Download gratis computerspellen voor Windows

Gratis computerspellen, kan dat? Er zijn veel oude (retro) spellen als freeware spellen uitgebracht en ook zijn er groepen enthousiaste programmeurs die emulators bouwen of een de oude spel engine reverse engineren en dan herschrijven voor windows. Maar ook veel oude (retro) spellen zijn ondertussen als freeware spellen uitgebracht en ook zijn er groepen enthousiaste programmeurs die emulators bouwen of een de oude spel engine reverse engineering en dan herschrijven voor windows. Zo zijn er al vele oude klassieke spellen omgezet en opgepoetst en speelbaar gemaakt op moderne besturingssystemen en als freeware opnieuw uitgebracht. In deze oud spellen waren de graphics nog niet zo geweldig dus moest men het spel interessant maken met een goed script en mooie puzzels. Tegenwoordig ziet men steeds meer het omgekeerde, grote spellen met veel grafisch geweld en een flinterdun verhaal. Ook zijn er ontwikkelaars die er een uitdaging in zien om een gratis spel te maken om zo hun vaardigheden te tonen. Een aantal grote spel bedrijven (zoals is ondertussen opgekocht door nog groter bedrijven en de oude spellen zijn voor deze bedrijven vaak niet zo interessant want ze generen niet voldoende omzet meer. Men staat dan vaak toe dat het spel opnieuw als remake en natuurlijk gratis uitgebracht wordt. Op deze pagina probeer ik een overzicht te geven van gratis spellen (freeware games) die u via het Internet kunt spelen of downloaden. Veel spelplezier, Hein Pragt

Gratis adventure spellen

quest for glory II spel Quest for Glory II (remake)
Quest for Glory II: Trial by Fire (1990) Dit is een prachtige remake van het originele spel van Sierra, geschikt voor alle windows versies. Na tot Held te zijn uitgeroepen in Spielburg reist de hoofdrolspeler met drie vrienden naar de Arabische woestijnstad Shapeir. Hier moet hij de stad behoeden van magische Elementale wezens. In de tweede helft van het spel reist hij naar de zusterstad van Shapeir, Raseir, om daar het brein achter de aanvallen uit te schakelen en Raseir te bevrijden van de regerende tirannie.

Adventure spel Kings Quest I

Kings Quest I spel Kings Quest I (remake)
King's Quest 1 was een van de eerste en meest succesvolle grafische adventure games. Oorspronkelijk uitgebracht door Sierra terug in het midden van de jaren 1980. Deze versie van King's Quest, genaamd Kings Quest 1 VGA is een remake van het origineel. De verhaallijn is hetzelfde als de klassieke, maar de graphics zijn wel verbeterd. Deze versie is ontwikkeld door de Anonymous Game Developers en uitgebracht op 7 augustus 2001. Het was de eerste fan-made adventure remake ooit uitgebracht, en de eerste fan-made spel ooit ook een Voice Pack!

Adventure spel Kings Quest II

Kings Quest II spel Kings Quest II (remake)
De oorspronkelijke Kings Quest 2 Romancing the Stone was het vervolg op de eerste grafische adventure game van Sierra On-Line. Deze download is niet de originele, maar een remake met bijgewerkte graphics en geluid. Vergelijkbaar met Kings Quest I VGA, En gemaakt door dezelfde ontwikkelaars op AGD Interactive.

Adventure spel Kings Quest III

Kings Quest III spel Kings Quest III (remake)
Dit een remake van het geweldige adventure spel Kings Quest 3 een adventure game van Sierra On-Line. Deze download is niet de originele, maar een remake met bijgewerkte graphics en geluid.

Adventure spellen met Scummvm

Scummvm Download hier scummvm
Door middel van het programma ScummVM kunt u met behulp van de oude game data bestanden veel oude zogenaamde point en click adventure spellen spelen op een moderne windows of linux computer. Dit programma is een 'crossplatform interpreter' voor met name de spellen die met de Scumm-engine van LucasArts zijn gemaakt. Op die manier is het mogelijk om klassiekers als Simon the Sorcerer, Beneath A Steel Sky, Monkey Island, Day of the Tentacle en Sam and Max te spelen op Windows, de PSP, AmigaOS 4, DreamCast, PocketPC, PalmOS, BeOS, diverse mobiele apparaten die op Symbian draaien en zelfs de iPhone. In versie 1.0.0 is de lijst met ondersteunde spellen bog verder uitgebreid en is de stabiliteit verbeterd. Met ScummVM kunt u dos veel oudere DOS en Windows adventure games spelen op moderne computers. De spellen ie u kunt spelen zijn gratis en zijn door vrijwilligers up to date gebracht met mooiere graphics en betere audio en muziek. Met dit gratis programma gaat u 15 jaar terug in de tijd en kunt u genieten van geweldige games die zelfs vandaag de dag nog de moeite waard zijn. Veel van deze games hebben een goed verhaal, geweldige humoristische dialogen en moeilijke puzzels en raadsels.

