Archief: Boete bij onrechtmatig gebruik?

Het is niet meer mogelijk te reageren, deze pagina is een archief van de oorspronkelijk vraag en antwoord pagina.

2010-09-20 18:10:00
Boete bij onrechtmatig gebruik?
Onlangs kreeg ik een brief van een bedrijf (gettyimages) dat beweert dat ik twee afbeeldingen op mijn site heb staan, afkomstig van hun site.
Gettyimages biedt afbeeldingen, foto's e.d. te koop aan op internet. Op de site van mijn stylingbureau staan inderdaad twee foto's, afkomstig van internet. Ca. 8 jaar geleden heeft een kennis van me de site gemaakt, en de foto's met een zoekmachine gevonden. Destijds werd er geen melding gemaakt van rechten e.d. dus was hij zich van geen kwaad bewust. Nu wil gettyimages dat ik hen 1089 euro boete betaal, omdat ik onrechtmatig gebruik maak van de afbeeldingen......mag dat??? Kunnen ze me zomaar een boete opleggen???

Ga naar het onderwerp op deze website »

Antwoorden en reacties
2010-09-20 18:10:00
Quote:
Ca. 8 jaar geleden heeft een kennis van me de site gemaakt, en de foto's met een zoekmachine gevonden.

Het feit dat er geen rechten schriftelijk geclaimd zijn maakt niet uit. De maker
heeft de rechten (mits die de oorsprong kan aantonen) niet u.

Dat betekend NIET dat u zomaar de boete gaat/moet betalen! meld alleen
dat u bereid bent de foto's te verwijderen als zij aan kunnen tonen dat
zij de maker zijn. Of verwijder ze direct al u er niet al te moeilijk over wilt doen.

Om die manier zoals u aangeeft kan iedere gek wel geld gaan eisen..
(3017) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-09-30 12:40:00
Gisteren heb ik ook een brief ontvangen van Gettyimages met dezelfde mededeling. Het gaat om n afbeelding. Hiervoor moet een bedrag van ruim 700 euro worden betaald. Ik ben niet van plan iets te betalen. Ik zal daarentegen de afbeelding wel verwijderen.
(3041) Reactie van een bezoeker van de site!
2010-10-04 18:57:00
Ook ik heb een boete gekregen van ruim 700,-. Ik schrok me dood. Ik ben al wel met het bedrijf gestopt en aanstaande woensdag schrijf ik me uit bij de KvK. Ik heb dan ook direct mijn website uit de lucht gehaald. Ik ben ook niet van plan te betalen omdat ik me van geen kwaad bewust ben. Er stond geen copyright melding. Het lijkt bijna wel of ze erop uit zijn om zo geld te krijgen. Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat ik het beste kan doen.
(3046) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-02-26 10:01:00
Goededag,

Ook ik kreeg verleden week van hetzelfde bedrijf een brief of ik even 700,00 wil storten. Een webdesigner mijn site gemaakt en hij is zich van geen kwaad bewust.
Zijn er mensen die niet hebben betaald? En hoe is het bij hun afgelopen?
Bij voorbaat dank voor het reageren.

Met vriendelijke groet,

Wendy Mosterd
(3330) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-03-24 14:54:00
Eerder 2 brieven gehad van Getty Images. De laatste anderhalf jaar geleden. We hebben medegedeeld dat we ons van geen kwaad bewust waren. Niets meer gehoord. Tot gisteren (22-03-2011). Via een Nederlands advocatenkantoor een brief ontvangen waarin staat dat inbreuk op auteursrecht is gemaakt op 11 afbeeldingen van Getty Images. Hiermee wordt een claim gesteld van 27.725,12 euro.
Gebruik foto's: 13.365,-
Rente /tm heden: 1.860,12
Ontbreken naamsvermelding: 11.000,-
Overige kosten t/m heden: 1.500,-
Het claimbedrag moet binnen 5 werkdagen worden overgemaakt op rekening van het advocatenkantoor.

