Hein Pragt Heinpragt.com    © Hein Pragt ( Facebook ,  )
Taalfoutje melden 
Volg op Facebook 
 

Emotionele ontrouw of emotioneel vreemdgaan

Wanneer uw partner een intiem gesprek heeft met een ander kunt u zich verraden en bedrogen voelen, maar waar ligt die grens tussen vriendschap en emotionele ontrouw of emotioneel vreemdgaan? Een goede definitie van emotionele ontrouw die ik laatst las was "vreemdgaan zonder seks". Deze pagina gaat over het onderwerp emotionele ontrouw of emotioneel vreemdgaan
Vriendelijke groet, Hein Pragt

Emotionele ontrouw of emotioneel vreemdgaan

(C) 2007 Hein Pragt

emotionele ontrouw, emotioneel vreemdgaan zonder seks In deze tijd waar we zoveel communicatie mogelijkheden hebben die ook nog erg persoonsgebonden zijn is het vaak zeer eenvoudig om contact te hebben met iemand buiten de partner om. We hebben Internet, email, msn en sms en we kletsen wat af en leggen alsmaar nieuwe contacten. De wereld is op deze wijze erg klein geworden maar ook collega's van het werk en kennissen uit het cafe of van een vereniging worden snel aan de lijstjes toegevoegd. Vaak eerst gewoon voor de lol of omdat het voor het werk of een vereniging moet. Dat er af en toe een pikant grapje of soms een intieme bekentenis gaat plaatsvinden is dan ook snel gebeurd.

Ook speelt mee dat we in deze tijd erg op onszelf zijn, we zijn steeds meer individualistisch ingesteld en de persoonlijke vrijheid staat hoog in het vaandel. We hebben wel een relatie maar ook onze eigen vrienden en vriendinnen en een eigen leven buiten het gezin of de relatie om. Vroeger zouden we dit "de kat op het spek binden" noemen maar tegenwoordig schijnt het "normaal" te zijn. Toch hebben veel mensen hier uiteindelijk toch veel moeite mee omdat het veel vertrouwen vergt en uit alle media en berichten op forums blijkt dat veel mensen toch niet goed met de "vrijheid" om kunnen gaan.

Vreemdgaan via de computer is een rage geworden, virtuele vriendjes en vriendinnetjes dringen de veilige woning binnen bij vele getrouwde mannen en vrouwen. Flirten is de gewoonste zaak van de wereld en via het onpersoonlijke medium van de computer nog makkelijker dan in het echt. Veel mensen spelen zo met hun seksuele fantasieën en in de meeste gevallen blijft het bij fantasie. Toch lopen heel wat relaties stuk door virtueel vreemdgaan.

Maar wat is nu eigenlijk emotionele ontrouw of emotioneel vreemdgaan?

Veel mensen zien ontrouw nog steeds als "seks hebben met een ander dan uw eigen partner buiten uw partner om". Ik heb zelfs wel eens gehoord van iemand die zei "we hebben alleen maar gekust en geen seks gehad, dus het was geen vreemdgaan!". Dat de ander hierdoor bijzonder gekwetst was kwam niet op omdat deze persoon de definitie van vreemdgaan zo anders interpreteerde dan zijn partner. Alle intieme zaken die u eigenlijk met uw partner hoort te delen en die u buiten uw partner om deelt met een ander is een vorm van emotioneel vreemdgaan. Alleen het feit dat u dit buiten uw partner om doet geeft al aan dat u eigenlijk weet dat u fout zit. Maar veel mensen sussen hun geweten met de zeer strikte definitie van vreemdgaan en het zelfbedrog van "dat moet tegenwoordig toch kunnen!". Dit zinnetje heb ik al meerdere keren vervloekt in mijn leven. Ik bepaal zelf wel wat wel of niet doe en wat ik van mijn partner verwacht, wat de rest van de wereld doet moeten ze zelf weten.

Emotionele ontrouw begint vaak door intieme details over uw leven met iemand anders dan uw partner te delen. Dit kan in een moeilijke periode in uw relatie zijn maar ook gewoon voor de spanning wanneer uw relatie een beetje ingedut is. De ander zal u het gevoel geven dat u bijzonder bent of dat u nog in de markt ligt en dat geeft u dan een goed gevoel. Voor u het weet begint u zichzelf nog meer bloot te geven, zowel emotioneel en soms ook fysiek en wordt het steeds plezieriger om contact te hebben met die ander. Voor u het in de gaten heeft bent u de meest intieme details van uw relatie met iemand anders aan het delen. Doordat u dingen gaat verbergen voor uw partner ontstaat er vaak een nog grotere afstand en begint u langzaam grenzen te overschrijden. Ook is er een goede kans dat emotionele ontrouw langzaam overgaat naar lichamelijke ontrouw wanneer u telkens weer uw grenzen een beetje verder legt. Wanneer u emoties deelt met iemand anders blijft er minder over voor eigen partner. Wanneer dit alsmaar verder gaat ontstaat het moment dat er vaak niets meer overblijft. Het lijkt er op dat we niet alles kunnen delen met twee personen tegelijk.

Het is niet zo onschuldig als het vaak lijkt!

Vaak houdt de persoon die emotioneel ontrouw is zichzelf voor dat hij of zij niets verkeerd doet. U moet toch met die ander contact hebben voor het werk, mag u dan geen vrienden van het andere geslacht hebben en geen lol maken met iemand anders? Wat men zich vaak niet realiseert is dat het een vlucht uit de dagelijkse realiteit van werk, gezin, kinderen en huishouden is. Er lijkt nog een andere wereld te zijn zonder te veel verantwoordelijkheid, vol plezier en heel opwindend. Maar de vlucht in deze wereld zorgt er vaak voor dat u uw relatie gaat vergelijken met deze schijnwereld. Het schuldgevoel en uw eigen onvrede reageert u af op uw partner en voor u het weet legt u een bom onder uw eigen relatie.

Maar wanneer gaat emotionele ontrouw te ver, waar liggen de grenzen?