Adventure spel a tale of two kingdoms

a tale of two kingdoms spel Download hier A Tale of Two Kingdoms
A Tale of Two Kingdoms is een spel gemaakt door een groep fans van het adventure genre, het spel vertelt het verhaal van een koninkrijk dat van alle kanten wordt bedreigd. Het eeuwenoude koninkrijk van Theylinn wordt van alle kanten aangevallen, zowel door vijanden van buitenaf als van binnen in het koninkrijk. Iedereen probeert de gunst van de oude koning te winnen, maar niet iedereen is blij met de troonopvolgster prinses Rhiannon. Ondertussen komt gevaar steeds dichterbij in de vorm van een invasie leger, een vijandelijke reus en een groep huurlingen die eeuwenoude vijanden zijn van de koning van Theylinn. Dan is er nog het mysterie van het verborgen koninkrijk der feeën Thierna na Oge dat ergens in Theylinn ligt verborgen. Kunnen de feeën misschien de redding van Theylinn betekenen? Een heel leuk spel met verschillende eindes, meerdere oplossingen voor puzzels en extra sidequests om het verhaal uit te diepen.

Adventure spel Flight of the Amazon Queen

Flight of the Amazon Queen spel Download hier Flight of the Amazon Queen
Het adventure spel Flight of the Amazon Queen heeft een absurd (leuk) verhaal, waar je als Joe King met je vliegtuig neerstort in de jungle van de Amazone. Als Joe in de amazone neerstort belandt hij in een bizar avontuur waar hij de wereld moet beschermen tegen een gestoorde wetenschapper die een stam amazone vrouwen wil veranderen in een leger dinosaurus-mensen en daarmee de wereld wil veroveren. Alsof dat niet al een groot genoeg probleem is moet Joe ook nog eens zijn enige passagier terug zien te vinden: een beroemde Hollywood ster die niet bepaald makkelijk in de omgang is.

Charlie the duck spel

Charlie the duck Charlie the duck
Charlie the duck is een klein platform spel voor de PC over een schattige eend genaamd Charlie. Het spel lijkt nog het meest op de klasieke Mario spellen van Nintendo, in dit spel moet u Charlie door verschillende levels loodsen, munten en diamanten verzamelen en gevaarlijke vijanden ontwijken. Charlie kan zwemmen in het water en zelfs duiken om verborgen gebieden te ontdekken!

Charlie the duck 2

Charlie the duck 2 spel Charlie the duck 2
Na het grote succes van Charlie de Eend heeft Wiering Software nu een vervolg gemaakt: Charlie II! Dit spel combineert de prachtige animatie en speelbaarheid van de originele versie met een compleet nieuwe reeks van grote levels om te verkennen! De gratis versie bevat zes speelbare levels (waarvan twee verborgen), dit is een derde van het gehele spel.

Arcade spel Sint 1999

Sint 1999 spel Sint 1999
De Sint moet de pakjes en pepernoten verzamelen en naar de schoorstenen brengen voordat het licht wordt. De kleur van het eerste pakje moet steeds overeenkomen met de aangegeven kleur op de schoorsteen. Het getal op een schoorsteen geeft aan hoeveel pepernoten nog bezorgd moeten worden, een vinkje betekent dat het huis helemaal klaar is. Als de Sint alle pepernoten in het hele level weet te vinden, volgt een bonus level.

Arcade spel Sint 2000

Sint 2000 spel Sint 1999
Om het hele land in één nacht van pakjes te voorzien, gebruikt Sint Nicolaas dit jaar een vliegtuig! Vanuit de lucht laat hij de pakjes zachtjes naar beneden vallen. Helaas landen ze (vanwege de wind) vaak niet helemaal op de juiste plaats. Het is dan ook de taak van de Zwarte Pieten om deze pakjes op te rapen en naar de juiste schoorsteen te brengen. Ook moeten ze in iedere schoorsteen een aantal pepernoten laten vallen. Je moet uitkijken voor gevaarlijke vogels en scherpe TV-antennes. Verder mag Piet natuurlijk niet van het dak af vallen! Het spel bestaat uit drie gewone levels en drie bonus levels. Een bonus level krijg je wanneer je in een level alle pepernoten verzameld hebt.

Gratis Super Mario

Super Mario spel voor de pc Super Mario Forever
Mario Forever is een gratis remake van de Nintendo klassieker Super Mario Bros. Super Mario Forever is de perfecte kloon voor alle fans van het klasieke spel. Super Mario Forever is PRECIES hetzelfde als elke andere Mario game, met de uitzondering dat het is gemaakt door een fan. De gameplay is beter dan alle andere 2D Mario game klonen. Zoals gebruikelijk is het doel van het spel om van de ene kant van het level naar de andere te komen en dan tegen een eindbaas te vechten. De karakters zijn hetzelfde, maar de ontwikkelaar veranderde een aantal namen van de personages. De geluiden van het spel klinken precies hetzelfde als in het originele spel.