Waar gaat het uiteindelijk over? Het gaat over 11 afbeeldingen van op het scherm nog geen postzegel formaat, 72 dpi. Zo zijn ze destijds ook door mij verkregen via het Internet. De exacte bron is helaas niet meer te achterhalen. Als je deze afbeeldingen afdrukt, dan blijft er relatief gezien niets over. Volgens de oorspronkelijke brief van Getty Images moesten deze afbeeldingen 1000,- per stuk kosten. Momenteel worden dergelijke afbeeldingen door Getty Images aangeboden in een prijs range van 1,- tot 10,- !
Pieter
(3373) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-11 12:57:00
Bij mij hetzelfde verhaal. Vorig jaar een brief gekregen uit de UK (6 foto's), hier heb ik op gereageerd met een brief naar de UK, en een email (met ontvangstbevestiging). Geen respons, maar een tijdje hierna wederom zo'n brief ontvangen. Weer gereageerd met aangetekende brief naar de UK(waarvan ik een handtekening retour heb), en een e-mail (ook hier heb ik een ontvangstbevestiging van). Ik heb geen enkele reactie gehad op mijn brieven, en nu een advocatenkantoor aan mijn broek die die 10.465,49, binnen 5 dagen op hun rekening wil hebben bijgeschreven. De foto's zijn toendertijd door mij vrouw gezocht via google, en zonder beter te weten gebruikt voor onze website. We vervangen ze deze week. Die prijzen die zij rekenen liggen exorbitant veel hoger dan andere aanbieders, het lijkt wel een soort valstrik. Ik heb nu het advocatenkantoor aangeschreven, want dat bedrag kan en wil ik niet opbrengen.
(3396) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-12 15:54:00
Vandaag ook een brief ontvangen over een website die niet de onze is. Een afbeelding die niet op onze website staat, gezien we enkel alleen eigen foto's toevoegen.
(3397) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-04-19 21:24:00
Factuur van Getty Images gekregen uit Ierland, nu een jaar geleden, met een factuur van 4000 euro. Foto's zouden van hun zijn. Indertijd wel geprobeerd te achterhalen, vlgs de maker van de site waren ze "Royalty free". Volgens Getty niet. Misleidende naam in ieder geval. Ok direct verwijderd. Vervolgens een zgn. schikking van duizend euro lager gekregen, vol taal fouten. Ik dacht daarom dat het ging om spook nota's. Ik heb geen tweede keer meer gereageerd. Vandaag, na een jaar, weer een brief gekregen van een Nederlands incasso/advocatenkantoor. Rare zaak. Het bedrag is hoger dan wat mijn auto opbrengt. Zijn blijkbaar op rooftocht. Ik laat het maar voor komen.
(3407) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-12 12:51:00
ja dit is wel makkelijk ik ben een fotograaf nou er word door de jongeren genoeg gekopieerd profielfoto's van hyves bv je moet gewoon alleen eigen foto's gebruiken die je op jou website plaatst en niet opgezocht op internet.
(3462) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-14 15:24:00
Ik kreeg 14 dagen geleden een rekening van Getty Images (gelukkig 1 foto)
Net terug van vakantie en al een week van de termijn van 21 dagen voorbij.
mijn bank kan slechts binnen 5 werkdagen mij geld laten overmaken naar het buitenland gek genoeg hoor ik hier vaak dezelfde prijs van 700 euro, net als die van mij. Het advies van clinic (juridisch loket speciaal auteurs-internet-digitaal recht) betalen dit bedrijf laat niets meer zitten, zoals ik van jullie nu begreep.
Advies: maak eigen tekeningen en fotos's en doe zelf sportief. Ik weet wat ik ga doen als vrijwilligers werk en als volgende website: gratis plaatjes en foto's maken voor ons allemaal,
Zou dat onrechtmatige concurreren wel mogen????
L.H.
(3464) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-05-24 17:24:00
Ook ik heb een factuur van Gatty gekregen voor het gebruik van 1 foto die volgens hun vanuit hun stock komt. Ik koop alle foto's bij istockphoto. Ik haal niets zomaar van internet. Ook haal ik foto's bij flickr en Dreamstime. Bij alle kan en mag je sommige foto's downloaden. Ik wil alleen maar legale foto's. Toch krijg ook ik een nota van 1083, 65. Is het niet het beste als wij de krachten bundelen en gezamenlijk een advocaat raadplegen. Of heeft iemand al een juriste geraadpleegd.
(3489) Reactie van een bezoeker van de site!
2011-06-13 18:27:00
Hallo,