Dit bepalen mensen voor zichzelf maar er zijn enkel algemene richtlijnen:

  • Wanneer u niet meer de behoefte voelt om iets te vertellen of te delen met uw eigen partner maar wel met een ander, is een duidelijk signaal dat een onschuldige band met iemand anders uit de hand aan het lopen is.
  • Ook een belangrijk signaal is wanneer u merkt dat u liever over het contact met de ander zwijgt tegenover uw eigen partner, dit is vaak een teken dat u zelf heel goed in de gaten heeft dat u een grens van uw partner aan het overschrijden bent.
  • Wanneer u meer aandacht aan uw uiterlijk gaat besteden wanneer u contact heeft met die ander, verliefde gedachten heeft of seksueel fantaseert over de ander is er vaak ook al een grens overschreden.
  • Ook wanneer u liever troost en steun zoekt bij de ander, wanneer e-mails, sms'jes en telefoontjes seksueel getint raken bent u bezig om emotioneel vreemd te gaan.

Wat kunt u doen om het ontij te keren en de relatie te redden?

  • Blijf uw dromen, fantasieën, gedachten en emoties delen met uw eigen partner, ook al kost het soms moeite.
  • Maak tijd voor elkaar ook soms zonder kinderen of vrienden.
  • Zoek vrienden en kennissen uit die zelf in een toegewijde relatie zitten, dit helpt om op het goede spoor te blijven.
  • Maar vooral, blijf open en eerlijk tegen elkaar, wanneer u begint met dingen buiten uw partner om te doen of dingen voor uw partner gaat verbergen is vaak het einde zoek.
  • Soms is het extreem jaloers zijn van een van de partners de reden dat de ander dingen gaat verzwijgen. Dit is de weg van de minste weerstand, maar voor uw eigen relatie is het beter om de vrijheid om met iemand anders om te gaan te verdedigen dan te verzwijgen.

De sleutel tot elke goede relatie is en blijft vertrouwen!


Boeken over emotionele ontrouw en emotioneel vreemdgaan


Het grappige van dit boek is dat het is uitgevoerd als keerdruk, dus twee boeken in een omslag. De ene helft gaat over de liefde en het spel van de liefde, wanneer u het boek omdraait krijgt u alles te lezen over overspel en de liefde. Deze tegenstelling ziet u ook terug in de inhoud van beide boeken. Het eerste deel gaat over trouw binnen de relatie het tweede deel over ontrouw. Het boek leest heel prettig, alleen is de indeling van de interviews en de email stijl van ervaringen af en toe wat onoverzichtelijk. In de interviews vertellen mensen openhartig over hun keuzes, dilemma's, ontrouw en seksualiteit. Het deel over trouw bevat veel waardevolle tips hoe u uw relatie gezond kunt houden en de mogelijke dilemma's. Het deel over overspel bevat ook interessante informatie zeker wanneer het om de ervaringen van daders en slachtoffers gaat. Tevens gaat het boek in opnieuw vertrouwen na een affaire en de eventueel onvermijdelijke keuze tussen een van de beide partners.


Over de gevaren en de verleidingen van het vreemdgaan Vreemdgaan is een fenomeen dat onze fantasie prikkelt. Waarom is de verleiding van het overspel zo sterk, ondanks alle ellende die er meestal van komt? Volgens schattingen gaat één op de vijf mannen en één op de tien vrouwen vreemd. Carolien Roodvoets, mede-auteur van Nu alleen de liefde nog, beschrijft op heldere wijze de psychologische achtergronden van overspel. Wat drijft de vreemdganger? Wat zijn de motieven van de minnares? En wat is de reden dat de bedrogen echtgenote haar man ondanks alles toch niet kwijt wil? Roodvoets' betoog wordt op levendige wijze geïllustreerd door waar gebeurde verhalen van mannen en vrouwen. De duivelsdriehoek geeft inzicht in de verschillende typen vreemdgangers, minnaressen en bedrogen echtgenotes. Roodvoets schetst het ontstaan van een buitenechtelijke relatie, neemt ons mee naar het uur van de waarheid en het moment van de keuze. Kiest de vreemdganger voor zijn gezin of kiest hij voor zijn minnares, en wat zijn de gevolgen van zijn keuze? Roodvoets beantwoordt tot slot de vraag of er ook een uitweg uit het driehoeksdrama mogelijk is.


Scheiden of blijven? Weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze. Of je een langdurige relatie hebt of net iemand hebt gevonden, deze vraag is altijd actueel. Veel boeken proberen de breuk te lijmen. Het bijzondere van dit wijze en nuchtere boek is dat het duidelijk maakt waar je tussen kunt kiezen, en op welke gronden. Mira Kirshenbaum heeft als relatietherapeute twintig jaar lang mensen geholpen bij het zoeken naar de beste oplossing. Haar kennis en ervaring bracht ze bijeen in deze praktische gids. Ze stelt alle cruciale vragen over je relatie:
* Welke fouten kun je vergeven en welke niet?
* Zullen de dingen die je dwarszitten beter of slechter worden?
* Hoe goed is je seksleven en hoe belangrijk vind je dat?
* Wat krijg je als je weggaat; is dat beter of slechter?
Vervolgens helpt ze je verder, door stap voor stap, en met veel voorbeelden uit de praktijk, antwoord op die vragen te geven. Het resultaat is altijd positief. Als je wilt blijven zul je al lezend ontdekken hoe waardevol je relatie is. Als je besluit te scheiden zal dit boek je laten inzien waarom je dat wilt. Ook dat is goed nieuws, want je weet nu waar je aan toe bent, en je geeft twee mensen hun vrijheid terug.


Internetseks neemt steeds grotere vormen aan, maar is nog amper in kaart gebracht. Openheid, eerlijkheid en respect maken in veel relaties plaats voor leugens, draaikonterij en bedrog. De energie die een relatie levendig en boeiend houdt, wordt dan ingezet voor op zichzelf gerichte en relatieondermijnende activiteiten. Seksuologe Hannie van Rijsingen is geen moraalridder die preekt wat mensen moeten doen of laten, maar ze breekt wel een lans voor gezonde relaties met een gezonde seksualiteitsbeleving. 'Onzichtbare ontrouw' schetst aan de hand van vele voorbeelden en praktijkgevallen de problematiek van internetseks. Het boek is een krachtige steun in de rug voor iedereen die hiermee te maken heeft en de verslaving een halt wil toeroepen.


Vragen en reacties m.b.t. dit onderwerp

Hier kunt u de vragen over dit onderwerp lezen van andere bezoekers van deze site en eventueel een antwoord of reactie plaatsen. Om de volledige vraag te lezen en alle reeds gegeven reacties kunt u op de vraag klikken! U kunt alleen de vraag en reacties lezen, u hoeft niet te reageren!

