laser graveer programma, waarna u de sterkte en de afmeting kunt instellen en een preview kunt krijgen van de afbeelding afmeting op het materiaal door middel van zwak laserlicht. Wanneer dit allemaal goed is kunt u met één druk op de knop deze afbeelding laten branden. Dit gebeurt lijn voor lijn en zal enige tijd duren. Bij hout zal het een beetje als een open haard gaan ruiken, bij kunststof kan het een beetje gaan stinken. Laser nooit PVC (folie) in huis, aangezien hierbij het gevaarlijke chloorgas kan vrijkomen. Ik doe dit af en toe wel maar dan plaats ik de hele opstelling in de openlucht. Met de huidige generatie lasers is het mogelijk om voor een redelijke prijs een laser graveer machine te kopen. Ik bezit een laser graveer machine van 3 Watt en dit is voldoende voor het meeste materiaal. Ik graveer ook in opdracht, tegen schappelijke vergoeding.

Verjaardagen, vaderdag en moederdag

Een leuke toepassing is een leuke tekst op hout graveren ter gelegenheid van een verjaardag, jubileum, Vaderdag of Moederdag. Ik kan houten voorwerpen zoals sleutelhangers. houten kaartjes, pennebakjes of labels leveren, maar ik kan ook laser graveren of een bestaand houten voorwerp zoals houten keukengerei. Het is leuk on vader of moeder voor Vaderdag of Moederdag bijvoorbeeld een broodplank te geven met daarop een toepasselijke tekst of gewoon iets als "voor de beste vader" of "voor de liefste moeder" met daarbij de namen van de kinderen. Maar ook bij een jubileum is het leuk om een heel persoonlijk geschenk te geven, ook dit kan een in hout of leer gegraveerde tekst met eventueel samen met een logo zijn.

Voorbeelden van laser graveer opdrachten

Tekst en plaatje op houten sleutelhanger

Graveren op een sleutelhanger Het is mogelijk (zowel enkelzijdig als dubbelzijdig) tekst in uiteenlopende lettertypes en formaat op een rechhoekige houten sleutelhanger te branden met de laser. Ook kan er een afbeelding bijgeplaatst worden maar u kunt ook alleen een afbeelding laten branden. De prijs voor een houten sleutelhanger met tekst of afbeelding is 3,95 euro (inclusief de sleutelhanger).

Tekst en plaatje op houten sleutelhanger

Graveren op een ronde sleutelhanger Het is mogelijk (zowel enkelzijdig als dubbelzijdig) tekst in uiteenlopende lettertypes en formaat op een ronde houten sleutelhanger te branden met de laser. Ook kan er een afbeelding (zoals een symbool) bijgeplaatst worden maar u kunt ook alleen een afbeelding laten branden. De prijs voor een houten sleutelhanger met tekst of afbeelding is 3,95 euro (inclusief de sleutelhanger).

Tekst en plaatje op houten sleutelhanger

Graveren op een ronde sleutelhanger Het is mogelijk (zowel enkelzijdig als dubbelzijdig) tekst in uiteenlopende lettertypes en formaat op een houten sleutelhanger te branden met de laser. Zo kunt u uw favoriete spreuk op een sleutelhanger laten branden. Ook kan er een afbeelding bijgeplaatst worden maar u kunt ook alleen een afbeelding laten branden. De prijs voor een houten sleutelhanger met tekst of afbeelding is 3,95 euro (inclusief de sleutelhanger).

Tekst op een keuken spatel

Graveren op een houten vaantje Het is ook mogelijk om een tekst of afbeelding op een houten vaantje te laten branden, het vaantje hier is 19 cm hoog. De maximale grootte van de tekst of afbeelding is 8 x 8 cm, het is wel mogelijk om op éé kant twee keer te laseren waardoor er ook een grotere oppervlakte gebrand kan worden. Hier is een leuke tekst op een vaantje gebrand, een houten vaantje met graveren kost samen 3,95 euro.

Tekst op een keuken spatel

Graveren op een houten vaantje Ook hier een afbeelding van tekst op een houten vaantje gebrand (gelaserd), het vaantje hier is 19 cm hoog. De maximale grootte van de tekst of afbeelding is 8 x 8 cm, het is wel mogelijk om op éé kant twee keer te laseren waardoor er ook een grotere oppervlakte gebrand kan worden. Hier is een leuke tekst op een vaantje gebrand, een houten vaantje met graveren kost samen 3,95 euro.