ook wij kregen in maart een eerste brief ivm copyright op een foto gebruikt in onze website. Onze website is echter opgesteld door een webbedrijf en wordt door ons slechts gehuurd! Wij contacteerden het webbedrijf en zij meldden ons dat ze de foto zouden vervangen, maar dat zij auteursrechten betalen voor alle beelden. Zij zouden ook alles verder afhandelen met GettyImages. Onlangs echter opnieuw een brief gekregen met de vraag om asap te betalen. Ik speelde dit opnieuw door naar de webdesigner Proximedia, die nu beweert dat GettyImages hen moet contacteren, maar dat zij zelf geen contact zullen opnemen met het bedrijf.
En nu..
Als ik alles lees, dan vind ik die GettyImages toch ook maar een louche zaak, de ene brief komt uit Londen de andere uit Ierland...
(3528) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-05-29 14:14:00
hebben een van jullie al een oplossing of afloop van het hele verhaal. ik heb zojuist een rekening van 800 euro gekregen omdat ik een afbeelding in mijn website heb. maar ik heb het niet van hun site af, maar gewoon via google afbeeldingen en ik kon gewoon opslaan zonder een melding dat het auteursrechtelijk beschermd was. Ik zeg: "item voor radar!"

groetjes saskia
(3961) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-03 09:57:00
Kijk ook hier voor mijn update status.
Over getty.


http://gettyimagesbrief.blogspot.nl/2011/05/getty-images.html

groetjes Jeffrey
(3979) Reactie van een bezoeker van de site!
2012-07-31 13:18:00
Ja die brief is volkomen terecht en je hebt kans dat je daar gewoon de kosten voor moet gaan betalen voor die 8 jaar gebruik en nog eens een boete wegens schending auteursrecht.
Een kleine foto op een website gebruiken kost volgens de normale fotofederatie richtprijzen als snel een paar 100 euro PER MAAND. Dus als je de foto's al 8 jaar zonder toestemming van de rechthebbende gebruikt.. kan dat een flinke rekening worden, en dan mogen ze dat bedrag ook nog eens x3 doen omdat ze je ook een boete mogen geven voor schending auteursrecht. En dat is per afbeelding!! dus 1089 euro is een schijntje.. heb je echt heel veel mazzel mee.. Had ook met gemak het tienvoudige kunnen zijn.
Melding van rechten hoef je ook niet te maken als fotograaf. Is namelijk heel simpel.. heb jij de foto zelf gemaakt? Dan is het jouw foto en heb jij auteursrecht.
Heb jij de foto niet zelf gemaakt? Dan heeft iemand anders de foto gemaakt en heeft die auteursrecht..
Dat is het enige wat je hoeft te onthouden.. handig he...
Gewoon hetzelfde als bij alle andere dingen in de wereld.. is het jouw auto dan mag je hem gebruiken.. is het iemand anders zijn auto dan mag je hem niet gebruiken zonder toestemming.
Dus JA ze kunnen jou zeker de boete opleggen en zeer terecht ook. Ik snap niet dat mensen nog steeds denken dat ze gewoon foto's van internet mogen gebruiken zonder toestemming of zonder te betalen.. Het zijn toch niet jouw foto's? Gewoon afblijven of netjes voor betalen of toestemming vragen.
Er staat in een winkel ook niet bij elke item vermeld dat je die niet mag stelen, maar dat doe je toch ook niet. En je weet toch zelf heel goed of dat jij een foto zelf gemaakt heb dus of ie van jou zelf is.. of dat ie van iemand anders is.. en van iemand anders zijn spullen moet je gewoon afblijven, waar ze ook staan of dat nu op een openbare website is of op een openbare ruimte als het niet van jou is.. afblijven!
En als je auto op een openbare parkeerplaats staat betekend het toch ook niet dat iedereen hem dan ineens zomaar mag meenemen omdat er geen bordje op is geplakt met.. deze auto heeft al een eigenaar afblijven aub. men wordt gewoon geacht de wet te kennen in nederland en auteursrecht valt daar ook onder. Dus wie foto's zomaar van internet afplukt steelt iets en kan een rekening en boete verwachten.. eigen schuld dikke bult.
(4012) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-10-09 09:44:00
Gettyimages heeft me op 30 april 2013 een (niet aangetekend) brief gestuurd voor het gebruik van een piepklein plaatje op een test website. Ik heb direct de website offline gehaald! De website bestaat dus niet meer. Maar ik heb na speurwerk op internet besloten om geen reactie te sturen. 30 mei kreeg ik weer een brief (niet aangetekend) van Getty images. Herhaling. Weer niet op gereageerd. Daarna 2x een brief ontvangen van Atradius met allerlei deadlines die ze continue niet waarmaken. Uiteindelijk gebeld door Atradius; ik nam niet op. Nu hebben ze 2x een email verstuurd (is toch goedkoper dan een post brief ). Met weer deadlines. Zal ik reageren? of gewoon stil zijn.
(4325) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-10-11 19:56:00
Beste Hein, hoe is de situatie nu? Ik heb ook een boete gekregen van 700,00 euro!
Graag verneem ik je reactie.
s.roozemond@chello.nl
(4329) Reactie van een bezoeker van de site!
2013-10-12 21:46:00
Ik heb zelf gelukkig nog nooit met Getty images te maken gehad, ik maak dan ook alle afbeeldingen op mijn site zelf met Photoshop. Maar ik kan me de frustratie wel begrijpen, men vraagt onzinnige bedragen en veel mensen zitten hierdoor in onzekerheid.
Ik ben een groot voorstander van het handhaven van copyright maar dit is meer misbruik maken. Ik weet niet wat de beste wijze is om hier mee om te gaan, verschillende mensen hebben hier al ervaring mee, lees de reacties maar op Internet.
vriendelijke groet, Hein Pragt
2014-01-23 16:03:00
Hier lezende, vraag ik mij af of er daadwerkelijk door iemand betaald is. Ik zie ook dit artikel op Tros Radar: http://www.trosradar.nl/uitzending/artikelen/detail/article/getty-images/