01 -Menswerk  -  Emotionele ontrouw
Vraag of reactieReactiesDatum en tijd
Relatie met een getrouwde man(2 )2013-12-09 21:33:00
Ik heb 15 jaar relatie met een man, van wie ik heel veel houd en kwam pas twee weken geleden te weten dat de man getrouwd is. We hadden een hele goede relatie, maar dit kwam als een bom op mij. Nu ik het weet, wil hij dat ik op hem een jaar wacht, zodat hij kan scheiden van zijn vrouw. Ik heb hem gezegd dat ik helemaal niet wil bijdragen tot een breuk in een gezin. Hij blijft me elke dag weer zeggen om te wachten. Hoe kan ik deze zaak beter aanpakken? Ik weet geen raad hiermee.
is mijn vriendin ontrouw en is dit normaal(1 )2013-10-28 16:07:00
is het normaal de dag van vandaag dat je vriendin even laat weten via sms dat een vriend die ze enkel maar als vriend noemt en nooit sks wil mee hebben omdat ze voor mij gekozen heeft, maar waar hij toch altijd schatje naar schrijft en xxx zoveel je wil, waar zij alles over ons aan verteld waar ik geen weet mag van hebben, hij niet anders doet dan sms en chatten en daar mag ik niets van weten want dat is privé, even in een dip zit omdat hij alleen is en maar geen vrouw kan vinden, dat zij daar naar toe gaat om er dan evt. te blijven slapen? ze beweerd hoog en laag dat ze daar nooit iets mee gehad heeft of zal hebben maar moet ik dat zo maar geloven en dit is maar een klein deel van alles. ben ik dan zo jaloers en naïef?
zie ik spoken?(2 )2013-10-05 23:03:00
Hoi hallo, Ik heb sinds een aantal maanden het gevoel dat mijn vriend met een collega vreemdgaat. Nu weet ik niet of het echt zo is. Ik heb haar nummer uit zijn telefoon gejat en zie dat zij vaak precies op hetzelfde tijdstip online zijn. Vaak gebeurt dit als ik er niet ben. Zondag kwamen wij terug van vakantie en tussen 15 en 17u waren zij drie keer op hetzelfde tijdstip online. Op maandag was ik aan het werk en hij was vrij. Nadat ik gedoucht had waren zij tussen 7u en 9 u vier keer op hetzelfde tijdstip online. Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat dit toeval is. Het enige wat mij laat geloven dat het niet zo is is het feit dat wij verder geen slechte relatie hebben. we hebben bijna dagelijks s&ks en wel meerdere keer. Ik weet dat je niet de telefoon van je partner moet gaan controleren. Dat zij samen op hetzelfde tijdstip op whatsapp zitten gebeurt trouwen vaak als ik afwezig of ongesteld ben. ik heb in zijn telefoon tot nu toe geen berichten kunnen vinden van haar. weet ook niet wat ik moet ge ...
ex op voetstuk plaatsen(3 )2013-09-26 11:15:00
Mijn vriend en ik hebben nu drie jaar een relatie en we wonen een half jaar samen. Hij heeft veel moeite met het loslaten van zijn ex. Ik merk dat hij een zwak voor haar heeft. Hij was als een vader figuur voor haar en zij was veertien jaar jonger. Zijn ex vrouw heeft hem belazerd met een andere man en is nu met hem getrouwd. Hij wil hier niets van weten en stopt het in de doofpot. Hij ziet alleen de goede dingen van haar en van hun relatie. Hij heeft veel herinneringen aan haar.Video banden van hun vakanties samen en heel veel foto's. Hij is drie jaar geleden van haar gescheiden. Nu ben ik erachter gekomen dat hij alle videobanden heeft overgezet op dvd voor zichelf maar ook voor haar. Ze zien elkaar bij verjaardagen van zijn ex schoonfamilie. Hij heeft haar de dvd toen gegeven ongeveer twee weken terug. Hij mail ook nog met haar en hij praat graag met anderen ( waar ik bij ben) over hun goede band samen. Als er iets over haar wordt gezegd springt mijn vriend in de verdediging. Momenteel heb ik behoorlijk ...
Mijn vriendin betrapt(1 )2013-09-05 17:29:00
Ik heb mijn vriendin betrapt dat ze via facebook er@tisch chat met een ex collega achter mijn rug om. Ze heeft spijt en heeft gezegt dat ze het niet meer zal doen. maar ze wil hem niet uit de vriendenlijst verwijderen, omdat ze bijna geen vrienden heeft. sinds kort typt ze weer met hem dat laat ze mij ook lezen, moet ik dat toestaan? Ben op van Jaloezie
webcam intiem chat(1 )2013-05-16 13:37:00
Heb ontdekt dat mijn vriend al maanden met een meisje via de webcam sks heeft en ook nog eens met haar chat. Het is 1 op 1, hij geeft een opdracht die zij uitvoert voor de cam(sm). Hij vindt dit geen vreemdgaan maar verwezenlijken van zijn verborgen verlangens. Ik vind het wel vreemdgaan en voel me duidelijk verwaarloosd omdat hij mij afwees de laatste maanden. Voel me besodemieterd en ook emotioneel bedrogen. Wil niet meer met hem verder. Nu heeft hij spijt. Wat vinden jullie?
Hoe verwerk ik dit?(1 )2013-05-16 12:03:00
Ik heb 14 jaar een relatie gehad met een zeer gesloten man. Toen we 4 jaar verkering hadden is het eens uit gegaan. Hij begon zich meer en meer van me af te sluiten en trok naar zijn (wat hij noemt) beste vriendin toe, zij had toen al een relatie, met wie ze tegenwoordig nog steeds getrouwd is. Het gaf me toen al geen lekker gevoel, maar toe maar...ik had vertrouwen. Na een paar maand ging het weer aan. Het contact met haar verwaterde wat in de loop der tijd, wat mij eigenlijk een goed gevoel gaf. Omdat hij weinig vrienden heeft heb ik hem altijd wel gestimuleerd om deze vriendschap te onderhouden (ik ben geen jaloers typje en gun hem een goede vriend(in)) Toen ik in 2010 in het buitenland zat sprak hij meteen met haar af. Hier was hij nog open over. In de loop der tijd begon ik te merken dat ze steeds vaker afspraken (ze hebben een gemeenschappelijke hobby/ sport) en dat hij zich meer en meer van mij begon af te sluiten. Ik kon op het laatst niks meer goed doen. Hij veranderde, maakte zich zorgen om zijn ui ...