Arcade spel Cave Story

Cave Story spel voor de pc Cave Story
Cave Story of Doukutsu Monogatari, is een Japans freeware PC side scrolling platform spel, ontwikkeld door Studio Pixel en is vertaald in het Engels door Aeon Genesis. Het Verhaal van Cave Story is een meesterwerk van spelontwerp, met veel prachtige en klassieke elementen. Ook is het een behoorlijk groot spel waarbij de ontwikkelaar erg vindingrijk blijkt te zijn. De ontwikkelaart Pixel heeft dan ook vijf jaar aan het spel gewerkt. Het spel kent diverse eindes, tegenstanders en eindbazen, geheime bonussen, speciale uitdagingen en diverse methoden om het spel te spelen.

Arcade spel Castle of Elite

Castle of Elite spel voor de pc Castle of Elite
Dit puzzelspel wordt bestuurd met het toetsenbord en de muis, het toetsenbord beweegt het karakter terwijl de muis wordt gebruikt om bakstenen te plaatsen en te vernietigen. De eerste reeks levels zijn leer levels, het spel heeft meer dan 50 levels van stijgende moeilijkheidgraad, en er is ook een gebruikersvriendelijke level editor waarmee u uw eigen levels kunt maken. Ook heeft het spel prachtige muziek en worden savegames opgeslagen in dezelfde map als het spel zelf.

Arcade spel Rolling Madness 3D

Rolling Madness 3D v1.0 spel voor de pc Rolling Madness 3D v1.0
Rolling Madness 3D is een variant van het bekende spel Marble Madness van Atari. De bedoeling van het spel is dat je een knikker moet begeleiden naar het einde van een level. Een mooi puzzel spel met mooie grafische effecten en geluid.

3d spel Alien Arnena

Alien Arnena spel voor de pc Alien Arena
Alien Arena is een First Person Shooter (FPS) in de stijl van Quake of Unreal Tournament. Het hele spel is gratis, open source, en veel plezier om te spelen. Er zijn een aantal nieuwe features die de 2009-versie beschikt. Onder deze zijn betere graphics, een betere HUD, en nog veel meer. Verschillende kern functies zijn ook verbeterd, met inbegrip van upgrades van essentiële onderdelen, zoals OpenAL, toevoeging van Ogg Vorbis-ondersteuning, en nog veel meer. Het spel opent met een standaard opstartmenu, met single player en multi-speler mode. In Alien Arena moet je het uitvechten samen met je vrienden tegen de computer of tegen elkaar. Alien Arena heeft prachtige strakke graphics en snelle gameplay, de game zit vol met speciale grafische effecten zoals shaders, real-time per-pixel en per-vertex lighting en schaduwen lensflares, light bloom, weather, en GLSL shader effects. Er zijn meer dan 60 levels, 9 wapens en 6 personages waar je uit kan kiezen en zes verschillende Modi in Alien Arena: Team Core Assault, Cattle Prod, Duel, Deathball, Capture the Flag, en All out Assault.

3d spel Cube

cube 3d spel voor de pc Cube
Cube is een open source multiplayer en singleplayer first person shooter game gemaakt met een geheel nieuwe en onconventionele engine. Cube is an open source shooter with great graphics and multiplayer mode. U kunt verschillende werelden ontdekken, van wapen veranderen, springen en vliegen, maar ook over een netwerk met meerdere personen tegelijk spelen. U moet wel OpenGL drivers hebben.

3d spel Cube 2

cube2 3d spel voor de pc Cube2 (Sauerbraten)
Cube2 is een open source multiplayer en singleplayer first person shooter game gemaakt met een geheel nieuwe en onconventionele engine. De opvolger van Cube, single- en multi-player 1st person shooter, een grote variëteit aan gameplay modes van klassieke SP tot snelle 1 on 1 MP en objective gebaseerde teamplay, met een grote variëteit aan originele kaarten om op te spelen. U moet wel OpenGL drivers hebben.

3d spel Blood Frontier

Blood Frontier spel voor de pc Blood Frontier
Blood Frontier is een open source multiplayer en singleplayer first person shooter game gemaakt met een geheel nieuwe en onconventionele engine. Is een spel, type shooter, gratis versie met open source en met de mogelijkheid om online of multiplayer te spelen. U moet wel OpenGL drivers hebben.

3d spel Hexen II Hammer of Thyrion

Hexen II Hammer of Thyrion Hexen II: Hammer of Thyrion
The Hammer of Thyrion project is een cross-platform source port voor zowel Windows, Linux, BSD and Mac OS X. Het spel is gebasseerd op de vrijgegeven source van Hexen II.


De computerspellen die u kunt downloaden op deze pagina zijn volkomen legaal, ik bied dan ook geen links aan naar illegale spellen. Deze computerspellen zijn vrij van copyright of de leverancier heeft het spel vrijgegeven voor download, veel speelplezier, Hein Pragt

Last update: 19-08-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).