Ik kreeg gisteren een schikking inclusief Ierse BTW 440 euro voor een foto die ik op een Cultuur website gevonden had en er totaal geen disclaimer nog copyright etc. en etc op stond. Nog in de foto details staat er iets.
-Ronald
(4457) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-01-25 01:16:00
14 januari 2014 ook een claim ontvangen van 440 euro incl BTW, hebben wij dezelfde website? en de zelfde afbeelding? Bij NL wet is vastgelegd dat alleen een stichting welke is aangewezen door de minister van Justitie mag innen als het gaat om de inbreuk van auteursrechten, Getty Nederland is een BV en heeft als doel geld verdienen. Maandag ga ik bellen met het college van toezicht auteursrechten (CvTA) of deze vorm van incasseren door Getty wel is toegestaan binnen ons nederlandse recht.
(4460) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-01-27 22:13:00
Vandaag 27 januari 2014 gebeld met het College van Toezicht auteursrechten en hier een zeer behulpzame advocaat aan de telefoon gekregen, hier het advies.
Reageer in ieder geval op de brief van Getty, per mail of telefoon, maar neem contact op.
Probeer er gezamelijk uit te komen. Geef aan dat je de situatie betreurt en dat dit in de toekomst niet meer zal gebeuren.
Vraag om een finale kwijting en vrijwaring jegens derden.
Betaal de schikking.
De praktijken van Getty zijn legaal en toegestaan binnen ons Nederlandse rechtsysteem, helaas!.
Zojuist een email naar Getty gestuurd......nu wachten op reactie.
(4465) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-02-02 00:17:00
31 januari 2014, De reactie van Getty is gekomen per email, na een gedeelte juridisch inhoudelijke tekst verlenen zij mij algehele kwijting en geven aan dat er geen andere personen dan Getty nog iets te vorderen hebben als de schikking is voldaan. Om nog meer ellende te voorkomen heb ik eieren voor mijn geld gekozen en het schikkingsbedrag overgemaakt. Ze staan immers in het recht en ik heb de fout gemaakt. Een wijze les is dit geweest, dat staat zeker vast. Dus let allen op met het gebruik van internet afbeeldingen.
(4467) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-02-10 12:48:00
Duizenden problemen met Getty Images in Nederland

MAIL DIT DOOR -- FACEBOOK DIT -- TWITTER DIT -- DEEL DIT eindeloos door op jullie media anders komt hier nooit een eind aan!!

Of je voor het gebruik van 1 foto op je website even snel, binnen 2 weken 950 euro (voor 1 foto van 1.5 bij 2 cm) wil dokken, naar een rekening in Dublin, anders schakelen we een incassobureau in. Hoe idioot klink dit? In mijn optiek is dit 100% oplichting en afpersing. Dit gebeurd bij op dit moment bij duizenden mensen in Nederland en dat al jaren lang.