heb ik de juiste beslising genomen of overdrijf ik?(1 )2013-05-16 11:13:00
ik heb een relatie van 10 maanden beëindigd sinds vorige week. Mijn ex ging een weekend stappen met een vriend aan de ander kant van Nederland. Niets mis mee vond ik, want ik vertrouwde hem volledig en dacht dat hij smoorverliefd op mij was. Toen hij bij mij thuiskwam na een lang weekend feesten en drinken vertelde hij mij meteen dat hij heel veel vrouwen om zich heen had gehad die hem leuk vonden. Ook dat vond ik normaal omdat het een aantrekkelijke man is om te zien. Nog geen kwartier later vroeg hij of ik nog ongesteld was waarop ik ja beantwoorde .Hij zei toen dat hij veel zin in s&x had en om klaar te komen. Ik zei toen dat dat door een weekend drinken kwam. Maar hij zei dat het niet door de alcohol kwam maar door al dat oestrogeen die hij om hem heen had gehad , en door al die mooie vrouwen die hij had gezien. Ik beschouw dit als emotionele ontrouw. Hij noemde mij bekrompen en naderhand in een sms gaf hij mij te kennen een andere zienswijze te hebben. Ik voel me zwaar bedonderd . Tuurlijk is het normaal ...
Ongemakkelijk gevoel bij de vriendschap van een goede vriendin van mijn vriend.(2 )2013-04-05 17:52:00
Ik heb 1 1/2 jaar een lAT relatie we zien 1 weekend om de 14 dagen ( andere weekend is mijn werkweekend) We kennen elkaar 5 jaar. Mijn vriend heeft naast mij ook een goede vriendin , die bij hem in de buurt woont. Ik heb haar 2 keer vluchtig gezien, bij toeval. Wat mij soms stoort is dat hij tijdens mijn werkweekend met haar iets onderneemt uiteten of naar de film en mij "vergeet " in aandacht ; hij neemt dan weinig of geen contact met mij op , hij vertelt daarna hoe leuk het is geweest. Als ik bij hem ben en hij ontvangt een sms van haar dan moet dat gelijk beantwoord worden. Zij woont alleen, wil geen relatie. Voordat wij een relatie kregen zijn ze regelmatig op steden trips geweest. Ik heb geen moeite mee , dat ze samen iets ondernemen, maar lijkt erop dat ik dan meer op de achtergrond raak. Mijn gevoel is erbij hij zou liever voor haar zou kiezen, maar zij wil dat niet dus voel ik mij soms de tweede keus. De vraag is hoe kan ik hier het beste mee om gaan? Ik heb dit ooit weleens besproken, hij ontkent ...
Ik weet niet meer wat te doen(5 )2012-10-05 12:25:00
We hadden altijd al een moeilijke relatie . Maar met vallen en opstaan zijjn we ondertussen 16 jasr samen en hebben een dochter van 8 . maar sinds een paar maanden merkte ik dat het helemaal fout ging . Ze gaf me helemaal geen aandacht meer en we hadden alleen nog maar ruzie. Ik merkte dat ze meer aandacht schonk aan een van onze vrienden . En ook liever in zijn gezelschap vertoefde. Dat ze veel tel. Contact had en skype ed . Ik werd jaloers, een gevoel dat ik niet kende tot nu toe . Ik werd er zot van , maar probeerde het te verdrukkenn. Dat lukte niet ,en ik vertelde het haar . Ze werd boos en zij dat er niets aan de hand was. Ze mocht toch wel vrienden hebben?. Het ging van kwaad naar erger, ik begon alles te chekken . En natuurlijk kom je dan op vanalles uit . Zoals koosnaampjes edv. Ik was een tijdbom . Opnieuw vroeg ik haar te stoppen , ik smeekte . Maar ze nodigde hem gewoon uit voor een etentje bij ons en de fam . Dan op een avond ben ik helemaal onploft , ik was gewoon mezelf niet meer . Heb haar i ...
wat moeten we doen(2 )2012-07-22 23:03:00
mijn vrouw heeft mij bedrogen. ik heb het haar vergeven en we willen werken aan een nieuwe start. Er zijn twee problemen. de man waar ze mij met bedroog stopt niet met te sms"n en hij wil haar steeds ontmoeten voor een gesprek. tweemaal is ze geweest en hij wil haar steeds overhalen om voor hem te kiezen. ze heeft hem steeds gezegd dat ze voor haar bestaand gezin kiest. hij blijft sms"n en ons zelfs opzoeken. Eén probleem, mijn vrouw voelt zich schuldig ten opzichte van hem ( ze zijn collega's). Wat kunnen we best doen....
Een geheim waar ik niets van mag weten(3 )2012-06-10 07:44:00
Mijn vriendin komt een oude vriend tegen die gescheiden is en erg gekwetst is. Hij bespreekt met mijn vriendin heel persoonlijke dingen, maar mijn vriendin mag hier niets over vertellen tegen mij want het is te persoonlijk en hij kent mij niet. Ondertussen hebben ze al één keer af gesproken en mailen ze bijna dagelijks naar elkaar. Is dit emotionele ontrouw?
Wat is de grens van vreemdgaan?(1 )2012-04-23 11:44:00
Zo te lezen bij de meeste al het emotionele vreemdgaan partroon.Ik ben alleenstaand en helaas verliefd geworden op een getrouwde man (wat ik in het begin totaal niet wist) in het begin is er van alles gebeurd zeg maar, behalve het ultieme.Ik ben dus met alles gestopt nadat ik het wist, maar nu komt het mooiste één keer in de paar wkn (door omstandigheden zien we elkaar) blijft hij toch op één of andere manier contact zoeken, want vindt tongzoenen, aan elkaar zitten enz niet vreemdgaan. Fronst zijn wenkbrauwen en totaal geen berouw tegen zijn vrouw, blijft thuis voor huisje, boompje enz, en wat niet weet wat niet deert. Ligt dit nu aan mij, want ik vind dat hij wel degelijk vreemd gegaan is, emotioneel zeer zeker, want hij pluist s"morgens al uit,hoe hij mij pad in der loop der dag zal kruisen. Het geeft mijn enorm veel verdriet hoe kan iemand zo hard zijn en zo liegen of zie ik het verkeerd, zal wel zijn ego willen opkrikken en de stofjes die er vrij komen, maar ik kom er gewoon niet uit net zoals sommige van ...