Tekst op een keuken spatel

Graveren op een keuken spatel Hier heb ik een eenvoudige tekst op een keuken spatel gezet, dit is niet extreem diep gebrand zodat de tekst mooi strak en duidelijk is, hoe lang dit blijft zitten na een aantal keren vaatwasser kan ik helaas nog niet aangeven.

Logo op stukje hout

Logo op stukje hout Hier heb ik een zwart / wit logo op een stukje hout gezet (gebrand door middel van de laser). Het logo moet zwart wit zijn en mag niet groter zijn dan 8 x 8 cm. De laser moet ook in staat zijn om grijstinten te branden (afhankelijk van het materiaal) hier heb ik echter nog geen goede ervaring mee.

Naam op tablet hoes

Naam op tabletr hoes Hier heb ik mijn naam op de hoes van mijn tablet gezet (gebrand in de kunststof hoes) of dit lukt is wel afhankelijk van het materiaal. Met de meeste kunststoffen gaat dit prima. Het gaat om een dun brandspoortje dat een mooie strakke zwarte tekst achterlaat op de hoes.

Tekst op steel van pollepel

Tekst op steel van pollepel Het is zelfs mogelijk door middel van de laser een tekst te graveren (branden) in een ronde steel van een pollepel. Bij kleine hellingen blijft het brandpunt van de laser redelijk stabiel waardoor het er strak uitziet.

Bijbeltekst in hout gebrand

Bijbeltekst in hout gebrand Ook kunt u een favoriete bijbeltekst in hout laten graveren, de maximale afmeting is wel 8 x 8 cm. Er kunnen ook versieringen bijgeplaatst worden zoals op deze bijbeltekst over liefde (1 Korintiërs 13:4-5) die gebrand is op een A6 houten panneel.

Houten label met tekst

Houten label met bedankt tekst gebrand Ook kunt u een tekst op een houten label laten branden als relatiegeschenk aan bijvoorbeeld een fles wijn of een boeket bloemen. Er kan zowel tekst als een afbeelding (of gecombineerd) gebrand worden en ook een zwart/wit bedrijfslogo.

Video promotie film van de laser machine


Prijslijst

Ik kan geen grote aantallen leveren, het maximum is afhankelijk van de voorraad en is c.a. 10 exemplaren.