Zie hier onder aan de pagina verzamelde links.
Doe altijd aangifte van poging tot oplichting en/of afpersing bij de politie
Als je vragen stelt of mailt naar Getty over het verder gaande proces krijg je niets te horen (ook niet op aangetekende brief in mijn geval) Alleen bij en bod reageren direct ze met een tegen bod. Het incassobureau regelt dan de rest.
Om nu te strijden tegen deze oplichters praktijken moeten we samen werken en heel veel aandacht vragen. Twitter / Facebook / enzv. geef dit door, gebruik jullie netwerk om aan deze praktijken een eind te maken. Laat je vrienden, kennissen en familie hier geen slachtoffer worden!!!
Want iedereen nu en in de toekomst krijgt hier meer te maken.

Hoe komt Getty aan jou foto's?
Getty heeft een paar power computers (super foto scanners) die 24/7 het gehele internet (alle webpagina's op alle servers in de wereld) scant, die foto's worden dan vergeleken met foto's uit hun archief, hebben ze dan een match... KASSA!!

Zo weet toch iedereen als je bij Twitter, Facebook, Google+ andere grote media sites de LICENTIE OVEREENKOMST tekent dat je alle afbeeldingen en teksten overdraagt aan GOOGLE+, FACEBOOK, TWITTER en anderen. Deze worden weer verhandeld aan derden bijvoorbeeld aan vele foto sites Getty neemt deze bedrijfjes weer over en claimt dan de rechten van alle fotos en afbeeldingen te hebben. Het zou eens kunnen dat je over een paar jaar copyright voor je eigen foto's moet betalen. Dit wordt een oorlog in medialand want ook veel tijdschriften, kranten en uitgevers en webdesigners hebben hier veel last van.

Getty koopt met deze bron van inkomsten weer veel FREEware foto sites op, om dan de rechten te ook weer te claimen, zelfs foto's 10 jaar geleden die als FREE download ooit waren, zijn nu niet meer heilig. Dus met een beetje pech kan iedereen nog een rekening krijgen van een oude website (want alles blijft op het net bestaan) met daar op de bijbehorende foto's waar Getty nu de rechten heeft verworven.

Zo wordt Getty steeds groter en machtiger. Het einde is zoek!!!.
En ALLEEN daar voor is het Getty Images om te doen. Getty advocatenbureaus en incassobureaus verdienen op deze wijze vele tientallen miljoenen euro's over de rug van een kleine zzp'r, clup/vereniging en jong/oud de gewone man/vrouw met een eigen homepage of blog.

Als je een website of blog maakt haal niets van het internet, Getty beheerd heel veel foto's sites Puur en alleen maar om de mensen op deze zieke manier uit te knijpen.

Wees voorzichtig met te snel betalen, google zelf er is veel te vinden van dit onderwerp. kijk op trosradar de hieronder verzamelde links daar vind je een interestante informatie.

Incasso bureaus (brulapen) hebben veel minder macht als je denkt. En de deurwaarder komt niet eerder in beeld dan dat bij de rechtbank een oordeel is geveld. en dat is nog niet gebeurd om een paar foto's. Brulapen zijn alleen getraind om te dreigen en zeggen jij bent slecht en wij zijn goed. Laat je niet intimideren en bedreigen, neem deze telefoon gesprekken op (bijna alle smartphone's hebben die functie of een app) en anders doe dat met een tweede smartpfone, zodat je hun dreigementen of wat er allemaal is gesproken even rustig na kunt naluisteren. Als je op dat moment emotioneel wordt en niet meer aan kan, zet direct de telefoon uit, voor dat je dingen zegt of doet waar je later spijt van krijgt. Die brulapen er in in getraind om je het bloed onder de nagels te halen, tot je betaald, of niet natuurlijk. LEES EERST alle links hieronder voordat je een keuze maakt wat je gaat doen.
M
ail naar kranten redacties en tv programma's en vraag of zij dit een interessant item vinden om hier eens aandacht aan te geven. (blijf proberen)
Mail zo vaak mogelijk naar diverse redacties om jou en andermans verhaal te vertellen. VERTEL HET VOORT
hier een paar redacties van kranten:

redactie@ad.nl
tip4422@telegraaf.nl
redactie@volkskrant.nl
redactie@degelderlander.nl
redactie@elsevier.nl
info@metronieuws.nl
redactie@nu.nl
redactie@spitsnet.nl
redactie@destem.nl
http://www.limburger.nl/section/tip_ons
hoofdredactie@parool.nl
leeuwardercourand redactie@lc.nl
nrcnext.nl opinext@nrc.nl
redactie@trouw.nl

tv programma kassa.vara.nl - tv programma opgelicht.nl - tv programma trosradar.nl

TV Nieuwsuur -- TV Brandpunt -- TV eenvandaag

MAIL DIT DOOR -- FACEBOOK DIT -- TWITTER DIT -- DEEL DIT eindeloos door anders komt hier nooit een eind aan!!