totaal geen vertrouwen meer(3 )2012-04-19 16:48:00
Ik ben 8 jaar samen met mijn man waarvan ik 4 jaar ben getrouwd. We hebben een hoop achter de rug!! Toen we nog niet getrouwd waren (en niet samen woonden) ben ik het eerst geconfronteerd met emotionele ontrouw bij mijn man. Hij woonde dus nog thuis, we hadden wel een relatie, heeft hij stiekem naar s&kslijnen gebeld. Daarbij belde hij ook stiekem met andere meisjes die hij voor mij kende via de chat, waarmee hij dus ook s&ks gesprekken had!. Ik ben via zijn telefoonrekening die hij had verstopt in zijn tas erachter gekomen. Ik ben hier heel erg van geschrokken! Hij vertelde mij dat hij dit niet wilde, maar door problemen in zijn jeugd daardoor dit ging doen. Na lange gesprekken en hij beloofde dat ik hem kon vertrouwen gingen we toch verder met elkaar. Inmiddels zijn we 2 jaar verder. Alles liep zo goed, woonden inmiddels wel samen, besloten we om te gaan trouwen. Het was echt de mooiste dag! Daarna zijn we direct een huis gaan kopen. Alles was zo roze kleurig!!!! Helaas blijft het hier niet bij. Ik merkte ...
Dating en fotografie(2 )2012-03-20 17:46:00
Ik heb een vriend, eerst ontdek ik hem op een datingsite waar zijn uitleg over is dat het enkel om te mailen is met vrouwen. Hij doet ook fotografie en had hem gewaarschuwd geen topless of lingerie foto's te nemen van modellen, ontdek weer dat hij in de fout gaat met het toch te doen. Wie weet raad voor mij. Ik denk zelf dat ik het best met de relatie stop want mijn vertrouwen is gebroken.
Het maakt me gek!!(2 )2012-02-29 12:53:00
Hallo iedereen, In tegenstelling tot de meesten die hier iets posten ben ik zelf geen slachtoffer. Toch zit ik zelf volledig in de knoop en weet geen raad meer met mezelf. Ik schets jullie even mijn situatie. Ik ben nog een jong meisje van vooraan in de twintig en heb ondertussen een relatie van een 3tal jaartjes. Toen ik nog heel klein was, een jaar of zes, was ik dolverliefd op een jongen (verre familie) die 9 jaar ouder was dan ikzelf. Uiteraard was dit onschuldig en besefte ik maar al te goed dat het ook onmogelijk was, ook door het leeftijdsverschil. Hij zou nooit nog maar de minste interesse in me hebben. Jaren ben ik stapelzot van hem geweest, maar omdat ik hem niet zo vaak zag en met het opgroeien, is hij met de tijd uit mijn gedachten verdwenen. Zo'n 9 maanden geleden nam hij plots contact met me op via internet. De eerste maanden was er niets speciaal, gewoon van tijd tot tijd een kort mailtje. Rond dezelfde periode dat die man contact met me opnam, was er ook al ontevredenheid in mijn relatie. Die ...
Ik ga kapot!(4 )2012-01-18 10:37:00
Sinds een paar weken ben ik er achter dat mijn vriendin en moeder van mijn kind, virtueel vreemd ging,via alle mogelijke manieren: whatsapp, email, sms... Foto's verstuurd van zichzelf en van ons kind.. De ander idem naar haar... Alles is op een niet s&xuele manier gegaan... En ik weet dat ze elkaar ook nooit ontmoet hebben. Ze heeft alle banden gebroken zegt ze, en ik wil haar zo graag geloven, maat ga helemaal kapot van binnen... Probeer thuis de lieve pappa en man te spelen en net te doen alsof ik het kan hebben... Zij wil er eigenlijk niet veel over spreken en wuift het ook redelijk weg, ' vind het zo rot voor jou' ' het stelde niets voor' ' het was gewoon maar een spel'. Ik heb haar beloofd niet meer te controleren en dat doe ik ook niet meer, want dan werd ik nog gekker van.. Weet niet wat ik met mezelf aan moet, en voel me zo onzeker.. Maar ben een man He! Dus kan dat nooit aan iemand laten blijken... Hoop dat mijn vriendin voor 100% er voor gaat... Dat ik het hierop plaats komt alleen omdat ik nerge ...
hoe los ik dit op ?(4 )2011-12-26 15:44:00
Heb een bizar probleem.Mijn vriend en ik hebben al 7 jaar een relatie. Door een vorige relatie ben ik vrij jaloers geworden. En we hebben de afspraak niet chatten met anderen. Geen online spelletjes tegen anderen en zo van die dingen. Tot hier toe hebben we ons daar beiden aan gehouden. Moet er ook bij zeggen dat hij nooit naar andere vrouwen op straat kijkt en zo. Het is niet wat je noemt een vrouwenversierder. Door omstandigheden is mijn vriend even niet bij me en waarschijnlijk puur uit verveling is hij toch online gaan spelen. Heb dit op een hele rare manier ontdekt. Een vriendin van speelt op die site, deed een spelletje, had een leuk gesprek met de persoon aan de andere kant en kreeg heel snel zijn mailadres. En msn. Hij ken tdie vriendin trouwens niet dus het was niet zo dat hij het daarom zo snel gaf. Je kan je voorstellen dat ik me rot schrok toen die persoon mijn vriend bleek te zijn. Het eerste moment was ik razend. Waarom maken we dan die afspraak. Vriendin is zo lief geweest om mij haar account t ...
mijn partner gaat/ging emotioneel vreemd met een goede vriend...(2 )2011-11-09 19:04:00
