Amerwold woods - een walking simulator spel

Amerwold woods logo

Welkom op de pagina van het Windows (tm) first person adventure walking simulator spel Amerwold woods. Een walking simulator is meestal een verkenningsspel dat een interactief verhaal vertelt aan de speler. In dit spel kunt u binnen het hele spel vrij bewegen, zelfs door struiken gaan, langs de paden lopen, het hele bos is toegankelijk op enkele gebieden na, die duidelijk begrensd zijn met hekken, of struiken die te dik zijn om doorheen te lopen. Er is ook geen eenduidige lijn voor het verhaal, de volgorde van alle fragmenten wordt bepaald door de manier waarop de speler door het bos loopt. Slechts enkele scènes zijn gescript, zoals het einde scène maar het idee is dat je de hoofdpersoon leert kennen en probeert te begrijpen wat er is gebeurd. Het verhaal leunt zwaar op het feit dat de hoofpersoon een autistische jongeman is. Mijn eigen ervaringen met autisme heb ik in het karakter van de hoofdpersoon verwerkt en het autisme komt ook terug in het verhaal. Ik hoop dat mensen van dit spel zullen genieten, ik ben al bijna twee jaar mee bezig geweest om het geheel te maken. Groeten, Hein Pragt.

Amerwold start screen

Zoals ik al eerder aangaf is de hoofdpersoon van dit adventure walking simulator spel is een autistische jongeman die terugkeert naar het bos waar zijn ouders een vakantieverblijf hadden en waar hij zijn hele jeugd mee doorbracht. zijn broer, vader en moeder tijdens weekenden en vakanties. In het begin lijkt het erop dat hij terug is in het bos om te ontsnappen aan de wereld om hem heen, de wereld. dat is niet zo vriendelijk voor mensen met autisme. Terwijl hij door het bos loopt, duiken oude herinneringen op, maar ook recente herinneringen komen in hem op. Er is ook een raaf die lijkt hem te volgen, hij begrijpt niet helemaal waarom, maar uiteindelijk wordt het allemaal duidelijk. De speler leidt de jongeman door het bos en probeert ook de verhalen te begrijpen.

Amerwold game screen

Het bos is erg groot met veel gebieden en veel kleine meren en kleine rivieren en de speler moet alle paden en wegen afleggen. Het is mogelijk om rennen, maar dan zul je waarschijnlijk niet genieten van de prachtige landschappen. Er is een meer met en eiland, een geheime grot en geanimeerde dieren en geluiden die passen bij de omgeving. Het enige wat de speler hoeft te doen, is herinneringen ophalen aan de paden en wegen en de hoofdpersoon door het bos navigeren terwijl luisteren naar verschillende delen van het verhaal of de gedachten van de jongeman. In sommige gevallen moet de speler op items klikken om ze te activeren, maar dat is minimaal. De game heeft ook een paar verlaten gebouwen om te verkennen, die allemaal een rol speelden in het leven van de hoofdpersoon.

Amerwold game screen 3

Dit spel gaat ook over autisme, ik ben zelf een beetje autistisch maar omdat ik hoog functionerend autisme heb is het niet voor iedereen zo duidelijk. Het was mij ook heel lang niet duidelijk maar uiteindelijk verklaarde het wel heel veel. Veel van mijn eigen ervaringen zijn terug te vinden in de verhalen van de hoofdpersoon, maar iedereen met autisme is uniek en er is niet één duidelijke definitie van autisme. Maar in dit geval past het goed in het verhaal en ik hoop dat u behulpzaam en begripvol zult zijn voor de hoofpersoon van dit spel. Mensen met autisme zullen de hoofdpersoon denk ik wel enigszins begrijpen en enkele van zijn ervaringen delen.

Amerwold game screen 2

Het spel is ontwikkeld in de Unity game engine met veel C# code, het kostte me ongeveer twee jaar om te ontwikkelen, het idee van het spel veranderde ook met de kennis die ik heb opgedaan over game ontwikkeling en kennis van de Unity game engine. Het spel is volledig in de Engelse taal en alle stemmen worden gegenereerd van Speechelo. De game heeft ook ondertitels die niet kunnen worden uitgeschakeld. De muziek is afkomstig van een oud pianoconcert en veranderd in loops met behulp van Audacity. Het spel als een Windows-installatieprogramma dat digitaal is ondertekend en ook het spel zelf is digitaal ondertekend voor de veiligheid van de klant. Het spelmenu heeft veel instellingen voor schermkwaliteit, geluid en spelbesturing en het spel kan op volledig scherm maar ook in een venster worden gespeeld. Ik geef de voorkeur aan volledig scherm omdat het je krijgt volledig in het spel.

Amerwold game screen 4

Mijn vorige spellen waren freeware, donationware of maakten gebruik van reclame, dit spel is alleen te koop. Ik vraag niet veel geld, ik ben geen professional game ontwikkelaar / uitgever, maar ik zie enige inkomsten wel als een beloning voor de vele uren werk die ik aan dit spel heb gehad. De prijs is laag en het spel wordt verkocht door de website itch.io, een gamewinkel speciaal voor indiegames. Volg de onderstaande link om naar de winkelpagina te gaan.

Download page

Download op Itch.io: Amerwold woods.

Last update: 16-01-2022


Disclaimer: Hoewel de heer Pragt de informatie beschikbaar op deze site met grote zorg samenstelt, sluit hij alle aansprakelijkheid uit. Op de artikelen van de heer Pragt rust auteursrecht, overname van tekst en afbeeldingen is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming. Heinpragt.com is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 73839426 en is gevestigd in Veenendaal.  Lees hier de privacyverklaring van deze site. Voor informatie over adverteren op deze site kunt u contact opnemen met: (heinpragt@outlook.com).