Belangrijke LINKS
http://www.louwersadvocaten.nl/nl/het-recht-belicht/2012/getty-images-grabbelton-met-free-stuff-voor-de-winkel
https://www.blogger.com/comment.g?blogID=2919524072326346493&postID=2989678264090572195
http://www.bright-advocaten.nl/floq/upload/files/Getty%20Images%20checklist.pdf
http://www.trosradar.nl/consumentenhulp/hulp-bij/detail/article/consumententip-checklist-getty-images/
http://www.heinpragt.com/interactie/question.php?nr=765
http://blog.iusmentis.com/2011/04/21/gaat-getty-images-procederen-in-nederland/
http://gettyimagesbrief.blogspot.nl/
https://forum.www.opgelicht.nl/viewtopic.php?f=24&t=6832
https://clinic.nl/informatiecentrum/voorbeelddocumenten/
https://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.php?f=126&t=104362&start=220
http://www.trosradar.nl/uitzending/archief/detail/aflevering/03-10-2011/getty-images/
http://www.deombudsman.nl/geld-en-bankzaken/rechten/incassobureau-en-deurwaarder
http://www.bc.nl/kennisbank/operationele-zaken/bedrijfsvoering/13883-Jacht-op-onbetaalde-fotos-op-websites.html
htt https://www.r2h.nl/richard/gebruik-jij-wel-eens-afbeeldingen-van-andere-websites p://hallo.kvk.nl/hallo/juridisch/wetten_en_regels/f/144071/p/11683/67438.aspx
http://www.tweego.nl/blogspot/blog/getty_images_claim
http://www.digifotopro.nl/content/getty-images-moet-fotograaf-129-miljoen-dollar-betalen
http://rechtenforum.nl/forum/thread/t/22854/postdays/0/postorder/asc/?start=30&sid=6caa7b8567fe2764a80e341eba00c55f
https://www.mattermap.nl/bekijk/mvl7O/help-ik-heb-een-foto-gepubliceerd-waar-rechten-op-zaten
http://computertotaal.nl/forumarchief/16-anders-internet/208167-per-ongeluk-beschermde-fotos-gebruikt
http://www.digifotopro.nl/content/radar-neemt-getty-images-onder-vuur
http://zakelijk.infonu.nl/diversen/54245-spookfacturen-spooknota-nepfacturen-wie-sturen-ze.html
http://www.krantenleed.nl/2013/star-people-negeerde-cozzmossbanning-en-dat-werkt-of-niet/#comment-32
http://forum.fok.nl/topic/1294410
(4473) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-02-18 09:59:00
Ook bij ons kwam er vandaag een brief van getty images door de deur. Wij zijn ons ook van geen kwaad bewust en zijn ook niet van plan om te betalen. Zijn er meer mensen die niet betalen ? is het wel verstandig om naar getty te reageren ?
(4486) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-03-27 20:02:00
Als freelance-journalist werk ik voor Computer Idee aan een artikel over dit onderwerp. In verband daarmee wil ik graag in contact komen met mensen die zich door Getty benadeeld voelen. Wilt u uw verhaal kwijt? Mail mij dan op 3voor10@gmail.com.
(4660) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-08-15 11:41:00
Exact hetzelfde als iedereen, even 1 kleine foto van een envelop met lakzegel op een proefsite gezet door onze web desinger en ja hoor een claim van 1600,-- van Getty gevolgd door Artradius in Ommen met een gereduceerde claim van 900,--. vandaag aangegeven dat wij bereid zijn 250,-- te betalen en daar gaan ze akkoord mee....om even aan te geven dat het een gammele zaak blijft.

Getty Image foto's worden verkocht aan een wereld wijde klantenkring,
die vervolgens de foto's plaatsen op hun site die veelal onbeschermd, vrij en toegankelijk zijn voor iedereen. Zonder Copyright merkteken of whatever. Getty Image zou enkel en alleen afbeeldingen mogen verkopen/ ter gebruik mogen stellen die voorzien zijn van een Copyrightteken zodat iedereen kan zien dat de afbeelding beschermd is. Nu dus een olievlek van onbeschermde afbeeldingen waar zij flink misbruik van maken en onterecht ongekende hoge boetes voor uitdelen. het lijkt mij onwaarschijnlijk dat dit strafbaar is en zou graag een juridische uitspraak in zien.