Ik ben een 31-jarige man, heb een 9-jarige relatie met mijn partner en heb 2 dochters (2 en 4). Vorig jaar kwam ik per toeval een oude jeugdvriend tegen, het klikte meteen en hebben onze vriendschap weer opgepakt. Hij kwam vaker bij ons over de vloer, zelf is hij vrijgezel en heeft 2 dochters van 2 verschillende vrouwen. Vorige maand kwam ik erachter dat mijn partner meer contact met hem heeft dan dat ik in eerste instantie dacht. Mijn partner vertelde mij op een dag terloops dat ze die middag bij die vriend op bezoek geweest was met onze jongste dochter... ik vond dit raar, omdat ik in de veronderstelling was dat ze niet eens elkaars telefoonnummer hadden... ik heb laten doorschemeren dat ik dit niet zo leuk vond, en dat ik verbaasd was dat ze elkaars telefoonnummers hadden. Ik heb het verder laten rusten, maar had er toch een ongerust gevoel over. De volgende dag open ik de laptop en zie dat haar facebook-account open stond, ik heb de chatgeschiedenis bekeken en schrok me rot, ik heb er letterlijk een u ...
Weet niet meer wat ik moet doen(1 )2011-09-29 09:45:00
Ik woon nu ongeveer 10 jaar samen met mijn vriend. Ik ben op dit moment 6 maanden zwanger van ons eerste kind. Op zijn facebook account las ik een bericht van een andere meid die helemaal hotel de botel is op mijn vriend. Ze noemt hem haar bolleywoodman. Nu heeft hij al vaker met haar afgesproken en stuurde hij haar een mail met daarin I love you. Zit er nu over te denken mijn spullen te pakken maar over 13 weken wordt ons kind geboren en weet niet meer goed wat ik nu moet doen. Als ik de babykamer bij ons thuis in loop kan ik alleen maar huilen....
Wat moet ik doen, kan je dit bedriegen noemen?(2 )2011-06-12 01:36:00
Hallo Mijn vriend en ik zijn nu ongeveer 1.5 jaar samen. Een tijdje geleden ging het even wat minder tussen ons maar de laatste 4 maanden ging alles heel goed. De laatste twee weken viel het mij wel op dat hij veel geheimzinniger begon te doen rond een bepaalde vriendin van hem die hij kent via een vakantiejob op zijn werk. Ik had al een vreemde mail van haar zien staan in zijn mailbox toen hij naast mij in de zetel zijn mail nakeek. Toen ik ernaar vroeg beweerde hij dat het een artikel was over haar studie, wat ik niet echt geloofde. Ook deed hij vroeger totaal niet geheimzinnig over zijn sms'en enzo, maar dat veranderde ook de laatste tijd. Zo had ik zijn gsm onlangs vast en vroeg lachend of die vriendin nog interessante dingen gestuurd had waarop hij de gsm direct uit mijn handen trok. Dit vond ik een vreemde reactie en toen hij onlangs in slaap viel in de zetel, kon ik mezelf niet meer inhouden en heb ik eens naar zijn berichten gekeken. Daar vond ik een heleboel sms'en (zowel van hem als van haar) waar ...
emotionele ontrouw?(5 )2011-05-05 09:17:00
Hallo, mijn man en ik zijn al een paar jaar bevriend met een stel. Een goede vriendschap, maar ik heb hele erge moeite met hoe mijn man en onze vriendin met elkaar omgaan. Ze knuffelen veel, volgens hun vriendschappelijk, en hebben veel gezamenlijke interesses. Dit gebeurt dus wel waar ik bij ben, maar geeft me geen fijn gevoel. Ik heb dit ook aangegeven , maar mijn man ziet hier geen problemen in. Ondertussen gaat onze relatie niet lekker. Ik ben ook erg bang dat hij vanzelf wel iets op lichamelijk gebied met haar krijgt. De familie en vrienden in mijn omgeving vinden het ook vreemd en snappen niet dat mijn man en vriendin niet begrijpen dat het me kwetst. Is dit ook emotionele ontrouw? En wat kan ik hier verder mee doen?
vreemd gaan met mijn vriendin(2 )2010-11-08 13:32:00
ik ben er pas achter gekomen dat mijn vriend 10 jaar geleden met toen nog een vriendin vreemd is gegaan niet een keer maar een hele tijd . zo stom dat ik er toen niet ben achter gekomen.en nu blijf ik er maar aan denken hoe en waarom het zo kon gebeuren, het blijf maar door mijn hoofd spoken. wat kan ik er aan doen om er mee te leven , want zo kan ik het niet .
Wie moet ik geloven?(1 )2010-06-19 14:12:00
Ik zit met iets wat al een tijd geleden is gebeurt.Het gaat om mijn man en een goede "vriendin" van mij (inmiddels niet meer). Om te beginnen ik ben 27 jaar met mijn man en we hebben 2 kinderen.Deze vriendin kende ik al 25 jaar en zolang kende mijn man haar ook. Ik dacht dat mijn man en ik een goede relatie op alle vlakken hadden.Totdat ik op een dag de mededeling van mijn vriendin kreeg dat mijn man op haar verliefd bleek te zijn.Het is een heel lang verhaal maar om het kort te maken.Zij is ook getrouwd 3 kids en zij heeft mij toen we samen zouden gaan winkelen dit met haar man bij haar thuis tegen mij gezegd.Ik was helemaal van slag ze kwam met allerlei beschuldigingen van het tot op haar mond een zoen tijdens het feliciteren tot aan nou ja noem maar op.B.v hij zei op vaak hoe goed ze er uit zag, dat ze het derde kind wel van hem had kunnen krijgen legde vaak een arm om haar heen etc.Nu moet ik zeggen dat ik uit ervaring weet dat dit een zeer wantrouwend gezin is met altijd wel een probleem met een ander. ...
Help mij a.u.b.!!!!!!!!!!!!(5 )2010-06-19 11:44:00
Mijn partner (57) gaat zonder het mij te vertellen naar de 23 jaar oude ex oppas om gezellig koffie te drinken, samen de boodschappen mee te doen en waarschijnlijk nog veel meer dingen die ik (nog) niet weet. Als ik hem confronteer met het feit dat ik dit niet leuk vind, maar er minder moeite mee zou hebben als hij het me eerlijk van tevoren zou zeggen, is het antwoord dat hij niet vreemd gaat, want hij heeft nog nooit het bed met haar gedeeld en ook nog nooit gezoend. Waarop ik hem probeer duidelijk te maken dat je ook op andere manieren vreemd kan gaan. Gisteren barstte de bom. Ik heb zijn telefoon gepakt en de smsjes gelezen die hij met deze ex oppas gisteren had verstuurd. ( Normaal wist hij deze smsjes direct, maar ik had nu "geluk"). Oppas: heeft de heks nog geeneens niet voor het eten gezorgd? Partner: Nee en er staan ook 2 koffiekopjes op tafel. Wie weet wat de slettebak allemaal heeft uitgevoerd vandaag. Oppas: dat zal wel niet veel goeds zijn. Maar wat zijn we slecht hè Maar het wordt nog erger: ti ...
