Bon Vivant - the tale of a mysterious guesthouse

Click here fot the English version!

Sign Bon VivantWelkom op de homepagina van het adventurespel Bon Vivant - the tale of a mysterious guesthous. Het spel speelt zich af in en verlaten en dichtgetimmerd pension in een bos ergens in het midden van Nederland. Tien jaar geleden heeft zich in het pension een drama afgespeeld en sindsdien is het verlaten en dichtgetimmerd. In het nabijgelegen dorp verteld men dat het er nog steeds mysterieuze dingen gebeuren rond het oude pension en kinderen krijgen te horen dat ze er absoluut niet naar toe mogen gaan. U wilde het verhaal op uw vakantie onderzoeken maar uw partner weerhield u ervan, een jaar later bent u alles kwijt en als een opstandige daad bent u van plan om op onderzoek te gaan naar het mysterieuze pension om te ontdekken wat er zich allemaal afgespeeld heeft. U moet hierbij hindernissen oplossen die u tegenkomt in dit pension en gaandeweg leert u steeds meer over de excentrieke oud bewoners, hun relaties en problemen en het drama dat zich er tien jaar geleden heeft afgespeeld. Een van de kenmerken van het spel is dat alle puzzels en problemen die u moet oplossen ook echt mogelijk zijn, het spel probeert in alles realistisch te zijn en de sfeer en tijdgeest niet te verbreken. Het spel is een first person spel, dit betekend dat u als het ware door de ogen van de speler kijkt en uzelf ook niet ziet. In het spel heeft u een zaklamp in de linkerhand en de mogelijkheid om één groot voorwerp mee te nemen in uw rechterhand. Wanneer u dus een nieuw groot voorwerp pakt zal het oude voorwerp daar achterblijven. U kunt wel meerdere kleine voorwerpen meenemen in uw rugzak, dit maakt het spel ook realistisch om te spelen. Het spel heeft geen voice over maar wel achtergrond geluiden en geluiden die voorwerpen binnen het spel maken. Het spel ik in semi-willekeurige volgorde te spelen, om echter op bepaalde punten verder te kunnen komen heeft moet u wel een aantal zaken uitgevoerd hebben. Er is een poging gedaan om de illusie dat u er werkelijk rondloopt zo realistisch mogelijk te maken. Het spel heeft geen hint systeem, u krijgt soms wel een aanwijzing alsof het een idee is dat in uw eigen gedachten opgekomen is.

Aangezien er niet zo veel volledig Nederlandstalige adventurespellen zijn en ik het spel ook meertalig wilde maken is het spel (naast in het Engels) ook volledig Nederlandstalig te spelen. Zowel de bediening als alle dialogen en teksten zijn naar keuze volledig Engelstalig of Nederlandstalig uitgevoerd en aangezien het spel zich ook ergens in Nederland afspeelt, is de keuze voor de Nederlandse taal ook logisch. De keuze voor Nederlandstalig of Engelstalig is in het instelmenu te maken en zal daarna bewaard worden.

Het adventurespel is uitgebracht als donationware, dit betekend dat u het spel gratis en voor niets mag downloaden en spelen. Wanneer u dit adventurespel de moeite waard vond vraag ik u vriendelijk om een klein bedrag te betalen via Payp[al of via uw bank om de vele uren tijd en kosten van game onderdelen te vergoeden. Ik geef toe dat dit risicovol is, maar ik geloof dat er genoeg mensen zijn die vinden dat een kleine vergoeding op zijn plaats is. U kunt een kleine finciele bijdrage geven via de onderstaande Paypal knop of via de onderstaande betaal gegevens. Alvast hartelijke dank, Hein Pragt

Versions

  • Versie 1.03 - Jan 2019 - eerste release.
  • Versie 1.04 - Jan 2019 - bug opgelost dat items soms niet lagen waar u ze achtergelaten had bij hervatten van spel.
  • Versie 1.05 - May 2019 - gamma setting hoger gezet omdat het spel te donker was op een normaal gecalibreerd scherm.
  • Versie 1.06 - Jul 2019 - na aanschaf van een nieuwe ontwikkel laptop met een goede 3D grafische kaart en een upgrade van Unity heb ik de gamma setting en een aantal grafische elementen nog eens grondig bijgewerkt. Het spel oogt nu iets meer in balans en realistischer en de kleurstelling iets natuurlijker. Het verhaal van het adventure spel heeft geen aanpassing gekregen, de aanpassingen in versie 1.06 zijn alleen maar cosmetisch.

Download

Mijn Paypal account

U kunt mij een donatie sturen door middel van dit: Paypal Hein Pragt account!

Mijn bankrekeing

Bank name: Rabobank
IBAN: NL24 RABO 0146 8575 26
Name: H.M. Pragt


Links


Picture impression

Bon Vivant picture 1Bon Vivant picture 2Bon Vivant picture 3Bon Vivant picture 4Bon Vivant picture 5Bon Vivant picture 6Bon Vivant picture 7Bon Vivant picture 8
Last update: 18-07-2019

Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die via deze site wordt aangeboden. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com). Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com).