Tot nu betalen we maar 250,-- enkel en alleen om aan de enorme lange discussies en correspondentie een einde te maken.
(5214) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-08-29 13:43:00
Ze blijven boete.s sturen
Ik doe er niets mee
Ik wacht wel af
Heb ondertussen wel alles van de site algehaald
(5305) Reactie van een bezoeker van de site!
2014-11-10 20:04:00
Hallo allemaal,

Getty images zijn nog steeds bezig en de verhalen van hierboven zijn herkenbaar!

1 foto , een boete, wel schikken maar als je vrijwaring vraagt dit mailt, geen reactie waardoor de schikking wordt afgeketst en het incassobureau wordt ingeschakeld.
Terwijl ik niet eerst een aanmaning heb ontvangen (niet schriftelijk/ niet per mail)

zo irritant en dreigend

LETOP ALLEMAAL!
(5519) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-02-02 20:03:00
Gewoon niet reageren.... heb ik ook mee gemaakt. NIET REAGEREN. ze gokken en rekenen op mensen die wel reageren en wel betalen. Gaan anders echt NIET achter je aan. Ik heb paar jaar geleden ook een brief gehad.... foto staat nog steeds op mijn site... ze sturen om de paar jaar dezelfde brief. lol
(6807) Reactie van een bezoeker van de site!
2016-09-08 10:45:00
Heb nu een brief gehad van advocaten Miller Rey Brighton dat het bedrag van 298 naar 1448 euro is gegaan en of ik dat binnen tien dagen wil betalen. Mijn tegenaanbod aan Getty werd verworpen. Nu dit weer. Voor 2 minuscule plaatjes. Juristen zeggen dat je altijd moet reageren. Ik heb maar weer een brief opgesteld met behulp van Clinic. Zucht
(7435) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-04-04 16:27:00
Ik kreeg ook meerdere malen een melding van GettyImages. De eerste keer is er betaald, de tweede keer wist ik zeker dat het niet waar kon zijn. De foto vergeleken met wat er bij ons op de site stond en ik zag direct verschillen. Bij onze foto waren er andere mensen te zien. Wat een oplichters!
(7924) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-06-20 17:18:00
Waarschuwing! Deze keer voor de makers van foto's. Wees niet verbaasd als je je eigen werk via Google ziet, dit maal met "Gettyimages" eroverheen. Meteen een rekening van minimaal 1089 sturen en bij uitblijven van een reactie onmiddelijk een incasso bureau inschakelen! Dit bedrijf verdient miljoenen aan de foto's die je via Google ziet. Sinds de komst van het internet is het een welkome bron van inkomsten om onwetende gebruikers uit te kleden.
(8056) Reactie van een bezoeker van de site!
2017-11-21 22:06:00
Ik heb met belangstelling de posts gelezen over de claims aangaande auteursrechten.
Wij hebben onlangs ook een claim ontvangen van een Nederlands advocaten bureau.
Nader onderzoek bracht aan het licht dat de oorspronkelijke fotograaf hiervoor nooit opdracht heeft gegeven aan het advocaten bureau en de fotograaf zelfs weigert mee te werken aan het innen van een claim.
M.a.w. er zijn advocaten die op eigen houtje acteren en die er vanuit gaan dat men door middel van een, met dreigementen gevulde, brief geld kan binnenhalen.
Inmiddels hebben we een zaak gestart tegen dit advocatenkantoor.
Graag kom ik in contact met mensen die onlangs een dergelijke brief hebben ontvangen en twijfelen aan de juistheid hiervan.
jvdkuyp@gmail.com
(8385) Reactie van een bezoeker van de site!
2018-04-09 22:22:00
Heeft er iemand ervaring met xopytrack?
(8862) Reactie van een bezoeker van de site!

Acute (psychische) problemen hulplijnen.

Wanneer u een acuut ernstig probleem heeft dan zult u waarschijnlijk het antwoord niet vinden op deze website. Er zijn echter een aantal gespecialiseerde websites en telefoonnummers die meestal dag en nacht te bereiken zijn voor mensen met acute ernstige problemen. Ik zal deze lijst proberen zo goed als mogelijk uit te breiden.

Last update: 06-11-2021


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).