is dit emotionele ontrouw(5 )2010-06-01 11:38:00
Ik heb een vraag en die luidt bestempelen jullie onderstaand verhaal als emotionele ontrouw, ikzelf weet het niet (meer) Mijn vrouw is onlangs op haar werk een man tegengekomen waar zij naar eigen zeggen een hele goede vriendschappelijke band mee heeft. Ze is ook erg open over hoe ze met hem omgaat. Ze heeft ook met mij overlegt of ik het goed vond dat ze met hem omging en af en toe eens met hem afspreekt. Hij is zelf een getrouwde man met twee kinderen. En zijn vrouw heeft nergens moeite mee. Nou wil het geval dat ik haar telefoonrekening onder ogen kreeg en tot de ontdekking kwam dat naast dat ze hem zo'n 2 tot 3 keer per week op haar werk ziet ze hem ook nog zo'n 50 smsjes per maand stuurt en ook nog eens 2 tot 3 keer per week belt en die gesprekken duren meestal een uur. Ik vind dit echt heel veel en schrok hiervan. Heb hier met mijn vrouw over gesproken en zij heeft aangegeven dat de gesprekken en smsjes nergens over gaan behalve over dagelijkse dingetjes en de gesprekken ook. en daarnaast geeft ze aan d ...
Is dit emotionele ontrouw?(3 )2010-05-16 02:37:00
hallo allemaal, Ik wil hier even iets kwijt, voor het me echt teveel wordt... Ben nu 2,5 jaar samen met mijn vriend. We hebben onze moeilijke momenten samen en ik ben heel erg bang om gekwetst te worden. In het verleden heb ik al eens een aantal keer in z'n gsm gekeken - waar ik niet trots op ben, by the way - maar het was sterker dan mezelf. Ik vond smsjes van hem met andere vrouwen, maar niks echt bezwarends. Toch voelde ik me gekwetst omdat ik dit niet van hem had verwacht. Ik vertelde het hem. Hij was erg boos dat ik zijn privacy had geschonden en ik nam mezelf voor het niet meer te doen... Tot gisteren... Ik vond het volgende dat hij had verzonden: "Ze kent je trouwens niet en ik denk niet dat ze moeilijk zal doen..., het gaat nu al wat beter." Ik maak hieruit op dat hij met deze vrouw praat over onze relatie. Ik zeg niet dat hij vreemdgaat, maar dit kwetst me enorm en vraag me af hoe ver dit gaat. Ik vond nog andere smjes van deze vrouw waaruit ik opmaak dat ze elkaar zien als mijn vriend op stap ga ...
mijn man houdt er innig sms contact op na(6 )2010-04-21 21:51:00
Een aantal jaren geleden kwam ik er achter dat mijn man afspraakjes had met een andere vrouw. Allemaal platonisch. Vrouwtje had problemen etc, Zou niet meer gebeuren. Al die tijd had ik er geen gerust gevoel over. Tot een paar dagen geleden ik bij toeval een sms van een "collega"las in zijn telefoon. Deze collega bleek een dekmantel te zjn voor het "vrouwtje met de problemen" De tekst loog er niet om. Ik mis je zo, ik hou van je, straks zie ik je weer even",. Na de confrontatie en de nodige emotionele spektakels zei mijn man dat hij er moeilijk vanaf kon komen en dat het eigenlijk altijd van haar afkwam. Hij deed er nies mee maar was wel gevleid. Er is weer beterschap belooft! Ik voel mij nu verscheurd van binnen. Wat moet ik hiermee. Vertrouwen is compleet weg.
Emotioneel vreemdgaan(3 )2010-04-12 17:54:00
Hallo allemaal, Heb een probleem, Ben nu 5 jaar getrouwd en heb een kindje samen met mijn echtgenoot. Ben er achter gekomen dat mijn man al die jaren mijn vertrouwen heeft geschonden door vreemd te gaan en vooral te gaan flirten met andere dames die mooier en dunner zijn in zijn ogen over het vreemdgaan weet ik niet hoeveel hij dat gedaan heeft, hij heeft in ieder geval het wel toegegeven en dat was in het begin van onze relatie. Ik kwam veel te laat achter door mijn goedheid. Ik heb hem hiermee geconfronteerd en hij blijft er maar mee door gaan. Ik ben gebroken en weet niet ik hiermee moet met zo een gebroken ziel die alleen maar aan zijn pik denkt en niet aan zijn hersenen. Helaas is het niet zo dat hij mij wil loslaten, ik heb hem voor de keuze gezet en hij wilt gewoon niet weg. Wat moet ik hier mee , ik hoop dat jullie me kunnen helpen.
word gek met deze gedachten(1 )2010-01-05 23:21:00
als jezelf ontrouw bent geweest is het dan raar dat ik denk dat zij dat ook is?pijnig mezelf elke dag met deze gevoelens is het mijn onzekerheid zie ik spoken?gebruik ook cocaine en als dan deze gedachten mij kwellen dan zie ik het voor mijn neus afspelen heb ik nou waanideen kan je mij antwoord geven
vertrouwen verloren(6 )2009-06-19 19:53:00
Ik woon al meer dan 3 jaar samen en sinds vorige week ben ik ergens achter gekomen. Het laatste jaar viel mij op dat hij elke week 1 keer alleen uitwilde en ik mocht niet mee. vanaf het begin heb ik dit vreemd gevonden en er vele gesprekken over gevoerd maar ja als het moeilijk werd zei die altijd maak er geen probleem van ik ga gewoon wat drinken. Maar vorige week vond ik uit dat dat gewoon drinken toch niet waar was. Ik zag hem samen met een andere vrouw die hem betaste en kuste enz en dat op een terras waar hij ook wel eens met mij kwam. Toen ik hem daar op aan sprak dat ik hem gezien had met een ander zei hij ja ik mag toch wel wat drinken met een ander. De volgende avond ben ik naar die plaats gegaan met een vriendin en daar vond ik bij toeval uit dat dit al 2 maanden zo ging. Ik ben kwaad naar huis gegaan en heb hem er op aan gesproken. Hij bekende dat hij die meid al 2 maanden kende en daar elke week mee ging drinken enz. Hij voelt zich totaal niet schuldig daarover. En hij vind dat het geen vreemdga ...