houten sleutelhanger rond Houten sleutelhanger (rond) met metalen ring, diameter is 4,1 cm x 7 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten sleutelhanger plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten sleutelhanger rechthoek Houten sleutelhanger (rechthoek) met metalen ring, afmeting 3,8 cm x 5,3 cm x 7 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten sleutelhanger plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten sleutelhanger rechthoek Houten sleutelhanger (rechthoek) met metalen ring iets donkerder hout, afmeting 3,0 cm x 5,0 cm x 8,1 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten sleutelhanger plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten MDF hartje Houten MDF (geperst hout) hartje, afmeting 6,5 cm x 5,5 cm x 9 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten MDF hartje plus branden: 2,95 Incl. BTW.
houten triplex hartje Houten triplex hartje, afmeting 4 cm x 4 cm x 2,4 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten MDF hartje plus branden: 2,25 Incl. BTW.
houten vaantje Houten triplex vaantje, afmeting 15 cm x 19,5 cm x 4 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten vaantje plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten paasei hanger Houten triplex paasei hanger, afmeting 6 cm x 4,5 cm x 2,5 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten paasei hanger plus branden: 1,25 - (3 stuks 2,95) Incl. BTW.
houten konijn hanger Houten triplex konijn hanger, afmeting 6 cm x 4,5cm x 2,5 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten konijn hanger plus branden: 1,25 (3 stuks 2,95) Incl. BTW.
houten kip / haan hanger Houten triplex kip / haan hanger, afmeting 5,5 cm x 3,8 cm x 2,5 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten kip / haan hanger plus branden: 1,25 (3 stuks 2,95) Incl. BTW.
houten onderzetters Houten MDF (geperst hout) onderzetters, afmeting 10 cm x 10 cm x 2,5 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten twee onderzetters plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten onderzetters Houten triplex onderzetters, afmeting 10 cm x 10 cm x 2,4 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten twee onderzetters plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten plankje A7 Houten plankje A7 formaat, afmeting 10,5 cm x 7,4 cm x 4 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten A7 plankje plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten visitekaartje Houten plaatje, afmeting 7 cm x 5 cm x 2,2 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten plaatje plus branden: 1,45 Incl. BTW.
houten deurhanger Houten triplex deurhanger, afmeting 25 cm x 10 cm x 2,5 mm, kan aan beide zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten deurhanger plus branden: 6,95 Incl. BTW.
houten triplex pennenbakje Houten triplex pennenbakje, afmeting 7,4 x 7,4 x 9,4 cm, kan aan vier zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten pennebakje plus branden: 7,45 Incl. BTW.
houten houten huisje Houten houten huisje, afmeting 3,5 x 6,5 x 2 cm of 2,9 x 4,5 x 2 cm, kan aan twee zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Kosten huisje plus branden: 3,95 Incl. BTW.
houten rondjes met gaatjes Houten triplex rondjes met gaten om te rijgen, afmeting 2,9 cm x 2,5 mm, kan aan twee zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Leuk om een naam op de graveren. Kosten per stuk met branden: 0,85 Incl. BTW.
houten rondjes met gaatjes Houten grenen rondjes met gaten om te rijgen, afmeting 3,5 cm x 4,7 mm, kan aan twee zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Leuk om een naam op de graveren. Kosten per stuk met branden: 0,85 Incl. BTW.
houten hartjes met gaatjes Houten triplex hartjes met gaten om te rijgen, afmeting 3,1 cm x 3,1 cm x 2,4 mm, kan aan twee zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Leuk om een naam op de graveren. Kosten per stuk met branden: 0,85 Incl. BTW.
houten labels met gaatjes Houten triplex labels met gaatje, afmeting 3,2 cm x 5,6 cm x 1,5 mm of 3,4 cm x 5,2 cm x 1,5 mm, kan aan twee zijden gebrand worden met een tekst en / of zwart-wit afbeelding. Leuk om een naam op de graveren. Kosten per stuk met branden: 0,85 Incl. BTW.

Wilt u iets op hout, bamboe, leer of kunststof laten graveren door middel van een laser dan kunt u bij mij een aanvraag doen dit te laten uitvoeren. Ik ben een eenmanszaak, ik ben al een aantal jaren bezig met 3D printen en sinds kort heb ik ook een laser graveer machine. Deze is "slechts" 3 watt, dit is niet voldoende om te snijden, maar zeer geschikt om te graveren (branden) in diverse (niet metalen) materialen. Het maximale oppervlak dat ik in één keer kan graveren is 8 x 8 cm en ik kan tekst in elke afmeting en lettertype graveren, maar ook zwart wit afbeeldingen zoals logo's kunnen in hout gebrand worden. Bij voorkeur laser ik op hout, dit geeft het beste resultaat, maar ook leer en kunstleer werkt prima. Leuk voor een heel persoonlijk cadeau. Er zijn veel bedrijven die met een laser voorwerpen kunnen graveren, maar meestal gaat dit om grote aantallen en kun u daar niet één of twee exemplaren bestellen.

Bij mij kunt u juist kleine aantallen (vanaf één exemplaar) bestellen als heel persoonlijk cadeau, of om samen eenzelfde of complimenterend symbool (met of zonder tekst) te hebben. Ik kan ook verzenden, bij één of twee exemplaren verzend ik ze per gewone briefpost zodat de verzendkosten ook laag blijven. Bij grotere objecten moet het als pakketje en dan zijn de verzendkosten hoger. Woont u in de buurt van Veenendaal dan kunt u het ook gewoon afhalen tegen contante betaling. Bij grotere aantallen moet ik de grens stellen op 10 á 20 exemplaren. Ik geef altijd vooraf duidelijk aan wat de kosten zijn en lever een BTW factuur. Een eenvoudige graveer opdracht op hout kost een paar euro, ook lever ik diverse houten sleutelhangers en houten voorwerpen die gegraveerd geleverd kunnen worden. De kosten voor een object zijn altijd inclusief het laser graveren. U kunt hierbij ook aan een broodplank, onderzetters e.d. denken. Neem voor vragen of prijsopgave contact op per (email). Betaling kan via bank (factuur) of contant, met BTW factuur.


Lees hier de algemene voorwaarden.

Last update: 14-05-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).