wel of niet samenwonen?(2 )2009-06-04 20:41:00
Ik ben een vrouw van 36 jaar en heb al 6 jaar een LAT relatie met een man van 45 jaar. We hebben een hele goede start gehad in onze relatie en heel wat jaren genoten van elkaar en toch ook onze vrijheid. Ik ben nu op een punt gekomen dat ik die LAT wel om zou willen zetten naar een samenwoonconstructie en mijn vriend zegt dit ook te willen maar doet tegelijkertijd helemaal geen moeite ( ik kijk op internet naar huizen, heb mijn huis laten taxeren, schrijf mij in voor nieuwbouwprojecten). Ik ben niet helemaal eerlijk geweest over mijn verleden (ik heb in de prostitutie gewerkt) maar inmiddels weet hij alles en geeft aan hier mee om te kunnen gaan. Mijn vriend is ongeveer 1,5 jaar geleden met een andere vrouw naar bed geweest en heeft dit ook gelijk eerlijk verteld en zodoende kon ik het wel aan, want eerlijkheid voorop! Toch merk ik dat mijn vriend neigt naar andere vrouwen, niet dat hij er iets mee doet maar wel de aandacht een sms'je hier of daar, uit eten gaan met vriendinnen, hij is hier weliswaar eerlij ...
Is dit ontrouw en wat moet ik daar mee?(4 )2009-05-07 11:53:00
Mijn vrouw en ik zijn al 12 jaar samen en 4 jaar getrouwd. Beide zijn we rond de 40 en volgens de dokter heb ik midlife crisis verschijnselen en is mijn vrouw aan haar menopauze begonnen. Het enige wat ik daar van merkte is dat ik veel piekerde en niet goed in mijn vel zat, onze relatie geraakte dan ook nog eens in die gekende sleur en van intiemiteit en gesprekken was op den duur bijna geen sprake meer. In januari installeerde ik msn op de computer op vraag van mijn vrouw en toen begon het, ze raakte aan het chatten met een collega op het werk, hij zit niet op dezelfde dienst als haar maar in een ander gebouw. Al gauw begon dit chatten uit de hand te lopen, elke avond soms tot een stuk in de nacht. Eerst had ik er geen problemen mee maar na verloop van tijd ben ik me toch vragen gaan stellen. Ik heb dan mijn stoute schoenen aangetrokken en heb de chatgeschiedenis aangezet. De eerste chatsessie die ik las leek me al verdacht veel op flirten. Ik heb die avond nog het probleem aangekaart (zonder haar te zeggen ...
Overdrijf ik?(5 )2008-12-19 14:43:00
hallo Ik ben 28 en heb ongeveer acht maanden een relatie. We gaan binnenkort samenwonen en willen echt onze toekomst uitbouwen. Eerlijkheid is voor mij heel erg belangrijk. Nu heb ik gisteren op zijn msnprofiel gezien dat hij een mailberichtje stuurde naar een meisje. Daarin stond zoiets van 'hoi sugar, alles goed lekkertje'? Ik stond versteld. Ook omdat het niet de woorden zijn die hij volgens mij zou zeggen. Ik vroeg hem ernaar en hij zei dat het niet waar was, dat hij van niks wist. Vandaag (na er een nacht nadenken) zegt hij dat hij het wel heeft geschreven. Op de vraag waarom antwoordt hij dat hij het niet weet en dat het gewoon een stommiteit was. Hij heeft haar dus nog nooit ontmoet of gehoord gevolgd met een hoop sorry's. Overdrijf ik nu dat ik me zo rot voel? Ik ben helemaal in de war. We hebben er lang over gepraat, maar ik weet het echt niet. Groetjes
Is dit emotionele ontrouw?(39 )2007-12-27 13:15:00
Het gaat al een tijdje niet zo goed tussen mij en mijn vrouw, we zijn amper nog intiem en gewoon aardig zijn tegen elkaar lijkt soms gewoon moeilijk. Mijn vrouw is altijd moe en ondanks dat ik veel in het huis doe en heel veel voor onze dochter is ze elke avond te moe om nog gezellig te zijn en zeker te moe om te praten. En dat is nou wat ik graag wil, samen weer eens praten over ons en onze toekomst over ons intieme leven e.d. Ook ik heb gevoel, het gebrek aan intimiteit breekt me aardig op. Ik voel me niet echt een man meer maar meer een huissloof waar van alles aan mankeert. Er zijn zoveel redenen om niet intiem te zijn, ik ken ze momenteel denk ik allemaal. Mijn vrouw wil hier ook niet over praten, volgens haar is het heel normaal allemaal en het ligt aan ons drukke leven en het komt vanzelf weel weer een keer goed. Maar toch mis ik onze intieme gesprekken heel erg en voel ik me heel erg in de kou staan. Ik kan heel goed opschieten met een vrouwelijke collega, er is niets tussen ons zij is gelukkig getrou ...

Last update: 08-05-2013 

Disclaimer.

Hoewel de heer Hein Pragt de informatie beschikbaar op deze pagina met grote zorg samenstelt, sluit de heer Pragt alle aansprakelijkheid uit met betrekking tot de informatie die, in welke vorm dan ook, via zijn site wordt aangeboden. Het opnemen van een afbeelding of verwijzing is uitsluitend bedoeld als een mogelijke bron van informatie voor de bezoeker en mag op generlei wijze als instemming, goedkeuring of afkeuring worden uitgelegd, noch kunnen daaraan rechten worden ontleend. Op de artikelen van de heer Pragt op deze Internetsite rust auteursrecht. Overname van informatie (tekst en afbeeldingen) is uitsluitend toegestaan na voorafgaande schriftelijke toestemming van de rechthebbende. Voor vragen over copyright en het gebruik van de informatie op deze site kunt u contact opnemen met: (email: mail@heinpragt.com)